» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
158 / 197
»»

bigbada ::

aliexpres

aliexpres

damn to je pa bilo hitro
pa vse 3 naročila so združili v eno...
unexpected

Orias ::

sbor je izjavil:

Evo še moj razplet - sledenje.posta.si izpiše: 23/06/2022 Odprava iz izvozne izmenjalne pošte (HUBUDB).
posta.hu številke paketa sploh ne najde, danes pa mi poštar prinese paket.

Pri meni isto piše za dva paketa od 23.Junija.
Do sedaj sem vedno vse pakete dobil v roku 1 meseca ( Aliexpress saver shiping). Sem pa naročil nek solarni panel od trgovca od katerega sem že večkrat naročal in nikoli nobenih problemov.

V-i-p ::

bigbada je izjavil:

damn to je pa bilo hitro
unexpected

Saver? Standard?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

FoxKnox ::

bigbada je izjavil:

aliexpres

aliexpres

damn to je pa bilo hitro
unexpected

Žal je to še na HU pošti, še kakšen teden pa bo v nabiralniku.

V-i-p je izjavil:

bigbada je izjavil:

damn to je pa bilo hitro
unexpected

Saver? Standard?

Če je združeno, je standard LAxxxxxHU

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

mtosev ::

Jaz še vedno čakam na SLO pošto, da mi dostavijo paket.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

rejven ::

tud jaz...na madžarskem je blo že v začetku julija...dopusti so jih uničli zgleda..

AaBoy ::

Sem preko AliExpressa kupil dve uri in sem že plačal davek na AliExpressu (tak je pisalo v preden sem dal v košarico), vendar mi je sedaj carina poslala da naj deklariram vse itd itd. Na paketu piše da je ura manj vredna kot sem sicer sam plačal za njo, vendar vseeno mi nekak ne diši še enkrat davek plačati na uri, se ga da kako nazaj zahtevati ali kak je najboljše postopati v tej situaciji?

Ti nisi plačal davek aliexpressu, ampak to ti je total kolk naj bi te vse skup prišlo. Izdelek in pač carina. Meni je enako pisalo 364,99EUR total pa mi je pisalo 450EUR neki. Aliju sem plačal samo tistih 364,99EUR, pol sem plačal 108,30EUR DDVja in carine ko je izdelek prispel v SLO. So celo blizu bili glede na to da je pisalo total 450EUR neki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Okapi ::

Pri zadevah nad 150 evrov ne plačaš DDVja ob nakupu, ampak šele ko pride k nam, pri zadevaj pod 150 evrov pa plačaš takoj ob nakupu. In Kitajci včasih ne izpolnijo prav papirjev in moraš plačati še enkrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Steinkauz ::

Ali pustiš in gre izdelek nazaj in zahtevaš refund ali pa plačaš ddv + 2.5eur in nardiš refund sam za plačan davek.

darkolord ::

2,9 eur

Steinkauz ::

Aja, sm pozabu da so podražil.

No danes mi pošta dostavila paket.

val46 ::

Dobro zate. 5 dni je trajalo od carine v Ljubljani do tebe. Vsaka čast. So ti peš prinesli?

7 ali 8 dni je trajajo. Na srečo nisem tip človeka, da bi ga tole pretirano motilo. Prispelo je.

Sej je ok. Nič slabega do tebe ne mislim. Meni gre pri tej zadevi edino na živce, da na naši carini rabijo najmanj en teden, da sprovedejo zadeve in oddajo na pošto, kljub temu, da je vse že plačano v naprej, tistih 2,90€ pa tudi, že ob prvem kontaktu z njimi. Zato raje uporabljam transport, ki se naši carini izogne. In ne, ne zato da bi prišparal, rade volje plačam v naš proračun, če vem da je to potrebno, ampak enostavno zato, ker sem do sedaj še vse kar je šlo mimo naše carine(beri HU,NL,B,LUX) prej dobil, kot to, kar je prispelo na našo carino.

