» »

Filmi za razmišljanje

Filmi za razmišljanje

Temo vidijo: vsi
««
41 / 57
»»

PrihajaNodi ::

Tr0n je izjavil:

Meni osebno ocena 7+ (pri vecjem stevilu glasov seveda) na IMDB pove ogromno. Seveda pogledas se zaner, opis filma, reziserja, igralce ipd., ampak je dovolj dobra informacija o tem, ali je nek film sploh vreden mojega casa, ali ne.

Dosedaj me se ni razocaral. :)

RT pa ne gledam zgolj iz razloga, ker mi tisti procenti nic ne povedo. Ne znam na podlagi procentov ocenit, ali mi bo fillm vsec, ali ne. Potem bi moral se nekaj opisov kritikov prebrat, za kar pa spet rabis vec casa, kot sem pripravljen porabit.

If that makes sense. :)

makes sense, sem isti. 6.9 + minimalno

dronyx ::

Sleepers

Film je bil skoraj sigurno že kdaj omenjen v tej temi. Mi je pa v zvezi s tem filmom zanimivo to, da je bil posnet po knjigi Lorenzo Carcaterra, ki naj bi bila resnična zgodba, vendar gre očitno za večinoma izmišljotino, saj ne lokalna cerkev, ne tožilstvo nimajo nobenih podatkov o primerih zlorab, ki so opisani v knjigi in v filmu. Predstavniki župnije so nekje celo zapisali, da naj bi Lorenzo Carcaterra v obdobju, ko naj bi ga preživel v popravnem domu (1 leto) manjkal pri verouku samo 20 dni. Tudi Google to knjigo navaja pod fake memoirs. Ampak očitno je sicer priznani režiser Barry Levinson nasedel in takrat zares verjel, da snema film po resničnih dogodkih.

Machete ::

mikena je izjavil:

A kdo pozna kakšen flim, kjer se prepletata zvrsti: drama / komedija, kot je recimo v filmu "The Intouchables".

Iščem nekaj v stilu komedije, vendar bi rad tudi malo drame vmes.

Ni ravno hud presežek, ampak za pogledat je, če upoštevam tvoj filter žanra.

http://www.imdb.com/title/tt1473074/?re...

Aar2rk ::

Tr0n, Nodi, jaz imam tudi podoben pristop k imdb, 7+ nekaj pove, in podobno nisem tako domač na RT, ampak ga večkrat pogledam, ko mi je ocena na imdb sumljiva, pa še kakšno kritiko preberem (in sem ponavadi razočaran nad njimi.

M-Power, grem poiskat Boondock Saints, pa se še kaj javim, ampak glasovalno razmerje je res zelo hudo v eno stran :-)

No tale film pa definitivno nima realne ocene na IMDB - ju:

The Signal

6.3 my ass.

Priporočam.

kuglvinkl ::

Zakaj priporočaš? Ocene namreč ne govorijo zanj, 55%...
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Še to, če je kdo ljubitelj filmov bratov Coen, na Atlanticu vsak dan objavijo kratko recenzijo enega filma (16 jih je), tuki: http://www.theatlantic.com/christopher-....

pierch ::

Tole bi rekel, da tudi spada v to temo:
Borgman (2013)
Pierch

kuglvinkl je izjavil:

Zakaj priporočaš? Ocene namreč ne govorijo zanj, 55%...

Mislim da nimam slabega okusa za film in mi je malo mar za tele ocene, sem že videl veliko višje pa je bil film katastrofa. Pač v samem filmu je odprtih več zgodb, vprašanj, na katere si mora izpraševalec sam dati odgovor. Meni ni bilo žal porabljenih dveh ur. Zdej če pa ne maraš sci-fi in vesoljcev potem pa ta film ne pride v poštev.

se pravi, zgodba te je pritegnila?

Da, definitivno.

Meni je bil film dejansko boljši od filma Gravity. So tudi tu sicer neke napake, ampak psihološko pa težko rečeš kdo se s kom igra. Mogoče spominja malo na District 9.

Zgodovina sprememb…

PRi ocenjevanju filmov se upošteva še vrsta dobrih parametorv poleg samega scenarija.

