» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
130 / 197
»»

AEx_1-7 ::

pygmalion je izjavil:

@igor0203

prosim za potrditev, da je tale problematični Special Line-YW PR212499822YP, ki ga bo obdelala slovenska carina, za blago z vrednostjo >= 150EUR.

V primeru potrditve, se seznam ne spremeni in ta petek ne bo objave :)

Razumite nekaj: Special Line-YW (Yanwen Post) za v SI poznamo preverjeno do sedaj 3 razlicne variante (dinamicno je, zato tudi tako ime) in NOBENA ni China Post ... in seznam tega nikjer ne trdi ... tole je NOVO in se preverja kaj je zadaj, ker ni LU niti BE, ampak bo slo v Shanghai --> Zuerich (SA) --> LJU in vemo kaj potem sledi, ane? Bo pa 3 tedne hodilo (ali vec) ... special my ass!

Ker vemo vsi, nad 150 se NI NIC spremenilo zaradi IOSS, tole kar tule naj bi bilo, je neka siva-cona, in je malo delikatno ... ker samo cakam, da se pojavi novi troll in zacne kako tihotapimo in krademo ... ker VEMO, da se tole BERE marsikje ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: AEx_1-7 ()

Ales ::

AEx_1-7 je izjavil:

...troll in zacne kako tihotapimo in krademo ... ker VEMO, da se tole BERE marsikje ...

To itak, da se počne, kaj se neumnega delaš. Če nič drugega, pobirajo "DDV" in ga ne odvajajo Sloveniji. In verjetno se ta tema tudi marsikje bere. Verjetno? Ma skor zih!

Ampak za par nas, ki smo sodelovali v tovrstnih pregovarjanjih, ti lahko zatrdno povem, da blage veze nimamo ne s Pošto Slovenije ne z katerim koli delom javne uprave, tako, da te ne bo kap vsakič, ko se pogovarjaš s kom. :))

pygmalion ::

Ales je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

...troll in zacne kako tihotapimo in krademo ... ker VEMO, da se tole BERE marsikje ...

To itak, da se počne, kaj se neumnega delaš. Če nič drugega, pobirajo "DDV" in ga ne odvajajo Sloveniji. In verjetno se ta tema tudi marsikje bere. Verjetno? Ma skor zih!

To je vse larifari. Prejšnji mesec sem naredil analizo in dokazal, da AE pri nakupih do 150€ na Madžarskem prijavi isto vrednost blaga, kot jo zaračuna kupcu. Sedaj, ali se na Madžarskem zaračuna slovenski ali madžarski DDV, ali se ta DDV prelije v slovenski ali madžarski proračun, ne vem.

Če bi FURS želel da ta davek zanesljivo konča v Sloveniji, bi prisilil PS, da pravilno aplicira IOSS (brez nelegalne takse). Tako pa pač profitirajo Madžari, Belgijci itd.

Okapi ::

Kako veš, kakšno vrednost blaga prijavijo madžarski carini? Kakšen dokaz imaš za to? Če še tega ne veš, ali obračunajo 22% ali 27% DDV.

Samo za informacijo vsem ostalim, ker trolom ne odgovarjam: vse sem razložil in objavil par strani nazaj, pa si poglejte.

In še to, takrat nihče (vključno s prisotnimi troli) ni imel nobene pripombe na mojo analizo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pygmalion ()

Daj vsaj link do te tvoje objave.

Evo, sem našel tvoj "dokaz". Ki sploh ni noben dokaz, ker nimaš pojma, kako poteka uvozni postopek na Madžarskem. Ugotovil si samo, da je na pošiljkah zabeležena prava vrednost, ne veš pa, ali je to vrednost špediter prijavil madžarski carini. In nimaš nobenega dokaza, da je bil DDV obračunan na to vrednost. Niti ne veš, ali je uvozni postopek na Madžarskem po sistemu IOSS, ali po sistemu "evropskega skladišča". Tdui ne veš, kakšen DDV je bil obračunan, in kateri državi nakazan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ales je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Ampak za par nas, ki smo sodelovali v tovrstnih pregovarjanjih, ti lahko zatrdno povem, da blage veze nimamo ne s Pošto Slovenije ne z katerim koli delom javne uprave, tako, da te ne bo kap vsakič, ko se pogovarjaš s kom. :))

Joj, koliko on-topic info ste nam sedaj posredovali ... vsak odgovarja zase ... deklaracije, ki so na posiljkah, pa so uradni dokument za potrebe VAT, toliko, da ne bo tole non-stop tema, ker NI! In odgovarja deklarant! To je vse kar STEJE.

Za onega drugega pa se vedno cakam (ze 28 dni) njegov odgovor na:

... ko kupite sladoled, ali/tudi dobite racun. Kako je z DDV, tezite 'utajevalcu' sladoledarju. Zakaj ne?

