» »

Crypto party

Crypto party

Ribič ::

Sedajle sem malo bral vse tele članke na spletu kako države vohunijo za prebivalci, itd. Pa sem naletel na en članek, ki opisuje kako se zavarovati proti takšnim pretiranim nadzorom. Omenja tudi t.i. cryptoparty - to naj bi bila neka zabava oz. prireditev za ljudi, ki jih zanima zasebnost na spletu, šifrirni sistemi, varnost računalniških sistemov, zasebnost, anonimnost, linux, požarni zidovi, itd. Ljudje lahko medseboj izmenjujejo nasvete, preizkusijo razne stvari kot so TrueCrypt, GPG, Tor, itd. in se jih učijo uporabljati.

Videl sem, da se take prireditve dogajajo po svetu. Zanima me ali imamo kaj takega tudi pri nas v SLO? Npr. v kiberpipi? Če ne, bi bilo kaj interesa, da se tak sestanek organizira? Pride lahko kdorkoli zainteresiran.

http://www.cryptoparty.in/parties/howto

lp

root987 ::

Po mojem vedenju v Kiberpipi ni bilo kakšnih crypto srečanj (z izjemo nekaj predavanj, ki so približno povezana z tem, npr. GSM breaking), najbližje takšnemu srečanju mogoče pride Bitcoin meetup, ki bo ta torek, ampak spet, to ni čist to. Je pa Kiberpipa odprta za vse predloge, tako da si/ste vabljeni, za podrobnosti za dogovorit se pa najbolje da pošlješ/pošljete mail na info@kiberpipa.org.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

jype ::

Če koga zanima, bi lahko izvedli Zimmermann%E2%80%93Sassaman key-signing protocol @ Wikipedia na naslednjem srečanju v pipi.

tiran2000 ::

Ce boste organiziral kaj v smeri cryptopartija pridem...

N4m31355 ::

Lahko bi se tudi kaj organiziralo glede vidnih ranljivosti v sistemih. recimo WEP enkripcija WiFi omrezij. ali pa samostevilcna gesla pri WiFi enkripciji WPA/WPA2

tudi kaksna obramba pred metasploit in podobnimi zadevami nebi skodil.

druga tema je lahko zascita in sledenje mobilnim napravam v primeru kraje.


Lahko bi se naredilo anti backtrack dogodek kjer bi se pokazalo kako delujejo najpogosteje uporabljeni programi in kako se pred njimi zascititi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kiberpipa se seli? v "boljše prostore?" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717140 (4962) jype
»

V kiberpipi ta teden: ETC festival, Maven, Astina, Andreja Jernejčič, Github Git trai

Oddelek: Novice / Kiberpipa
184518 (3897) Tear_DR0P
»

Poletje v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
175056 (4123) 69charger
»

Pipini odprti termini

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
452563 (2563) Ziga Dolhar

Več podobnih tem