» »

RTV prispevek

RTV prispevek

««
109 / 111
»»

razor1911 ::

delavec44 je izjavil:

V politično orodje so ga spremenili že davno. Poleg lepih plač za naše fikuse, ki jih je tam 10x preveč.

Ostala produkcija naj pa preživi na trgu.

Zanimivo, da te ne motijo vsi fikusi, ki jih je rekordno postavila na pozicijo prejšnja SDSova
vlada, po celotni javni upravi. Ne samo to, še ponovno si jih volil, da spet napolni javno upravo.

Hinavec.

Blebetanje o trgu je pa spet dodatna hinavščina, če si ti fan hrvaških limonad, ti da RTVSLO vsaj
možost, da se ne poneumljaš, čeprav je zate že prepozno.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

delavec44 ::

Vsi fikusi me motijo. Ta vlada je vsaj nakazala, da želi nekaj spremeniti, za razliko od vseh predhodnih. Najmanjše zlo.

Hrvaške limonade lahko gledaš pa tudi na rtvslo. Vidim da si zainteresiran.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Razmišljam, samo food-for-thought: Morda pa se lahko RTV prispevek zniža in se tako prisili RTV k reformam?
Arriba escuadras a vencer. Que en Espana empieza a amanecer.

feryz ::

Ne, ne more se ga.
Oni bodo rezali delo, ne ljudi.
Če bodo pa že tudi ljudi, bodo tiste, ki vsaj nekaj delajo. Nastavljenim se ni treba bati za službo, četudi niso bili niti en dan v službi, ampak so le na plačilni listi.

delavec44 je izjavil:

Vsi fikusi me motijo. Ta vlada je vsaj nakazala, da želi nekaj spremeniti, za razliko od vseh predhodnih. Najmanjše zlo.

Ta vlada je DOKAZALA v prejšnjem mandatu, da samo laže in je napolnila državno upravo z rekordnim številom
fikusov, podrla je celo Cerarjev rekord.

In enako v vseh svojih prejšnjih mandatih in ker jo gledamo že 30 let lahko kaj takega, kot si omenil
zgoraj, verjame samo res zabita oseba. SDS je edina stranka, za katero si lahko prepričan, da števila
fikusov ne bo zmanjšala ampak samo povečala.

Pa te to sploh ne moti. Torej ne nabijaj o fikusih, ker jih sam pomagaš zaposlovati.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

jaz bi to vse RESETIRAL
ter znova

Telbanc ::

Ja res je, zaposlili so okoli 4500 ljudi (SDS), kar je rekord ki ga bojo zaj še presegli. Ob tem bomo poslušali pravljice o blaginji za vse, vitki državi, tretjem pasu avtoceste, ki bi bil že narejen, če ne bi bilo Goloba, zavoženem gospodarstvu....kar se lah še uresniči, ko to kar naprej lajnajo. In glede na da svirajo k, namesto da bi že kaj naredli.

Edino kar so naredli za gospodarstvo je blo podaljšanje sheme Luka Meseca. RTV na leto potrebuje okoli 162 milijonov. Od tega dobi z naročninami okoli 110 milijonov. Kar je mal več ko gre vsako leto v Ukrajino. Zaj bo vojne kmalu konec in sam prenakažejo tisto na tekoči račun RTV ja. Ko bojo teli odšli z oblasti, se pač bo nanovo počistlo. Državne firme, RTV.....

Torej treba zaposlit sposobne ljudi na RTV, da povečajo gledanost, od tega bo pol več kasiranja za reklame in posledično bo sinergija naredla svoje. Spet bomo gledali koesarje, formulo 1...........Če koga zamima politika, naj si naroči 3 kanal RTV in naj ga plačuje. Kdo to sploh gleda.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

razor1911 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ta vlada je DOKAZALA v prejšnjem mandatu, da samo laže in je napolnila državno upravo z rekordnim številom

In enako v vseh svojih prejšnjih mandatih in ker jo gledamo že 30 let lahko kaj takega, kot si omenil
zgoraj, verjame samo res zabita oseba. SDS je edina stranka, za katero si lahko prepričan, da števila

Pa te to sploh ne moti. Torej ne nabijaj o fikusih, ker jih sam pomagaš zaposlovati.