GIVE IT A REST, YOU KNOW BETTER!

pygmalion je izjavil:

Samo za informacijo vsem ostalim, ker trolom ne odgovarjam: vse sem razložil in objavil par strani nazaj, pa si poglejte.

In še to, takrat nihče (vključno s prisotnimi troli) ni imel nobene pripombe na mojo analizo.

Jasno da ne, ker podatkom iz deklaracij pac ni mogoce oporekati, ker so uradni dokument ... ampak jasno, sedaj bomo pa delezni nabijanja, kako tisto kar ste napisali ni iz vasih deklaracij ampak lazno ... ni konca ... ker troll je:

"Two things are infinite: the universe and human stupidity."

Torej ... kot ste ze povedali, ce nekdo necemu oporeka, utemeljeno, potem to utemelji z kontra dokazili, pa potem lahko nekdo tretji sam presodi (kot arbiter recimo) kako in kaj ... vi veste za vase deklaracije, jaz za moje, ales za svoje, okapi pa itak vse kupuje v SI ali pa preko IOSS, in nima nikoli nobenega problema ... torej ... lahko tole nabijanje koncamo. OK? Kdo je za, roke gor! Ker ce ne, potem pride Zlatko na sceno in resi situacijo ON, KER TO DELA DOBRO! Z glasbo, seveda!

Zgodovina sprememb…

AEx_1-7 je izjavil:

Jasno da ne, ker podatkom iz deklaracij pac ni mogoce oporekati, ker so uradni dokument ...
:)):)):))
Če bi to bil res kakšen uraden dokument, ne bi bilo treba pošiljati dokazil o plačilu in zaslonskih slik iz spletne trgovine.

Okapi je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Jasno da ne, ker podatkom iz deklaracij pac ni mogoce oporekati, ker so uradni dokument ...
:)):)):))
Če bi to bil res kakšen uraden dokument, ne bi bilo treba pošiljati dokazil o plačilu in zaslonskih slik iz spletne trgovine.

A ste to v BUD/HU posiljali vedno... jaz nikoli ...
Pa se to, ker govorite o poznavanju in zalite ... DDP ni nikoli IOSS! Toliko o poznavanju ... in kdo kaj ne pozna ...

KONCAJMO!

Groot ::

Tale tema je šla pa iz popolnoma useful informacij v čisto brezglavo in neberljivo brozgo odkar se je pojavil nov "AX guy".

Groot je izjavil:

Tale tema je šla pa iz popolnoma useful informacij v čisto brezglavo in neberljivo brozgo odkar se je pojavil nov "AX guy".

Mi je zal, ce ste uzaljeni (od vseh ocitno, ali pa od nikogar) ... ampak zalite tudi sami (jaz tega nikoli ne pocnem) in prav neverjetno je, kako nekateri na malo provokacijo (ki sploh ni namenjena odzivu) takoj skocite s starimi in res 'bolanimi' napadi ... in potem sledijo pritozbe o 'brozgi' -- veste SHIT IN SHIT OUT!

Smiselno je poslusati tole (upostevati pa tudi), kot je vceraj napisal gregor (ker za nekatere mora pac clovek imeti 'Čas prve prijave' vsaj pred letom 2003, sicer ne steje nic, ne glede na vse):
https://slo-tech.com/forum/t425393/p733...
Prosim, če lahko nadaljujemo v tej temi samo o lučkah in nič drugega. Hvala.

Poanto verjamem da razumete vsi (in hvala gregor, nimam problema s tem, kot sem ze napisal pa zaljenja ne bom toleriral, zahrbtnega pa niti pod razno).

Torej:
@igor0203
Se kaj odprtega za/pri vas, ali lahko vas primer pustimo v pouk zgodovini?

Se glede avtorja seznama in VSEBINE ... g. stvar oblikuje po svoji lastni presoji iz razlicnih virov, zlasti svojih lastnih narocil, ker jih ima veliko raznovrstnih ... podatke pa prispevajo mnogi ... ostalo pa vprasajte njega, on je avtor/urednik ... podatki v seznamu, kot so zapisani, so korektni ... v primeru da imate nasprotujoce info/izkusnje pa ga kontaktirajte ... to je to!

Zgodovina sprememb…

polozweii ::

Na AE sem naročil 4 stvari - vse od istega prodajalca. Cene artiklov so bile od 18€ do 25 €.
Ob vsakem artiklu je pisalo VAT inclued.

Pred kratkim sem dobil 4 liste - predmet uvoznih carinskih postopkov
Na spletni aplikaciji sem vse izpolnil in dodal vprašanje ali VAT included ne pomeni to da je bil predmet že obdavčen. Odgovora nisem dobil.

Danes so prispeli štiri paketi. Na vsakem paketu je bila rumena etiketa ODKBN 2,5 €.
Če je 2,5€ cena carinskega postopka potem stvari niso bile obdavčene. Se v vsakem primeru plača carinski postopek?
Včasih se zgodi da pride paket direktno do vrat - brez uvoznih postopkov.

polozweii je izjavil:

Na AE sem naročil 4 stvari - vse od istega prodajalca. Cene artiklov so bile od 18EUR do 25 EUR.

