» »

Ženske in moški enakopravno do službe v državnih organih

Ženske in moški enakopravno do službe v državnih organih

Temo vidijo: vsi
««
2 / 13
»»

xxx ::

V bistvu sem absolutno proti diskriminaciji žensk, ampak nekaj boli:
Pred kratkim sem dobil "v roke" prijazno deklico, sposobna, prijetna, absolutno bi se jo dalo zelo koristno uporabiti. Ampak tokom dela z njo, sem dobil določen vpogled v njeno zasebno življenje in VEM, da bo takoj, ko bo dobila pogodbo za nedoločen čas, zgasnila na porodniško. Saj ni nič slabega v tem, ji čisto privoščim ampak vem tudi, da se zaposlenemu nasprotnega spola nekaj takega ne bo zgodilo.

Zdaj mi pa povejte, kdo je tu diskriminiran, z umetnimi kvotami, moški ali ženske. Rekel bi da prvi.
Pa pa...

vostok_1 ::

Vsak moderen delodajalec ve, da dandanes ženska=/=nujno imeti otroke. Ženske so povsem konkurenčne. V končni fazi, lahko tudi oče zaprosi za starševski dopust. Da pa bi se ženske priviligirano obravnavalo zaradi tega ker želijo otroke pa je itak seksistično in totalno neracionalno, še posebej iz vidika delodajalca. Če pa se vam to zdi intrinzično nemoralno...well...boo f****** huu. To je pač cena enakoobravnavanosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

V bistvu bom šel še malo naprej. Če so zaradi takšnih "pobud" ženske priviligirane, pa nalijmo čistega vina, naj bo porodniška postavljena drugače: žreba se, 50:50, kdo bo ostal na porodniški (izven seveda čiste biološke potrebe), ali moški ali ženska, brez možnosti ugovora. Pa da vidimo do kam seže enakopravnost.
Pa pa...

Shegevara ::

pustmo porodniško zaenkrat še na stran. Kakšna se vam zdi moja misel?

Kaj pa je za razmišljat? Forsiranje kogarkoli je itak wrong. Podjetje pa je najbolje, da racionalno izbira. Da pa bomo vsi veseli, naj da gradbinec norme ko zaposluje. Prekladanje 50kilskih vreč v uri. Tko to počne vojska...postavi normo za sprejetje. Tisti ki jo doseže ima šanso. Easy.

Sicer pa:

Stay-at-home dad @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

Shegevara ::

vostok_1 je izjavil:

Kaj pa je za razmišljat? Forsiranje kogarkoli je itak wrong. Podjetje pa je najbolje, da racionalno izbira. Da pa bomo vsi veseli, naj da gradbinec norme ko zaposluje. Prekladanje 50kilskih vreč v sekundi. Tko to počne vojska...postavi normo za sprejetje. Tisti ki jo doseže ima šanso. Easy.

Sicer pa:

ja kurac easy, če pa država hoče, da ti ne sprejemaš kandidate glede na zmožnost ampak glede na spolno distribucijo.

Shegevara je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Kaj pa je za razmišljat? Forsiranje kogarkoli je itak wrong. Podjetje pa je najbolje, da racionalno izbira. Da pa bomo vsi veseli, naj da gradbinec norme ko zaposluje. Prekladanje 50kilskih vreč v sekundi. Tko to počne vojska...postavi normo za sprejetje. Tisti ki jo doseže ima šanso. Easy.

Sicer pa:

ja kurac easy, če pa država hoče, da ti ne sprejemaš kandidate glede na zmožnost ampak glede na spolno distribucijo.

Totalitarianism @ Wikipedia

Pač pazi malo koga voliš.

vostok_1 je izjavil:

Totalitarianism @ Wikipedia
Pač pazi malo koga voliš.

V enako definicijo spadaja tudi neenakopraven položaj žensk, pozitivno diskriminiran.

