Forum » Sedem umetnosti » Filmi za razmišljanje
Filmi za razmišljanje
Temo vidijo: vsi
echo ::
Ja, sej parabola je dobra (we are all on the same train, heading nowhere), ampak bolj kot se bliža konec filma, slabše se razvija zgodba. Škoda.
djabi ::
Ker bo kmalu mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta ... priporočam spodnji film. Verjetno je že bil omenjen, ne vem.
The Boy in the Striped Pajamas
http://www.imdb.com/title/tt0914798/
The Boy in the Striped Pajamas
http://www.imdb.com/title/tt0914798/
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
krneki0001 ::
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Evil mind ::
Tinker tailor soldier spy - Odličen film o vohunih
Bi pa dal še en glas za Counselor. Mislim da je to en najbolj podcenjenih filmov na IMDB. Tudi pri kritikih so bila mnenja precej mešana, eni so film kar visoko ocenili.
Bi pa dal še en glas za Counselor. Mislim da je to en najbolj podcenjenih filmov na IMDB. Tudi pri kritikih so bila mnenja precej mešana, eni so film kar visoko ocenili.
PrihajaNodi ::
Enemy (2013)
Kaj hudiča je bilo pa tole na koncu? Film neka mešanica mementa in kakšne hitčkove grozljivke, nevem ali bi ga ocenil kot izredno dober ali izredno slab.
Osebno mnenje: Izredno slab.
dronyx ::
PrihajaNodi je izjavil:
Kaj hudiča je bilo pa tole na koncu? Film neka mešanica mementa in kakšne hitčkove grozljivke, nevem ali bi ga ocenil kot izredno dober ali izredno slab.
Če obstaja takšna dilema, potem s tem sploh ne smeš imeti težave. Film je pač zate izredno slab. In v tolažbo...nisi edini. Tako bedast film sem nazadnje gledal v 90-ih in sicer Naked Lunch. Samo tale ga na vsej črti prekaša. Ne razumem kaj je kadil Denis Villeneuve, ko je snemal tole.
dronyx ::
Film je adaptacija novele The Double, tako da ni rabil nic kadit. :)
V knjigi ni nobenih pajkov, tako da je očitno nekaj haluciogenega kljub vsemu kadil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
PrihajaNodi ::
PrihajaNodi je izjavil:
Če obstaja takšna dilema, potem s tem sploh ne smeš imeti težave. Film je pač zate izredno slab. In v tolažbo...nisi edini. Tako bedast film sem nazadnje gledal v 90-ih in sicer Naked Lunch. Samo tale ga na vsej črti prekaša. Ne razumem kaj je kadil Denis Villeneuve, ko je snemal tole.
Ideja sama pač ni slaba, kar se tiče vsebine z dvojnikom. Sicer pa tile pajki so bili čisto off, pričakoval sem več. Nisem pa vedel da so imele ženske s tarantelami orgije v hotelu, kot sem prebral nekje. Zato je verjetno tudi vratar rekel naj ga še povabi.
p.s. malo sem bil razočaran ker mu je žensko kar tako prepustil, potem sem ugotovil da je imel tipo vsak dan isti lajf, in mu je bilo zato vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
katimm ::
Bule Ruin, super zadeva, podobna zgodba kot pri Shotgun stories:
Sem pogledal na tvoj predlog... meni izjemno ne zanimiv film in amatersko narejen. Vlekel se mi je celo uro in pol
Zgodovina sprememb…
delfinus ::
Zgornji film je bil meni osebno zelo dober. Super, da imamo to temo drugace ga sigurno ne bi nasel. Je neklasicen in anti-hollywodski. Ima tudi zanimivo vsebinsko nit, ki pokaze zakaj gre glavni akter do podna in nazaj. Ne prizanasa tudi s surovostjo, ampak jo ne povelicuje. Kader z backup snajperistom je bil wooow. V glavnem fajn in pozivi sivo amerisko povprecje.
lp, d.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
kuglvinkl ::
Zdej tko, sam predlagam zgolj dobre izdelke, kritiki (tisti, ki živijo od tega, v tujini) se običajno strinjajo, al pa jaz z njimi, nima veze.
Seveda je možno, da ti ni všeč, ampak dreka nisi gledal. Čez čas ti bo mogoče všeč :).
Ti pa predlagam, da pogledaš Shotgun stories. Mud spada v ta southern koncept, če ti je bil npr. ta všeč.
Seveda je možno, da ti ni všeč, ampak dreka nisi gledal. Čez čas ti bo mogoče všeč :).
Ti pa predlagam, da pogledaš Shotgun stories. Mud spada v ta southern koncept, če ti je bil npr. ta všeč.