Od tod razlika, ki jo mogče nekateri ne vidite, in se potem čudite,kako ima lahko na RT oceno 20%. Zame je zgodba gotovo relevantna, vendar nikakor edini parameter. Zanima me fotorgafija filma, tempo (kako je scenarij zbalansiran), igra sama, glasba...

Vsakomur svoje, tebi je bil recimo všeč film Tree of Life meni katastrofa, pa sem ga pogledal dvakrat, film istige režiserja The Red Thin Line pa je mojstrovina in bi ga lahko še enkrat pogledal.

Tree of life nisem gledal. Se pa splača videti Badlands. http://www.rottentomatoes.com/m/1001577...

Bom pogledal, sem pa 80% da je bilo priporočilo The Tree of Life tvoje.

Ko pravim, nisem gledal, zato nimam svoje ocene in s tem predloga.

bambam20 ::

Je bil že omenjen?

El.Cuerpo

Odlična španska triler-kriminalka. Mogoče je na trenutke malce razvlečena, ampak konec je pa svetovn.

http://www.imdb.com/title/tt1937149/

c0dehunter ::

pierch je izjavil:

Tole bi rekel, da tudi spada v to temo:
Borgman (2013)

Odličen, umetniški film!
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

oo7 ::

Včeraj sem pogledal film Stalker(1979) spet po enih 15 letih.
Ni mi jasno zgleda sem spregledal zakaj so non stop metali tiste matice privezane na cunje se mogoče kdo spomni?:)

Okapi ::

S tem odkrivajo skrite pasti, anomalija ali kar so pač že tista nevarna mesta, kamor je bolje ne stopiti.

O.

Okapi je izjavil:

S tem odkrivajo skrite pasti, anomalija ali kar so pač že tista nevarna mesta, kamor je bolje ne stopiti.

O.

Hvala

Aar2rk ::

Terence Malick (Badlands, Thin Red Line in Tree of Life) je včasih delal filme na 10 let, zdaj na stara leta se je pa odločil, da jih bo malo hitreje delal, ampak so pa zato sami filmi toliko počasnejši :-)
malo je zablodil (v svojih blodnjah). In popišem kadarkoli, da sta Badlands in Thin Red Line odlična.

Anney ::

Thin Red Line ni samo odličen, je fenomenalen, še posebej v bluray izvedbi od Criteriona.

The Red Thin Line je top, Bandlands in Tree of Life se, žal ne morata primerjati z njim.

Sta pa še dva filma, ki jih sam poznam in sta narejena na podoben princip; Waking Life in The Fountain.

wired ::

Pa The New World spada mednje, čeprav je kar razočaral in verjetno ne spada v to temo..

Vitez ::

Omeniti velja legendarni Duel, edini Spielbergov film, ki mi je res všeč..

http://www.imdb.com/title/tt0067023/

c0dehunter ::

Last Train Home

Odličen dokumentarec, ki spremlja življenje revne kitajske družine in njihovo delo v mestu.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

Danes sem pogledal film: The Dyatlov Pass Incident

http://www.imdb.com/title/tt1905040/

Film ocen nima ravno najboljših ampak, meni je bil kar v redu film posebno zadnjih 25 minut je bilo kar zanimivih:)
Konec mi ni jasen in še vedno razmišljam kaj se je točno zgodilo :)

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!

Mislili so, da je umrlo 9 ljudi tam na gori tista stara gospa je pa rekla, da jih je umrlo 11. Torej tista dva viška sta bila ta punca in fant, ki so ju Rusi na koncu filma obesili na kline kot dva mutanta. Torej če sta uporabila portal sta se vrnila v leto 1959, ko se je zgodil ta incident? Kaj je bilo potem z ostalimi so bili spoloh tam gor ali ne? So bili tisti mutanti pravi v tistem labaratoriju ali sta halucinirala?>:D

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Pogledal pravkar Lone Survivor. ne vem, kdaj me je nek film tak potegnil v dogajanje, da ne omenjam kako realistično je posneto, res izjemno...verjetno najbolj realistično posnet film ever. Seveda nekaj je bilo pretiravanja, ampak pustimo to 8-)

Impresioniral me je konec o peščici afganistancev, ki se zavzamejo za posameznike.

