Forum » Strojna oprema » AMD Radeon R9-2xx
AMD Radeon R9-2xx

FlyingBee ::
tale molk razumem kot čakanje na partnerje AMD-ja in njihove izdelke, ampak kaj pa razlike med retail in review unit? http://www.pcper.com/news/Graphics-Card...
nizka cena vse zaslepila?
nizka cena vse zaslepila?

Xserces ::
Sej so izdal fix... nevem kwa spet pogrevaš to temo?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

mihco ::
Sploh nevem kako lahko nekdo resno jemlje nvidiine kuzke pri pcper...njihova pristranskost je vidna v vseh revievih, komentarjih in novicah. So sredstvo za lansiranje volje nvidiinega marketinga.

klkkkkkkkkkk ::
torej tudi ta stran na payrole nvidie
http://www.legitreviews.com/amd-radeon-...
kakor sislišal je bil že fix...
Pa ni potrebno, da ponovno govorimo o tem..
trenutno ima AMD boljšo opcijo
160EUR za 270X
in 220EUR za 7970
-- to je to
EDIT:
Žalosto so pa Nvidia fanboys... pri vsaki napaki AMD-ja ga zaničujejo... Ko se pa zgodijo napake Nvidia-e pa je vse normalno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()

NightHawk ::
AMD pošlje drugačne kartice novinarjem kot pa uporabnikom in že se pišejo članki, za tako malenkost. Te strani so več kot očitno podkupljene.

AMD pošlje drugačne kartice novinarjem kot pa uporabnikom in že se pišejo članki, za tako malenkost. Te strani so več kot očitno podkupljene.
Drugačne?
Pa ti veš kaj sploh pišeš?
Poslal jim je golden kartice tako rečeno... vendar so kasneje to popravili z fix-i...
AMD je naredil napako... prekmalu je ven poslal kartice R9 290 in R9 290X ... Majhne malenkosti bi morali odpraviti vendar ...
LP

A si spet samo naslov prebral in še tega nisi razumel? Ti imaš še angleščino v šoli, kajne?
Veš kakšna je AMDjeva uradna izjava glede tega "lapsusa"?
Veš kakšna je AMDjeva uradna izjava glede tega "lapsusa"?

Hmm
Dobro razumem ANG. jezik...
Kakor jaz vem tokrat AMD ni pustil, da sami izbirajo GPU-jejo kakor pri prejšnih verzijah... Saj so to omenili vsi že pri prvih benchmarkih.
Če slučajno nisi sam razbral da ni razlika samo po perfromancu temveč v "heat" temperati. Posledično manjši clock speed "avg" in tudi manj performanca...
Problem je pa nastal zaradi FAN SPEED-a.
http://www.tomshardware.com/reviews/rad...
poglej kolk je pri ASUS in pri Press card...
Dobro razumem ANG. jezik...
Kakor jaz vem tokrat AMD ni pustil, da sami izbirajo GPU-jejo kakor pri prejšnih verzijah... