Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
Facebook dev ::
Dogodki se odpovedujejo eden za drugim. S Kitajske ne prihajajo deli, ki jih tehno firme nujno rabijo za svoje produkte. Kako mislie, da bo vse to vplivalo na gospodarstvo? Seveda da slabo, in tudi tale padec bo najbrz še nekaj časa trajal.
Pri nas recimo so odpovedali teambuilding v soboto na Gokartu v BTCju, pa bi tja prišlo 150 ljudi. Pa smo samo en manjši primer. Medtem pa kenslajo evente v Belgiji, Nemčiji ni drugod, kjer pride po 100k obiskovalcev.
Pri nas recimo so odpovedali teambuilding v soboto na Gokartu v BTCju, pa bi tja prišlo 150 ljudi. Pa smo samo en manjši primer. Medtem pa kenslajo evente v Belgiji, Nemčiji ni drugod, kjer pride po 100k obiskovalcev.
WarpedGone ::
Dejstvo je, da je virus zelo nalezljiv, inkubacijska doba pa je dolga in se posledicno hitro siri. Ce se odpovedujejo vsi dogodki, ljudje ne hodijo na krizarjenje, restavracije, mesta so zaprta... Vpliv na gospodarstvo bo velik.
Dejstvo je, da je 'navadna' gripa parkrat hujša reč.
Ampak ker je to staro, nanjo nihče ne trza.
Kar ne pomeni, da folk zganja paniko in da bo zaradi te panike pomrlo še več ljudi.
Zbogom in hvala za vse ribe
rini ::
Res je, smrtnost je večja pri navadni gripi, a cronavirus je bolj nalezljiv, z daljšo inkubacijsko dobo, bolj zahrbten, verjetno tudi bolj prilagodljiv. Če pogledam koliko dni so jih držali na ladji izolirane po kabinah in so ljudje kar zbolevali. Na udaru bodo še posebno revne dežele.
Coronavirus naj bi vrh dosegel maja, tako da bo ta negotovost zagotovo še dolgo trajala.
Sicer pa Apple je v preteklem letu podvojil vrednosti in bil absolutno precenjen, zato je bil že prvi nagel padec za 10% rdeči alarm. Investitirji imajo stop loss in ko pride do hitrega upada vrednosti jih pomeče iz pozicij in pocepajo kot domine.
Coronavirus naj bi vrh dosegel maja, tako da bo ta negotovost zagotovo še dolgo trajala.
Sicer pa Apple je v preteklem letu podvojil vrednosti in bil absolutno precenjen, zato je bil že prvi nagel padec za 10% rdeči alarm. Investitirji imajo stop loss in ko pride do hitrega upada vrednosti jih pomeče iz pozicij in pocepajo kot domine.
J.McLane ::
Na kitajskem je že upad okuženih, da bi virus vrh dosegel šele maja je malo za lase privlečena izjava.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
sparovcek2 ::
Najboljsi mozen scenarij je, ce pride do koordiniranega mnozicnega stimuliranja centralnih bank v upanju, da se resi situacijo.
Tako bi lahko prislo do vecjega poskoka, ampak pomoje ne bomo presegli trenutnega vrha in gremo v bear market.
Tako bi lahko prislo do vecjega poskoka, ampak pomoje ne bomo presegli trenutnega vrha in gremo v bear market.
današnje izgube surovin iz Kitajske za proizvodnjo bo imelo vpliv še na naslednje mesece. Ljudje ne bodo več potovali. Manjša je potrošnja. Odpoved naročil. Strah.
Če pade MA na 240, appl pa na $200 vstopim takoj.
Kitajska z informacijami pogosto zavaja.
Če pade MA na 240, appl pa na $200 vstopim takoj.
Kitajska z informacijami pogosto zavaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
Sad, but true. So, let's summarize:
With a market maker designation (all brokers and many hedge funds are MMs)
1) one can short shares that do not exist
2) These non-existent shares can be sold on downticks.
3) On settlement day (T+2), the buyer of these "shares" is required to deliver cash for the shares purchased, while the seller may or may not deliver the shares as required.
What is particularly maddening is: back in 1938 the SEC implemented the uptick rule for all short sales in order "to protect investors from manipulative short sellers". In 2007, the uptick rule was revoked and shortly after, "circuit breakers", consisting of the implementation of a temporary uptick rule (basically 1-2 days) were created . Most manipulators usually have a good supply of long stock for occasions when the temporary uptick rule is in effect. They simply sell the long stock on downticks which achieves the same purpose as manipulative short selling.
