» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
68 / 197
»»

RoccoC ::

Lol, seveda ibkr posreduje podatke fursu, tako kot vse bph v eu. Kdo te je nategnil da ne? Eno je bančni račun, drugo pa kap. dobiček.

P.s.: če nisi še nič prodal seveda ne rabiš nič poročat

TheMentor ::

Saj sprašujem na kaj moram biti pozoren, oziroma kako FURS pride do podatkov. Vem, da je neka mednarodna bančna izmenjava, tako da za račun v tujini te izsledijo. Ne vem kako je pri IBKR.

Vem, da v primeru dividend ameriških podjetij, ki jih dobiš nakazanih na IBKR že plačaš 15% davek ZDA. Sporočiš FURSU trejd in bi te morali oni opehariti še z razliko do 27%, če prav razumem. Ali kdo ve, če davčna ZDA sproča FURSU, da je od mene prejela nek davek od nekih dividend.

Torej tudi, če nakažem 100 eur iz IBKR na moj bančni račun v sloveniji bodo na FURSU že vedeli? Potem bi me morali obrati tudi, če mi kolega nakaže 2000 eur kar malo za brezveeze.

Aha torej IBKR sporoča FURSU. No tega podatka nisem nikjer zasledil niti na IBKR strani. Najbrš sporoča samo, da imam pri njih račun in ne sporoča trejdov ter avtomtasko FURS nato obdavči. Čudno zakaj ni to avtomatsko in se moramo tle neki jebat s tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TheMentor ()

Furs pride do podatkov direktno od ibkr. Ibkr pošlje podatke fursu o trgovanju za davčne zavezance v Sloveniji. Ne mešaj tukaj bančne račune, kj jih moraš prijaviti sam. Zakaj misliš da usa bph ne sprejemajo stranke iz eu in zakaj ibkr sedaj ob brexitu seli sedež bph za eu stranke iz gb v eu?

Iz prve roke lahko povem da dobi furs agregirane podatke o kap. dobičku in dividendah. Če kaj odstopa od tvoje prijave te pozovejo da razložiš razliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RoccoC ()

Torej oni že vse dobijo jaz imam pa kjub temu delo in jebanje, da vse pravilno izpolnim. Svašta. Me zanima, če izpolnim kaj narobe na tak način, da mi lahko oni več davka izračunajo. Ali tudi javijo, da sem izpolnil narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TheMentor ()

Dobijo agregirane podatke.

vrtn4r ::

TheMentor je izjavil:

Torej oni že vse dobijo jaz imam pa kjub temu delo in jebanje, da vse pravilno izpolnim. Svašta. Me zanima, če izpolnim kaj narobe na tak način, da mi lahko oni več davka izračunajo. Ali tudi javijo, da sem izpolnil narobe.

Noben te ne sili da se ukvarjaš s trejdanjem. Pusti denar na banki pa ti ne bo treba. Zanimivo pa da ljudje rinejo denar brez da bi se prej vsaj pozanimali o nekaj osnovah. Potem pa decembra/januarja pridejo z vprašanji o poročanju in raznimi idejami za izogib le temu. :8)

vrtn4r je izjavil:

TheMentor je izjavil:

Noben te ne sili da se ukvarjaš s trejdanjem. Pusti denar na banki pa ti ne bo treba. Zanimivo pa da ljudje rinejo denar brez da bi se prej vsaj pozanimali o nekaj osnovah. Potem pa decembra/januarja pridejo z vprašanji o poročanju in raznimi idejami za izogib le temu. :8)

najprej te mudi na wc in nato splakneš drek in ne obratno :)

user4683 ::

TheMentor je izjavil:

najprej te mudi na wc in nato splakneš drek in ne obratno :)

ampak prej ponavadi pogledas, ce je se kaj wc papirja in ce si slucajno stopil v ameriski wc kjer bos namocil jajca ce se prevec udobno vsedes.

