» »

Kje bi dobil tak konektor --> poglej slikco

Kje bi dobil tak konektor --> poglej slikco

Eddy ::



Torej kje bi dobil kaj takega!
Ker se mi zdi ta priključek nadvse primeren in enostaven za monitrat (beri demontirat)

LP! 8-)

Highlag ::

Verjetno pri kakem Hasco Prodajalcu :D Al pa v kakem Merkur-ju in podobno

Po izgledu sodeč je takšen, ki se uporablja za pnevmatiko. Tako da glej po trgovinah, kjer se da to kupit. Saj veš trde plastične cevi zvite v špiralo. Takšne cevi uporabljajo kakšni vulkanizerji ......

Eddy ::

Ne ne... tole je v bistvu prov za vodno hlajenje, samo, zihr morjo pr nas imet kaj takega! V merkurju nimajo... sm že iskov...

Highlag ::

Ne vem no:
Link

Sigurno še kdo drug obstoja, ki se s tem ukvarja v naši ljubi državici :D

cekr ::

Le-tehnika
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Eddy ::

No tkole konec kvalifikacij F1... Vidm da so "Naši" s5 favoriti!

V glavnem je tale link (--> Highlag) je dost zanimiv, pa še dost blizu je!

burkiburke ::

Maš ogromno izbiro konektorjev v cool pc-ju.
Adios, Burki

Blisk ::

Tole so ti vmesniki pr pnevmatiki, na pnevmatskih cilindrih, pozanimi se pr podjetjih, ki prodajajo pnevmatske cilindre, ali pa če ti jih kdo zrihta iz fabrike, vsaka fabrka u sloveniji ma pnevmatske cilindre, če majo mašine, kakršnekoli.
Drgač pa probi pr Festo, oni majo pnevmatske cilindre, sam ne vem, kdo je zastopnik za sloveijo.
Tam boš ziher dobu.

morphling1 ::

Eddy, tale sistem je za šminke, ne pa za resno hlajenje, pretanke cevi in premajhni premeri na priključkih. Cev notranjega premera 13mm se pravi 1/2" je edina dobra zadeva. Več je pretiravanje, manj je premalo. Če bi pa imel priključek kot je na sliki zg. za 1/2" cev bi moral biti že ogromen in ga ne spraviš na noben blok. Najboljša zadeva je smerekica ali pa vsaj to kar imam jaz torej hitra spojka (Festo ali podobno) za 12mm (10 notranji) trdo cev, ki jo potem priključiš na 1/2" mehko cev. Vse to je važno samo zaradi tega ker akvarijske pumpe ne ustvarijo nobenega pamentnega pritiska in zato jih ne bremzamo tam kjer ni treba.
Razen če imaš namen sestavit vodno bolj zato, da je vodno in je tiho, navijanje in hladilni učinek je pa drugotnega pomena.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Eddy ::

Premer luknje pri smrekci (navadni 1/4) je 8mm.


Mišliš da je pri teh konektorjih manjši?



No sej jest mislm sprobat vse variante, poj se bom pa odloču kateri je boljši (cenovno in preformno)!

burkiburke ::

Pri tih spodnjih kontektorjih je enak premer 8mm.
Edina razilka je kaj pri tih spodnjih moraš imeti cev premera zunanje/notarnje - 10/8.
Burki has spoken,LP

morphling1 ::

Ah ja, malo poglej na samo sliko. 8 mm imata priključka enak premer samo na delu 1/4" navoja. Smrekica z 1/4" navojem ima zunanji premer kamor se natakne cev 13mm notranjega pa po celi dolžini 8mm, pri spodnjem pa se že na oko vidi da cev natikaš na nastavek ki je verjetno še manjši od 8mm kar pomeni da je notranji premer 6 ali celo manj mm. Upor ki ga predstavlja 8mm NP (notranji premer) cev na dolžino v primerjavi z 13mm NP cevjo je pa dosti večji, potem pa še čez vsak ta konektor kjer imaš zožitve tudi pod 6mm vse to bo zelo zmanjšalo pretok črpalke.

Aja pa še to a veš kaj pomeni imeti mehko cev s tako tankimi stenami (10/8 1mm stena) da se ti cev "zlomi" ob malo večjem zavoju, 1/2" silikonske ali še bolje Tygon mehke cevi imajo steno vsaj 3mm debelo in to omogoča izpeljavo kar lepih zavojev, kar je v ohišji z več bloki še kako važno.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Cool PC ::

Lep pozdrav vsima,

Mal od mene;
Smrekica z 1/4" navojem, na delu kateri gre na cev je na najožjem delu premera 7mm.
Polietilenska cev (LD-PE) premera 10/8 ni mehka cev. Po specki proizvajalca ima working pressure at 20C temp - 7 bara in Min. bending radijus od 60mm. Cev je zelo fleksibilna, kajti ovinki se dajo, brez preloma, delati skoraj boljše kot pri "silikonkah". Še ena stvar za katero sem slišal (ni prevereno) za silikonke (katere mam tudi jaz v računalniku) je da so porozne na vodo, kajti pomeni da s cajtom voda pride v notranjost cevi in da lahko pocijo.
Nekaksi standardi proizvajalcev vodnih blokov v Nemciji so navoji G1/4 in G1/8 za cevi premera 10/8 ali 8/6.