Buying and holding long term, by its nature, is a very difficult endeavor and most people cannot do it. These short-term manipulations make it an order of magnitude harder. Thanks, SEC.
Daytrades, good luck.
P.S. Ja, zelo boli bit par sto jurjev v plusu ...
Machete ::
Ne laži, da ti je vseeno za 70k za kolikor se ti je porfolijček zmanjašl in bi lahko nakupil še 100 ekstra delnic.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vse kaže, da bo SDGR tudi danes v zelenem. Pa tako rad bi dokupil med 20 in 30.
MA danes premarket 270 $, vrh 345.... Kdaj in če bo 240?
MA danes premarket 270 $, vrh 345.... Kdaj in če bo 240?
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
WarpedGone je izjavil:
Dejstvo je, da je virus zelo nalezljiv, inkubacijska doba pa je dolga in se posledicno hitro siri. Ce se odpovedujejo vsi dogodki, ljudje ne hodijo na krizarjenje, restavracije, mesta so zaprta... Vpliv na gospodarstvo bo velik.
Dejstvo je, da je 'navadna' gripa parkrat hujša reč.
Dejstvo je, da "navadna" gripa ni hujša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Okapi ::
WarpedGone je izjavil:
Machete se svita, okapi še vedno glava v riti ...
Ja, prav res se mu svita. Kupil je po 800, prodal po 700. Odličen posel.
Gone ::
Do vsakega, ki se na javnem forumu, še posebej slovenskem, hvali s "par stotisoč profita" sam čutim zgolj veeeelikooo skepso v trditev in malo tudi pomilovanje dotičnega
adut81 ::
Hmmm pri dveh delnicah se mi ni sprožil stopp loss izgubil 25%. Včeraj bil vrh, ponastavim stopp loss in danes nič. Pa ne morem bit skoz za računalnikom.
Si imel stop limit in je prehitro padlo. Bi moral imeti stop market, bi ti pa v tem primeru lahko precej nižje zaprlo. Pick your poison. Stop orderju so na volatilnem trgu hudič.
WHO povišala globalno tveganje širjenja koronavirusa na zelo visoko
-omenjena Italija in Iran
-omenjena Italija in Iran
Pton in net, mrna uspešno zaključil. Na platformi imam samo izbiro limit price in stop price. Sicer je še vedno nekaj profita ampak vseeno teden zaključil pod pričakovanjem. Vredu vložek bil majhen, ampak če bi bil velik bi bila izguba..........
Ali se plug spet pobira?
Ali se plug spet pobira?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: adut81 ()
Ja preberi na platformi kaj ta stop order pomeni, skoraj 100% je to stoo limit. Pa preberi si na netu kaj pomenijo posamezni orderji. Pri takšnih delnicah ki si jih napisal se bo stop limit redko izvršil, Se premikajo prehitro, razen če boš stop daleč od trenutne nastavil. Pa če mas samo 2 mozna orderja, zamenjaj ponudnika.
Hvala Pavle 91, stop limit je. Katerega ponudnika mi svetujete,da grem, da je primerna za začetnika.
Zgodovina sprememb…
Sem jih probal kar nekaj pa mi je IB z naskokom najboljši. Ima sicer inactivity fee za portfelje manjše kot 100k, ampak če redno trgujes to tako ali tako ni problem. Pa ne vem kaksen je najmanjsi zacetni portfelj, preveri če ti odgovarja.
Bom pogledal, evo ta teden moje delnice mrna skočila gor za 54%, pton 35%, net za 28%, danes pa občuten padec zadnjih dveh, vendar še vedno vredu, ok včeraj bi mogu prodat vse, ker sem predvidel današnji padec, me malo zafrknu stopp loss. Se pa učim. Hvala za vse informacije, bom pogledal IB. Cena se pa res zelo hitro premika pri teh delnicah.
Zgodovina sprememb…
sparovcek2 ::
Ne potrebujes brokerja, potrebujes demo racun za naslednja 3 leta, morda celo 5 ali 10.
No, razen ce ti ni skoda denarja.
Zacetniska sreca marsikogar zavede.
No, razen ce ti ni skoda denarja.
Zacetniska sreca marsikogar zavede.
Hehe, to si tud jaz mislim, da sem imel začetniško srečo, kr zmatran od buljenja v računalnik in vse te grafe. Drug teden počivam.
zanimivo, 28.2.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc...
https://www.cnbc.com/2020/02/28/bill-ga...
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc...
https://www.cnbc.com/2020/02/28/bill-ga...
Zgodovina sprememb…
J.McLane ::
Od kdaj je Bill Gates strokovnjak za virologijo?