Na spletni aplikaciji sem vse izpolnil in dodal vprašanje ali VAT included ne pomeni to da je bil predmet že obdavčen. Odgovora nisem dobil.

Danes so prispeli štiri paketi. Na vsakem paketu je bila rumena etiketa ODKBN 2,5 EUR.
Če je 2,5EUR cena carinskega postopka potem stvari niso bile obdavčene. Se v vsakem primeru plača carinski postopek?

To kar ste opisali (z odkupnino vam PS zaracuna 'storitev', ki ste jo narocili vi pri njih preko uvoz-izvoz.posta.si, ker jim drugacno placevanje se vedno ne deluje) -- ce je to vse kar ste placali v SI, potem je prvotni (ob narocilu placani) VAT OK, IOSS OK in robo imate.

Kaj ste izbrali za posiljanje ob narocilu -- od tega je odvisno ali je mozen kaksen DISPUTE ali ne, brez tega je pac tako kot je dokoncno, NI PA NUJNO -- drugic pa predlagam narocilo z AESS (see my sig.) in ne bo teh hecov v SI in cakanja ter doplacil tega tipa ... saj poznate stvari, ane?

Zgodovina sprememb…

AEx_1-7 je izjavil:

NE, tale vas je OK_
PR210269937YP --> LL875288741LU

Oct 12, 2021
Electronic Notification of Shipment Received
Luxembourg Airport Sorting Centre

Gre proti LU/LUX, hvala za TN, ker tehle nimam veliko za SI trenutno ... preverjamo kaj je zadaj, nekaj se je zgodilo v zadnjih nekaj dneh z YW, tole vase je bilo naroceno se v sept. ... ampak meckajo pa ko hudic --- Transit (17 Days) -- dokler dejansko ne pride roba v LU, je unknown, zal ...

@tomaz-

V redu je:
Entry into the postal network
Oct 15, 2021

v naslednjem tednu boste imeli tole dostavljeno, to/sr najverjetneje.

seba-beba ::

Ker se mi ne da vsega brati...
Torej za telefon potrebujem novo zascitno steklo, k stane 1 eur.
Bom moral sedaj placati 1eur + 22% davka + 2,5eur za postopek?

Hvala

seba-beba je izjavil:

Ker se mi ne da vsega brati...
Torej za telefon potrebujem novo zascitno steklo, k stane 1 eur.
Bom moral sedaj placati 1eur + 22% davka + 2,5eur za postopek?

Hvala

NE, ce boste narocili z AESS (see my sig.) -- dajte link do tega stekla, pa povemo tocno kako in kaj (da ne beremo potem se zgodbe kako ste zrtev scam prodajalca) -- da ne boste kar 'vsega' brali ... seznam v temi ima svoj namen, PREBERITE vsaj to!

VAT/DDV na AE SEVEDA placate ... ker je tako po pozitivni zakonodaji pac obvezno ... tu nimamo kaj (niti tega ne zelimo)!

Zgodovina sprememb…

tomaz- ::

AEx_1-7 je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

NE, tale vas je OK_
PR210269937YP --> LL875288741LU

Oct 12, 2021
Electronic Notification of Shipment Received

Gre proti LU/LUX, hvala za TN, ker tehle nimam veliko za SI trenutno ... preverjamo kaj je zadaj, nekaj se je zgodilo v zadnjih nekaj dneh z YW, tole vase je bilo naroceno se v sept. ... ampak meckajo pa ko hudic --- Transit (17 Days) -- dokler dejansko ne pride roba v LU, je unknown, zal ...

@tomaz-

V redu je:
Oct 15, 2021

Hvala !

tomaz- je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

@tomaz-

V redu je:
Oct 15, 2021

Hvala !

Ce vam ne bi bilo pretezko, predlog za povratno informacijo -- ko posiljko prejemete, bo na njej LU deklaracija z navedbo (deklarirane) vrednosti blaga in VAT -- primerjajte ta zneska s tem, kar ste placali na AE in imate tudi enako na AE racunu (SG) in javite nam tule, da bomo vsi vedeli ali se ujema ali NE (sami zneski nas ne zanimajo, samo ali je OK ali je na spremni deklaraciji 'slucajno' karkoli MANJ ... to pa bi bilo koristno vedeti).

InanZen ::

Kako dokazati, da je bila ob naročilu izbrana metoda pošiljanja AliExpress Standard Shipping?
Na order details strani nikjer ne vidim zapisane izbrane metode, pri tracking piše le metoda, ki jo je pošiljatelj dejansko uporabil (napačna), za artikel je po defaultu izbran AliExpress Standard Shipping ampak je brezplačen (Free Shipping) tako, da se niti po ceni poštnine ne da izkazati izbire.
Prodajalec je žal poslal s China post registered package, ki ga bom zavrnil in me zanima kako dokazati izbran shipping method pri disputu?

