» »

kako je z izpitom za avto, če vidiš na eno oko samo 20%

kako je z izpitom za avto, če vidiš na eno oko samo 20%

specialone ::

torej kmalu bom star 20 let, in ker pri 18 še ni bilo časa, se sedaj odločam za izpit za avto..

torej na eno oko vidim samo 20%.. Kako je potem, a lahka sploh greš delat... na drugo oko vidim pa ko sokol :P

Lp

klemen

rdecaluc ::

Mati ma izpit, pa ima enako slabo oko, vendar že od rojstva. Naredi zdravniškega oz. pokliči tja pa boš najbolje informiran.
Est modus in rebus. ,typos

da_monstr ::

Malo se pozanimaj pri kakih starejših kolegih, ki že imajo izpit, kateri zdravniki dajo potrdilo vsakemu, ki pride ponj. V Ljubljani vem za enega takega, vendar mu ne bom delal reklame ;) .
Najbolje pa je, da sam presodiš, če bi tvoj vid bil v nevarnost tebi in drugim na cesti.

mirage ::

Na drugem očesu imaš ok vid? Potem ne bi smelo bit problema, razen za profesionalnega voznika...

DamirK ::

Sam imam še slabši vid na eno oko, pa imam izpit za B kategorijo že 20 let. Edino za višje kategorije sem nesposoben , saj je tam zahtevan globinski vid ki ga samo z enim očesom nimaš.

cokipoki ::

Za B kategorijo ni problema, višje pa žal ne bo šlo. Tudi B kategorija poklicno ne bo šlo.

Machete ::

Imama znanca, ki je na eno oko slep, oz. ga sploh nima. Ima izpit in vozi že 20 let. Edino kar rabi je posebno vzvratno ogledalo v avtomobilu, (pa še to nevem ali po predpisu ali ga ima sam).

Šimpanz ::

Tudi jaz poznam enega ki da levo oko samo zaznava svetlobo pa ima B izpit. res pa da ga je dobil že pred ene 20 leti.

mn ::

Kakor jaz vem je eno zdravo oko dovolj za izpit B kategorije. Bolj natančno boš pa izvedel na Medicini za šport in delo, ki zdravstvena spričevala tudi izdaja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontrola in izboljšanje vida

Oddelek: Loža
356717 (2386) bambam20
»

Izpit kategorije A

3613827 (5943) bajsibajsi
»

4-kolesnik (strani: 1 2 )

7028598 (14656) msjr
»

Piaggio MP3 LT

Oddelek: Na cesti
85876 (5766) francek1
»

Kako podaljšati vozniško dovoljenje? (strani: 1 2 )

5315704 (12966) dejanslo

Več podobnih tem