☰

» »

RTV prispevek

RTV prispevek

Temo vidijo: vsi
««
118 / 118
»
»»

StarMafijec ::

pegasus je izjavil:

Novica na rtv: https://www.rtvslo.si/slovenija/maja-se...

Moj komentar: "Dokler obstaja radio ARS, z veseljem plačujem prispevek. A hkrati želim, da gre ta prispevek za ARS in ne za rusko zalego na rtv. To je treba čimprej razhajkati in ukinitev prispevka je trenutno najboljši način za to."
Komentar seveda ni bil objavljen.

A ni neka spletna stran na to temo?
https://rtv-ekspoze.org/

primoz4p ::

fikus_ je izjavil:

"Golobova" vlada se je strinjala s povecanjem financiranja RTV, samo podpisati bi morali pogodbo, po kateri je bilo doloceno, kam mora RTV dati dodaten denar, pa direktorica RTVja ni hotela.
Pod Jansevo vlado bodo težje dobili denar.

Sprejela je Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija. S tem se je spremenil 30. člen Zakona o Radioteleviziji Slovenija, kjer je to definirano. Iz tega sledi potreba po obrazložitvi, namenske porabe. Tudi sedanja vlada mora spoštovati zakon. Ampak RTV bi rada nekaj mimo zakona, po domače, "tako kot dosedaj". Kako drugače si naj predstavljam, da ne toži in iztoži, kar ji po zakonu pripada? Je to spoštovanje zakonodaje? Kakšen vzgled in učenje neuke raje je to? Četrta veja oblasti?!
...
(2) Iz državnega proračuna se financirajo:
- del narodnostnih programov v deležu, ki se ne financira iz prispevka, pri čemer se namenska sredstva iz državnega proračuna v letni višini, ki ustreza vrednosti 10 odstotkov zneska prispevka, zbranega v prejšnjem letu, lahko uporabijo izključno za financiranje narodnostnih programov;
- del glasbene produkcije v delih, ki se ne financirajo iz prispevka, in ki zajema snemanje in izvajanje glasbe za vsebine RTV Slovenije, izvajanje koncertne dejavnosti ter ustvarjanje in poustvarjanje orkestralnih in zborovskih glasbenih del, posnetkov in arhivskih vsebin s pretežno lastnimi glasbenimi sestavi, ki obsegajo Simfonični orkester RTV Slovenija, Big Band RTV Slovenija ter Otroški in mladinski pevski zbor RTV Slovenija, pri čemer se iz državnega proračuna namenijo sredstva v letni višini, ki ustreza vrednosti 4 odstotkov zneska prispevka, ki je bil zbran v prejšnjem letu;
- del programov RTV Slovenija za slovenske narodne manjšine v sosednjih državah, za izseljence in zdomce oziroma za Slovence po svetu ter za tujo javnost, v deležu, ki se ne financira iz prispevka;
- posamezni projekti kulturnega, znanstvenega in splošno izobraževalnega pomena ter posamezni projekti digitalizacije tehnološke opreme in arhivov, ki jih predlagajo pristojna ministrstva, v delih, ki se ne financirajo iz prispevka.

...
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

feryz ::

Fajn je, da se človek predstavi in podpiše pod svoje zahteve. Če že nekaj zahteva.

Sicer pa ja, daleč najlažje je onemogočiti komentarje.
Kaj ima to veze z demokracijo, bo moral pa nekdo drug razložiti.
Mana iz nebes za politike. Da so novice v takem tonu, kot njim paše, ljudje pa niti debatirati ne smejo o tem.

gen Maister ::

Onemogočiti komantiranje je približno ravno tako, kot ukiniti (rtv) prispevek!

V včerajšnji (zloglasni) oddaji, Tarči ali kako jo že poimenujejo, bi se morali pogovarjati o HIGIJENI! :|

In ni higijena izvirni problem! Je pa stanje, brez katerega lahko prideš in razrešiš problem!
Obe BLOBDINKI, ki sta nastopali v oddaji, tista, ki jo je vodila in tista, ki je bila pod golobom predsednica parlamenta, imata sicer popolnoma prav! Komisija za gen i je bila ustanovljena, samo 'vodil' jo ni verjetno ravno pravi človek!??
In to spada med HIGIJENO, ki bi jo morale razumeti obe Blondinki, tudi iz čisto 'profesionalnega' oz poklicnega področja!

Izvirni greh je, to lahko povem še enkrat, v sami prihvatizaciji energetike!
Če, -ko pa bo tudi domača energetika lepo transparentna, olastnjinjena in boš delnice njenih podjetij lahko kupil tudi na Lj borzi, tako kot npr Prtrola, NLB, Krke, Zavarovalnice Triglav; ko ne bo več kalni bajer (domačih) krapov, bo pa tudi situacija (drugje) precej drugačna!

