Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
Temo vidijo: vsi
komunist1945 ::
Je kdo naštudiral te akcije, ki jih imajo sicer dost redno? Npr. zdaj je nek "summer sale" do 11. junija.
Opazil sem, da enim izdelkom med temi akcijami znižajo osnovno ceno, pa še neke kupone dobiš. Ampak tele kupone očitno malo rotirajo.
Trenutno mi kaže samo 2:
AESS03 (10 € off na 69 €+ nakup)
AESS01 (3 € off na 15 €+ nakup)
Včeraj okoli take ure mi je tudi kazalo ta dva. Potem sem se logiral in mi je ponujalo še AESS02 zraven (6 al 7 € off na 39 € nakup), ponucal sem enga AESS03. Danes pred kakimi 12 urami so ponujali 4, zraven še AESS04, zneskov se ne spomnim. Zdaj sta spet samo dva.
Je kdo naštudiral te vzorce, na koliko ur to dodajajo, odvzemajo? Ali dajo neko omejeno število kuponov, dokler userji ne "porabijo"? Enga AESS03 sem npr. ponucal, bom lahko še enga AESS03 kak drug dan do 11. jun ali sem zdaj samo omejen na druge velikosti teh kuponov?
Opazil sem, da enim izdelkom med temi akcijami znižajo osnovno ceno, pa še neke kupone dobiš. Ampak tele kupone očitno malo rotirajo.
Trenutno mi kaže samo 2:
AESS03 (10 € off na 69 €+ nakup)
AESS01 (3 € off na 15 €+ nakup)
Včeraj okoli take ure mi je tudi kazalo ta dva. Potem sem se logiral in mi je ponujalo še AESS02 zraven (6 al 7 € off na 39 € nakup), ponucal sem enga AESS03. Danes pred kakimi 12 urami so ponujali 4, zraven še AESS04, zneskov se ne spomnim. Zdaj sta spet samo dva.
Je kdo naštudiral te vzorce, na koliko ur to dodajajo, odvzemajo? Ali dajo neko omejeno število kuponov, dokler userji ne "porabijo"? Enga AESS03 sem npr. ponucal, bom lahko še enga AESS03 kak drug dan do 11. jun ali sem zdaj samo omejen na druge velikosti teh kuponov?
predi ::
Meni v appu za Summer Sale kaže AESS0x, kjer je x od 1 do 5 in 7. 6 je menda tisti za katerega piše "Restocking". Na webpage-u ni Coupons Central strani, kjer ti pokaže vse? Ne uporabljam webpage-a, samo app za Android.
buttcrack ::
želel sem plačati s paypal sredstvi, katere imam gor. nobene kartice ni zadaj oz. jih imam ampak niso bile uporabljene.
Meni v appu za Summer Sale kaže AESS0x, kjer je x od 1 do 5 in 7. 6 je menda tisti za katerega piše "Restocking". Na webpage-u ni Coupons Central strani, kjer ti pokaže vse? Ne uporabljam webpage-a, samo app za Android.
jaz pa appa ne uporabljam in na normalnem browserju gledam, tule. Zdaj mi ponuja kupone 7, 4, 3, 2, 1, včeraj zvečer samo 3, 1. Dva dni nazaj pa 1, 2, 3, malo se je pa še 7 pojavil. Štirko zdaj prvič vidim, bi mi prišla v poštev 2 dni nazaj. Moram si očitno najprej seznam vse robe nardit, potem čakat na pravega, na trojko sem malo prehitro zagrabil, čeprav tudi ni bil slab popust.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: komunist1945 ()
Tugo ::
Tukaj je link do kuponov.
Običajno imajo objavljeno pred začetkom delovanja, da se lahko pripravite.
Do sedaj so bili vedno ažurni.
Običajno imajo objavljeno pred začetkom delovanja, da se lahko pripravite.
Do sedaj so bili vedno ažurni.
lolipop2 ::
A ta nova direktiva za pošiljke iz Kitajska, ki začne veljati julija.... bo to tudi za pošiljke naročene pred tem datumom, ki prispejo Julija ali ne?
in še podvprašanje: Aliexpress Standard for special goods.... gre to preko Pošte/Carine?
in še podvprašanje: Aliexpress Standard for special goods.... gre to preko Pošte/Carine?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lolipop2 ()
delavec44 ::
In kako naj carina ve kdaj si ti naročil. Če pride k njim julija, pač pade pod nova pravila.