Časi se spreminjajo. Če jih ne bodo, bomo pač drugič volili kaj drugega. Z Golobom pa niti teoretične možnosti ni bilo, on jim je še plače povišal.

anoq ::

To seveda ne drži.

Trenutni komunistični reži pa si ga želi podredit za politično orodje s katerimi si želi zagotovit nadaljnjo oblast.
Že sama nova sprememba zakona, da 5 od 6 nadzornikov določi vlada bi mogli vsem, ki ne želijo da Slovenija postane kot Putinova Rusija zveneti vsi ?

anoq je izjavil:

To seveda ne drži.

Trenutni komunistični reži pa si ga želi podredit za politično orodje s katerimi si želi zagotovit nadaljnjo oblast.
Že sama nova sprememba zakona, da 5 od 6 nadzornikov določi vlada bi mogli vsem, ki ne želijo da Slovenija postane kot Putinova Rusija zveneti vsi ?

Točno tole, Janša je Slovenski wanna be Putin.

delavec44 je izjavil:

razor1911 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Časi se spreminjajo. Če jih ne bodo, bomo pač drugič volili kaj drugega. Z Golobom pa niti teoretične možnosti ni bilo, on jim je še plače povišal.

Kako naivno razmišljanje, 30 let že delajo enako, a zdaj se bodo pa z identičnim vodstvom, kar naenkrat
spremenili. In ne, ne boste volili drugega, smo tudi to že videli, pribljižno 25% zelotov vedno voli
SDS. Nič se ne spremeni.

Edina dobra lastnost SDSa je, da je na sceni že 30 let in smo videli že vse, kar lahko pričakujemo od
njih. Čisto nič novega, vsakič, ko pridejo do oblasti je ena in isto sranje. Tudi napad na RTVSLO ni
nič novega, enako so počeli v vseh mandatih.

Ergo, če si volil sedanjo vlado, podpiraš fikuse. In polnjenje javnega sektorja z vedno novimi fikusi,
zato je vsako oglašanje glede "fikusov v RTVSLO", s strani SDSovcev, čisto navadno sranje za bolne na
umu.

Zgodovina sprememb…

To je tvoje mnenje. Moje je pa drugačno. Po 4 letih se lahko dobiva in vidiva kdo je imel prav. Upam sicer, da se kaj pokaže že prej.

Neke pametne stranke točno za ta namen na volitvah niti ni bilo med opcijami.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

To je tvoje mnenje. Moje je pa drugačno. Po 4 letih se lahko dobiva in vidiva kdo je imel prav. Upam sicer, da se kaj pokaže že prej.

To ni mnenje. To je dejstvo, dokazano skozi vsak SDSov mandat, ko so na veliko lagali o zniževanju
števila ljudi v javni upravi, potem pa so jo celoten mandat polnili z SDSovskim fikusi. In ne rabiva
4 leta, so že v preteklosti vse pokazali, zato jih pa noben normalen v glavo, ne voli in se morajo
posluževati svinjarij kot so Demokrati in sockpuppetinga po celem slovenskem internetu.

Kako gre že tista, da samo norec počne isto stvar znova in znova ter pričakuje drugačne rezultate?!

Zgodovina sprememb…

kaksno dejstvo,dokazi s številkami.
tocno po priimkih mandatarjev od recimo 95 dalje
ne nabijst kar v tri krasne
daj da vidimo?

gladko se mi jebe, kdo je na vladi, samo nabijanje po sistemu kmerov je pa mimo

nejc_nejc je izjavil:

kaksno dejstvo,dokazi s številkami.

Za to imaš AI, jaz ne bom tratil časa s tabo. Pa ne pozabi upoštevati čas mandata, ker SDS
razen prve vlade, še nikoli ni zdržal celega mandata. Nakradli in pobegnili.

Ja dragi sockpuppet, tudi ta tvoj pristop že poznamo.

