Forum » Mobilne tehnologije » Najcenejši (rabljen ali nov) android z NFC modulom
Najcenejši (rabljen ali nov) android z NFC modulom
Andruxa ::
Zdravo,
gre se za neko seminarsko na temo NFC na androidu, pa takega telefona nimam. Rad bi čim manj zapravil, ker telefona kasneje ne bom potreboval. Kateri je najcenejši, ki bo še zadostoval, da bom brez problemov lahko delal na njemu - gledal sem naprimer Htc Desire C, kaj menite? Zanima me tudi, ali so kakšne "cake" v smislu, da starejše implementacije ne podpirajo novejših tagov/protokolov ali kaj podobnega na kar moram pazit?
gre se za neko seminarsko na temo NFC na androidu, pa takega telefona nimam. Rad bi čim manj zapravil, ker telefona kasneje ne bom potreboval. Kateri je najcenejši, ki bo še zadostoval, da bom brez problemov lahko delal na njemu - gledal sem naprimer Htc Desire C, kaj menite? Zanima me tudi, ali so kakšne "cake" v smislu, da starejše implementacije ne podpirajo novejših tagov/protokolov ali kaj podobnega na kar moram pazit?
Lp, A
...:TOMI:... ::
Namesto, da kupiš najcenejša jajca, ki jih po opravljeni nalogi ne boš uporabljal niti mogel prodati, kupi raje kak aktualen telefon višjega cenovnega razreda, ki ga boš po uporabi preprosto prodal in mogoče še kaj zaslužil, če boš kupil poceni in imel dobro ceno pri prodaji.
Tomi
Mohimm ::
Samsung nexus S - še vedno aktualen android gor (Mislim da gre tudi do 4.3), in pa AFAIK eden bolj odprtih kar se tiče z nfc dokumentacijo. Mislim da čip podpira celo pisanje nekih proprietary NFC tagov, česar GNex in n4 ne.
*edit: nexus S še ni bil del galaxy linije
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mohimm ()
;-) ::
Imam nexus s in sgs3 prvega dobis za okoli 100€ ampak se ne proda, drugega za 220eur in prodas za dzabe v dnevu..
klinker ::
Ce ga prodajas za 100€, itak da se ne proda. Vec kot 80€ Nexus S ni vreden. Svojega sem raje kar obdrzal, oz. ga uporablja necak.
;-) ::
Govorim iz strani kupca tud za 80 sm ga mel gor pa ni blo zanimanja...poceni telefoni negrejo zdajko je kriza. iPhone gre takoj, isto s4,s3 in podobna sranja. Ce kupis poceni bos naredo zgubo ce rabis sam za eno storitev
Andruxa ::
Govorim iz strani kupca tud za 80 sm ga mel gor pa ni blo zanimanja...poceni telefoni negrejo zdajko je kriza. iPhone gre takoj, isto s4,s3 in podobna sranja. Ce kupis poceni bos naredo zgubo ce rabis sam za eno storitev
a uporaben pa ni nexus s, je prepočasen ali kaj drugega? Gledal sem po tem še nexus galaxy, ki bi jih po ebayu lahko dobil za cca 50 evrov več, ampak mi je že malo žal tolk denarja zmetat ...
Lp, A
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Andruxa ()
buneech ::
Samsung nexus S - še vedno aktualen android gor (Mislim da gre tudi do 4.3), in pa AFAIK eden bolj odprtih kar se tiče z nfc dokumentacijo. Mislim da čip podpira celo pisanje nekih proprietary NFC tagov, česar GNex in n4 ne.
Proprietary NFC tagi so od Mifare, in tudi GNex zna pisat na take, ker imata oba od Mifare NFC modul. N4 in večina novejših telefonov ima pa Broadcomov NFC modul, ki pa je kompatibilen samo z NFC Forum type tagi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xperia S ali Galaxy Nexus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 26851 (22740) | freesty |
» | HTC Desire vs. Samsung Galaxy S (vs. Google Nexus S)Oddelek: Mobilne tehnologije | 7570 (4625) | freesty |
» | PayPal bo podprl plačila prek NFC-jaOddelek: Novice / Android | 5660 (4861) | techfreak :) |
» | Brezkontaktno plačevanje z Google WalletOddelek: Novice / Android | 14427 (13494) | Looooooka |
» | Android 2.3.3 prihaja na oba Nexusa, konec povezovanja imenika s FacebookomOddelek: Novice / Android | 5636 (4771) | PrimozR |