Edino kar bi lahko gledali je datum pošiljanja ampak dvomim.
blackbfm ::
carina nima nič z datumom pošiljanja
kako to misliš če gre preko, vse gre preko carine... sicer pa special goods pošiljke trajajo mesec ali dva da sploh pridejo v eu
kako to misliš če gre preko, vse gre preko carine... sicer pa special goods pošiljke trajajo mesec ali dva da sploh pridejo v eu
stratosD ::
ima kdo kakšno zanesljivo informacijo ali bo "direktiva 3eur/artikel" veljaa tudi za Choice in Bundle deals nakupe ki grejo preko Madžarske? kdo bo vse to skeniral - Madžari pri vstopu v EU ali naša SLO carinska pošta ki zdaj to spušča naprej?
carino ne briga tvoj choise in bundls in tut ne madžarska
če nekaj pride izven EU ti bo carina nabila vse stroške po postavkah, po dekleraciji lol
če nekaj pride izven EU ti bo carina nabila vse stroške po postavkah, po dekleraciji lol

iloveboobz ::
razn če te stvari opravi madžarska in prepošlje paket v slovenijo iz madžarske. Potem naši cariniki nimajo kaj za delat, ker je za njih paket iz evrope. In tko se dogaja ze zdaj lep čas, zato pa dobiš vse direkt na dom, namesto z njihovim posredovanjem (k bi blo, ne glede na to, al je 3€ davek al ne)...
smoki
Motion ::
In kako naj carina ve kdaj si ti naročil. Če pride k njim julija, pač pade pod nova pravila.
Sam bo zato kak automatiziran sistem ko bo že kitajc odvajal teh 3e al bo treba za vsak paket posebej plačat ob dostavi, prispetju....
darkolord ::
Večinoma bodo nadaljevali kar švercanje preko madžarske in se ne bo spremenilo nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Je, ja.
Ampak Alibaba, Temu, Shein in podobni ne pošiljajo robe iz kitajske preko poštnega sistema, ampak uvozijo robo "na debelo", in jo na pošto dajo šele znotraj EU.
Ampak Alibaba, Temu, Shein in podobni ne pošiljajo robe iz kitajske preko poštnega sistema, ampak uvozijo robo "na debelo", in jo na pošto dajo šele znotraj EU.
owned ::
razn če te stvari opravi madžarska in prepošlje paket v slovenijo iz madžarske. Potem naši cariniki nimajo kaj za delat, ker je za njih paket iz evrope
ali ima paket plačane dajatve ali pa jih nima. in dokler jih nima ga ne boš dubu v nabiralnik
Večinoma bodo nadaljevali kar švercanje preko madžarske in se ne bo spremenilo nič.
nobenega švercanja ni, vsak klump za 50centov je evidentiran
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
stratosD ::
razn če te stvari opravi madžarska in prepošlje paket v slovenijo iz madžarske. Potem naši cariniki nimajo kaj za delat, ker je za njih paket iz evrope
ali ima paket plačane dajatve ali pa jih nima. in dokler jih nima ga ne boš dubu v nabiralnik
nobenega švercanja ni, vsak klump za 50centov je evidentiran
tvoj doprinos k tem vprašanjem je popolnoma ničen - razen če ne nastopaš tukaj kot neki podrepnik carinske uprave ali kobajagi začitnik EU gospodarstva - kitajci pač odpirajo svoje warehouse po EU in ta vprašanja imaš zdej povsod po redditu & forumih od DE, NL kupcev - predvsem DIY elektronika in komponente aka. po tvoje klump za 50c.
Bljak...
eu kitajce postavlja v enakopravnejši položaj .. a je to res tok težek koncept za dojet
o ne, kitajci bodo mogli trgovat po istih pravilih kot vsak domači s.p., d.o.o. kriza, panika!! ne bo šlo več z obvozi poceni uvozit za 10 miljard EUR neskladnih izdelkov , katastrofa
kitajci pač odpirajo svoje warehouse po EU
o ne, kitajci bodo mogli trgovat po istih pravilih kot vsak domači s.p., d.o.o. kriza, panika!! ne bo šlo več z obvozi poceni uvozit za 10 miljard EUR neskladnih izdelkov , katastrofa
Zgodovina sprememb…
Karen ::
Ta "davek" na pošiljke s tem:
>o ne, kitajci bodo mogli trgovat po istih pravilih kot vsak domači s.p., d.o.o. kriza, panika!! ne bo šlo več z obvozi poceni uvozit za 10 miljard EUR neskladnih izdelkov , katastrofa...