In zdaj boš začel z butastimi enovrstičnicami ipd., da skriješ neprijeten del debate na
drugo stran, ker veš, da lahko AI vsak vpraša za dejstva (razen SDSovca, ki že ve, da je
res, pa bi rad to skril). Pa še ostale svoje fake accounte boš povabil, da te "podkrepijo".

Zgodovina sprememb…

ne blebetas neumnosti in pika
kar neki, brez argumentacije....

enovrstičnice pametni razumejo,
maveriki pa žal ne

Zgodovina sprememb…

Šarec (Marjan Šarec)
2018 - 2020+142 uradnikov
218 oseb / mesec

Janša (Janez Janša III.)
2020 - 2022+
727 uradnikov
181 oseb / mesec

Golob (Robert Golob)
2022 - 2026+1.509 uradnikov
277 oseb / mesec

no coment

Spet laž, moment.

Zgodovina sprememb…

no tukaj se pa vidi tvoja plitkost ter nepoznavanje ststistike ter vrednosti absolutnih oziroma relativnih stevilk

kan čmo, si nakladac na kubik :))
aja si zbisal

Zgodovina sprememb…

Tole so dejanske številke, ti pa si pač navedel laži:

Janez Janša (2020-2022):
Dejansko neto povečanje: +701 uradnikov v 26 mesecih.

Robert Golob (2022-2026):
Dejansko neto povečanje: +770 uradnikov v 45 mesecih.

Se pravi, SDS je zaposlil v dveh letih skoraj toliko fikusov kot Golob v štirih letih.

S tem, da se je lažnjivi SDS še šopiril, kako bodo zmanjšali javni sektor.

Ne samo, da svoje fikuse zaposlujejo v javni sektor, še zelo grdo lažejo zraven.

Seveda bo SDSovski sockpuppet lagal še naprej, kar je njihov klasičen odziv.

Zgodovina sprememb…

spet mešaš bruto neto
zlomek, pa tak genij :))

zakaj sem jaz navedel laži, ti si izmusljuješ

aja od kje ti ideja, da volim SDS?

Zgodovina sprememb…

razor1911 je izjavil:

Kako gre že tista, da samo norec počne isto stvar znova in znova ter pričakuje drugačne rezultate?!

Tako kot vi vsake 4 leta volite nov obraz in pričakujete drugačne rezultate. Jaz sem sedaj prvič volil SDS, ne glede na to kaj si ti misliš v svoji glavi. Čez 4 leta vprašanje koga bom.

Itak pa le nabijaš do zaklepa teme ali proviciraš dokler nismo izključeni iz nje. Že videno večkrat v preteklosti. Potem pa samo menjaš račun. Verjetno se sam sebi zdiš zelo pameten v resnici pa zastonj trošiš čas na nekem bednem forumu.

harmonkar9 ::

Vsak pravi domoljub voli Gospoda Janšo, ker edini dela za stabilnost naše države, proti levakom se bori 30 let na 45 let podlage

delavec44 je izjavil:

Jaz sem sedaj prvič volil SDS

Ha ha ha, dobra :)), če bi dobil euro za vsakič ko SDSovi sockpupeti poveste, da ste/boste prvič volili
SDS, bi lahko plačal nekaj takih kot si ti, da se bockajo z vašimi lažmi.

delavec44 je izjavil:

v resnici pa zastonj trošiš čas na nekem bednem forumu.

Ja, tebi uničujem zaslužek in to zastonj, vem, da ti gre na jetra. Če je tako beden, se
izvoli posloviti, pa še vse svoje fake accounte vzami sabo, dokler je bil tole tehnični
forum in ga niste spremenili v SDSovo oglasno desko, je bil precej manj beden.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

EjTi ::

stat.si pravi:
                       2020     2022     2025
Javni sektor - SKUPAJ  241.156  245.629  253.490
                                 +4.473   +7.861
                                 +186/m   +218/m

