» »

Paypal - prevara pri nakazilu denarja?

Paypal - prevara pri nakazilu denarja?

majalenart ::

Pozdravljeni!

Odločila sem se oddati avto in objavila oglas na internetu, nakar me je v pičlih parih urah kontaktirala ženska iz Amerike, da se zelo zanima za njega. V roku enega dneva sva se zmenili, da bo nakazala denar preko PayPal. To je danes tudi naredila, zraven določene cene pa je dodala tudi 550€ za odvoz vozila (po avto bi naj prišla namreč vlečna služba z ameriškim poreklom). Vendar jaz do tega denarja nimam dostopa, dokler ne nakažem teh 550€ tej vlečni službi. Zanima me, če je možno, da bi šlo za kakšno prevaro? Nočem, da nakažem ta denar, potem pa določen znesek nenadoma izgine.

Hvala za vse odgovore.

Lp

kloko ::

Ne da je možno, to je zanesljivo poskus prevare, ne nasedaj tej zelo razširjeni potegavščini.

L.p., Kloko

blackbfm ::

ti boš nakazala 550e, ona bo pa zahtevala keš nazaj od paypala (če bi ga sploh res poslala), tako da je rizik v vsakem primeru..nateg, nevem zakaj se folk sploh ukvarja s takimi kupčijami

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

bluefish ::

Jah, jasno, da se gre za prevaro.

Kot prvo, izjemno malo verjetno je, da se bo nekdo iz ZDA ali nasploh Amerike zanimal za avto, ki ga oglašuje neka obskurna oglaševalska stran v neki mali nepoznani državici. Toliko manj, če se gre za povsem obično vozilo.
Tisti mail o nakazilu denarja na PayPal je ponavadi fake. Itak ta servis, vsaj koliko vem, ne deluje kot escrow.

sumoborac ::

SCAM!

https://www.paypal-community.com/t5/Sen...

Ne nasedajte predobrim ponudbam!

Sumoborac
Prid sm al pa tm ostan...

majalenart ::

Ok, hvala vsem.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3805783139 (6935) mgermo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817138459 (18423) igi82m
»

Paypal-Bolha goljufija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9217536 (9855) Furbo
»

Prodaja v tujino

Oddelek: Loža
203138 (2527) Janac
»

paypal pomoč!