Forum » Programiranje » Android, softkeyboard textview overlap
Android, softkeyboard textview overlap
detroit ::
Imam nek relative layout v katerem imam listview v katerem so textviewi.
Ko kliknem na text view ki je bolj na dnu "ekrana" mi odpre tipkovnico ta dialog (celotni dialog v katerem je relative laoyut) mi porine gor tako da se ta text view vidi. Ko pa kliknem na text view še enkrat ali pa začnem klofat na softkeyboard pa mi ga pomakne dol in ne vidim več vsebine text viewa.
Upam, da je razumljivo:) Kakšen način obstaja da bi še naprej dialog ostal na isti poziciji, tako da bi videl vsebino text viewa?
Hvala za info
Lp Matej
Ko kliknem na text view ki je bolj na dnu "ekrana" mi odpre tipkovnico ta dialog (celotni dialog v katerem je relative laoyut) mi porine gor tako da se ta text view vidi. Ko pa kliknem na text view še enkrat ali pa začnem klofat na softkeyboard pa mi ga pomakne dol in ne vidim več vsebine text viewa.
Upam, da je razumljivo:) Kakšen način obstaja da bi še naprej dialog ostal na isti poziciji, tako da bi videl vsebino text viewa?
Hvala za info
Lp Matej
Skero
dolenc ::
Lahk to probaš, v manifest kjer imaš activity dodaš
android:windowSoftInputMode="adjustPan"
android:windowSoftInputMode="adjustPan"
Mavrik ::
A lahko daš screenshote za bolj točno razlago? :)
The truth is rarely pure and never simple.
boljše vprašanje pa je, kako bi lahko forsiral da se na tabilici odpre isti dialog kot na telefonu (na telefonu se nek full screen dialog odpre za tipkat stvari, na tabilici pa samo tipkovnica).
sliko pripopam
sliko pripopam
Skero
dolenc ::
Hecna, si verjetno kak bug trofil.
Koker jaz vem tipkovence ne moreš zbirat, ker pač odpre sistemsko, lahk edin svojo narediš, da je povsod enaka.
Če ne rešiš drugače, daš lahk celoten view v scrollView, pa ti bo lepo prilagajal sam.
Koker jaz vem tipkovence ne moreš zbirat, ker pač odpre sistemsko, lahk edin svojo narediš, da je povsod enaka.
Če ne rešiš drugače, daš lahk celoten view v scrollView, pa ti bo lepo prilagajal sam.
že probal tudi to ne prime:P
namesto relative layouta sm že dal scroll view to no avail:)
namesto relative layouta sm že dal scroll view to no avail:)
Skero
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Android] setText iz AsyncTaskOddelek: Programiranje | 849 (766) | golobich |
» | [Visual C#] "Format" shranjevanja?Oddelek: Programiranje | 976 (761) | c0dehunter |
» | [C#] Dostop do objekta iz različnih formOddelek: Programiranje | 2170 (1883) | Kekec |
» | Outlook Express ali Microsoft OutlookOddelek: Programska oprema | 1257 (1046) | ales85 |
» | Linux File Manager - Konqueror (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3994 (3210) | d0rK |