» »

IP video domofon

IP video domofon

antonija ::

Obnavljam hiso in bi na njej rad imel video domofon, ki pa mora biti prikljucen preko ethernet kabla in po moznosti podpira PoE, hkrati pa mora delovati po SIP protokolu.
SIP server bo synologyjev x86 NAS s paketom Asterisk, ob zvonenju domofona se bojo pa najprej oglasile "notranje enote" (android tablice), ce ne bo odgovora bo pa server zacel klicat se na mobitel.

Kolikor sem gledal se pri nas dobi IP domofone od 4 razlicnih proizvajalcev, in sicer:
- Alphatech
- Amroad
- 2N Helios
- Made in China (Lanbon, C3S in ostali Alibaba.com izdelki)

A ima kdo kja izkusenj s temi domofoni? Nekaj sem bral da naj bi pri 2N ponujali razlicne licence, brez njih so določene funkcije onemogocene (pa tudi letna placila za uporabo domofona so visek neumnosti), Amroad prodaja samo ena firma, Alphatech je pa svoje case bil zelo drag zdaj naj bi pa cene padle na bolj sprejemljiv nivo. Ce ima kdo izkusnje s tem bi prosil za nasvet ali review izdelkov ki jih imate, pa seveda kaj kupiti za enostanovanjsko hiso, da zadostuje zgonjim kriterijem (SIP, PoE, ...).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

addy93 ::

Hi,
pred nekaj meseci sem stanoval, pri prijatelju na morju, ki ima na bajti tak domofon, vendar ti povem da ni vredno. Video-domofon. OKay ideja, vendar kaj ko nihče ne stoji pred domofonom, ko ti gledaš na ekran. Vsi se postavijo pred vrata in čakajo na ta zvok, ki odklepa vrat. Res je, da imaš ljudi, ki se lepo približajo mikrofonu ko govorijo in se tako lepo nastavijo kameri, vendar so le ti redki. Veliko bolje mi je videti dober domofon, kamere, ki so obrnjene proti vhodu/izhodu... Domofon, nadzor okoli bajte... Pa še vse te svoje dodatne stvari lahko porihtaš. Drugač pa tisti striček v City Parku, nasproti trgovine z živalmi... On se ukvarja z ključavnicami, sefi in tovrstnimi zadevami, mislim da tudi z domofoni.

LP

Nahrbtnik ::

To področje zanima tudi mene. cenovno so Kitajci zelo ugodni, vendar na spletu ni kakšnih koristnih informacij glede kakovosti.
Kaj res ni nikogar, ki bi imel vgrajen cenovno ugoden SIP video domofon??

Pleksi1985 ::

Žal s cenovno ugodnejšimi Kitajskimi domofoni nimam izkušenj. Sami smo za poslovne prostore ravno tako iskali SIP IP domofon, ki bi ga povezali na svojo 3CX IP telefonsko centralo. Tudi sami smo nekako našli 4 naštete IP domofone in se na koncu odločali med domofonom 2N Helios IP Vario in Alphatech IPDP. Na koncu smo se odločili za IP domofon proizvajalca 2N, ker nas je prepričala kvaliteta izdelava in pa številne napredne funkcije. Informacija, da se plačujejo razne letne dajatve na drži. Res pa je, da imajo domofoni 2N dodatne licence, ki pa so potrebne le za napredne dodatne funkcije kot so 802.1x mrežna zaščita, avtomatizacija, ... Sami smo imeli zahtevo, da domofon v času uradnih ur drži vrata odklenjena v primeru odsotnosti, pa vzpostavi klic na interne enote (Grandstream GXV3175) in zunanje mobilne številke.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira domofona

Oddelek: Loža
216482 (271) polozweii
»

Nastavitev časovne ure za odpiranje vrat

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202527 (1705) mirator
»

Domofon

Oddelek: Kaj kupiti
62071 (1310) fosil
»

Domače omrežje - precej veliko

Oddelek: Omrežja in internet
489188 (7487) SeMiNeSanja
»

diy intercom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7995 (899) int47

Več podobnih tem