» »

Povezovanje v dve mrezi

Povezovanje v dve mrezi

Lombi ::

Hej.

Imam sledeco situacijo - v zidu imam dva ethernet porta, eden omogoca dostop do delovne mreze (kjer so skupni diski ter tiskalniki), medtem ko drugi omogoca nefiltriran dostop do spleta.

Ali obstaja kaksna varianta da se win7 racunalnik poveze v obe (torej da ohrani diske in tiskalnik), medtem ko za splet uporablja izkljucno nefiltrirano?
moja video predavanja za adobe in wordpress: 321.si
moje slike in animirani filmi: lo.si

tony1 ::

Da.

Naštudiraj komandi route print in add route -p.

Prva ti izpiše routing tabelo (default ruta ti naj še vedno kaže v internet), dodal boš samo še dodatno persistentno ruto do tvoje interne mreže.

Bolj elegantno (oz. v večjih okoljih) se to lahko rešuje tudi s fizičnimi usmerjevalniki...

Lombi ::

V sobi imam zdaj en svoj router (TL-WR842ND, na katerem se ni ddwrt), priklopljen na nefiltrirano omrezje.

Tudi disk/tiskalnik omrezje ima svoje access pointe.
moja video predavanja za adobe in wordpress: 321.si
moje slike in animirani filmi: lo.si

tony1 ::

Da bi ti tale router lahko kaj pomagal, bi moral imeti tri routing vmesnike, ima pa samo dva (verjetno tudi z dd-wrt ne bo nič drugače): WAN in LAN.

V LAN port vštekaš eno od mrežnih, drugo pa v ločeno delovno omrežje.

Access pointi nimajo veze v tej zgodbi oz. bodo delovali brez težav (AP je enak hubu in ves njegov promet se samo preklaplja (switcha) in ne routa).

SeMiNeSanja ::

Odvisno od AP in softw. na njemu, če ima zgolj switched/bridged porte, ali pa ima routed porte.

Če AP podpira routing, na njemu stvari nastaviš in voila. Če ne, moraš na vsakem PC nastaviti routing.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati dva pc-ja v dveh vlan-ih?

Oddelek: Omrežja in internet
131809 (1255) imagodei
»

T2 in trije ruouterji

Oddelek: Omrežja in internet
162856 (2363) p1nky
»