» »

Zdravljenje ščitnice

Zdravljenje ščitnice

draciel ::

Pozdravljeni!

Vem da je to tehniški forum in se večina ne spozna na medicino ampak zanima me če je že kdo od vas ( ali vaših bližnjih ) imel probleme s ščitnico? Koliko časa potrebuje da se zadeva pozdravi? ( vem da je relativno ampak, kakšne so bile s tem vaše izkušnje ).

Ali je potrebno na kaj paziti ( npr kaj se lahko uživa med boleznijo ), da se ščitnica prej pozdravi? Kakšne so lahko posledice te bolezni?

Vem da piše vse to na googlu ampak me zanimajo vaše izkušnje. Hvala :)

mirage ::

Vprašanje si zastavil zelo široko, približno tako kot če bi vprašal, če je že kdo imel težave z dihanjem. Bolezni ščitnice je več, tako da boš moral biti bolj konkreten, če boš želel kak pameten odgovor...

figula ::

Kot pravi @mirage - na tvoje splošno vprašanje ni enostavnega odgovora v isti obliki kot: kdaj me bo nehal boleti zob.

Delovanje ščitnice in njene motnje so širše in bolj misteriozne. Recimo 2 povsem različna primera:

- oče je imel zaradi povečanega delovanja ščitnice golšo in so mu po operativni odstranitvi le-te obljubili, da bo moral za uravnavanje hormonov jemati tablete celo življenje. Ker je moj oče korenjak, ki vse tegobe tega sveta zdravi s presežnimi količinami alkohola in ima istočasno fantastično sposobnost regeneracije, je že mnogo let po operaciji čisto zdrav - kar se ščitnice tiče. (kar seveda ne pomeni, da ti za izboljšanje svetujem alkohol)

- pred kratkim je sodelavki motnja v delovanju ščitnice povzročila težave s srcem in srčnim utripom. Kar ji zdravijo z 2 vrstama tablet: s takimi, ki pospešujejo delovanje in takimi, ki zavirajo delovanje. Navidezno absurdnost istočasnega jemanja tablet za in proti so ji razložili z učinki in posledicami hormonov, ki jih sprošča ščitnica in signali, ki potujejo med njo in hipotalamusom.
Obljubljeno izboljšanje: ob počasnem zniževanju odmerkov zdravil naj bi se stanje stabiliziralo v cca 1 letu.

Želim ti veliko dobrega počutja.

DarwiN ::

Mati že 30 let s tabletami brzda ščitnico, medtem ko pa je moji teti ščitnica postala tako overactive, da so se ji že pošteno izbulile oči in so ji morali ščitnico "uničit" z radioaktivnim jodom.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

koyotee ::

+1 s tabletami, težav s ščitnico se ne znebiš.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

darkolord ::

Odvisno od bolezni, če gre za avtoimuni tiroiditis, potem tvoj imunski sistem počasi uničuje ščitnico.

Zdravila za to ni, obstaja pa nadomeščanje ščitničnih hormonov z (navadno) sintetičnimi - ko se ščitnici počasi zmanjšuje proizvodnja hormonov, se poveča dozo nadomestnih hormonov, lahko vse do tja, da ščitnica ne deluje več in vse hormone dobiš s tabletami.

Torej tablete ješ doživljenjsko, po začetku rabi telo nekaj časa, da se navadi in da se nivoji hormonov stabilizirajo. Pri meni je trajalo nekje tri tedne, v tem času je počutje skakalo v ekstreme (nekaj časa kot da bi me povozil vlak, nekaj časa hiperaktivnost), po tem se je počasi umirilo in je precej bolje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaspanost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013057 (9862) c3p0
»

Ščitnica in pridobivanje kilogramov

Oddelek: Loža
162472 (1954) slothec
»