nima prav nobene veze (to je davek na pošiljko in nima prav nobene veze s skladnostjo izdelka). Davek plačaš na vsak posamezen tip artikla, torej tiste 3 EUR daš če kupiš npr. eno žarnico ali če kupiš 100 enakih žarnic. Če bo torej kitajc uvozil kontejner istih artiklov bo plačal točno tiste 3 eur na vse artikle skupaj, ne na vsakega od teh enakih artiklov. Če bo uvozil 1000 različnih artiklov po 1 kos pa bo plačal 1000*3eur. Skratka ni to EU dobr premislila po mojem.
>o ne, kitajci bodo mogli trgovat po istih pravilih kot vsak domači s.p., d.o.o. kriza, panika!! ne bo šlo več z obvozi poceni uvozit za 10 miljard EUR neskladnih izdelkov , katastrofa...
nima prav nobene veze (to je davek na pošiljko in nima prav nobene veze s skladnostjo izdelka). Davek plačaš na vsak posamezen tip artikla, torej tiste 3 EUR daš če kupiš npr. eno žarnico ali če kupiš 100 enakih žarnic. Če bo torej kitajc uvozil kontejner istih artiklov bo plačal točno tiste 3 eur na vse artikle skupaj, ne na vsakega od teh enakih artiklov. Če bo uvozil 1000 različnih artiklov po 1 kos pa bo plačal 1000*3eur. Skratka ni to EU dobr premislila po mojem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karen ()
Okapi ::
So kitajci korak pred dacarji. Uvažalo se bo kakor sedaj.
Točno tako. EU birokrati so se trudili nekaj spremeniti, ampak uvoz pri večini kitajskih trgovcev poteka naprej prav enako, kakor že nekaj let. Ti kupiš neko malo zadevico za pol evra, ampak EU cariniki na Madžarskem ne dobi v roke tvojega malega paketka, ampak špediter uvozi cel kontejner, carinik dobi deklaracijo vsebine in jo ocarini. Prijavljena vrednost izdelkov v tem kontejnerju pa nima nič skupnega s cenami, po katerih so jih kupili evropski kupci.
Vprašanje je tu samo, ali na to "šverc komerc" prakso gledaš kot na goljufanje EU carinskih predpisov ali na goljufanje evropskih kupcev.
Lahko pa gledaš tudi kot na win-win-win situacijo. EU dacarji so veseli, ker poberejo carino, kupci so veseli, ker dobijo poceni robo, kitajski trgovci so pa veseli, ker uspešno lupijo oboje.;-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
nima prav nobene veze (to je davek na pošiljko in nima prav nobene veze s skladnostjo izdelka). Davek plačaš na vsak posamezen tip artikla, torej tiste 3 EUR daš če kupiš npr. eno žarnico ali če kupiš 100 enakih žarnic. Če bo torej kitajc uvozil kontejner istih artiklov bo plačal točno tiste 3 eur na vse artikle skupaj, ne na vsakega od teh enakih artiklov.
čak ti mešaš maloprodajo iz tretjih držav in masovni uvoz veletrgovcev. pri veletrgovcih se bo preverjalo skladnost in plačalo vse potrebne dajatve , maloprodaja kot jo poznamo brez skladnosti pa bo precej dražja
So kitajci korak pred dacarji. Uvažalo se bo kakor sedaj.
ja sam sanela ne bo več priviligirana pri nakupih nohtov za 50c iz mainland china domov v nabiralnik
Ti kupiš neko malo zadevico za pol evra, ampak EU cariniki na Madžarskem ne dobi v roke tvojega malega paketka
ja pa kaj še.. če deklaracija fali, ni v ioss, carinik paket slika in pošlje na mail, da se izjasniš, sprejmeš/zavrneš
Zgodovina sprememb…
Ne razumeš.
Madžarski carinik še nobenemu Slovencu ni nič poslal na mail.
