» »

Chromium

Chromium

elomat ::

Pozdravljeni,
zanima me ali kdo uporablja brskalnik Chromium in kakšne ima izkušnje z njim?

Hvala
  • spremenilo: elomat ()

Zanima me če je varen za uporabo itd.

Mipe ::

Če misliš Google Chrome, je kar v redu, če nisi ravno paranoičen glede Googlovega zbiranja tvojih podatkov.

Če pa misliš Chromium OS... je to operacijski sistem, no, v bistvu Chrome, ki se pretvarja, da je OS. En Googlov projekt.

black ice ::

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Chromium je v bistvu odprtokodni projekt brskalnika, na katerem je zgrajen Chrome. Slednji vsebuje tudi nekatere dele "zapre kode".
Sam uporabljam Chromium na Linux-u, v Win pa Chrome. Pri obeh je "look and feel" povsem isti, ju na prvi pogled pravzaprav najlažje ločiš samo po napisu na zgornjem levem robu okna. Osebno mislim, da je zadeva čisto OK in uporabna...

LP

Jože

Zgodovina sprememb…

Hvala.

TheJack ::

Chromium uporabljam že kar nekaj časa. Zanj sem se odločil, ker ne maram GoogleUpdate-a. Večinoma je bil to stabilen in hiter browser, seveda pa od razvojne različice ne moreš pričakovati takšne stabilnosti in zanesljivosti kot od končne verzije (Chrome). Skratka, bilo je vsega, od odličnih, popolnoma uporabnih verzij, do katastrofalnih verzij s showstopper bugi. Si pač počakal par verzij, pa je.

Zadnje čase (od verzij 32.x dalje, se mi zdi), je šla kvaliteta navzdol, saj kar ne morem najti verzije, ki ne bi imela hudih problemov s flashem. Nekatere prikazujejo le zvok, slike pa ne. Pri nekaterih neha delati scrollanje, ko zaženeš video...itd.

Skratka, za človeka ki hoče stabilnost in neproblematičnost, Chromium ni.

Kaj ti pri GoogleUpdat-u ne paše?
Jaz sicer rabim še en brskalnik ker nimam dovolj prostora za zaznamke, oz. jih imam z več različnih področjih, tako, da ni najbolj pregledno. Mi pa noben drug brskalnik razen Chroma ne ustreza.

hojnikb ::

srware iron je dobr alternativni build chroma, ki naj nebi vseboval google tracking crapa..
#brezpodpisa

TheJack ::

elomat je izjavil:

Kaj ti pri GoogleUpdat-u ne paše?
Jaz sicer rabim še en brskalnik ker nimam dovolj prostora za zaznamke, oz. jih imam z več različnih področjih, tako, da ni najbolj pregledno. Mi pa noben drug brskalnik razen Chroma ne ustreza.

Ne paše mi, ker laufa v ozadju in ni nikjer možnosti, da bi se ga izklopilo.

Moje mnenje je, da je nevljudno in nesramno, da program laufa neke servise in programe v ozadju, ne da bi vprašal userja za dovoljenje in ne da bi dal možnost izklopa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

A je sicer možno imeti dve nepovezani verziji Chroma na računalniku istočasno?

Tukaj je nekaj brskalnikov, ki bazirajo na Google Chromu.
http://www.howtogeek.com/108384/

hojnikb
kakšne izkušnje imaš z Srware Ironom?

hojnikb ::

same dobre to be honest. Nobenih težav. Je pa res, da ni primarn browser, ker še vedno uporabljam Palemoon (firefox fork)
#brezpodpisa

Razlika med Srware Ironom in Chromium?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CHROME težava. sm googla pa ne najdem nč

Oddelek: Pomoč in nasveti
182334 (1913) konspirator
»

Nova anketa: kateri brskalnik uporabljate za brskanje po spletu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
8514434 (11572) MisterR
»

Microsoft Security Essentials označil Google Chrome kot virus

Oddelek: Novice / Brskalniki
328397 (5969) amigo_no1
»

Google Chrome težava

Oddelek: Programska oprema
101823 (1372) Ericssony
»

Firefox 3.6 in 4.0 zamujata