» »

Ideje za vikend trail riding paket?

Ideje za vikend trail riding paket?

McAjvar ::

Prijatelji iz tujine parkrat letno odpotujejo v različne konce, kjer se nato potepajo s kolesi naokrog. Dosti so slišali tudi o Sloveniji in bi jo radi obiskali in prevozili nekaj poti. Ker sam o tem ne vem kaj dosti, se po nasvete/predloge obračam semle.

Želijo biti stacionirani na eni lokaciji za podaljšan vikend (petek - nedelja), od koder bi se potem vsak dan odpravili na različne poti. Ta zahteva je čisto zaradi logistike in prevoza koles. Radi bi videli, da je proga/pot kolikor toliko legalna in/ali urejena oz. prirejena za kolesa, saj si ne želijo, da bi se redarji podili za njmi. Na vprašanje, kakšna kolesa imajo in kakšne poti jih zanimajo, so mi odgovorili, da so "equipped with 'full suspension' XC bikes (which I would call 'Trail riding')" in si želijo tovrstnih poti. Ponavadi si poti organizirajo tako: "typically we download GPS tracks from public databases (http://www.gpsies.com, https://www.utagawavtt.com/, http://www.o2bikers.com/pg.asp?pageID=1... ), and then you're ready to go." Kake napornejše ture jim, kot pravijo, ne predstavljajo težav, ponavadi gredo na 60+ km razdalje, odvisno tudi od višinske razlike.

Hvaležen bom (oni pa tudi) za vsakršne predloge, kam se splača iti po Sloveniji s kolesom, da so po možnosti čimbolj razgledne poti in da si lahko prenesejo GPS sledi ter vnaprej ustrezno splanirajo izlet.

Dobrodošla bi bila tudi informacija, kje bi še lahko povprašal za tovrstne nasvete.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

pegasus ::

jype ::

Uh, sem se že razpisal, potem pa videl "full suspension". Bom rekel kolegu, ki to obvlada.

Soča je super, ja, jaz sem tole predlagal, ampak so cestne reči:

Kolk majo pa kondicije? Bovec je super, če imaš živalske noge - par krogov tam je noro lepih, recimo čez Mangart do Kranjske Gore in nazaj čez Vršič, čez Tolmin in ob Bači gor do Bohinja, prek Bleda in potem zopet nazaj čez Vršič (ali pa še enkrat v Italijo in pod Mangartom nazaj), prek Idrije na Col in potem nazaj prek Lokev do Tolmina, ali pa do Nove Gorice in ob Soči nazaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

DOOM_er ::

bike nomad povprasaj pri njih
Robots will steal your job. But that's OK

PrimozR ::

Legalnih poti v Sloveniji praktično ni, razen tiste ene v Kranjski Gori, bikeparkov, morda pa še ena ali dve. Praktično povsod bodo v ilegali.

Sam bi čisto iz lastnega prepričanja priporočal vodeno turo, za GPS tracke nisem pravi naslov (se tudi sam držim načela, da mi trail pokaže nekdo, ki ga pozna, ker je tako precej bolj gladko odpeljano vse skupaj), za vodene ture je pa DOOM_er že napisal, morda še kak grega hike & bike v bohinju, to je pa bolj ali manj to, kar poznam. Bike Nomad recimo omogoča paket 'trans Slovenija', kjer odpelješ traile po praktično celi državi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

ThinkPad ::

Evo, s tem ne moreš zgrešit - nnjihov single-trail park Jamnica + bližnji kolesarski parki na avstrijski strani Pece pa še je možnosti!

globoko grlo ::

Bovc al pa kras, ce hocjo teran+prsut zret
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

PrimozR ::

ThinkPad saj Bike Nomad smo že rekli, v svoji ponudbi imajo organizirane ture po celi Sloveniji. Ampak ja, njihov trail park je za prste obliznit. Gorenjci smo načeloma tisti, ki lahko serjemo s polno ritjo, kar se tiče poti, ampak lahko rečem, da je Jamnica zakon :)

McAjvar ::

Super, vsem skupaj lepa hvala za predloge.

Sem pogledal malo tudi cene tehle nomadov in v primerjavi z neko drugo ponudbo, ki mi jo je prijatelj kazal, so zelo ugodni. Mislim, da bodo imeli dobro izhodišče s temi predlogi, če pa še kateri pade, bo še toliko bolje.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam najraje odrinete na izlet po Sloveniji?

Oddelek: Loža
243481 (1384) solatko
»

Kolesarjenje na daljše razdalje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
589389 (6120) energetik
»

Kam na dopust?

Oddelek: Loža
253232 (2094) Alien123
»

Izlet

Oddelek: Loža
213414 (1794) ToniT
»

Kam na enodnevni izlet?

Oddelek: Loža
3962760 (17790) JayKay

Več podobnih tem