Menim da bi bilo zelo zanimivo naredit en test v kateremu bi testirali priključke različnih premera in merili razlike v temperaturi. Mislim da bi edino tako vedeli kolk je razlika v temp pri uporabi različnih priključkov.

Morphling, ce bi bil zainteresiran za naredit en tak test, jaz ti posljem karkoli rabis iz cool pc-ja.

LP Fran

morphling1 ::

Pritisk tako in tako ni noben problem za te cevi, silikon je najboljši še vedno radius ima sigurno manjši kot 60mm in so zelo mehke ter če se že gleda na to odporne na temperaturo, edino kar je, je to, da so porozne, to zdaj ne pomeni da voda kaplja iz njih, ampak samo da voda malenkost hlapi skozi cevi torej se ti skozi čas malenkost zmanjša nivo vode v sistemu kar ni kak velik problem. Plastične cevi so slabe zato ker so trde/mehke (zelo občutljive na temperaturo) in se hitro prelomijo. Aja slaba stran silikona je tudi visoka cena. Zato je na voljo že nekaj časa material, ki je boljši kot vse zg. omenjeno (razen žal cene) imenuje se Tygon - glej www.usplastics.com, zadeva je čisto prozorna, odporna na večino kemikalji, mehka z debelo steno - se pravi dober radij zavoja ter neporozne. Samo zadevo je v Evropi težko dobiti ali pa je predraga cena v US je 10$/m
Tako da da radij zavoja je zelo odvisen od debeline stene in mehkosti cevi. 1mm stena cevi pri trdi steni pomoje še tistih 60mm ne doseže, kar je ne pozabit 120mm na premeru oz kar veliko.
Ja Nemci vsi uporabljajo take majhne premere, kar pa ne pomeni da je to dobro, zakaj pa ni nobenega nemškega bloka v dobrem oc. sistemu tam je samo 1/2" ali več roba.

Za test pa nevem, če bi našel kaj časa mogoče. Problem je ker če hočeš to dobro naredit, tako kot bi si zamislil, rabim kar nekaj stvari, ki jih trenutno nimam, predvsem cpu simulator z natančnim merjenjem temperature, ker trenutno nimam nobene osnovne plošče za katero bi lahko rekel da kolikor toliko natančno meri temperaturo, se pravi postavit testni sistem z nekaj senzorji in potem meriti v enakih pogojih. Pač moje zahteve in izkušnje rastejo in nekak se ne moram podpisat pod nečem za kar nisem 100% da je dobro izmerjeno.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Eddy ::

Nekje sem opaizl, da dajejo v cevi nekanšne vzmeti (raztezniki mogoče).


To je sicer od Thermaltake aquarius systema, sam men se zdi ta stvar dos cheap!

In mislim, da ta rešitev ni dobra saj ta stvar zelo poveča upor... Čeprav je hitrost toka vode tik ob steni zelo majhna, samo še vedno mislim da je bolje da bi to rešili s kvalitetnimi cevmi!

Vaše mnenje! :O

Blisk ::

Ali je kdo že poizkusil z močnejšo črpalko, ki se uporablja za manjše vodomete, te črpalke so zlo male, pa velik pritisk dajejo, tako, da bi pretok moral biti dovolj dober.

morphling1 ::

Pokaži kak link na kaj misliš, pa kakšni podatki so še bolj zaželjeni. Moraš pa tud gledat na porabo črpalke, ker če je premočna ti toliko bolj segreva vodo in v bistvu nič ne pridobiš.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Blisk ::

Morphing, v mislih sem imel črpalke, ki jih imajo prav tako v trgovinah z akvariji, sam da so namenjene vodometom, takim manjšim vodometom.
Oz. najbrž si že vidu vodno kuglo, ko je na vrhu takega malega vodnjaka, marmorna kugla, ki jo vrti črpalka s pomočjo vode.
Te zadeve so kr dost močne, sam kolk pa segreva vodo, pa ne vem, boš moral sam preverit.

morphling1 ::

Sem šel par strani pogledat od proizvajalcev črpalk da preverim in se mi je zdelo, da bo tako. To je enaka linija črpalk po specifikacijah, kot za akvarije, samo da imajo nastavek za vodomet, dobavna višina ni nič večja kot pri akvarijskih črpalkah
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Blisk ::

Morphing, a tudi tiste ne, ki so za vrtne vodomete??

morphling1 ::

Sej so enake samo močnejše, recimo 2400 l/h ali pa celo več, samo te sploh niso primerne za vodno hlajenje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Skat ::

Priključke, kakršni so na sliki vseh dimenzij, dobite pri podjetju KOZAMA d.o.o
na Jurčkovi cesti 99 v Ljubljani. Tam imajo tudi cevi od premera (luknja)4. 6, 8, 10, 12 za delavni tlak do 20 bar.
Še telefon 01/280-11-21 :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

omišljujem si vodno.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
505021 (3377) tiborrr
»

Priključki za vodni blok

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302582 (2235) celada
»

Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
838834 (6546) Jackass
»

Katere cevi priporočate

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
293098 (2575) burkiburke
»

Pomagajte mi pri priključkih za vodne bloke

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131164 (921) burkiburke

Več podobnih tem