Tako ali tako pa je vse skupaj samo poceni nabiranje političnih točk.
Pa pa...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xxx ()

Super Sonic ::

So rekl tam na linku od avtorja teme, ki ga ni seveda nihče niti prebral:
"Glede na lansko poročilo Evropske komisije o napredku na področju enakosti moških in žensk (Report on Progress on equality between women and men in 2012), ima Slovenija najnižje razlike med spoloma pri plačah (le dva odstotka v korist moških) med vsemi članicami EU-ja."

Not bad. Zdej da mormo forsirat spol na trgu dela je pa mal kilav. Ampak ok, ne morš pomagat, lahko se sam zgražaš.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

technolog ::

Glede na to, kok mal žensk mamo na naravoslovnih študijih, je ta 2% po moje, diskriminacija v moško škodo.

Pa še tole. Ženske delajo enako časa, pokojnino pa dobivajo cirka 10 let več. Tu pa noben noče enakopravnosti :)

mtosev ::

Glede na lansko poročilo Evropske komisije o napredku na področju enakosti moških in žensk (Report on Progress on equality between women and men in 2012), ima Slovenija najnižje razlike med spoloma pri plačah (le dva odstotka v korist moških) med vsemi članicami EU-ja
vse zgleda kul.a na vladi nimajo kaj bolj resnega za početi?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Nihče jim ne preprečuje vpis na naravoslovno-tehniške fakultete. Osebno nisem zasledil niti enega primera, da bi jih kdo demotiviral za te smeri, kvečjemu dobijo propse, če gredo.
Pravzaprav bi bilo za videt kakšno je razmerje na neinženirskih naravoslovnih fakultetah. Pomojem razmerje je dokaj zbalansirano, ali je celo več žensk.

V modernih predelih družbe je depriviligiranost žensk trdoživa relikvija. Nihče jih ne tepe in nihče jim ne krade svobode ali pravic in v vseh smiselnih smereh dosegajo ali presegajo moške.
To, če jim kdo kdaj reče žaljivega na račun spola, je isto, kot če me kdo zafrkava ker obešam perilo. Pač bedaki. Ne pa giant ploy to subdue women. Nenazadnje, pa je vedno več in več seksistično-seksualno poniževalnih komentarjev iz strani žensk nad moškimi. Predvsem je postalo seksualno objektiviziranje moških trend med ženskami.
Kar sicer ne bi smelo biti presenečenje, ampak it just goes to show that noben spol ni pravičnejši od drugega.

Ne se sprenevedat. Ženske so sposobne enako in ponekod tudi več od moških. Na veliko delovnih mestih so prava konkurenca.
Da se jih še vedno nosi v vati, bo privedlo do tega, da bo drugi spol potegnu kratko in zgodovina se bo ponovila, tokrat v obratni smeri. Mokre sanje feministk in zblojenih osebkov.

P.S. da ne boste mislili, da sejem razdor med spoloma. Ga odpravljam, kar dejansko se je izkazalo kot grdo.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

BigWhale je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kvote lahko tudi pomenijo da morajo vzeti manj sposobno žensko v službo zaradi njih. In zavrnejo zaradi tega moškega kandidata.

A se vidva zavedata, da sedaj trdita, da so zenske v povprecju manj sposobne od moskih?

Ker, sedaj nimamo prav nobenega zagotovila, da imamo zaposlene moske, ki so bolj sposobni od tistih zensk, ki jih nismo zaposlili. Hudirja! Kaj pa ce smo zaposlili en kup moskih, ki so nesposobni in smo jih zaposlili samo zato, ker so moski?!?

Mal te daje funkcionalna nepismenost. Nisem napisal da so ženske manj sposobne. Samo napisal sem da bo kak delodajalec moral zaradi kvot včasih zaposliti žensko ko bi raje moškega, ker je med trenutno izbiro pač najboljši.

Če pa zaposluješ nesposobne ljudi, si si pa prav sam kriv ... Očitno tudi delodajalec ni preveč bister ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

Invictus> Samo napisal sem da bo kak delodajalec moral zaradi kvot včasih zaposliti žensko ko bi raje moškega

Obratno pa ne?