InanZen je izjavil:

Kako dokazati, da je bila ob naročilu izbrana metoda pošiljanja AliExpress Standard Shipping?
Na order details strani nikjer ne vidim zapisane izbrane metode, pri tracking piše le metoda, ki jo je pošiljatelj dejansko uporabil (napačna), za artikel je po defaultu izbran AliExpress Standard Shipping ampak je brezplačen (Free Shipping) tako, da se niti po ceni poštnine ne da izkazati izbire.
Prodajalec je žal poslal s China post registered package, ki ga bom zavrnil in me zanima kako dokazati izbran shipping method pri disputu?

Imamo seznam, tam so primeri TN. Z razlogom je tako oblikovano!

Vasa opisana zgodba je zal znani SCAM (SHIPPING METHOD NOT AS DESCRIBED), ce imate dejanski prejeti TN od CP, reciva: RxxxxxxxxxxCN.

Poiscite po temi, ker je bilo to ze veckrat podrobno pojasnjeno.

AESS je HU, NL, BE, nikoli CN!
Narocite ponovno pri drugem prodajalcu, tale je ocitno SCAM!
To posiljko ignorirajte (NE ZAVRACAJTE, KER JE LAHKO TO PROBLEM KUPCA IN VAM NE BODO POVRNILI NIC), ko potece 75 dni pa DISPUTE:
GOODS ARE NOT RECEIVED
ISSUE: ITEM NEVER ARRIVED

Bo slo? Ne resujte stvari na konfliktni nacin, bom ze jaz vam dal vetra, ker bo slo v vaso skodo, VEDNO ... niste dobili, in potem navedete to! Ne za zavrnil sem ... potem pa ...

Zgodovina sprememb…

Vedno glejte sirso sliko, ce je ze pri posiljanju problem, kaj bo sele z robo (fake, ni pravo, ne dela, manjka, ...).

Oni bodo dokazovali vam (prodajalec namrec, da ste prejeli), vi pac niste prejeli (prislo bo v LJ, vi boste IGNORE VSE, in slo bo nazaj od koder je pac prislo) ... po francosko se tole resuje, ne po balkansko ... nasilno, jaz sem tu sef in vem vse ... tole ne pali v CN, nikoli, pa se marsikje drugje ne!

Zgodovina sprememb…

polozweii je izjavil:

Na AE sem naročil 4 stvari - vse od istega prodajalca. Cene artiklov so bile od 18€ do 25 €.

Danes so prispeli štiri paketi. Na vsakem paketu je bila rumena etiketa ODKBN 2,5 €.
Če je 2,5€ cena carinskega postopka potem stvari niso bile obdavčene. Se v vsakem primeru plača carinski postopek?

Manjka ključna informacija - izbira kurirja pri nakupu.

Glede na to, da davek ni ponovno zaračunan, predvidevam, da je šlo preko IOSS. Kot je javno izjavila Evropska komisija, pri uporabi IOSS ne bi smeli nastati dodatni stroški (2,50€). Ali boste sprožili kakšne postopke glede tega, ali boste požrli nelegalno takso, pa je vaša odločitev.

destroyer2k ::

pygmalion je izjavil:

Kot je javno izjavila Evropska komisija, pri uporabi IOSS ne bi smeli nastati dodatni stroški (2,50€).

Sem že podal informacije o tem in še vedno nekateri govorite napačno. Res je da pri IOSS ni stroškov, AMPAK so pogoji ki jih je treba izpolnjevati.

There are several circumstances under which you can qualify for IOSS. The first requirement is that you are a domestic ecommerce seller based in the EU. If you do not fulfill this criterion, you can still qualify for IOSS if you are based outside of the EU, but the EU has a contract with your country about mutual administrative assistance. Right now, this only applies to Norway.

Another possibility to qualify for IOSS is if you are not based in the EU, but you have a local representative of your company who is registered with the local tax office.

In zaradi teh pogojev določene vrste pošiljanja ni stroškov, ker imajo predstavnika ali pa lastno skladišče za prijavo ob vstopu pošiljke v evropo.

destroyer2k je izjavil:

pygmalion je izjavil:

Kot je javno izjavila Evropska komisija, pri uporabi IOSS ne bi smeli nastati dodatni stroški (2,50EUR).

Sem že podal informacije o tem in še vedno nekateri govorite napačno. Res je da pri IOSS ni stroškov, AMPAK so pogoji ki jih je treba izpolnjevati.

There are several circumstances under which you can qualify for IOSS. The first requirement is that you are a domestic ecommerce seller based in the EU. If you do not fulfill this criterion, you can still qualify for IOSS if you are based outside of the EU, but the EU has a contract with your country about mutual administrative assistance. Right now, this only applies to Norway.