To so letna povprečja števila zaposlenih (novi zaposleni - odhodi obstoječih zaposlenih (v pokoj)). Podatki se zbirajo mesečno. Kje se nahajajo mesečni podatki, nisem našel.
Iz tabele se ne da natančno videti, koliko je zaposloval Janša v prejšnjem mandatu in koliko Golob. Številke so okvirne. In manjkajo še podatki za 2026 za Goloba. Ker se največ zaposluje, ko je vlada v odhajanju, so verjetno številke od nejc_nejca točne. Ne gre se pa za zaposlitve uradnikov ampak oseb (kar je poleg številke tudi navedel).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

FireSnake ::

O dejstvih, ko mu nekdo reče za številke pa:

razor1911 je izjavil:

Za to imaš AI, jaz ne bom tratil časa s tabo.

Vir: trust me bro :P

Slabo, zelo slabo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

primoz4p ::

EjTi je izjavil:

stat.si pravi:

2020 2022 2025
Javni sektor - SKUPAJ 241.156 245.629 253.490
+4.473 +7.861
+186/m +218/m

To so letna povprečja števila zaposlenih (novi zaposleni - odhodi obstoječih zaposlenih (v pokoj)). Podatki se zbirajo mesečno. Kje se nahajajo mesečni podatki, nisem našel.
Iz tabele se ne da natančno videti, koliko je zaposloval Janša v prejšnjem mandatu in koliko Golob. Številke so okvirne. In manjkajo še podatki za 2026 za Goloba. Ker se največ zaposluje, ko je vlada v odhajanju, so verjetno številke od nejc_nejca točne. Ne gre se pa za zaposlitve uradnikov ampak oseb (kar je poleg številke tudi navedel).

To iščeš ...

https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/...

Več ali manj konstantna linearna rast razen konec mandata dr Goloba opazna stopnica

Zgodovina sprememb…

• spremenil: primoz4p ()

Lol, se je prišlo pa kar nekaj SDSovskih sockpupetov nabrati, da bi podkrepili svoje laži. :))

primozp se je se potrudil in nalimal graf iz napačnih podatkov: "Delovno aktivno prebivalstvo v javnem in ZASEBNEM sektorju po spolu, Slovenija, mesečno"

In kar naenkrat postaja jasno zakaj SDSovi lažnjivci tako besno grizejo v RTVSLO, kakšno
resnico preveč so objavili:
https://www.rtvslo.si/slovenija/zdajsnj...

Moje številke so prave:

Janez Janša (2020-2022):
Dejansko neto povečanje: +701 uradnikov v 26 mesecih.

Robert Golob (2022-2026):
Dejansko neto povečanje: +770 uradnikov v 45 mesecih.

Se pravi, SDS je zaposlil v dveh letih skoraj toliko fikusov kot Golob v štirih letih.

In kar je najbolj hecno pri celi zadevi, SDS že najmanj 20 let naklada, da bo zmanjšal javni
sektor, pa ga ves čas povečuje. Četudi ne bi bil največji zaposlovalec v javni sektor, se še
vedno na veliko laže.

Kako že gre, 100x ponovljena laž postane resnica? Dobro gre SDSovcem udejanjanje Goebblesovih
idej. Grem stavit, da bodo lagali naprej in se pretvarjali.

Zgodovina sprememb…

:))
ja MMC je pa kredibilen medij

jojojoj

ja res, so na televiziji povedal :))

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc je izjavil:

:))
ja MMC je pa kredibilen medij

jojojoj

ja res, so na televiziji povedal :))

Kaj a ti misliš, da bodo tvoje SDSovske laži šle kaj lažje skozi, če ti dam drug vir?

https://www.gov.si/novice/2026-02-12-di...

Vlada Janeza Janše (april 2020 – maj 2022) – 701 novih zaposlitev, ali 28 zaposlitev na mesec;

Vlada Roberta Goloba (junij 2022. – december 2025) – 770* dejanskih novih zaposlitev, ali 17,9 zaposlitve na mesec.

