Forum » Programska oprema » Program za avtomatizacijo Windows procesov
Program za avtomatizacijo Windows procesov
r0ks0n ::
Pozdravljeni!
Stvar je takšna. Vsakodnevno na namizju ustvarim nekaj datotek, ki jih potrebujem samo dva dni, potem romajo v koš. Ker je tega veliko in včasih nimam več pregleda kaj sem ustvaril danes, kaj včeraj me zanima kako bi lahko avtomatiziral brisanje določenih datotek (recimo z .jpg končnico) iz namizja glede na čas. Torej, da bi mi samodejno program pobrisal 3 dni stare datoteke, sveže pa pustil naslednje tri dni. Upam, da me razumete kaj iščem :) Aja, poganjam pa Windows 8.1 Pro.
Hvala za vse nasvete!
Stvar je takšna. Vsakodnevno na namizju ustvarim nekaj datotek, ki jih potrebujem samo dva dni, potem romajo v koš. Ker je tega veliko in včasih nimam več pregleda kaj sem ustvaril danes, kaj včeraj me zanima kako bi lahko avtomatiziral brisanje določenih datotek (recimo z .jpg končnico) iz namizja glede na čas. Torej, da bi mi samodejno program pobrisal 3 dni stare datoteke, sveže pa pustil naslednje tri dni. Upam, da me razumete kaj iščem :) Aja, poganjam pa Windows 8.1 Pro.
Hvala za vse nasvete!
specing ::
Načeloma je s tem tako, da bo enkrat (in ne samo enkrat) ti taka "rešitev" pobrisala tudi tiste stvari, ki jih rabiš še četrti dan.
mrsmoke ::
Uporabi skripto:
Malo preveri stikala programa robocopy. Ta skripta izbriše datoteke, vendar jih ne vrže v koš.
To skrpto lahko daš v task sheduler in se ti poljubno zaganja.
robocopy source destination /MOV (ali /MOVE) /MINAGE:3 del /f /S /Q destination
Malo preveri stikala programa robocopy. Ta skripta izbriše datoteke, vendar jih ne vrže v koš.
To skrpto lahko daš v task sheduler in se ti poljubno zaganja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lightweight Sync program za backupOddelek: Programska oprema | 2135 (1287) | Okapi |
» | skripta, ki kopira en folder v drugegaOddelek: Programiranje | 1105 (708) | MrStein |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9673 (8334) | b3D_950 |
» | robocopyOddelek: Programska oprema | 2862 (2301) | driver_x |
» | MS-DOS/cmd xcopyOddelek: Operacijski sistemi | 1613 (1475) | DeeJay |