Another possibility to qualify for IOSS is if you are not based in the EU, but you have a local representative of your company who is registered with the local tax office.

In zaradi teh pogojev določene vrste pošiljanja ni stroškov, ker imajo predstavnika ali pa lastno skladišče za prijavo ob vstopu pošiljke v evropo.

Sem ze podal primer za BE (uradno z bpost strani, IOSS ni NOBENIH DOPLACIL ZA NIC -- v SI pa so pri PS vedno, brez izjem, IOSS ali pa brez IOSS, ni vazno za njih nic), skladisca, prijave in ostale neumnosti so off-topic, vkljucno s citati vzetimi iz konteksta -- torej ali lahko prosim prenehamo, ker tema je AE, ne zaracunavanje VAT in IOSS, za to imamo temo Carina in se preselite tja ... to da je PS inkasso je fakt ... smo tudi ze povedali ... ker nick imate indeed unicevalski ... smo pa tudi ze povedali DDP svojstvo in vsega tega nikoli ni -- NAJceneje, NAJhitreje, brez sitnosti! Ni debate! Kupec ni nikoli deklarant in odgovoren za nic!
WIN-WIN!

Zgodovina sprememb…

destroyer2k ::

AEx_1-7

Preberi in posebno bodi pozoren na zahteve za ioss.
https://www.bpost.be/en/faq/why-am-i-be...

destroyer2k je izjavil:

AEx_1-7

Vas razumem, in ste vljudni in kulturni in NISTE zaljivi ... ampak tema je AE ... torej predlagam da se drzimo tega ... IOSS (PS, bpost, ...) ni izkljucna AE tematika --> Carina, moj predlog ...

In razumite prosim, da VAT zaracunava FURS (tudi ponovno, ce ga, ker je to izkljucno njihova pristojnost, kot tudi preverba IOSS), ne od PS, pyg. je govoril izkljucno o PS, nic o VAT in FURS!

BR.

Zgodovina sprememb…

Vetrpiha ::

destroyer2k je izjavil:

AEx_1-7

In kaj ko se vse zahteve izpolnjene PS pa še vedno kasira?

igor0203 ::

@AEx_1-7:
Se opravičujem, zadnje dni nisem bil kaj dosti pri računalniku. Torej kar se tiče mojega paketa, po trackingu vidim da se je začelo premikati, kam bo šlo, pa pojma nimam. Gre pa za izdelek nad mejo 150eur.

https://parcelsapp.com/en/tracking/PR21...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

Ampak ja, očitno bo tale paket šel preko naše carine.

igor0203 je izjavil:

@AEx_1-7:
Se opravičujem, zadnje dni nisem bil kaj dosti pri računalniku. Torej kar se tiče mojega paketa, po trackingu vidim da se je začelo premikati, kam bo šlo, pa pojma nimam. Gre pa za izdelek nad mejo 150eur.

https://parcelsapp.com/en/tracking/PR21...

Nobena opravicila niso potrebna, zakaj bi bila?
Kot sem ze napisal, takole bo slo tole nadalje (China Post je postalo in NE LU/LUX, zal):

Shanghai --> Zuerich (SA) --> LJU in vemo kaj potem sledi, ane? Bo pa 3 tedne hodilo (ali vec) ...

V LJU vas caka polni postopek uvoza, torej carinjenje + VAT ... ce vam to ni OK, lahko samo ignorirate tole posiljko in poskusite s ponovnim narocilom z AESS ... res, res skoda, da ste tole sli stornirati in potem spremeniti v YW.

Povejte mi se nekaj, ce lahko/zelite (lahko tudi ZS, ce ne zelite da drugi berejo, ali pa ne, odlocitev je vasa) ... kaj je s slusalkami (ker tole niso slusalke, ali pac) ... imate TN, ce da in lahko delite, se priporocam ... da vidimo, ali je vir zavajal, ali je nekaj tretjega v ozadju, ker vprasal sem ga le za slusalke ... ampak samo opisno, brez linkov na artikel ... ker nikoli ne ves, veste CN je tole (pa se kaj, ...).

Vse postne stvari gredo preko PS (kurirske pa lahko, lahko pa tudi ne, odvisno, mozno je eno ali drugo), pomembno je, kje je vstop v EU in kaksno je svojstvo DDP, DDU, IOSS, ... variant je vec ... vasa China Post je DDU in bo obravanavana na Carinski Posti, 100%!

Zgodovina sprememb…

Povejte mi se nekaj, ce lahko/zelite (lahko tudi ZS, ce ne zelite da drugi berejo, ali pa ne, odlocitev je vasa) ... kaj je s slusalkami (ker tole niso slusalke, ali pac) ... imate TN, ce da in lahko delite, se priporocam ... da vidimo, ali je vir zavajal, ali je nekaj tretjega v ozadju, ker vprasal sem ga le za slusalke ... ampak samo opisno, brez linkov na artikel ... ker nikoli ne ves, veste CN je tole (pa se kaj, ...).