Phantomeye ::

technolog je izjavil:

Glede na to, kok mal žensk mamo na naravoslovnih študijih, je ta 2% po moje, diskriminacija v moško škodo.

Pa še tole. Ženske delajo enako časa, pokojnino pa dobivajo cirka 10 let več. Tu pa noben noče enakopravnosti :)

Sej se zavedaš, da se razliko meri za isto opravljeno delo in ne na splošno?

Vajenc ::

jype je izjavil:

Invictus> Samo napisal sem da bo kak delodajalec moral zaradi kvot včasih zaposliti žensko ko bi raje moškega

Obratno pa ne?

Tudi obratno je jajc.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

BigWhale ::

Invictus je izjavil:

Mal te daje funkcionalna nepismenost. Nisem napisal da so ženske manj sposobne. Samo napisal sem da bo kak delodajalec moral zaradi kvot včasih zaposliti žensko ko bi raje moškega, ker je med trenutno izbiro pač najboljši.

Če pa zaposluješ nesposobne ljudi, si si pa prav sam kriv ... Očitno tudi delodajalec ni preveč bister ...

Zakaj bi zaradi kvot moral zaposliti manj sposobno zensko? Zakaj!? Kje to pise? A zato ker bolj sposobne ne bo na voljo? Ja, tocno to trdis, da so zenske manj sposobne od moskih. :)

V povprecju smo oboji enako sposobni. Imas manj sposobne zenske in manj sposobne moske.

Invictus ::

@BigWhale

Lahko se zgodi da bo moral zaradi kvot včasih zaposliti manj sposobnega moškega ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

||_^_|| ::

Tale zakon se meni ena največjih bedarij, kadarkoli sprejetih. Ni mi jasno, komu bi naj koristil?

Jinto ::

Phantomeye je izjavil:

Sej se zavedaš, da se razliko meri za isto opravljeno delo in ne na splošno?

Preveri kako se meri, preden bluziš.

http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?...

Meri se čez prst po panogah, ne primerja se niti, koliko kdo dela, kaj kdo dela. Primerja se recimo medicinske sestre s kirurgi, ki so večinoma moški, itd.

"Razlika med bruto plačami moških in bruto plačami žensk v odstotkih je bila še vedno največja v dejavnosti zdravstvo in socialno varstvo, in sicer so imele ženske v teh dejavnostih v povprečju za 26,5 % nižjo plačo kot v teh dejavnostih zaposleni moški. "

Zagor_tenay ::

Zakaj bi zaradi kvot moral zaposliti manj sposobno zensko? Zakaj!? Kje to pise? A zato ker bolj sposobne ne bo na voljo? Ja, tocno to trdis, da so zenske manj sposobne od moskih. :)

V povprecju smo oboji enako sposobni. Imas manj sposobne zenske in manj sposobne moske.

si v kontradikciji. Trdiš, da smo vsi enako sposobni, a zagovarjaš kvote. Če smo vsi enako sposobni in ni nobenega zakona, ki bi diskriminiral, potem bodo ženske po naravni poti prišle do službe, saj so enako sposobne kot moški, zato ne rabiš kvot.

BW je eden tistih, ki zamenjujejo enakopravnost za enakost.
Woody Allen

NSA Agent ::

Nevem zakaj je ta zakon slab?

Moški bomo dobili možnost, da bomo zaposleni v javnem sektorju, kjer bomo lahko cel dan zrak mešal in dobivali nadpovprečno slovensko plačo.

Glede privatnega sektorja pa ... bojo podjetja vse delavce odpustila in nato oddajala delo samostojnim podjetnikom. Honorarna zaposlitev. Torej je vseeno koliko % zaposlenih je katerega spola, ker bo v podjetju samo 1 zaposlen, ki bo oddajal delo 200 samostojnim podjetnikom preko honorarnih pogodb.
Pa še fino bo lahko katerega koli zamenjal brez odpravnine.