Zgodovina sprememb…

Sicer pa lepo, da ste tako plastično pokazali, kako se SDSovi sockpuppeti lažete celemu forumu, seveda
nič drugače kot se SDS ves čas laže celi Sloveniji:

nejc_nejc - najprej neka nabija, potem zapiše ponarejene podatke
EjTi - objavi kar eno sranje, iz katerega itak, da ni nič razvidno in trdi da ima nejc_nejc prav
FireSnake - spet nekaj nabija po vzoru nejc_nejca in me hoče diskreditirat
primoz4p - pride in nalepi nek brezvezen graf, ki kaže zaposlene v javnem IN ZASEBNEM sektorju
nejc_nejc - spet diskreditacija

Da vidimo kaj bo sockpuppet master zdaj povedal in s katerim fake accountom. :))

Rekel bi, da bo zdaj glavni način diskreditacija mene in moji dokazi sploh ne bodo več pomembni.

Zgodovina sprememb…

razor1911 je izjavil:

Lol, se je prišlo pa kar nekaj SDSovskih sockpupetov nabrati, da bi podkrepili svoje laži. :))

Imaš prav! Popolnoma prav! Najboljši vir, ki ga lahko daš, je tole.
In malo žalitev iz tvoje strani, da izpadeš še malo bolj kredibilen, kot sicer.

razor1911 je izjavil:

Sicer pa lepo, da ste tako plastično pokazali, kako se SDSovi sockpuppeti lažete celemu forumu, seveda
nič drugače kot se SDS ves čas laže celi Sloveniji:

nejc_nejc - najprej neka nabija, potem zapiše ponarejene podatke
EjTi - objavi kar eno sranje, iz katerega itak, da ni nič razvidno in trdi da ima nejc_nejc prav
FireSnake - spet nekaj nabija po vzoru nejc_nejca in me hoče diskreditirat
primoz4p - pride in nalepi nek brezvezen graf, ki kaže zaposlene v javnem IN ZASEBNEM sektorju
nejc_nejc - spet diskreditacija

Da vidimo kaj bo sockpuppet master zdaj povedal in s katerim fake accountom. :))

Rekel bi, da bo zdaj glavni način diskreditacija mene in moji dokazi sploh ne bodo več pomembni.

Ta je pa dobra samo cca 250.000 zaposlenih javni+zasebni sektor preživlja 2 miljonsko Slovenijo po trditvi @razor1911

Med tem v zasebnem sektorju

https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: primoz4p ()

Da se prepričate, kako se primož4p laze, si preberite tole (sem si shranil kot pdf, ker grem
stavit, da bo ta uradna stran izginila):
https://slo-tech.com/forum/t588563/p883...

Tule imate pa lepo razlago kako in zakaj, opazili pa boste tudi, da sem pravilno napovedal, da
se bodo začeli ad-hominemi in bodo poizkušali očrnit mene, če si že dokazov ne morejo izmislit:

Klasika, ko SDSovec rabi argument se zlaže. Če ima pa na zalogi na desetine fake accountov,
pa še podkrepi svojo laž z drugimi.

Opazujete kako so se diskreditacije mene nadaljevale.

Zgodovina sprememb…

Seveda!
Saj pa so zasebniki državni sovražniki številka ena, ki jih je treba zatreti.
Najmanj nagnati na hrvatijo bi jih bilo treba. Vse do zadnjega. Vsaj tako mesečnik in golobji.
Bivši financ minister bi jih pa vse do Bosne steral.

razor1911 je izjavil:

Če ima pa na zalogi na desetine fake accountov,

Pravi trlol:
Čas prve prijave 23.03.2026 18:42:09

Zgodovina sprememb…

:|:)):))
razor ali kaj si že
pa ti sploh ne veš, kaj je dokaz
brez podnapisov si pa v temi rgb(0,0,0)

zanimivo je, da pacijenti kot si, vse, ki niso z njimi. mečejo v koš SDS.