Tega ne razumem najbolje. Naročene so bile slušalke, tole je link do izdelka: https://www.aliexpress.com/item/1005003...
TN je kaj? :D Tracking number?

igor0203 je izjavil:

Tega ne razumem najbolje. Naročene so bile slušalke, tole je link do izdelka: https://www.aliexpress.com/item/1005003...
TN je kaj? :D Tracking number?

Da, TN=tracking number ...

Nekako sem imel obcutek da imate vec narocil, slusalke in se nekaj pred tem, kar ste spremenili iz AOSS v YP, ne samo ENO narocilo/posiljko, pa da sedaj ne zapletava dodatno stvari in iscem za 1 teden nazaj redosled, zgolj po spominu:

LP00472004725619 --> RU886738870NL
je bilo stornirano in potem postalo kot nova posiljka:
LP00472300368732 --> PR212499822YP --> RV585249130CN
so to vse te ene in iste slusalke, ali pac ne? Ce so, potem je to to, ker preverjati nisem sel nic glede vsebine ... ker je malo zamotano do tega priti in tudi ni vazno zame kaj je notri in kaj ne ...

Zgodovina sprememb…

Tako ja, najprej je bilo naročeno z AESS, ki sem ga potem spremenil v Yanwen Special Line. To sem lahko storil, ker je prodajalec še čakal na dobavo slušalk iz tovarne in še ni odposlal izdelka. Gre pa za en in isti izedelek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

igor0203 je izjavil:

Tako ja, najprej je bilo naročeno z AESS, ki se je potem spremenil v Yanwen Special Line. To sem lahko storil, ker je prodajalec še čakal na dobavo slušalk iz tovarne in še ni odposlal izdelka. Gre pa za en in isti izedelek.

Dobro, potem MOJE nerazumevanje, sem imel obcutek, da sta dve narocili in dve loceni posiljki ... torej, vse bo SKLADNO Z PREDPISI, VAT, CARINA, POSTOPEK v SI ... nobenega tihotapljenja nikjer.

Placali boste 22% VAT na vrednost, ki jo boste deklarirali na CP (ker voznina je itak Free=0) na podlagi racuna AE in postopek zastopanja pri PS za posiljko nad 150 EUR, kot imajo oni po ceniku, in to je to! 14 dni vsaj do dospetja v SI bo tole se, potem pa 1 teden postopek, potem pa dostava ... torej enkrat novembra ...

Če bi pustil preko AESS bi šlo pa mimo naše CP?

igor0203 je izjavil:

Če bi pustil preko AESS bi šlo pa mimo naše CP?

Dokler ne poskusiva in dejansko nimava potrditve s terena je to nemogoce potrditi ali ovreci ... je pa siva-cona ... veste kaj to pomeni, ane?

Ima nekdo tako stvar preko NL (telefon) sedaj na poti iz NL --> SI, ampak je posiljka nekje zasla, cakamo na razplet in potem bomo lahko povedali vec, kako in kaj ... receno je bilo, da je blago vec kot 150 ... wait and see, ni druge, vas primer nam je potrdil, da YP preko 150 uporabi China Post ... zal ... to je kar vemo zaenkrat ...

Zgodovina sprememb…

Ok, hvala!
Lahko tudi poskusim, da obvestilo CP ignoriram, se paket vrne nazaj in mi prodajalec pošlje z AESS. Glede na to, da se mi s paketom ne mudi, bom resno razmislil o tej opciji. :D

igor0203 je izjavil:

Ok, hvala!
Lahko tudi poskusim, da obvestilo CP ignoriram, se paket vrne nazaj in mi prodajalec pošlje z AESS. Glede na to, da se mi s paketom ne mudi, bom resno razmislil o tej opciji. :D

Igor, moj dragi, odlocitev je vasa in VEDNO samo/le vasa, ne napeljujem na nic ... ampak, ce vam ni problem, da vam na AE lezi 400 EUR 75 dni (tegale CP pa pustite da gre nazaj in potem DISPUTE) in narocite se 1 kos preko AESS (kot je bilo prvotno, verjetno bo NL, lahko HU, 'to Slovenia via AliExpress Standard Shipping') in v praksi preverimo se to ... pa tudi lahko, je 'sivo', ampak ce bo DDP, itak odgovorja deklarant, kar niste vi (kupec), ampak druga stran (prodajalec, ker on deklarira pri DDP) ... you want me to continue on this subject further ... ja ... saj se razumeva, ane, za denar gre ... izgubiti nimate kaj ... pridobite pa lahko, ali pa tudi ne ...

Prvotno je bil RU886738870NL, sem sedaj preveril v AE.
Bom razmislil, konec koncev sem se odločil za počasnejšo dostavo, ker se mi ne mudi. Prodajalec je nudil tudi zastonj DHL,Fedex,UPS express dostavo.