Če morda koga zanima, če bo kdo, kdorkoli pač, izrazil interes, da bi razumel te mehanizme, kako te (lepo) odrežejo, ustavijo, ali pa te utišajo, ker (jim) stojiš tako ali drugače na poti, naj pa samo pisne (če si upa :)) ) in bom tudi to razložil.
Saj ne gre za nek posebni unikum, zadeve se povsod vrtijo in odvijajo po istem vzorcu! ;)
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

gen Maister je izjavil:

Če, -ko pa bo tudi domača energetika lepo transparentna, olastnjinjena in boš delnice njenih podjetij lahko kupil tudi na Lj borzi, tako kot npr Prtrola, NLB, Krke, Zavarovalnice Triglav; ko ne bo več kalni bajer (domačih) krapov, bo pa tudi situacija (drugje) precej drugačna!
Kako pa monopolna podjetja narediš transparentna? Tako da jih privatiziraš?
Veliko sreče s takim početjem. Boš imel urno ceno kot teksačani, par 100 evrov na kilovatno uro in boš potem ploskal.
To, da zdaj kradejo kot srake, še ni razlog, da bi moral vse skupaj prepustiti takim, ki bodo kradli še za faktorje bolj.
Pravilno bi bilo ustaviti zdajšnje lopove.

feryz je izjavil:

gen Maister je izjavil:

Kako pa monopolna podjetja narediš transparentna? Tako da jih privatiziraš?
Veliko sreče s takim početjem. Boš imel urno ceno kot teksačani, par 100 evrov na kilovatno uro in boš potem ploskal.
To, da zdaj kradejo kot srake, še ni razlog, da bi moral vse skupaj prepustiti takim, ki bodo kradli še za faktorje bolj.
Pravilno bi bilo ustaviti zdajšnje lopove.

Jah, tole je dolga kača! ;)
Dejansko nisi na pravi poti niti v pravi smer!?
Dejansko bi se moral vprašati drugače: kako nastanejo monopolna podjetja, kaj (in kdo) jih ohranja, vzdržuje in zagovarja!??

Mi nismo čista in divja Amerika, kot bi nekateri prikazali ali videli. Gremo, pomikamo se pa (hitro) tja. Ali pa morda tudi ne.... Se zdi samo meni ali nam, ki smo štartali v nekem drugem koncu (režimu in gospodarski situaciji).

Je pa to takole: Praviš, da je bolje, če nam vladajo in vodijo mali lopovi, ker če bodo prišli veliki lopovi, bomo še bolj najebali in nasrkali!?? :|

Saj te, - vas razumem!
Pa veliko sreče! ;) Ne glede na to, katere lopove boste vilili, kateri vas bodo informirali in uzorpirali in katerim boste plačevali mesečno naročnino! :))
Pazite pa na HIGIJENO! ;)
Jaz sem sicer še predstavnik neke stare, že zdavnaj izumrle šole! Takrat so mam vedno ponavljali in mantrali: Higijena je prva!! :)):)):))

P.S. In zdaj imate situacijo, ko se morajo neki, že neki starci, kot je Miha Brejc, boriti in spopadati z bedaki, ki ne razumejo niti ustavne ureditve in namena le te!??? :8)
Kaj misliš!?? Bodo (boste) sami pokapirali ali jih boste morali odnesti iz parlamenta!?? :))

Veliko sreče vam želim in ne pozabite na higijeno! :)) Tudi tisto vašo, lastno, z umivanjem rok in zob.... ;)

Lej, skozi blebetamo o rtv prispevku, celo na referendum bomo šli. In vsem je jasno, zakaj gre ljudem prispevek v nos.
Le rtv-jevcem očitno ne. Jebe se njim, mirno čakajo, kot da se njih to ne tiče.
Itak, če prispevka ne bo, bo pa država dala iz proračuna. Mi se bomo še naprej mastili, si dvigovali plače, zaposlovali na stotine fikusov brez efekta.
Ker smo nad rajo, del javnega sektorja in nam vse to pripada.
Toliko o higieni.

feryz je izjavil:

Lej, skozi blebetamo o rtv prispevku, celo na referendum bomo šli. In vsem je jasno, zakaj gre ljudem prispevek v nos.
Le rtv-jevcem očitno ne. Jebe se njim, mirno čakajo, kot da se njih to ne tiče.
Itak, če prispevka ne bo, bo pa država dala iz proračuna. Mi se bomo še naprej mastili, si dvigovali plače, zaposlovali na stotine fikusov brez efekta.
Ker smo nad rajo, del javnega sektorja in nam vse to pripada.
Toliko o higieni.

To je pač tvoj pogled in tvoje dojemanje!

In imajo te ravno tam, kjer TE HOČEJO IMETI!! 8-)
Jaz pa mislim, da marsikateremu ni vseeno! Vse v wn koš ali en predal zmetati je zelo nevarno...
Vsegliharstvo! Saj zaradi mene lahko zadevo tudi 'požgete' do konca in zgradite novi Rtv. Samo vedeti morate, da to ne samo stane, ampak tudi rabi čas!
Do takrat pa kaj!?? Boste gledali in iz proračuna financirali NORA Tv!?? :))
Sprašujem za prjatla! :)):)):))

Aja!???
Če vam kaj ni prav, se obrnite na varuha/injo gledalčevih in poslušalčevih pravic!! :))
Ko sem jaz takrat prišel v spor, so me moderatorji informirali. :))

Verjetno imam tole še shranjeno v odložišču :))

Spoštovani!

Obveščamo vas, da so komentarji, oddani pod uporabniškim imenom »FrRoSt«, zaradi neupoštevanja pravil sodelovanja na spletnem mestu www.rtvslo.si dodani v predmoderacijo.
To pomeni, da jih bo pred objavo pregledal administrator.

Prosimo vas, da komentirate v skladu s pravili sodelovanja, ki ste jih sprejeli ob registraciji uporabniškega računa.

Nadzor nad uporabniškim računom se izključi, ko je razvidno, da so nadaljnje objave v skladu s pravili sodelovanja.

Lep pozdrav,
Administrator

:)):)):))

Lahko ti pa poiščem še meil in odgovor poslušalčevih in gledalčevih pravic, na odgovor na zadevo.... :))

Ni nobenega problema! Vse imam še dokumentirano in shranjeno! 8-)
««
118 / 118
»
»»