Forum » Loža » Pršut?!?!
Pršut?!?!
spyker123 ::
Pozdravljeni,
letos premišljujem o nakupu pršuta s kostjo in me zanima, katerega naj kupim? Mora pa biti slovenski. Verjetno bom čakal na akcijo, ko bodo prodajali za pol cene, vendar dobiš samo tistega z rdečo etiketo. Je pršut s črno etiketo res toliko boljši, pač daljši čas zorenja?
hvala vsem za odgovore..
letos premišljujem o nakupu pršuta s kostjo in me zanima, katerega naj kupim? Mora pa biti slovenski. Verjetno bom čakal na akcijo, ko bodo prodajali za pol cene, vendar dobiš samo tistega z rdečo etiketo. Je pršut s črno etiketo res toliko boljši, pač daljši čas zorenja?
hvala vsem za odgovore..
šernk ::
Odvisno kaj je tebi bolje. Sam ti svetujem od KRASa, ki je dlje sušen kot iz pršutarne lokev, ga bodo imeli najbrž decembra v merkatorju 8 kilsko nogo za cca 80-100€. Od pršutarne lokev bo pa v hoferju noga za cca 50 al 60€. Ni nič narobe z njim, le malce manj soljen in manj časa sušen.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
spyker123 ::
Kraški pršut, ki ga režejo v tušu in šparu, ima rdečo etiketo? Baje je pršut s črno etiketo boljši, vendar ga nisem videl, da bi ga imeli narezanega..Je pa vprašanje, koliko dražji je in če se splača, ker je nekaj mesecev dlje zorjen..
Engineer_ ::
osebno mi je najboljši lokavski pršut.
Kateregakoli boš kupil pa seveda ne pozabi na teran! Pršut brez terana ne obstaja.
Kateregakoli boš kupil pa seveda ne pozabi na teran! Pršut brez terana ne obstaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Engineer_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PršutOddelek: Loža | 3164 (1591) | fikus_ |
» | Ideje za vikend trail riding paket?Oddelek: Šport | 814 (582) | McAjvar |
» | pršutOddelek: Loža | 7673 (6776) | dexterboy |
» | "pokvarjeno" mesoOddelek: Loža | 5852 (4867) | turist1 |
» | Predelani mesni izdelki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14087 (5161) | Gladi |