Your focus determines your reallity
oo7 ::
Včeraj pogledal Grand Budapest hotel in mi je bil super film. Če vam je bil všeč film Moonrise Kingdom vam bo tudi ta je namreč od istega režiserja in v filmu je ogromno znanih obrazov.
http://www.imdb.com/title/tt2278388/
http://www.rottentomatoes.com/m/the_gra...
Zgodovina sprememb…
boha ::
"The Enemy" je film, ki paše v to temo bolj kot večina navedenih. Zgodba adaptirana po noveli J.Saramaga, pisatelja, ki je dobil Nobelovo nagrado za književnost. Slab film? Prosim, da nekateri ne hodite več po nasvete v temo "Filmi za razmišljanje", ampak v temo "Hollivud special effects filmi za rajo".
Potemtakem je tudi Mullholand Drive slab film. Ma kaj slab, odurno slab.
Potemtakem je tudi Mullholand Drive slab film. Ma kaj slab, odurno slab.
Anney ::
Če je kakšen bolj pristen navdušenec črnobele fotografija in dobre drame je tale film odličen.
The Turin Horse 2011
(A torinói ló)
IMDb
Kinodvor opis
Rotten tomatoes
Novo čudovito delo madžarskega maga apokaliptičnega minimalizma, izbruh čiste filmske poezije v njeni najbolj surovi obliki, ki nam v dveh urah in pol podari niz kadrov osupljive lepote.
The Turin Horse 2011
(A torinói ló)
IMDb
Kinodvor opis
Rotten tomatoes
Novo čudovito delo madžarskega maga apokaliptičnega minimalizma, izbruh čiste filmske poezije v njeni najbolj surovi obliki, ki nam v dveh urah in pol podari niz kadrov osupljive lepote.
Torinski konj (The Turin Horse) pripoveduje o zadnjih trenutkih Nietzschejeve kariere, ko se je nekega dne hlipajoč vrgel okrog vratu izmučenemu konju v Torinu. Pravzaprav govori o življenju kočijaža, njegove hčerke in konja.
Zgodovina sprememb…
ripmork ::
Revolver
http://www.imdb.com/title/tt0365686/
Morda je že bil omenjen, a kdor ga še ni pogledal - definitivno film za razmišljanje.
http://www.imdb.com/title/tt0365686/
Morda je že bil omenjen, a kdor ga še ni pogledal - definitivno film za razmišljanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Ozric ::
Če je kakšen bolj pristen navdušenec črnobele fotografija in dobre drame je tale film odličen.
The Turin Horse 2011
(A torinói ló)
IMDb
Kinodvor opis
Rotten tomatoes
Torinski konj (The Turin Horse) pripoveduje o zadnjih trenutkih Nietzschejeve kariere, ko se je nekega dne hlipajoč vrgel okrog vratu izmučenemu konju v Torinu. Pravzaprav govori o življenju kočijaža, njegove hčerke in konja.
Zelo podobna cinematična izkušnja...priporočam http://www.imdb.com/title/tt2718492/
Zgodovina sprememb…
Brane22 ::
Totalen zakon za delo v službi. Pa še free je.
Bergen - Oslo 1/2 (Bergenbahn) : Führerstandsmitfahrt
Komaj čakam drugi del, prvi je postil vse opcije odprte.
Bergen - Oslo 1/2 (Bergenbahn) : Führerstandsmitfahrt
Komaj čakam drugi del, prvi je postil vse opcije odprte.
Ozric ::
pegasus ::
Gledam filme, za katere je glasbo napisal Zbigniew Preisner ... in naletel sem na Trois Couleurs: Bleu. Wow ... še na rotten tomatoes ima 100%. V trilogiji sta še white in red, tudi z visokimi ocenami.
fantasycamp ::
The Zero Theorem
Zelo razočaral, imel so možnost več pa je zgleda zmanjkal časa ali denarja in so ga na hitro končali...
blackpirat ::
Transcendence priporočam. Je podcenjen film. Jaz mu dam 8,5/10.
"I do not argue with people, I correct them"
blackpirat ::
Sama ideja in zgodba sta odlični, mogoče jih malo zmanjka pri izvedbi (določeni prizori in scene, bi lahko bile boljše odigrane) ampak še vedno mi je bil film všeč.
"I do not argue with people, I correct them"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grozljivka (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 19626 (3407) | Ganon |
» | Filmi, filmi, filmiOddelek: Sedem umetnosti | 7818 (876) | kuglvinkl |
» | Filmi z maščevalno vsebino (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13766 (5738) | kiFni |
» | ugani film (strani: 1 2 3 4 … 78 79 80 81 )Oddelek: Sedem umetnosti | 188102 (65877) | Hansb |
» | Dobri vojni filmi (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 39228 (27714) | Anney |