Krenforum ::

hahhahaha. Naš FURS pri teh oddajah nima resursov pogledati čisto vsega, temveč se gleda sam nek določen procent. Vzamejo ven in pogledajo kaj si prijavil, primerjajo s tistim kar so dobili in če jim kaj ni všeč te kontaktirajo, da dopolniš. Mene so recimo že, sem ji razložil in potem so dali mir :)

To pa seveda ne pomeni, da si dovoliš da recimo sploh ne poročaš. Kako leto lahko gre mimo kako ne...

rini ::

To sicer tudi mene zanima, če res dobivajo vse podatke, tudi takrat ko ne pride denar nazaj na TRR. In potem verjeno terjajo pojasnilo, naknadno plačilo davka in globa zaradi neporočanja. Če bi bilo tako, bi zanimivo razmisliti, ali bi bilo smiselno ta še "neodveden" davek zadržati in obračati toliko časa, dokler si na koncu ne nakažeš denarja na bančni TRR.

user4683 ::

Mene so pozvali tudi že za dokumentacijo o 10eur (pomotoma) neprijavljenega dobička, ki si ga nisem izplačal na TRR.

libreus ::

Včeraj sem dodal $DM. V petek pa $BFT. Zgleda obetavno.
$DM - Desktop Metal 3D Print
$BFT - SPAC merger s Paysafe.

demogill ::

Lp ima kdo kaj izkušenj z online brokerjem "etoro"? Sem začernik z delnicami, prej kripto hvala za odgovore.

kakob ::

Pomoje noben resen investitor ni tam. Razen če se hočeš igračkat s social copy tradingom.

https://brokerchooser.com/compare-broke...
Never take a financial advice from someone who works for a living.

mitoess ::

Eno vprašanje v izvezi z IPO. Sam imam kot brokerja Captrader in nikakor ne morem priti do seznama IPO. Sicer imam razdelek IPO subscription, vendar imam prazen seznam. Ve kdo mogoče, kje je "keč"?
Hvala :)

Kakob@ ostali@ kaj pa Tranding212?

sloxl8 ::

demogill je izjavil:

Lp ima kdo kaj izkušenj z online brokerjem "etoro"? Sem začernik z delnicami, prej kripto hvala za odgovore.

Če ti je vseeno, da eToro pobere nekaj provizije pri vrednosti delnice (vrednost pozicije pri odpiranju je nekoliko višja kot dejanska tržna), potem je za začetek dovolj, je pa opozorilo na mestu, da ne trguj s CFDji in da so tudi US ETFji od letos obravnavani podobno kot CFDji.

;-) ::

Ima kdo mentorja ? Pozna kdo Fast Floor, Luca Lah @ga.god ?

sloxl8 je izjavil:

demogill je izjavil:

Če ti je vseeno, da eToro pobere nekaj provizije pri vrednosti delnice (vrednost pozicije pri odpiranju je nekoliko višja kot dejanska tržna), potem je za začetek dovolj, je pa opozorilo na mestu, da ne trguj s CFDji in da so tudi US ETFji od letos obravnavani podobno kot CFDji.

Pa saj dejansko skoraj vse na teh platformah so CFDji? Zakaj ne? Kako drugače?

sloxl8 ::

Statistika za eToro kaže, da ima 70% uporabnikov, ki trgujejo s CFDji, izgubo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sloxl8 ()

Na UK IBKR stonksi niso CFDji (lahko nardiš prenos delnic na drug broker etc).

sloxl8 je izjavil:

Statistika za eToro kaže, da ima 70% uporabnikov, ki trgujejo s CFDji, izgubo.

To 70%+ velja za vse te tranding platforme, pri kripto tam je šele ruleta

bobby ::

Še enkrat hvala za tale namig.
Drugače pa tole bo najverjetneje še ena priložnost nakupa na kratko ampak pri cca 5usd-ish, tist , kater ima tole delnico, naj si nastavi stop-loss ker tole bo šlo dol.

damo23 je izjavil:

adut81 je izjavil:

Pozdravljeni, da vas malo pozdravim, moreč rečt da še vedno zelo uživam v trgovanju in kar nekaj že tudi zaslužil. Največ z delnico Plug, Nio in fcel, mrna ki sem jih kupil kar nizko, vrjetno zaćetniška sreča. Vse vas lepo pozrdavljam in dobro trgujte.