Madžarski carinik še nobenemu Slovencu ni nič poslal na mail.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
kdo ti bo računal carinjenje je irelevantno, slovenski, madžarski, turški, .. skratka neocarinjen paket ne bo šel skozi.. nevem kaj ti ni jasno
Zgodovina sprememb…
Tebi ni jasno, da se na Madžarskem carini masovno in potem paket ni več neocarinjen. Ampak ja, vsem ostalim v tej temi ni jasno, samo tebi je.
predi ::
A ta nova direktiva za pošiljke iz Kitajska, ki začne veljati julija.... bo to tudi za pošiljke naročene pred tem datumom, ki prispejo Julija ali ne?Tule je nek guidelines dokument, ki navaja (če prav berem), da je za plačilo novega pavšala odgovoren predvsem deklarant, ki je, če se uporablja IOSS, vedno platforma, kjer si blago kupil. Kar naj bi pomenilo, da se tebi ni treba posebej ubadati s tem, če gre za blago do 150€, kupljeno prek AliExpress, ker ta uporablja IOSS.
The responsibility of properly paying the EUR 3 customs duty upon arrival to the EU should first and foremost lie with the declarant, i.e. the platforms, sellers, carrier or agent declaring the goods to the customs authorities. Only residually, other persons - including the consumer – can declare the goods.Na strani 19 je flowchart glede tega. Sem pa tole zelo površno bral, ker kljub temu, da naj bi šlo za pojasnila, dokument ni preprosto razumljiv. Pa besedilo na prvi strani tega dokumenta (v rdeči pisavi) je tudi relevantno. Mogoče ga bo kdo drug znal bolje razložiti.
Od julija 2026 bo Evropska unija ukinila oprostitev carin za pakete nizke vrednosti (do 150 evrov), ki prihajajo iz držav zunaj EU, ter uvedla trievrsko carino za vsak izdelek v pošiljki.
Saj je čisto preprosto. Če lahko kupiš na Aliexpressu en izdelek za manj kot 3 evre, in ti paketek poštar brez dodatnih stroškov dostavi na dom, je jasno, da gre za "šverc komerc". Ker Kitajec ti sigurno ne bo ničesar prodal z izgubo.
Tebi ni jasno, da se na Madžarskem carini masovno in potem paket ni več neocarinjen. Ampak ja, vsem ostalim v tej temi ni jasno, samo tebi je.
če pride tvoj paket na madžarsko carino si uvoznik ti, ne veletrgovec. in ti boš plačal 3 eur na izdelek![]()
A se samo delaš neumnega, ali res ne razumeš, kako ta trgovina že nekaj let poteka (odkar se DDV obračuna na čisto vsak izdelek, ne glede na vrednost).
Zgodovina sprememb…
tako je, jz sem neumen, tu pa ste sami strokovnjaki ki napovedujete kitajske masovne obvoze
Nič ne "napovedujemo" - že nekaj let je tako. Leta 2021 je bila v EU odpravljena oprostitev plačila DDV ob uvozu pošiljk do 22 evrov. Takrat so kitajski trgovci začeli masovno uporabljati "skupinsko" carinjenje malih paketkov.
Poskusi od kitajskega trgovca (ali madžarske carine) dobiti račun, na osnovi katerega boš lahko pri Fursu uveljavljal odbitni DDV. Ne bo ti uspelo, ker posameznih paketkov ne carinijo individualno (da bi madžarska carina izdala račun, koliko DDV je zaračunala zanj).
Če uvažaš mimo "šverc komerc" pošiljanja, ko pride paket do naše Carine, pa dobiš tak račun in lahko uveljavljaš odbitni DDV.
Poskusi od kitajskega trgovca (ali madžarske carine) dobiti račun, na osnovi katerega boš lahko pri Fursu uveljavljal odbitni DDV. Ne bo ti uspelo, ker posameznih paketkov ne carinijo individualno (da bi madžarska carina izdala račun, koliko DDV je zaračunala zanj).
Če uvažaš mimo "šverc komerc" pošiljanja, ko pride paket do naše Carine, pa dobiš tak račun in lahko uveljavljaš odbitni DDV.
Zgodovina sprememb…
Nič ne "napovedujemo" - že nekaj let je tako
to kar je "nekaj let" tako se s 1. julijem spreminja.. carinjen boš na vsak izdelek 3 eur, razen če ti ga bo kitajec prodal iz EU
Nič ne "napovedujemo" - že nekaj let je tako. Leta 2021 je bila v EU odpravljena oprostitev plačila DDV ob uvozu pošiljk do 22 evrov. Takrat so kitajski trgovci začeli masovno uporabljati "skupinsko" carinjenje malih paketkov.