Zgodovina sprememb…

razor1911 je izjavil:

Da se prepričate, kako se primož4p laze, si preberite tole (sem si shranil kot pdf, ker grem

Tule imate pa lepo razlago kako in zakaj, opazili pa boste tudi, da sem pravilno napovedal, da
se bodo začeli ad-hominemi in bodo poizkušali očrnit mene, če si že dokazov ne morejo izmislit:

Klasika, ko SDSovec rabi argument se zlaže. Če ima pa na zalogi na desetine fake accountov,

Seveda, po tvoje je 2000/250000*10% = 0.8% vseh zaposlenih v Sloveniji (javni + zasebni sektor) zaposlenih na RTV. Drugače povedano skoraj vsak 100-ti (stoti) je zaposlen na RTV. ...

Opazujete kako so se diskreditacije mene nadaljevale.

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

@razor1911 (krepelce, caszafuckoff, Ales78, Ring0Ruin, one-half)

Pa ti res misliš, da ti še kdo verjame na tem forumu potem, ko smo te že več 100x dobili na laži in dokazali da lažeš.

kje sem te jaz diskreditiral?

ZveeZ ::

kamiKaZaA je izjavil:

@razor1911 (krepelce, caszafuckoff, Ales78, Ring0Ruin, one-half)

Pa ti res misliš, da ti še kdo verjame na tem forumu potem, ko smo te že več 100x dobili na laži in dokazali da lažeš.

Mislis, da ga briga?
Za redno placilo je dovolj, da se redno stemplja:)

Telbanc ::

Javni sektor je pred kratkim presegel privatnega po številu zaposlenih.:D

Kdo še verjame Jačkotovim pravljicam o vitki državi ? Sem lepo napisal da so tle vsi glih. Tko leva ko desna hunta. :)

Meni je bistveno, da preden ta vlada razpade, ukinejo RTV prispevek. In da lenuhe dajo pometat. (če si sploh upajo, ker je tud dost desnih vmes) 8-)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Telbanc je izjavil:

Javni sektor je pred kratkim presegel privatnega po številu zaposlenih.:D

Kdo še verjame Jačkotovim pravljicam o vitki državi ? Sem lepo napisal da so tle vsi glih. Tko leva ko desna hunta. :)

Meni je bistveno, da preden ta vlada razpade, ukinejo RTV prispevek. In da lenuhe dajo pometat. (če si sploh upajo, ker je tud dost desnih vmes) 8-)

Itak, da ne bodo ukinili RTV prispevka ali lenuhe ven zmetali. Saj obljubljajo že skoraj 30 let,
da bodo zmanjšali javno upravo (in druge laži), ne naredijo pa nič. Celoten SDSov program je samo
kup pravljic in laži za dovolj neumne volilce, da jim nasedejo.

Puščam majhno možnost, da bodo ali ukinili prispevek, zato, da RTV prisiljo, da jih spusti v ponjenje
RTVja z SDSovimi "zaslužnimi" in ga takoj za tem vrnili nazaj, ali pa možnost, da bodo to naredili tik
preden izgubijo naslednje volitve, tako kot so to naredili z davčno olajšavo, da so se lahko cel Golobov
mandat zgovarjali na to.

Me prav zanima, ali bo SDSu tokrat uspelo zrušiti svoj prejšnji rekord v zaposlovanju SDS fikusov v javni sektor.

Zgodovina sprememb…

Jaz primoz4p verjamem. Lepo da je poiskal dokaze.

Golob je aktivno delal kontra vitki JU. Poleg tega, da je ni zmanjšal, jim je še plače dvignil konkretno. Najbolj seveda sebi in kolegom.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Jaz primoz4p verjamem. Lepo da je poiskal dokaze.

In sockpuppeting se nadaljuje, tule si lahko vsi preberete, kako to deluje, sem
sicer delavec44 izpustil ven, ker nisem bil siguren, da spada v enako garnituro
fake accountov, pa se je zdaj lepo izkazal:

Tule imate pa uradne dokaze, brez primoz4p (po vzoru Grimsa) ponarejenih grafov na imgurju:

Če slučajno stran izgine iz gov.si, mi povejte, imam z elektronskim podpisom overjeno vsebino
v pdfju, ki dokazuje, da je stran tam obstajala in kaj je bila njena vsebina. Toliko, da preprečim
nadaljno laganje SDSa in njegovih sockpuppetov.

