» »

Problem z SSD

Problem z SSD

spirou ::

Pozdravljeni!

Imam problem z SSD diskom,gre za model OCZ Vertex 450 128gb. Zadeva je sledeča. Po uspešni vgradnji in namestitvi Win 7, je zadeva tekoče delovala 3 dni. Potem se je naenkrat pojavil blue screen, ponovno sem zagnal računalnik, vedndar se zadeva pri nalaganju Windowsov ustavi. Torej,napiše "Loading operating system...." in nič,to je to. Probal sem na novo namestiti Windovse,vendar se pojavi problem. Disk mi sicer najde (119.2gb), vendar je operacijski sistem nemogoče naložiti. V okenčku mi čisto spodaj napiše: "Windows cannot be installed on this disk".Če kliknem na show details mi izpiše: "windows cannot be installed on this disk. this computer's hardware may not support booting to this disk. ensure that the disk's controller is enabled in the computer's bios menu". Prav tako se ga ne da formatirati. Probal sem tudi z Diskpartom, po vnosu ukaza Create partition primary mi vrže ven : "DiskPart has encountered an error: The request could not be performed because of an I/O Device error". Probal sem tudi z zamenjavo kablov, priklopil sem ga na drug port, probal sem z drugim napajalinm kablom vendar isto. Torej,prosil bi za pomoč, če se da zadevo rešit, ali je bolje da mi ga zamenjajo?
Še specifikacije kište :
Matična : Gigabyte ga-z68ap-d3
Procesor : Intel core i3
Napajalnik : Power LC6560GP3 V2.3 560W
Ram : Caorsair vengeance 1600 dd3 2x4 gb

To je to,hvala za odgovore in lp.

hojnikb ::

naredi secure erase in updejtaj fw. Če ne pomaga, bi znalo bit, da je fuč pogon.
#brezpodpisa

spirou ::

Aha, glede tega secure erasea, mi lahko bolj podrobno razložiš postopek? Fw mislm da je najnovejši, vsaj tako mi prikaže na uradni strani.

Hayabusa ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik ne dovoli inštalacije Windowsev na SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
182606 (1863) martinko18
»

Windows 8 problem

Oddelek: Operacijski sistemi
181359 (1125) boris22