Potem pričakuješ, da bo po novem kitajski prodajalec poleg "DDV" zaračunal še to "carino" in potem oboje pospravil v žep namesto plačal dejansko EU? Sicer če bo tako, bo cilj EU vseeno delno dosežen, tak nakup bo malo manj privlačen za kupca. In kupec se bo verjetno malo bolj oziral po evropskih preprodajalcih (če je to res uspeh, sicer naj vsak sam presodi).
Saj lahko sam pogledaš, koliko DDV + carine ti zaračuna Kinez za izdelek, ki stane 1 evro.
Trik je v tem, da če ti individualno uvoziš en gumb za nekaj centov, ti carinik zaračuna 3 evre za ta en gumb. Če kupiš 10 gumbov, bo carina prav tako 3 evre, za vseh 10 gumbov skupaj. Pri skupinskem carinjenju pa špediter prijavi 1000 gumbov (namenjenih 1000 različnim kupcem), in plača za vse skupaj 3 evre. Oziroma 15 evrov, če so v kontejnerju različne vrste gumbov. Ker carinika zanima samo carinska koda - ena koda, 3 evre carine.
9606 10 00 00 -- Pritrdilni neti, pritiskači, snap-fasteners, press studs
9606 21 00 00 -- Gumbi iz plastike, ne prekriti s tekstilom
9606 22 00 00 -- Gumbi iz osnovnih kovin, ne prekriti s tekstilom
9606 29 00 00 -- Drugi gumbi (les, kokos, školjka, keramika, steklo, kost, rog ...)
9606 30 00 00 -- Jedra za gumbe, kalupi, deli gumbov; polizdelki (button blanks)
V konterjerju je lahko milijon različnih gumbov, špediter bo carini prijavil zgornje kode in plačal 15 evrov carine. Prijavil bo še vrednost pošiljke - recimo 5 centov za gumb, in na to vrednost plačal DDV. Čeprav so evropski kupci plačevali po pol evra za posamezni gumb.
Trik je v tem, da če ti individualno uvoziš en gumb za nekaj centov, ti carinik zaračuna 3 evre za ta en gumb. Če kupiš 10 gumbov, bo carina prav tako 3 evre, za vseh 10 gumbov skupaj. Pri skupinskem carinjenju pa špediter prijavi 1000 gumbov (namenjenih 1000 različnim kupcem), in plača za vse skupaj 3 evre. Oziroma 15 evrov, če so v kontejnerju različne vrste gumbov. Ker carinika zanima samo carinska koda - ena koda, 3 evre carine.
9606 29 00 00 -- Drugi gumbi (les, kokos, školjka, keramika, steklo, kost, rog ...)
9606 30 00 00 -- Jedra za gumbe, kalupi, deli gumbov; polizdelki (button blanks)
V konterjerju je lahko milijon različnih gumbov, špediter bo carini prijavil zgornje kode in plačal 15 evrov carine. Prijavil bo še vrednost pošiljke - recimo 5 centov za gumb, in na to vrednost plačal DDV. Čeprav so evropski kupci plačevali po pol evra za posamezni gumb.

Zimonem ::
Halucinira saj ne prvič. Obstajajo sortirnice in pakirnice za kitajske izdelke v Evropi , celo za eno v Sloveniji vem. Ampak to bistveno omeji izbor artiklov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Saj lahko sam pogledaš, koliko DDV + carine ti zaračuna Kinez za izdelek, ki stane 1 evro.
DDV kupcu očitno zaračuna, ker so cene za EU višje kot če lokacijo nastaviš izven (vsaj ko sem nazadnje gledal pred časom). Kaj se potem s tem zneskom zgodi, nisem preverjal, recimo da ne plača naprej EUju. Ali bo enako pri nakupu obračunal tudi 3 € carine, pa ne morem preverit, ker ta še ni v veljavi. Ni tako?
DDV zaračuna, ker je "le" 22%. Plača ga v EU sigurno ne vsega kar zaračuna.
Pri 3EUR na malih izdelkih pa niti zaračunali ne bodo. Če uvoz preko Madžarske ne bo deloval, bodo pač prodajali iz EU skladišč in povečali asortma.
Okapi ima sicer prav, jaz sem le skeptičen koliko izdelkov enake kategorije pride naenkrat čez ta madžarski hub in so namenjena idividualnim kupcem. Ali pa bodo morali popraviti pošiljanje, da čakajo in grupirajo.