Zgodovina sprememb…

aytim ::

Utk je izjavil:

Vsak zdravstveni dom, bolnica, skoraj vsaka šola, vrtec, delajo neke stvari za dobiček, in s tem financirajo ostalo.

Tudi rtv lahko dela dobiček in financira 3000 zaposlenih če hoče. Nam pa tega ni treba plačevat.

Ja, ne za neposredno monetarni dobiček.

sparklyslo ::

Če bi bilo po željah naše komunistične levice (ki po zahodnih merilih sploh ni levica), bi bi vsi zaposleni v javnem sektorju, nevladnih organizacijah, sindikatih, in cuzali denar od nekaj preostanka obrtnikov, s.p. jev in ostalih, ki s svojim trdim delom prispevajo v proračun. In seveda, plače tistih, ki cuzajo denar za svoje nedelo v bednobednih kvazi nevladnih organizacijah, morajo biti večje od tistih, ki za njih vplačujejo v proračun. Moč ljudem =>, pokradite vse sposobnim in nakažite nakladačem in delomrznezem, tko kot v jugi.

sparklyslo je izjavil:

Če bi bilo po željah naše komunistične levice (ki po zahodnih merilih sploh ni levica), bi bi vsi zaposleni v javnem sektorju, nevladnih organizacijah, sindikatih, in cuzali denar od nekaj preostanka obrtnikov, s.p. jev in ostalih, ki s svojim trdim delom prispevajo v proračun. In seveda, plače tistih, ki cuzajo denar za svoje nedelo v bednobednih kvazi nevladnih organizacijah, morajo biti večje od tistih, ki za njih vplačujejo v proračun. Moč ljudem =>, pokradite vse sposobnim in nakažite nakladačem in delomrznezem, tko kot v jugi.

Ja, to poizkuša narediti SDS, z rekordnim polnjenjem javne uprave s svojimi SDS fikusi v prejšnjem mandatu,
bomo pa še videli ali bo v tem podrla svoj lasten rekord.

razor1911 je izjavil:

sparklyslo je izjavil:

Ja, to poizkuša narediti SDS, z rekordnim polnjenjem javne uprave s svojimi SDS fikusi v prejšnjem mandatu,
bomo pa še videli ali bo v tem podrla svoj lasten rekord.

Najprej je potrebno razčistiti s pojmi javna uprava, državna uprava, javni sektor, ...

Državna uprava je del javne uprave, ki ...
Javni sektor @ Wikipedia

Na podlagi podatkov Poročil o realizaciji SKN so bile pripravljene tudi primerjave zaposlovanja v državni upravi v obdobju zadnjih treh vlad:
Vlada Marjana Šarca (september 2018 – april 2020) – 168 novih zaposlitev, ali 8,4 zaposlitve na mesec;
Vlada Janeza Janše (april 2020 – maj 2022) – 701 novih zaposlitev, ali 28 zaposlitev na mesec;
Vlada Roberta Goloba (junij 2022. – december 2025) – 770* dejanskih novih zaposlitev, ali 17,9 zaposlitve na mesec.
*na podlagi realizacije SKN izhaja številka 1509 zaposlitev, vendar je od tega 739 zaposlitev samo statistični prenos oseb v SKN, ki so bili že prej zaposleni v državni upravi zaradi izvajanja tehnične pomoči za izvajanje evropske kohezijske politike in so bili zaposleni že v prejšnjih vladah, vendar jih te vlade niso vodile v SKN ampak ločeno. V letu 2023 smo v času te vlade, te zaposlene začeli voditi v SKN.

https://www.gov.si/novice/2026-02-12-di...

Če je govor o zaposlenih v javnem sektorju in podam link na statistični urad, to ne pomeni, da lažem in zavajam glede števila zaposlenih v javnem sektorju.
Drugače je s tabo, ker (načrtno?) mešaš pojme.

Drugače je s tabo, ker (načrtno?) mešaš pojme.

napaka
nevroni v vakumu ne funkcionirajo

aytim ::

A če rečeš krompirju krempir, to pomeni, da je Janša zaposloval manj?
««
109 / 111
»»