Pozdrav,

Tudi jaz od lanskega novembra malo trgujem. Že več let spremljam razvoj tehnologije gorivnih celic. Pred leti sem zamudil ugoden nakup Ballard-ovih delnic (BLDP), lani novembra pa sem kupil nekaj delnic FCEL, ki sem jih pred kratkim prodal. Sicer sem prodal z lepim dobičkom ampak mislim, da še vseeno veliko prezgodaj. Delnica je po tistem še krepko zrastla. Me pa zanima kakšno je vaše mnenje glede prihodnosti gorivnih celic. Sam čakam na ugodno priložnost za ponovni vstop v ta segment.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bobby ()

J.McLane ::

Zanimivo bo videti kako bo s TSLA v prihodnjih 14 dneh, glede na smernice, ki jih imajo ETFji, ki sledijo S&P morajo kupit delnice TSLA za ~1.5% svojega imetja. To pomeni, da bo samo SPY moral kupit za $4,8 milijard delnic Tesle, kje so potem še vsi ostali.

Ne vem koliko so v to v resnici prisiljeni in kakšne imajo izjeme ampak dejstvo je da se bo pri TSLA močno povečalo povpraševanje.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Bobo95 ::

Če se ne motim je TSLA je prejšnji teden dobila odobritev, da izda nove delnice v višini 5 milijard.
Prodane bodo po tržni ceni, po vsej verjetnosti ravno institucijam, ki bodo primorane vključiti TSLA v njihov index.

Machete ::

Malce pomoči. Imam vrednosti.

Realized P/L A(dobiček) B(izguba) in C(dividende) in C1(Withholding Tax na te dividende).
Unrealized P/L (A1) (B1)

Davnčna osnova za FURS je (A+B+C-C1)?
Je opcija, da se jim samo kot priponko pošlje CSV izvleček portfolija z IBK?
(Čeprav raje ne bi sheral unrealized profita in celotnih depozitov in stanja).

A je to obrazec, ki ga ljubitlejski Buffeti rabimo: Napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov (DOHKAP št. 4) ?

Kaj je tole?
Napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov za odmerna leta od 2020 (DOHKAP št.4) ?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Bobo95 je izjavil:

Če se ne motim je TSLA je prejšnji teden dobila odobritev, da izda nove delnice v višini 5 milijard.
Prodane bodo po tržni ceni, po vsej verjetnosti ravno institucijam, ki bodo primorane vključiti TSLA v njihov index.

Na to sem malo pozabil, ampak vseeno teh 5 milijard ne bo dovolj za vse (od 2:08 dalje):

gruntfürmich ::

sj se za teslo že pol leta ve da bo šla v index. niso že prej vse nabavili? zakaj bi vse analitike ta podatek kar naenkrat presenetil?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Saj ne gre za presenečenje, problem je v tem ker ETF zaradi balansiranja naložb nekaj NUJNO mora kupovati, kako si bo ETF že prej nagrebel zalogo, če je ne sme imeti, edino preko svojih drugih aktivnih skladov in to potem pretaka preko borze v ETF. Ko je masa teh ETFjev majhna to nima nobene veze, ker pa se v zadnjih letih na veliko vlaga v ETFje je tega ratalo ogromno in to že močno vpliva na trg.

Jaz na to gledam tako:
- ko je ogromno denarja v velikih pasivnih ETF skladih, je morda lažje predvidevati korelacije med različnimi VP. Torej se trading splača
- ko želijo biti vsi daytraderji in vsi v neke aktivne sklade, se splača biti pasiven v ETFjih.

Morda sem čisto falil, ampak vseeno v razmislek.

mitoess ::

Kaj pravite na vlaganje v podjetja povezana z vodo (čiščenjem, itd.) ... glede na podnebne spremembe in sušo/požare se zdi, da bi mogla iti poraba navzgor...

kow ::

Ce prav razumem, se temperature dvigajo, kar pomeni manj sus? Vsaj globalno.
Zakaj bi sla poraba gor? Pomoje bo sla poraba veliko dol, se posebej v kmetijstvu (analitika).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Si obodu SPCE? :)

Ne, ker mi je policaj za šankom enkrat povedal, da je moon landing fake.

