» »

Prenosnik Acer star 3 leta, se ne nažge

Prenosnik Acer star 3 leta, se ne nažge

RuN ::

Spihal hladilni sistem, vzel rame ven in nazaj not, vzel disk ven in nazaj not, ampak se zadeva zažene za ca 10 sekund, potem pa crkne. V tem času se ventilator vrti, sliši se disk spin, sveti lučka za delovanje in včasih se nažge tudi monitor. Nobenega piskanja ni vmes.

Kaj je šlo, napajanje al plata? Kako zamenjat oz. ali se splača na Acer Aspire 5520?

Engineer_ ::

Poizkusi vzeti baterijo ven in zaženi laptop brez nje, potem pa poročaj če je kaj bolje.

ps.: uporabljaš sicer napačen ampak vseeno izjemno zanimiv izraz za prižiganje prenosnika. Lahko rečeš "danes sem pa 5x nažgal Aspiro", bo še kdo mislil da gre za kakšno dekle južnega porekla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Engineer_ ()

Todi brez baterije je isto!

Isto samo z baterijo brez napajalnika. Predvidevam, da je plata šla rakom žvižgat :-\

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RuN ()

Tvoje predvidevanje je zelo verjetno pravilno. Sicer ne bom rekel da prenosnik kar odpiši, mogoče ti bo kdo drug znal pomagat ampak glede na zastarelost modela se kaj več od nakupa nove baterije ali rama ali diska ali napajalnega kabla po mojem mnenju kaj več vanj niti ne splača vlagat.

Imaš morda kak napajalnik doma ali pri kakšnem prijatelju, da bi probal mogoče menjat kabel?

čakaj malo. To gre za to reč? http://www.cnet.com/laptops/acer-aspire... Si prepričan da je star samo 3 leta? Ker pred 3 leti je Acer že mnogo boljše laptope prodajal.

Zgodovina sprememb…

Napajalnik daje 19.15 V konstantno.

Engineer_ je izjavil:

čakaj malo. To gre za to reč? http://www.cnet.com/laptops/acer-aspire... Si prepričan da je star samo 3 leta? Ker pred 3 leti je Acer že mnogo boljše laptope prodajal.

Ja, to je ta zadeva.

Zgodovina sprememb…

počakaj, da ti odgovori še kdo, medtem pa začni gledat nove strojčke.

Saj jaz mam novi strojček, ta je od hčerke. Bo pa zdaj očitno brez.

hvala za trud Engineer

Zgodovina sprememb…

zmenita se da bo letos odlična v šoli, ti pa počakaj na kakšno akcijo v hoferju za 500 eur ali pa poglej kakšno spletno trgovino :)

Sicer jaz bi probal morda kakšno foro s pečico. Nekoč smo poizkušal popravljat grafične kartice tako da smo jih vtaknil v pečico za kratek čas. Morda pomaga tudi pri matični... Za to reč moraš prenosnik povsem razdreti, vzeti ven matično ploščo, zavarovati vse....če se ne čutiš za takšno delo je morda bolje če se ne lotiš.

Tu sem našel komentar nekoga, ki je to storil, če ti morda kej pomaga.
http://www.pcadvisor.co.uk/forums/1/tec...

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Lahko je samo napajalnik delno fuč, da to dela. Okoli 20-30 EUR stroška. Vprašaj v Alterna Intertrade (servis za ACER), če ti ga lahko sprobajo na novem in če bo pol delal pač kupiš adapter pa je.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

@engineer

zadevo sem že včeraj zvečer rešil. Malo googla in Pečica, ki dela čudeže :-P (čeprav so na googlu bili odgovori samo za drugačne simptome - konstanti boot loop - grafični čip).

Na 200 stopinj za pet minut in po ohladitvi in sestavi, zadeva laufa kot nova. Jupii, je bla hčerka vesela, jaz pa tud :-)

hvala vam za trud in odgovore

lp, RuN

Evo

razstavljen

razstavljen

v obdelavi :-)

v obdelavi :-)

it's alive!

it's alive!

RejZoR ::

Jezst moram tud dat pečt GeForce 8400M GS modul od tamale (isto ACER). 6 let star prenosnik s tem nesrečnim GeForce čipom, ki je imel tovarniki defekt. Mogoče bo delal, trenutno laufa sistem z VGA driverjem, da ne riše šahovnice in črt...

EDIT:
Vidim da imaš Aspire 5520. Tole ne more bit staro samo 3 leta, ker ima sestra 5520G in je star ene 6 let (sta pa ista generacija). Imaš pa mislim da tud isti problematični GPU modul.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Tri leta nazaj sem ga tamali kupil novega. Videl pa na komponentah leto izdelave 07.Na spodnji strani laptopa pa na nalepki ob S/N piše MFG date 0710.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 10 na star prenosnik ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
524619 (4178) trnvpeti
»

Stuck at Starting windows logo(win 7 gamer)

Oddelek: Pomoč in nasveti
9717 (679) Loc_dog
»

Kako razstaviti prenosnika???

Oddelek: Strojna oprema
91750 (1652) DeeCoy
»

Cenejši prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
92016 (1727) bajkerjan
»

problem: Acer aspire 5520g xp driverji