Runner71 ::

tud jaz...na madžarskem je blo že v začetku julija...dopusti so jih uničli zgleda..

rs1975 ::

Kakšne imate kaj izkušnje z dobavo iz EU skladišč? Se držijo napisanih rokov?
Naročil sem tole in izbral dostavo iz Francije:
https://www.aliexpress.com/item/1005004...

26.7. je bil skrajni rok dobave. Ko sem jim 29.7. pisal, mi je odgovoril, da še sploh niso poslali. Je možno, da bo/je šla dostava iz Kitajske?

Zmajc ::

Haha, folk še vedno naročuje robo z Kitajske? Raje naročim z EU štacun, plačam malo več pa dobim v roku 1-2 tednov.

hojnikb ::

Zmajc je izjavil:

Haha, folk še vedno naročuje robo z Kitajske? Raje naročim z EU štacun, plačam malo več pa dobim v roku 1-2 tednov.

ja. Ker včasih je ali opazno ceneje ali pa sploh ni za dobit v EU.
#brezpodpisa

Groot ::

Zmajc je izjavil:

Haha folk še dejansko kupuje kitajske stvari pri domačih trgovcih za petkratno ceno?

Ganon ::

Zmajc je izjavil:

Haha, folk še vedno naročuje robo z Kitajske?

Z Kitajske ne, jo pa redno naročam S Kitajske.

Dejmo biti realni.S Kitajske je itak vse.Zdaj pa ali preplačate, doplačate,odplačate ali dobite s popustom je pa izbira vsakega posameznika .

Runner71 ::

rs1975 je izjavil:

26.7. je bil skrajni rok dobave. Ko sem jim 29.7. pisal, mi je odgovoril, da še sploh niso poslali. Je možno, da bo/je šla dostava iz Kitajske?

Jaz sem do sedaj samo enkrat naročil in preplačal pošiljanje iz Francije, ki to ni bilo.....čakal k norc in še 2.9€ plačal....

Glugy ::

hojnikb je izjavil:

Zmajc je izjavil:

ja. Ker včasih je ali opazno ceneje ali pa sploh ni za dobit v EU.

a tud s carino pa ddvjem je še zmer kakšna stvar cenej? Zanimivo! kaj se pa na splošno splača tm kupovat?

OK.d ::

Vse kar je cenejše kot pri nas.
LPOK.d

DarwiN ::

Šele zdaj opazil, da AE avtomatsko pretvori dolarje v evre in seveda po ciganskem tečaju. A obstaja kakšna nastavitev, da plačaš v dolarjih in konverzijo izvrši naša banka, torej tko kot se spodobi?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Revolut
LPOK.d

buttcrack ::

zgoraj desno označi ENG/USD in imaš cene v USD, ravno tako plačilo.

scipascapa ::

DarwiN je izjavil:

Šele zdaj opazil, da AE avtomatsko pretvori dolarje v evre in seveda po ciganskem tečaju. A obstaja kakšna nastavitev, da plačaš v dolarjih in konverzijo izvrši naša banka, torej tko kot se spodobi?

kako pa tega nisi vedel?

Pa če opravljaš nakup preko mobilne aplikacije je tudi včasih kakšen cent ceneje.
LPOK.d

scipascapa ::

jep + tam neke coine še zbiraš.

buttcrack je izjavil:

zgoraj desno označi ENG/USD in imaš cene v USD, ravno tako plačilo.

Ja, potem pa pogledaš Invoice in vidiš, da naknadno pretvorijo v evre s ~3% provizijo. :))

scipascapa je izjavil:

jep + tam neke coine še zbiraš.

Tiste coine ne štekam kdaj ji lahko koristiš.:|
LPOK.d

luky ::

Naročil sem artikel iz Kitajske preko Aliexpress in je bila cena 49,16 € s poštnino.

Popolnoma isti artikel iz Nemčije kitajskega izvora stane v 84,99€.

In zakaj bi potem naročal iz EU če pa je razlika v ceni kar velika za isto stvar.

Rok dobave je bil samo 8 dni več kot iz EU.
luky!