Ko neka industrija svinja vodo in jim regulatorji rečejo, da tega ne smejo več delat imajo dve možnosti:
- prilagodijo svojo industrije tako da ne svinjajo več, lahko tudi zaprejo svoja vrata
- najamejo zunanjo firmo in jim mastno plačajo za naknadno čiščenje odpadne vode

Za ta sektor se nisem kaj preveč zanimal, sem pa slučajno naletel na firmo CleanTeq, zaradi drugih zadev (Sunrise nickel project). Če gledaš za nazaj je to jama brez dna, sigurno pa v prihodnje lahko kaj obeta.

Izbrati samo nek sektor in računati da boš dobil nekaj dobrih javnih firm (delnic) je iskanje igle v senu. Lahko tudi da ne obstaja, ker je npr. tehnologija dobro znana in to že vsak dela ali pa je nek velik privat igralec, ki pobere vso smetano (s svojo tehnologijo).

Tako da s konkretnimi predlogi na plano, sam sektor ne pove nič

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

kakob je izjavil:

Ne. Mam dvome, haha. Pa ponavadi se drzim nacela, da je bolje kaj spustiti, kot se zaleteti.

kow je izjavil:

kakob je izjavil:

Ne. Mam dvome, haha. Pa ponavadi se drzim nacela, da je bolje kaj spustiti, kot se zaleteti.

https://twitter.com/chamath/status/1339...

Pa komentarji so tut kr močni. :)

Hehe.. 20p portfelja je prodal. Ves po kolk je sel notri? Moram rect, da o Chamathu nimam lih mnenja izoblikovanega. Jezik mu sicer lepo tece.

kow je izjavil:

Hehe.. 20p portfelja je prodal. Ves po kolk je sel notri? Moram rect, da o Chamathu nimam lih mnenja izoblikovanega. Jezik mu sicer lepo tece.

Afaik je bil SPAC za SPCE po 10, možno da še manj za njega, dunno.

redtech ::

@bobby, uran je dobil malo spodbude

U.S. national strategic reserve of uranium. As of 1:05 p.m. EST, Cameco (NYSE: CCJ) was up 13.3%, Denison Mines (NYSEMKT: DNN) soared 13.5%, Energy Fuels (NYSEMKT: UUUU) rose 15.5%, and Uranium Energy (NYSEMKT: UEC) skyrocketed 22.3%.

Če bi kdo rad stavil na cifro GTE tisti, ki igrate 0 pa PDL.L :)

SuperKripto ::

SuperKripto je izjavil:

Ker je tukaj kar nekaj fanov tesle, sem izbrskal graf, ki kaze vrednost na malo drugacen nacin, razmerje v vrednosti bitcoina in delnice tesle.

kratkorocno, bitcoin/tesla, sem dodal se en dolgorocen suport. V 4 dneh priblizno 20 procentov razlike.

redtech je izjavil:

U.S. national strategic reserve of uranium. As of 1:05 p.m. EST, Cameco (NYSE: CCJ) was up 13.3%, Denison Mines (NYSEMKT: DNN) soared 13.5%, Energy Fuels (NYSEMKT: UUUU) rose 15.5%, and Uranium Energy (NYSEMKT: UEC) skyrocketed 22.3%.

jap jaaaap,..
Imam UUUU, NXE, DNN in pa EU (tale mi je po nasvetu od začetka leta lepo pokriva)

Na hitro, kaj je v ozadju zgodbe za PDL.L?

Kaj pa vi pravite na nepisano pravilo, da petek ni ravno najboljši dan za kupovanje?