Zgodovina sprememb…

Mislili so, da je umrlo 9 ljudi tam na gori tista stara gospa je pa rekla, da jih je umrlo 11. Torej tista dva viška sta bila ta punca in fant, ki so ju Rusi na koncu filma obesili na kline kot dva mutanta. Torej če sta uporabila portal sta se vrnila v leto 1959, ko se je zgodil ta incident? Kaj je bilo potem z ostalimi so bili spoloh tam gor ali ne? So bili tisti mutanti pravi v tistem labaratoriju ali sta halucinirala?

Dva sta se vrnila nazaj v leto 1959, ostali so umrli. Umrlo jih je 11 zaradi teh dveh oseb, ki sta se vrnili. Je pa zanimivo da sta ta dva mutanta najverjetneje preganjala sama sebe v predorih. Lahko bi prikazali kaj več zakaj je bil sploh ustvarjen predor. To so delali kakšne poskuse že prej tam. Sami so tudi ugotovili da se vrata zapirajo od zunaj. Prav tako so tri osebe, ki so prišle do predora lovili, vendar ni nihče od teh odšel v predor za njimi.

Kul film, nekako podoben filmu The Ring.

Tale je tudi ok: Deliver us from devil.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Mislili so, da je umrlo 9 ljudi tam na gori tista stara gospa je pa rekla, da jih je umrlo 11. Torej tista dva viška sta bila ta punca in fant, ki so ju Rusi na koncu filma obesili na kline kot dva mutanta. Torej če sta uporabila portal sta se vrnila v leto 1959, ko se je zgodil ta incident? Kaj je bilo potem z ostalimi so bili spoloh tam gor ali ne? So bili tisti mutanti pravi v tistem labaratoriju ali sta halucinirala?

Dva sta se vrnila nazaj v leto 1959, ostali so umrli. Umrlo jih je 11 zaradi teh dveh oseb, ki sta se vrnili. Je pa zanimivo da sta ta dva mutanta najverjetneje preganjala sama sebe v predorih. Lahko bi prikazali kaj več zakaj je bil sploh ustvarjen predor. To so delali kakšne poskuse že prej tam. Sami so tudi ugotovili da se vrata zapirajo od zunaj. Prav tako so tri osebe, ki so prišle do predora lovili, vendar ni nihče od teh odšel v predor za njimi.

Vprašanje če sta lovila sama sebe glede na to ,da so prej videli vse tiste stopinje.
Pa ni mi tudi jasno kdo je odtrgal tistemu Ruskemu vojaku jezik in ga dal tam v tisto hiško potem so našli tega vojaka v tistem bunkerju. So ga ubili mutanti ali vojaki in kdo ga je prinesel v bunker?
Tisti predor je nabrž že zelo star glede na to, da sta na steni našla ene hereoglife. Je možno, da sta zaradi predora postala mutanta, da je bilo tam največ sevanja?
Pa tudi ni mi jasno zakaj so imelu tam v bunkerju tiste dosjeje o ameriški ladji Philadelfija.

Definitivno zanimiv film ampak mislim, da ima kar nekaj lukenj v zgodbi>:D
Drugače je pa zelo zanimiva resnična zgodba o Dyatlov Pass incident : Dyatlov Pass incident @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Lovila sta sama sebe v rovih. Tiste stopinje, ki so bile prevelike so pa res čudne, enako je z jezikom.
Tudi če je predor star je bil narejen kot nek vojaški bunker za raziskave predora. So pa tudi vprašanja, kdo je sprožil plaz, ker so se jasno slišali poki, kdo jih je lovil, kako sta ondva našla sploh ta rov...Pomojem so delali poskuse, saj so jih načrtno želeli v rovu, zato so pa streljali na njih. Zdej kdo je dal jezik v tisto postajo, pa je vprašanje.

Tisti dosjeji o ladji so pač bili povezani z teleportacijo, enako kot ta predor. Je pa rekel da se tudi znastvenikom ni sanjalo kaj točno se je dogajalo.

gumby ::

my brain hurts

yayo ::

xardas je izjavil:

The raid: Redemption (2011)
The Raid 2: Berandal (2014)

Dva akcijska indonezijska filma.