Še ena zanimivost, kolega ki živi na Portugalskem, vse naroča z express dostavo (tudi slušalke nad 150eur), dobi jih v 3,4 dneh in NE plača nobenih dajatev, dobi direktno domov v nabiralnik.

tomaz- ::

AEx_1-7 je izjavil:

tomaz- je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

@tomaz-

V redu je:
Oct 15, 2021

Hvala !

zmenjeno

Ce vam ne bi bilo pretezko, predlog za povratno informacijo -- ko posiljko prejemete, bo na njej LU deklaracija z navedbo (deklarirane) vrednosti blaga in VAT -- primerjajte ta zneska s tem, kar ste placali na AE in imate tudi enako na AE racunu (SG) in javite nam tule, da bomo vsi vedeli ali se ujema ali NE (sami zneski nas ne zanimajo, samo ali je OK ali je na spremni deklaraciji 'slucajno' karkoli MANJ ... to pa bi bilo koristno vedeti).

igor0203 je izjavil:

Prvotno je bil RU886738870NL, sem sedaj preveril v AE.
Bom razmislil, konec koncev sem se odločil za počasnejšo dostavo, ker se mi ne mudi. Prodajalec je nudil tudi zastonj DHL,Fedex,UPS express dostavo.

Še ena zanimivost, kolega ki živi na Portugalskem, vse naroča z express dostavo (tudi slušalke nad 150eur), dobi jih v 3,4 dneh in NE plača nobenih dajatev, dobi direktno domov v nabiralnik.

Za PT ne vem, ker nimam izkusenj ... ampak brez DDV pri uvozu iz tretjih drzav je 'sivo', zal predpisi ... so obvodi, o tem ni dvoma ... taki in drugacni ... v glavnem z under-declared-value ...

DHL, Fedex, UPS mocno dvomim da bi bilo DDP, ampak 99% DDU, pomeni ste na istem, bi pa bilo nekaj hitreje, ker China Post je pocasi ...

Bom malo potegnil vzporednico --> zakaj mislite da v CH (Svica) nimajo VAT/DDV in ga zelo verjetno nikoli ne bo ... ja zaradi takih stvari, ker vedo, pre-dobro, kaj je missing-trader in vse ostale fore za izogib sistema, kot je VAT, ampak EU to ima povsod (ceprav ni DAVCNA unija, le CARINSKA) in pac je kot je, nekateri pa to izkoristijo, tako in drugace ...

@tomaz-
Thanks.

Zgodovina sprememb…

Vetrpiha je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

AEx_1-7

In kaj ko se vse zahteve izpolnjene PS pa še vedno kasira?

Potem pa kupec uposteva nasvete in naroca blago samo se preko DDP svojstva (AESS) in nima nobenih tovrstnih 'tezav' z PS vec ... pa saj sami tako zelijo da je, mar ne? EU ima lahko prednosti tudi za kupca, ne samo prodajalca in posrednike (ter INKASSO prisklednike, ki se zelijo na vsak nacin trajno napajati iz tujega cash-flow sistema ...) ...

Zgodovina sprememb…

thxslo ::

Pygmalion: Spremenljiv kurir: AliExpress Standard Shipping :-> LxoooooooooHU, RxoooooooooNL -> registered
Igor:Torej recimo paket s tracking številko RxxxxxxxxxNL bo prišel v nabiralnik, brez da bi se ustavil na carini?
Igor: Ma v bistvu sem že kupil, ker je bila dobra cena.
AEx_1-7: Rabite NUJNO YANWEN special line, sicer bo ostalo na CP!
Igor: Zdaj je kar je, pri nakupu sem izbral Aliexpress Standard shipping
AEx_1-7: Bo mi povedal lahko sele v ponedeljek, za 'to Slovenia via AliExpress Standard Shipping' ni sigurno, a bo NL in zelo verjetno OK.
Igor:Evo, ker prodajalec še ni predal kurirju, sem uspel spremiti na Yanwen.
Igor:Ja, s prodajalcem sem se dogovoril za pošiljanje prek Yanwen special line. Tole je sedaj nova tracking številka: PRxxxxxxxxxYP.
Pgymalion:Če prav razumem, tale problematični Special Line-YW PRxxxxxxxxxYP je bil za blago s ceno večjo od 150EUR. Seznam je itak mišljen samo za blago do 150EUR
AEx_1-7:Tole zal ne bo videlo LU nikoli, pot se je zaprla ... ali pa je kaj tretjega zadaj ... ampak vstop v EU v LJ! Prav skoda da ni ostalo AESS!
Aex_1-7:Igor,Se kaj odprtega za/pri vas, ali lahko vas primer pustimo v pouk zgodovini?
AEx_1-7:V LJU vas caka polni postopek uvoza, torej carinjenje + VAT ... ce vam to ni OK, lahko samo ignorirate tole posiljko in poskusite s ponovnim narocilom z AESS
... res, res skoda, da ste tole sli stornirati in potem spremeniti v YW.
Igor:Če bi pustil preko AESS bi šlo pa mimo naše CP?
AEx_1-7:Dokler ne poskusiva in dejansko nimava potrditve s terena je to nemogoce potrditi ali ovreci ... je pa siva-cona .
AEx_1-7:Igor, moj dragi, odlocitev je vasa in VEDNO samo/le vasa, ne napeljujem na nic ...
-----------------------