Glede na razkritje cen cepiv kakšno je vaše mnenje glede delnic danes?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: demogill ()

Odvinso, če misliš v ponedeljek zjutraj prodati mogoče res ne, drugače pa kake hude veze nima vikend.

demogill je izjavil:

Ne spremeni sledecega:

https://moneyprintergobrrr.com/

kow je izjavil:

demogill je izjavil:

Ne spremeni sledecega:

https://moneyprintergobrrr.com/

Danes, ne v roku leta dveh treh :)

Machete je izjavil:

Odvinso, če misliš v ponedeljek zjutraj prodati mogoče res ne, drugače pa kake hude veze nima vikend.

Naceloma je petek dan za short prodajo ponedeljek nakuop

Zgodovina sprememb…

• spremenil: demogill ()

Ja ta vzorec sem opazil, ne bi se zanašal nanj sicer in ga svetoval, bolj sem namignil, da je vprašanje malce presplošno, ker ne vemo kakšna je njegova strategija in cilj.

demogill je izjavil:

Danes, ne v roku leta dveh treh :)

Kje je se to ;)

redtech ::

bobby je izjavil:

redtech je izjavil:

jap jaaaap,..
Imam UUUU, NXE, DNN in pa EU (tale mi je po nasvetu od začetka leta lepo pokriva)

Petra Diamonds Limited (“Petra” or the “Company” or the “Group”) manages one of the world’s largest diamond Resources of ca. 244 million carats (“Mcts”). Market share 6%.

Spomladi niso mogli plačat obresti za 600.000 dolga.

Petra said its existing $650 million of bond debt will be partly replaced by up to $337 million of new notes, including $30 million of new money contributed by debtholders.

Včeraj so potrdili. Mislim da točno za polovico dolga.

To approve an increase in the authorised capital of the Company from £100,000,000 to £150,000,000 by the creation of an additional 500,000,000 ordinary shares of par value £0.10 each.

Outstanding share pred tem je bil 800M

Če preživijo to krizo, da trg zaživi nazaj sploh Indija, potem zna biti donosna delnica.

Kako, da nimaš CCJ pri uranu?

PowaAaaaH ::

demogill je izjavil:

Kaj pa vi pravite na nepisano pravilo, da petek ni ravno najboljši dan za kupovanje?

Čaki, a ni lih najbolše da kupiš po nižji ceni sploh za daljši rok? Za day-trade-anje je petek definitivno najslabši dan v tednu (ne vedno) v povprečju, predvsem zadnjo uro: po naši od 21.00 - 22.00.. ampak teb je cilj držati delnico 2,3 leta.. Se pravi ti more bit tut cilj kupiti delnico po nižji ceni, edino če imaš npr. Vsak mesec dokupovati in s tem ravnati nekje svojo povprečno ceno.

redtech je izjavil:

bobby je izjavil:

redtech je izjavil:

jap jaaaap,..

Petra Diamonds Limited (“Petra” or the “Company” or the “Group”) manages one of the world’s largest diamond Resources of ca. 244 million carats (“Mcts”). Market share 6%.

Spomladi niso mogli plačat obresti za 600.000 dolga.

Petra said its existing $650 million of bond debt will be partly replaced by up to $337 million of new notes, including $30 million of new money contributed by debtholders.

Včeraj so potrdili. Mislim da točno za polovico dolga.

To approve an increase in the authorised capital of the Company from £100,000,000 to £150,000,000 by the creation of an additional 500,000,000 ordinary shares of par value £0.10 each.

Outstanding share pred tem je bil 800M

Če preživijo to krizo, da trg zaživi nazaj sploh Indija, potem zna biti donosna delnica.

Kako, da nimaš CCJ pri uranu?

Hvala za hitro ozadje, jo bom malo bolj pregledal pa na radar dal za future zadeve.

Ej CCJ pa je mala zgodba. Ta mi je bila začetek učnega cikla leta začeek 2012 in sem z njo, ne po svojem znanju ampak recimo temu mentorstvom, se igral z njo, potem pa je mentor šel in sem se malo ustavil. Jo imam na radarju ampak nekje vmes sem malo spremenil strategijo in sem za uran začel iskat bolj nekje ekipe, ki so na začetkih, ne uveljavljene, ker tu imam ročnost 10+ let
««
68 / 197
»»