Angleški režiser.

kuglvinkl je izjavil:

Čisti masterpiece: Only Lovers Left Alive.

The perfect Halloween movie ;)

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Ne vem ali je že bil kateri omenjen in sicer:

Candy (2006)

The Normal Heart (2014)

Zgodovina sprememb…

aerie ::

Inhale (2010)

Ne vem če je bil tale film že omenjen. Zanimivo, da ima tako nizek rating 8-O

Zgodovina sprememb…

Zmajc ::

Coherence

Dokaj zanimiv film na temo alternativnih realnosti.

katimm ::

Zmajc je izjavil:

Coherence

Dokaj zanimiv film na temo alternativnih realnosti.

Mene je film čisto zmedel sploh konec in dejansko ne razumem poteka... sem pa prebral kao razložitev pa itak si vsak drugače predstavlja..

Zelo zanimiva zadeva, predvsem igra je ok. Tut tisti, ki vidite samo enodimenzionalno (zgodbe, a ne), bo zanimivo.

Cold in July

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

http://www.rottentomatoes.com/m/the_gue...
http://www.imdb.com/title/tt2980592/

Ravnokar pogledal tale film in mi je bil res dober predvsem nepridvidljiv8-)
Po ogledu trailerja sem pričakoval čisto drugačen film tako, da ne priporočam ogled trailerja.
Dobra igra glavnega igralca dobra glasba v glavnem film me je pozitivno presenetil.

Zgodovina sprememb…

Vanich ::

Predestination

Spojler!!!!

O, man, this is sooo fucked up! Ko že misliš, da je zgodba v tem filmu shit hit the fan z njeno temo, ki je mimogrede teoretična teza o tem, kako sam sebe pofukaš in sam sebe rodiš, (in tudi slučajno ne v tem časovnem zaporedju) - se zgodba še bolj zaplete!

P.S. Mimogrede - eden izmed boljših filmov tega leta!

Zgodovina sprememb…

Filma za osebe tipa kuglvinkl, Okapi in Jype.

Under The Skin

Zgodovina sprememb…

Vanich je izjavil:

Predestination

Spojler!!!!

O, man, this is sooo fucked up! Ko že misliš, da je zgodba v tem filmu shit hit the fan z njeno temo, ki je mimogrede teoretična teza o tem, kako sam sebe pofukaš in sam sebe rodiš, (in tudi slučajno ne v tem časovnem zaporedju) - se zgodba še bolj zaplete!

Sem pogledal zanimiv film:)

Brane22 ::

Eden boljših, sploh v zadnjem času.

Tr0n ::

Vanich je izjavil:

Meni je pa bil cisto brezveze. "Se eden" film iz tipa casovnih paradoksov, s tem da so tokrat se bolj pretiravali. :)

Tr0n ::

Zgodovina sprememb…

musicfreak ::

Ozric ::

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

Je bil verjetno že nekajkrat napisan, vendar se čutim dolžnega, da ga napišem še enkrat.
Nekatere scene so res neverjetne in film pusti grenko-sladek.

The Curious Case of Benjamin Button

edit: sam ga pogledal prvič pred 1 uro.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

klemenSLO ::

Rias Gremory je izjavil:

Je bil verjetno že nekajkrat napisan, vendar se čutim dolžnega, da ga napišem še enkrat.
Nekatere scene so res neverjetne in film pusti grenko-sladek.

The Curious Case of Benjamin Button

edit: sam ga pogledal prvič pred 1 uro.

JPs, zakon film. TAG iz tega filma mam za podpis....
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
««
41 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grozljivka (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8819626 (3407) Ganon
»

Filmi, filmi, filmi

207818 (876) kuglvinkl
»

Filmi z maščevalno vsebino (strani: 1 2 )

5613766 (5738) kiFni
»

ugani film (strani: 1 2 3 478 79 80 81 )

4035188101 (65876) Hansb
»

Dobri vojni filmi (strani: 1 2 )

5839227 (27713) Anney

Več podobnih tem