Pri 3EUR na malih izdelkih pa niti zaračunali ne bodo. Če uvoz preko Madžarske ne bo deloval, bodo pač prodajali iz EU skladišč in povečali asortma.
Okapi ima sicer prav, jaz sem le skeptičen koliko izdelkov enake kategorije pride naenkrat čez ta madžarski hub in so namenjena idividualnim kupcem. Ali pa bodo morali popraviti pošiljanje, da čakajo in grupirajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Saj lahko sam pogledaš, koliko DDV + carine ti zaračuna Kinez za izdelek, ki stane 1 evro.Ne.
Pri skupinskem carinjenju pa špediter prijavi 1000 gumbov (namenjenih 1000 različnim kupcem), in plača za vse skupaj 3 evre. Oziroma 15 evrov, če so v kontejnerju različne vrste gumbov. Ker carinika zanima samo carinska koda - ena koda, 3 evre carine.3 evre na postavko bo samo za pakete vrednosti <150 eur
Verjetno res EU ne more kaj dosti proti temu, da Kitajci končnim kupcem organizirajo združevanje za potrebe uvoza in enkratnega plačila carine. Mogoče lahko še na sajtu nardijo en dodatno "group buy" vmesnik za vsako (carinsko) skupino artiklov, zraven en "progress bar", kdaj bo to odposlano, da bodo carinski stroški dosegli 1 cent na kupca, pa počakaš par dodatnih dni ali kak teden, da se nabere še drugih kupcev, skoordinira in se lepo carina porazdeli. Če se ti zdi, da predolgo čakaš, pa opcijo, da storniraš in dobiš denar nazaj. Izvedba tega jim je verjetno mala malica, dosti nekih akcij aliju že gre nekako na tem principu, tam po 2021 so kar fejst šli v združevanje.
Ne vem, katere EU zakone bi s tem kršili. Če imajo logistiko odlično zorganizirano, pač imajo.
Ne vem, katere EU zakone bi s tem kršili. Če imajo logistiko odlično zorganizirano, pač imajo.
Zgodovina sprememb…
DDV zaračuna, ker je "le" 22%. Plača ga v EU sigurno ne vsega kar zaračuna.
spet obvozi delulz.. če ioss ne štima se paket zadrži dokler ne plačaš
Verjetno res EU ne more kaj dosti proti temu, da Kitajci končnim kupcem organizirajo združevanje za potrebe uvoza in enkratnega plačila carine.
še mal pa boš pogruntal da EU zahteva da kitajec prodaja lokalno, enakopravno kot vsi , ne s privilegiji iz tretje države
starfotr ::
Tako je. Vse kar se zahteva je, da se spoštuje enaka pravila, kot to velja za lokalne ponudnike.
Torej, osnovna zahteva je da se plača ustrezne davke, da so proizvodi varni itd.
Kitajska je država v razvoju tam kjer jim interesno paše. Tam kjer jim ne, se gladko proglasijo kot vodilnega v svetu.
Torej, osnovna zahteva je da se plača ustrezne davke, da so proizvodi varni itd.
Kitajska je država v razvoju tam kjer jim interesno paše. Tam kjer jim ne, se gladko proglasijo kot vodilnega v svetu.
še mal pa boš pogruntal da EU zahteva da kitajec prodaja lokalno, enakopravno kot vsi , ne s privilegiji iz tretje države
To sem že pogruntal, da ima EU vedno par floskul na zalogi. Največja uganka mi je, kako konkretno namerava EU uzakoniti prodajo "lokalno preko interneta" z obvezno slabo logistiko, mini zalogami in brez koordinacije uvoza od zunaj, da ne bo kitajec imel v praksi prednosti.
Zgodovina sprememb…
seveda, tvoje pošiljke se iz madžarske v ljubljano teleportirajo mimo carine, mimo ioss
očitno je tu 3/4 mogoč celo več ljudi ki ne razume najbolj osnovnih carinskih konceptov sploh
očitno je tu 3/4 mogoč celo več ljudi ki ne razume najbolj osnovnih carinskih konceptov sploh
Zgodovina sprememb…
če je pošiljka fizično v EU ne pomeni -nujno- da je sproščena v promet.. pripravite 3e/izdelek za uvoz klumpa
Zgodovina sprememb…