Forum » Pomoč in nasveti » Počasen komp.
Počasen komp.
da hype ::
Pozdravljeni.
Problem imam z pol leta starim računalnikom in sicer nekaj na kompu mi žre oz. obremenjuje rame. Nastavljeno imam windosove pripomočke, ki mi prikazujejo obremnjenost cpu-ja in pa ram-a.
No takoj po štartu winsov imam cpu na 3% medtem, ko rame mam pa že na 45% obremnjenosti. Grem na upravitelja naprav in mi ne pokaže ničesar kar bi mučilo komp, če imam pa odpre firefo in stem npr. 5 zavihkov mi pa skoči na 65°in če začne štekati na upravitelju naprav pa mi pokaže da v tistem trenutku firefox uporablja slaba 2giga rama imam jih pa 4 giga.
Kaj bi lahko bilo narobe za tako porabo ramov, ker na začetku uporabe kompa tega ni bilo
Problem imam z pol leta starim računalnikom in sicer nekaj na kompu mi žre oz. obremenjuje rame. Nastavljeno imam windosove pripomočke, ki mi prikazujejo obremnjenost cpu-ja in pa ram-a.
No takoj po štartu winsov imam cpu na 3% medtem, ko rame mam pa že na 45% obremnjenosti. Grem na upravitelja naprav in mi ne pokaže ničesar kar bi mučilo komp, če imam pa odpre firefo in stem npr. 5 zavihkov mi pa skoči na 65°in če začne štekati na upravitelju naprav pa mi pokaže da v tistem trenutku firefox uporablja slaba 2giga rama imam jih pa 4 giga.
Kaj bi lahko bilo narobe za tako porabo ramov, ker na začetku uporabe kompa tega ni bilo
Blinder ::
Sej je normalno, da win7-8 + firefox pridejo na 2GB rama. Nevem pa zakaj ti šteka, čeprav imaš še rama na razpolago.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
mihibo5 ::
Šteka zaradi temperature. To je za procesor že kar veliko. Če imaš kaj zaprašeno notri, kar lepo spihaj in bi moralo delati bolje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z bittorrentom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7310 (6224) | acidos |
» | win 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 612 (486) | tinkatonka |
» | usb ni pravilno namescena programska opremaOddelek: Pomoč in nasveti | 823 (659) | heero |
» | Izginila sta mi oba pekačaOddelek: Pomoč in nasveti | 907 (827) | Oaza |
» | zamenjava AMD Athlon 64 za x2, ali bo delaloOddelek: Kaj kupiti | 1771 (1104) | ender |