To se že dogaja pri čistilkah, podjetje ne potrebuje ene lene čistilke, ki čisti celo podjetje ampak jo odpustijo in nato honorarno zaposlijo. Nato je čistilka plačana na m2 in ne čas. In kar na enkrat je ona sposobna firmo očistit v 3 urah namesto 8. Pa še vse dodatke in zavarovanje si mora sama plačat, ni treba dat malice, bolniške, in če se kaj buni jo brez problema zamenjajo.

Najbolj je pa bizarno tole

Več uravnoteženosti, več birokracije
Novi zakon o enakosti med moškimi in ženskami v duhu 40-odstotne uravnoteženosti predvideva ustanovitev strokovnega sveta za enakost žensk in moških, ki ga bodo sestavljali predstavnice in predstavniki ministrstev in nevladnih organizacij, ki delujejo na področju enakosti spolov, ter strokovnjakinje in strokovnjaki z navedenega področja.

Vladajoči birokrati ustvarijo problem, ki ga ni. Nato pa to izkoristijo, da ustvarijo še več birokracije za reševanje neobstoječega problema in celo ustanovijo nek nov poseben urad "za gubljenje vremena".

Za začetek pa, če mislijo resno, naj spolno "uravnotežijo" Urad varuhinje človekovih pravic, ki ima sestavo 10 moških, 25 žensk, nato naj se pa lotijo Zavodov za zaposlovanje, Centrov za socialno delo in upravnih enot, kjer je razmerje v škodo moških še veliko večje.

first_line ::

Jaz ženskih sodelavk nočem! Sem že v času študentskega dela izkusil kaj to potegne s sabo (pa daj to ti ker je težko/umazano/neprijetno/mraz..., da si ne bom nohtkov polomila) in ne prinese nobene enakopravnosti. Je pa odlično za njih da se izogibajo težjim delom, če rečeš ne si takoj svinja in cela firma izve kako si žleht, lenuh, nesposoben...
Po drugi stran pa moškim ki cel dan dr*ajo *urac kar paše da lohk mal pecajo, saj razumem. A ne mi o enakopravnosti.

Vajenc je izjavil:

Ne, to ti narobe beres. Lej, ti razlozim.

Jaz kvot nikjer ne zagovarjam. Jaz samo pravim, da je ideja: 'zaradi tega, ker je moral nekdo zaposliti zensko, je zaposlil manj sposobnega delavca' butasta in da ravno ta ideja daje jasne znake ne-enakopravnosti.

:)

Torej, zenske so bile in so se vedno diskriminirane kar se tice sluzb in placila za opravljeno delo. Zato je tak zakon nujen, da se stvari prisili v neko ravnovesje, dokler se ideja o 'slabsi/sibkejsi zenski' ne izbije iz glave primitivcev in dokler ti primitivci ne izumrejo.

Potem pa lahko taksne zakone umaknemo, ker bo ljudem povsem jasno, da je zenska povsem enakovredna moskemu. Priblizno tako, kot so crnci in azijci povsem enakovredni belcem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

BigWhale je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Ne, to ti narobe beres. Lej, ti razlozim.

Jaz kvot nikjer ne zagovarjam. Jaz samo pravim, da je ideja: 'zaradi tega, ker je moral nekdo zaposliti zensko, je zaposlil manj sposobnega delavca' butasta in da ravno ta ideja daje jasne znake ne-enakopravnosti.

:)

Torej, zenske so bile in so se vedno diskriminirane kar se tice sluzb in placila za opravljeno delo. Zato je tak zakon nujen, da se stvari prisili v neko ravnovesje, dokler se ideja o 'slabsi/sibkejsi zenski' ne izbije iz glave primitivcev in dokler ti primitivci ne izumrejo.

Potem pa lahko taksne zakone umaknemo, ker bo ljudem povsem jasno, da je zenska povsem enakovredna moskemu. Priblizno tako, kot so crnci in azijci povsem enakovredni belcem.