Ker so tukaj nekateri pisali, da so jim zavračali dispute za robo poslano preko HU, ki jo niso dobili, sporočam, da sem po 88 dneh odprl dispute za nedostavljeni izdelek preko HU pošte, sicer UAxxxxxHU pa je bil dispute ugodno rešen v mojo korist v parih urah.Sicer par evrov, ampak vseen.

delavec44 ::

Odvisno kje se ti je tracking ustavil.

delavec44 je izjavil:

Odvisno kje se ti je tracking ustavil.

Itak v HU. Ker naša pošta teh unregistered sploh ne sledi in ne deli podatkov.

Reaper ::

Meni tracking piše "14/07/2022 Prispetje na uvozno izmenjalno pošto SILJUA", od takrat ne duha ne sluha o paketu, pred tem pa je bil paket na HUBUDB. Je pa tracking LA.....HU.

Daj tracking številko, da preverimo. Več kot dva tedna je že kot praviš od tega, ko naj bi prišlo v Slovenijo. Se bojim, da če je to res, je pošiljka izgubljena za vse večne čase. Jaz pri 100+ paketih, nisem še nikdar čakal več kot kakih 5 dni z SILJUA do moje pošte. Če je blo dlje, paket nikdar ni prispel.

Sem ti poslal na ZS, če boš lahko kaj več razbral iz tega. Pa ravno ventilator za mini PC, ki mi ruži na polno. ;((

rs1975 ::

Runner71 je izjavil:

rs1975 je izjavil:

Jaz sem do sedaj samo enkrat naročil in preplačal pošiljanje iz Francije, ki to ni bilo.....čakal k norc in še 2.9€ plačal....

No, danes sem dobil, brez doplačila.

val46 je izjavil:

Daj tracking številko, da preverimo. Več kot dva tedna je že kot praviš od tega, ko naj bi prišlo v Slovenijo. Se bojim, da če je to res, je pošiljka izgubljena za vse večne čase. Jaz pri 100+ paketih, nisem še nikdar čakal več kot kakih 5 dni z SILJUA do moje pošte. Če je blo dlje, paket nikdar ni prispel.

Sem klical na pošto glede paketa, so se opravičili in povedali, da paketa ne najdejo in da je izgubljen, naj kontaktiram AE. Na AE sem odprl dispute, da je izdelek "lost" in sem takoj dobil feedback da glede na tracking moja obrazložitev ni zadovoljiva in da me paket čaka na prevzem (glede na AE tracking je "out for delivery" na madžarskem). Sem jim še enkrat napisal kaj je na stvari, če bodo razumeli. Drugače jih pošljem nekam...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Reaper ()

No, sporoči kaj ti bodo javili. Sej kot sm ti rekel v ZS, morda prepošljejo še enkrat iz madžarske, če je paket res zalutal nazaj k njim.

delavec44 ::

Ti unregistered trackingi so kar nekaj. Pojma nimajo kje so paketi.

bigbada ::

Ves čas se tu samo pogovarjamo o dostavi in trackingih itd..

Dajte mal napisat oz. prilepit linke kaj ste nazadnje kupili na aliexpres. Kake zanimive produkte, gadgete itd? Mogoče kdo dobi kako idejo :)

V-i-p ::

Mene ne moti, če moderatorji pustijo. Evo, mojih zadnjih 20 "prčkarij" :).

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

6151 ::

bigbada je izjavil:

Ves čas se tu samo pogovarjamo o dostavi in trackingih itd..

Dajte mal napisat oz. prilepit linke kaj ste nazadnje kupili na aliexpres. Kake zanimive produkte, gadgete itd? Mogoče kdo dobi kako idejo :)

1) Majhne komponente za namakalni sistem za vrt (šobe 2L/h za drip irrigation, 200kom na ali za ceno 15kom pri nas, T in X členi, end plugi). Cevi so bile pa pri nas cenejše.
2) Slušalke IEM
3) Dioptrijska očala (in še sončna očala)
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

@V-i-p, elastične vezalke. Wow! Kera pogruntavščina. Narooočam! 8-)

buttcrack ::

vzemi res tiste elastične, tole so samo ene zanke :)
««
158 / 197
»»