Poslušajte raje pravega virologa na Frekvenci X:
https://val202.rtvslo.si/2020/02/racani...
Poslušajte raje pravega virologa na Frekvenci X:
https://val202.rtvslo.si/2020/02/racani...
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Zakonca Gates imata dobrodelni sklad in sta preko sklada vrgla milijone v informacijsko podjetje za povezovanje farmacije in raziskovalcev. In to podjetje je letos prišlo na borzo. Ena sama velika ekonomija s pridihom humanitarnosti.
Machete nas je 18. feb informiral in nekaj dni kasneje sem tudi sam vložil.
SDGR - Schrodinger, Inc.
SDGR - Schrodinger, Inc.
Machete ::
WarpedGone je izjavil:
Machete se svita, okapi še vedno glava v riti ...
Ja, prav res se mu svita. Kupil je po 800, prodal po 700. Odličen posel.
Kupil od 730 do 760. Prodal pri 680-700. Kupil nazaj pri 630. Sedaj jih imam isto plus kar nekaj dollarsov. Itak da sem sel pozno noter in malo probavam ne pušit. Zaenkrat vse ok, ni bilo pa brilijantno. Privoščljivi vojerji pa pač spremljate ob strani in se raje ad hominem posmehujete, kot da bi kaj pametnega dodali temi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Machete, a si kaj spremljal ali zasledil VIR?
Mislim da SDGR tudi sodeluje s kitajskim farmacevtom WuXi.
https://www.fool.com/investing/2020/02/...
Mislim da SDGR tudi sodeluje s kitajskim farmacevtom WuXi.
https://www.fool.com/investing/2020/02/...
galu ::
Ali preteklo davčno rezidentstvo vpliva na davek iz kapitalnega dobička? Kolikor sem zasledil ne, ampak me vseeno zanima če sem kaj spregledal.
Dam konkretne primere:
Primer 1: Oseba leta 2020 (ko je davčni rezident Slovenije) kupi delnice. Leta 2040 je še vedno davčni rezident Slovenije in delnice proda. Je davek v tem primeru 0%?
Primer 2: Oseba leta 2020 (ko je davčni rezident Egipta) kupi delnice. Leta 2040 je davčni rezident Slovenije in delnice proda. Je davek v tem primeru 0%?
Primer 3: Oseba leta 2020 (ko je davčni rezident Egipta) kupi delnice. Leta 2030 spremeni davčno rezidentstvo na Grško. Leta 2040 je davčni rezident Slovenije in delnice proda. Je davek v tem primeru 0%?
Also, kako je z "rolling" prodajanjem delnic?
Recimo da oseba kupi 1 delnico GOOGL leta 2020. Nato to ponovi vsako leto, do 2040, ko začne s prodajo. Vsako leto (od 2040 do vključno 2059) proda 1 delnico. Sklepam, da je davek na to vedno 0%, ker je razmik vedno 20 let? Lahko bi sicer kompliciral, da delnico, kupljeno 2039, prodaš 2040 - in tako dalje do delnice, ki si jo kupil 2020, ki jo kao prodaš leta 2059. Na ta način davek ne bi bil vedno 0%.
Dam konkretne primere:
Primer 1: Oseba leta 2020 (ko je davčni rezident Slovenije) kupi delnice. Leta 2040 je še vedno davčni rezident Slovenije in delnice proda. Je davek v tem primeru 0%?
Primer 2: Oseba leta 2020 (ko je davčni rezident Egipta) kupi delnice. Leta 2040 je davčni rezident Slovenije in delnice proda. Je davek v tem primeru 0%?
Primer 3: Oseba leta 2020 (ko je davčni rezident Egipta) kupi delnice. Leta 2030 spremeni davčno rezidentstvo na Grško. Leta 2040 je davčni rezident Slovenije in delnice proda. Je davek v tem primeru 0%?
Also, kako je z "rolling" prodajanjem delnic?
Recimo da oseba kupi 1 delnico GOOGL leta 2020. Nato to ponovi vsako leto, do 2040, ko začne s prodajo. Vsako leto (od 2040 do vključno 2059) proda 1 delnico. Sklepam, da je davek na to vedno 0%, ker je razmik vedno 20 let? Lahko bi sicer kompliciral, da delnico, kupljeno 2039, prodaš 2040 - in tako dalje do delnice, ki si jo kupil 2020, ki jo kao prodaš leta 2059. Na ta način davek ne bi bil vedno 0%.
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
Odgovor na to vprašanje je brezpredmeten - šteje le konkretna zakonodaja v letu ko karkoli prodaš.
Dokler nimamo tako kot v ameriki, ko šteje tudi papirni profit brez da bi karkoli prodal.
