» »

Pomoč pri nakupu prenosnika!

Pomoč pri nakupu prenosnika!

Stonecat ::

No, tako.:) Že kar nekaj časa priložnostno spremljam dogajanje tule gor, sedaj pa sem se registriral ker poprebujem nekaj nasvetov.;) Skrarka:
- 13.10 bom praznoval (13.) rojstni dan. Kot je pri mojih svojcih že v navadi bom za daria dobil kar denar, gotovino ("keš").[:D ] No, potem pa na vsake toliko razmišljam, kaj bi si privoščil za ta denar. Ponavadi je takole -> celo leto vidim neke stvare in razmišljam v smislu "uff kdaj bo r.d.", potem pa ga imam in nimam pojma kaj kupit. :D Pomavadi sem nabavil telefon vendar sem si letošnjega 13.5 privoščil SGS4 ki bo še kar za en čas. :)) Letos pa razmišljam o laptopu. ;)

Enkrat sem si cer že imel laptop. In sicer avtusta lani sem pri SWESDATA v LJ nabavil "dinozavra" Dell Latitude D630. No, takrat se mi je zdel z 1GB RAMa kar hiter vendar so se kmalu začeli problemi. ;( Zaradi razpoke na spodnjem delu ohišja na vogalu je tam občasno "treslo". Precej bedno če mene vprašaš, sicer niso bili močni sunki le toliko da je požgečkalo.:O Glede na obliko ima vsak tam roko tako da je bilo kar bedno. Potem je začelo pokat ohišje ekrana, vendar je do prodaje ostalo pri mali praskici. Štekanje, slaba odzivnost itd.. sta se tudi kmalu pojavili tako da ga kaj veliko sploh nisem več uporabljal. Naloženi so bili gor Windowsi 7 Professional. Kdo jih ne priredil nimam pojma glede na to da potrebujejo vsaj 2GB za normalno delovanje. Žal sem to ugotovil šele po prodaji, čene bi jih ruknil dol. Sem pa zasledil nalepkico "Designed for XP", katera mislim da pove vse. Potem je šlo "zdravje" diska na 0% inpa Wi-Fi mi je crknil. Obupan nad vsem sem ga prodal stricu za 160€ kljub vsem napakam. Nabavil je kabel za povezavo na net in ga sformatiral. Potem mu je začela oreng pokati obroba zaslona, tako da jo je že zalepil, tresti je nehalo ampak štekanje je ostalo. Drugače je pa še vedno v dnevni uporabi, je pa res da je gor samo Poker, internet inpa Skype poleg original programov ki so vedno gor (ob prvem zagonu novega kompa). No dosti o tem.

.Vglavnem denarja bo nekaj ne pa cela gora, tako da 330€ je res zgornja meja. V primeru da se spremeni sporočim novo. Novega laptopa z Windowsi za ta denar ne dobiš, če pa ga je kdo videl naj da link. Tako da se osredotočam na rabljene kompe. Najprej OS:

- Mac OS (iOS) / predrag, za ta denar ne dobim nič pametnega oz. novejšega
- Linux / nikoli mi ni bil všeč (razen Android na podlagi LinuxKernela :D )
- Windows / že od vedno v "stiku" z njim, od dedkovega 95 naprej. :) Poleg tega vem za vse programe iz vseh "panog" ki jih potrebujem oz. vse je "pr roki"

.Sepravi Windows. Interesn je 7, za kaj več pa nevem. Vista mi ni ravno (jo mamo na PCju), kaj starejšega tudi ne, 8ka pa me tudi ne privlači ravno ampak OK. 7 ali 8 torej. Najraje licenčni 7, kaj za ena verzija mi je vseeno razen "starter" inpa "e". Potem kakšen druge karateristike:

- matična neka "normalna", ne predraga ne pa za v muzej
- grafična mora biti dovolj zmogjiva tudi za kakšno zahtevnejšo igro, nebo pa to gamrski pc ali za programiranje.
- vsaj ene 300GB diska
- vsaj 3GB rama, najboljše bi blo 4
- ekran 15.x ali 17.x, v skranji sili tudi 11.x

Tako da neka zlata sredina. Prosim za pomoč ker res ne vem kaj bi vzel. Privlačil me je HP DV7 ampak ga ni za to ceno :( Pa hvala!

LP,Stonecat):

specing ::

330 eufrov -> bundesrepublik pocenland
cyberport.de/at ima dober iskalnik, dela pa samo z internet explorerjem :(

super grafično boš bolj težko dobil za tako malo (razen če kupiš rabljeno, samo za ta denar bo ta grafika tako predpotopna, da bo ekvivalentna Intel HD2500 (ja, 3D dejansko dela tukaj))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: specing ()

Stonecat ::

Žal tujina odpade. :(

Razmišljam o naslednjih 2h

- HP Pavilion DV7 // malo več, ampak pod 400€, izjema ker so specifikaje odlično
- HP Pavilion DV3 // pod 300€, tako da mi še ostane nekaj

Je pa potrebno prvo počakat ene 2 tedna da bom praznovanje in dobim denar, trenutno pa samo zbiram predloge kaj se sploh dobi za tak denar.

PS: kaj poneni tole: 330 eufrov -> bundesrepublik pocenland?

LPStonecat

specing ::

(za tako malo denarja) imaš večjo (in boljšo) izbiro v nemčiji.

HP je pa meh

Stonecat ::

Žal, tujina odpade.. :( Kaj je meh? Si raje malo sposodim pa DV7 kupim :)

LPStonecat

Formula 1 ::

Meh kot vzdih je bil to. Pač ni ravno nevem kako dober, nekaj v tem smislu.

Stonecat ::

Aja..meh nazaj :D Bom se razgledal še malo ;)

LPStonecat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stonecat ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell XPS 17

Oddelek: Kaj kupiti
364186 (1566) bluefish
»

Izbira laptopa - i5 ali i7

Oddelek: Kaj kupiti
335685 (4836) turbolenca
»

prenosnik za 800 do 1000 €

Oddelek: Kaj kupiti
181753 (1479) M-XXXX
»

Kateri prenosnik od 600-850 eur

Oddelek: Kaj kupiti
447835 (6658) DeathKiller

Več podobnih tem