Mudela prepričaš da paket za 500eu iz AESS(preverjena zadeva) da naj spremeni v YANWEN. Mislm a nisi še zadnič pisal kako je YANWEN mesece serje/route pakete..
Še v spodaj opisu ti piše "order with AESS" tko da ja Igor jst bi rekel da si bil testni zajček =)....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thxslo ()

thxslo je izjavil:

Mudela prepričaš da paket za 500eu iz AESS(preverjena zadeva) da naj spremeni v YANWEN. Mislm a nisi še zadnič pisal kako je YANWEN mesece ga sral za pakete pod 150.
Še v spodaj opisu ti piše "order with AESS" tko da ja Igor jst bi rekel da si bil testni zajček =)....

Z raznimi zalitvami in citiranji, ki to niso, iz konteksta, lahko prepricujete pac le sebe --> vsak se odloci sam kako bo narocal in kje --> in NIHCE ni NIKOLI prepriceval nikogar da karkoli spreminja v karkoli (gotovo pa ni nic, ker spremembe so lahko dnevno, kot tule ocitno) ... nad 150 se ni nic spremenilo, ce pa iscete SIVE variante, potem pa vec srece v prihodnje ... kako je z AESS nad 150 ne vemo, kako pa je skladno s predpisi pa VEMO ... torej?

Vasa vloga je kaksna tocno --> resitelj sveta, ali dvorni ...

Zgodovina sprememb…

Oh marija, saj ne moreme vrjet kaj berem. Prebral sm zadne 3 strani pa vidil da Igorju tudi sledil nisi ker se vmes z vsakim še "prepiraš" ..... Še kopiram: "Nekako sem imel obcutek da imate vec narocil ".. mislm lahko bi šel še bolj v preteklost pa je bz..

Spet bi lahko zacel debato kaj to pomeni "Prepričevanje" ali "Svetovanje" itd ko pa saj vsi vemo kako je nad 150eu ampak res ko sem bral zadne par strani se raje zadržim komentarjev v kero smer gre tale tema...

pa saj si fajn forum dečko, nevem zakva takoj v napad z vsakim!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thxslo ()

thxslo je izjavil:

Oh marija, saj ne moreme vrjet kaj berem. Prebral sm zadne 3 strani pa vidil da Igorju tudi sledil nisi ker se vmes z vsakim še "prepiraš" ..... Še kopiram: "Nekako sem imel obcutek da imate vec narocil ".. mislm lahko bi šel še bolj v preteklost pa je bz..

Spet bi lahko zacel debato kaj to pomeni "Prepričevanje" ali "Svetovanje" itd ko pa saj vsi vemo kako je nad 150eu ampak res ko sem bral zadne par strani se raje zadržim komentarjev v kero smer gre tale tema...

pa saj si fajn forum dečko, nevem zakva takoj v napad z vsakim!

Kaksen decko je kdo ni relevantno ... stvari so dinamicne ... razne AD PERSONAM, kar tole tudi ocitno je (ker uporabne vrednosti ni prav nobene v vasih zapisih nikjer) --> IGNORE. In sva koncala!

Ce pa Igorju kaj ne odgovarja, pa lahko vedno sam pove kar zeli -- ne rabi VAS za odvetnika ... ali pac? Lahko tudi ponovno naroci, ce zeli, kakor zeli, ni se nic izgubil ... odlocitve sprejme sam, kakor zeli, ali pa ne zeli ... kot vi, lahko sledite, ali pa tudi ne, ker uporabnega niste prispevali prav nic ... zakaj ze?

S TEM SVA ZAKLJUCILA! KER PO BITKI JE VSAK LAHKO GENERAL, KAVC GENERAL!

Zgodovina sprememb…

AEx_1-7 je izjavil:

resitelj sveta, ali dvorni ...
AD PERSONAM,
--> IGNORE.
ne rabi VAS za odvetnika ... ali pac?
KER PO BITKI JE VSAK LAHKO GENERAL, KAVC GENERAL!

a je Zlatko kriv za take izpade a kva? .. šit ane kva Covid zrak enim škoduje.

thxslo je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

resitelj sveta, ali dvorni ...
AD PERSONAM,
--> IGNORE.
ne rabi VAS za odvetnika ... ali pac?
KER PO BITKI JE VSAK LAHKO GENERAL, KAVC GENERAL!

a je Zlatko kriv za take izpade a kva? .. šit ane kva Covid zrak enim škoduje.

Sva se razumela, vidim da ODLICNO!
««
130 / 197
»»