Dokler nimamo tako kot v ameriki, ko šteje tudi papirni profit brez da bi karkoli prodal.
Evo malo mojega razmišljanja za prihajajoči teden, če pogledate dve delnici, ki sta poceni in z eno sem že zaslužil to je PLUG IN GRWG, lep nihaj že navzdol, opravljena že mala korekcija in vse nastavljeno za lep nihaj navzgor, samo počakat, da se v ponedeljek res pokaže za nakup ali ne. Kaj vi mislite s tem mojim igranjem ali preveč riskiram. Z 1000 evri delam lep profit, če izgubim pač izgubim.
PrihajaNodi ::
Da spekuliras in noben ne ve v katero smer bo slo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
WarpedGone je izjavil:
Pa kje jih ti pobiraš??? To seveda ne drži.
Kako si različni brokerji določajo spreade, to mi ni čisto jasno, pri trade 212 je včasih ta razlika majhna, včasih pa velika.
Po petkovem trgovanju kot da se umirja. A v ZDA že poročajo o prvi smrtni žrtvi in ne znajo še pojasniti kje bi se lahko okužil z coronavirusom.
Po podatkih WHO je coronavirus prvič zabeležen v Wuhan, 31 December 2019.
Jaz mislim, da bodo v prihodnjih dneh tečaji še padali, četudi bo ponedeljek končal v zelenem.
Po podatkih WHO je coronavirus prvič zabeležen v Wuhan, 31 December 2019.
Jaz mislim, da bodo v prihodnjih dneh tečaji še padali, četudi bo ponedeljek končal v zelenem.
Lonsarg ::
Zato se pa ne gre all-in pač pa se ob takih padcih "začne postopoma vlagati", bolj ko pade več vložiš, pač ruleta-style, sam denarja ti ne sme zmanjkati :)
ZgublamDnar ::
Kaj vi mislite s tem mojim igranjem ali preveč riskiram. Z 1000 evri delam lep profit, če izgubim pač izgubim.
Če je 1000 EUR recimo 2% tvojega portfelja, potem se kar igraj naprej. Če je pa ta delež veliko višji, pa raje našparaj, potem investiraj in nato vzemi nekaj procentov za tovrstno trejdanje. Moje mnenje..
Evo nisem imel pojma o trgovanju in sem se do sedaj nekaj naučil, nobenega seminarja samo internet in kakšna knjiga. Po malem in moj vložek sem že skoraj podvojil, nisem mogu verjet, ampak res. Nekako pa nisem prepričan vase, da lahko obračam večjo vsoto denarja, tu je pa prisoten večji strah, tako da pohvale vsem večjim trgovcem, ki to zmorete.
L.p
L.p
galu ::
WarpedGone je izjavil:
Odgovor na to vprašanje je brezpredmeten - šteje le konkretna zakonodaja v letu ko karkoli prodaš.
Zavoljo debate recimo, da se zakonodaja ne spremeni.
Tako to gre.
https://www.investors.com/market-trend/...
Zanimivi obeti. Negotovost od nekaj tednov, do nekaj mesecev. Razprodaje prihajajo vsekakor. Teslo napovedujejo po ceni 361.
Uspešen začetek tedna!
Zanimivi obeti. Negotovost od nekaj tednov, do nekaj mesecev. Razprodaje prihajajo vsekakor. Teslo napovedujejo po ceni 361.
Uspešen začetek tedna!
Ti nasveti so vredni tolk, kot si plačal zanje.
Če pa nisi ti plačal, je pa nekdo drug...
Sell, sell, sell!!!!111
Če pa nisi ti plačal, je pa nekdo drug...
Sell, sell, sell!!!!111
Sheteentz ::
Vix je kar lepo poskočil.
https://finance.yahoo.com/chart/%5EVIX?...
Hedge Fund managerji so lepo prepolovili pozicije, kar je edino logično v času tako velike volatilnosti. Lahko se zgodi, da bo celoten market potonil, lahko tudi, da bo samo kratkotrajna korekcija, in bo spet vse letelo v luft. Stock market ni vedno odslikava dejanskega gospodarstva. Skratka, nič ne vemo.
https://finance.yahoo.com/chart/%5EVIX?...
Hedge Fund managerji so lepo prepolovili pozicije, kar je edino logično v času tako velike volatilnosti. Lahko se zgodi, da bo celoten market potonil, lahko tudi, da bo samo kratkotrajna korekcija, in bo spet vse letelo v luft. Stock market ni vedno odslikava dejanskega gospodarstva. Skratka, nič ne vemo.