Zakoni fizike in narave so primitivni? Problem je v enih ki jim še ni padlo jabolko na glavo in nato izjavljate take nadebluze. Pa resno, kdo vam je tako opral možgane?!

BigWhale je izjavil:

Taka ideja je seveda trapasta, ampak tega nihče v tej temi ne pravi. Pravimo samo, da imajo gozdarski delodajalci upravičene razloge, da raje izberejo moškega delavca in skrajno neprimerno bi bilo, če bi mu država to prepovedala.

BigWhale je izjavil:

Če se primerja plače dohtrjev in medicinskih sester je razlika res očitna. Pa plača od tajnice in kamijondžije v istem podjetju je tudi precej različna. Za enako opravljeno delo, moraš pa dolgo iskat kretena, ki bi ženski plačal manj.

BigWhale je izjavil:

Priblizno tako, kot so crnci in azijci povsem enakovredni belcem.

Brez naci nebuloz zgleda tudi v tej temi ne bo šlo.
Woody Allen

Torej, zenske so bile in so se vedno diskriminirane kar se tice sluzb in placila za opravljeno delo. Zato je tak zakon nujen

Pišeš o preteklosti in sedanjosti. Prosim, kakšen dokaz, da so pa ženske danes pri nas diskriminirane kar se tiče služb in plačila. Tudi v tistem članku piše, da kar se tiče plačila smo ena najbolj uravnoteženih držav "(Report on Progress on equality between women and men in 2012), ima Slovenija najnižje razlike med spoloma pri plačah".

Torej, kaj boste sploh uravnoteževali?? Če boste res dosledno uvedli tisto neumnost s kvotami za državne službe, boste kvečjemu morali priznati, da so diskriminirani moški, saj v teh službah prevladujejo ženske, in boste njih morali odpuščati, če boste hoteli kvote udejaniti v praksi. A si to feministi in feministke želite?

Sicer pa ne vem, zakaj bi se enakopravnost in kvote uveljavljale samo v nekaterih poklicih. Če hočemo enakopravnost, jo imejmo povsod, tudi na fasaderskem odru.

Zgodovina sprememb…

Očitno ni druge kot da se odpusti toliko zobozdravnic, sester, nun, učiteljic, tajnic ter pa seveda gradbiščnih delavcev in smetarjev, da bomo lahko imeli poštenih 40% v razmerju med spoloma!

sensei ::

jype je izjavil:

Počasi se bomo res primajali v razviti del sveta.

Razviti del sveta je tisti, kjer za enakopravnost ne rabiš posebnih zakonov, ki jo enforcajo. Če za to rabiš palico, potem si z razvitostjo mečeš pesek v oči.

Nekak tko kot bi se delal pametnega. Komot, ampak pameten še vedno nisi.

BigWhale je izjavil:

Zato je tak zakon nujen, da se stvari prisili v neko ravnovesje, dokler se ideja o 'slabsi/sibkejsi zenski' ne izbije iz glave primitivcev in dokler ti primitivci ne izumrejo.

Zdele si to napisu tko kot da samo čakamo, da primitivci izumrejo, ker je to itak inevitable in samo vprašanje časa. Med te primitivce spadajo tud uspešni ljudje z družinami, za katere ni videt, da bi izumrli :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sensei ()

ahac ::

Predlagam, da se tudi Romom da 40% državnih služb, da ne bodo diskriminirani.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ahac je izjavil:

Predlagam, da se tudi Romom da 40% državnih služb, da ne bodo diskriminirani.

Čak, a gejem pa ne? A maš kšno fobijo?

ahac> Predlagam, da se tudi Romom da 40% državnih služb, da ne bodo diskriminirani.

Jih že imajo.

sensei> Zdele si to napisu tko kot da samo čakamo, da primitivci izumrejo, ker je to itak inevitable in samo vprašanje časa. Med te primitivce spadajo tud uspešni ljudje z družinami, za katere ni videt, da bi izumrli :)

Izumirajo, brez skrbi. Tudi first_line bo s takim zakonom prisiljen sprejet zanj morebiti zelo tragično dejstvo - da so gradbenice močnejše od njega.

