Forum » Loža » Kalcijev klorid - kje kupiti?
Kalcijev klorid - kje kupiti?
einstein :P ::
einstein :P je izjavil:
google: CaCl2 prodaja
Sem včeraj googlal dovolj, pa ni bilo nič pametnega (majhne količine in direktno preko spleta z že določeno ceno za kg).
doooh
med rezultati je tudi spletna trgovina, ki ima CaCl2 3EUR/kg
http://www.reefgorica.si/spletna_trgovi...
lahko pa poskusiš srečo v lokalni trgovini, kjer prodajajo ribe. Z malo sreče imajo na zalogi balling soli za morske akvarije.
Svaka ti čast
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Vsak se kdaj zmoti(če je to na tem linku pravilno). Zgleda pač CaCl2 odda maj toplote, kot se jo rabi pri taljenju. V vsakem primeru pa trpi izkoristek
Tukaj je nekako podobno zapisano, tudi zanimiv in uporaben spisek hladilnih kopeli. CaCl2 v razmerju 1:0.8 z vodo oz. ledom naj bi ohladilo na -40.
Skratka, pa mislim, da je to tudi kar uporabno za overclockerje tukaj - zdaj veste, da mešanje ledu in CaCl2 (kalcijeve soli) spusti temp. na -40 do -55 v pravilnem razmerju mešanice.
Pa še poceni je vse skupaj (ni potrebe po suhem ledu in shranjevanju le tega, vse pripravite doma).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Double_J ::
Sem ga naredil doma... CaCo3 tableto zdrobiš in zmešaš s soljo. Mislim da kar deluje.
Dve šivanki...
Če je pa ustrezen postopek pa ne vem. Torej tableto in sol raztopiš v vodi, nato pa zavreš, da voda izhlapi...
Dve šivanki...
Če je pa ustrezen postopek pa ne vem. Torej tableto in sol raztopiš v vodi, nato pa zavreš, da voda izhlapi...
Nekje je pisalo, da rabiš še amonijak.
Mikro + Polo?
Daleč predrago. Sicer pa je eden zgoraj že dal konkreten link, kjer je poceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Nekje je pisalo, da rabiš še amonijak.
To je pa že v zraku. Verjetno mi je vseeno nekaj nastalo...
Dve šivanki...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Umerjanje merilca vlageOddelek: Znanost in tehnologija | 7526 (5470) | energetik |
» | Ali je voda pitnaOddelek: Loža | 9302 (7716) | m0LN4r |
» | Sol + ledOddelek: Loža | 4727 (3939) | zee |
» | kemijsko vprašanjeOddelek: Znanost in tehnologija | 6301 (5787) | Fajrwol |
» | Kdo mi lahko odgovori na toOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2025 (1879) | MadMax |