Izumirajo, brez skrbi.

Aha, torej to čakamo? Da taki izumrejo, potem pa lahko ukinemo zakon, ki ga itak ne bomo rabli?

T-h-o-r ::

neverjetno sovraštvo do žensk, lol, kdo bi si mislil

in ravno zaradi takih ljudi, kot je večina pišočih v tej temi, potrebujemo takšne zakone

Razviti del sveta je tisti, kjer za enakopravnost ne rabiš posebnih zakonov, ki jo enforcajo

as i said above ...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

einstein ;) ::

zakaj bi sploh hotle bit enakopravne, a jim ni blo bolš ko so delal sam moški one so pa doma mal kuhale pa čistle pa pazle na froce

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: BaToCarx ()

sensei> Aha, torej to čakamo? Da taki izumrejo, potem pa lahko ukinemo zakon, ki ga itak ne bomo rabli?

Tako je.

Slovani ste se pritepli sem, pa je šlo vse po zlu.

Pretepate ženske in otroke, se ves čas zapijate, pa še s krščanstvom ste okužili te kraje.

Hja, pol se lahko s podobnim zakonom znebimo tud tistih, k ne zaslužjo dost, da bi poskrbel zase. Sam mal počakamo, pa je :) Dilemma deleted.

Lahko bi se, ampak naš cilj je boljša družba, ne slabša.

Ženske se pri takih zakonih seveda veselo hihljajo. Če boš vzel moškega namesto ženske v službo lepo sledi tožba. Nam dedcem bo še težko.

tej si že bolj ubog dedec, da te takšne zadeve skrbijo

Njemu je že zdej težko, k more v državni službi cement prekladat.

jype je izjavil:

Lahko bi se, ampak naš cilj je boljša družba, ne slabša.

A ne bi bla družba boljša, če bi vsak lahko poskrbel zase?

Vsekakor, vsekakor.

Ampak najprej bi postala znatno slabša, ker ne bi poskrbela za šibkejše.

Iz izkušenj vem, da bojo samo tisti ki so delo dejansko sposobni opraviti nasankali. In seveda sledi da gre družba s takim posiljevanjem na slabše. Ampak ker ste pametni natuhtali kako mora biti (fizika in biologija pač nimata pojma), seveda sploh ni problema, itak se motim.

Hvala za prijazno razlago, neumnost tega zakona me zdaj dosti manj moti!

Vajenc je izjavil:

Taka ideja je seveda trapasta, ampak tega nihče v tej temi ne pravi. Pravimo samo, da imajo gozdarski delodajalci upravičene razloge, da raje izberejo moškega delavca in skrajno neprimerno bi bilo, če bi mu država to prepovedala.

Invictus in ashton sta to rekla. Na prvi strani.

Vajenc je izjavil:

Če se primerja plače dohtrjev in medicinskih sester je razlika res očitna. Pa plača od tajnice in kamijondžije v istem podjetju je tudi precej različna. Za enako opravljeno delo, moraš pa dolgo iskat kretena, ki bi ženski plačal manj.

Ce bi bili ti kreteni res tako redki, potem ne bi potrebovali taksnih zakonov. Se sto let nazaj zenske niso smele na volitve. Petdeset let nazaj je v vecini prevladovalo mnenje, da mora zenska ostati doma za stedilnikom, medtem, ko moski dela. Danes, je na sreco ze bolje.

Vajenc je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Priblizno tako, kot so crnci in azijci povsem enakovredni belcem.
Brez naci nebuloz zgleda tudi v tej temi ne bo šlo.

Na zalost je to kar sem napisal resnica.

a ni enkrat en ugleden (starejši) biolog razlagal, kako so afričani intelektualno manj sposobni od belcev :8)
««
2 / 13
»»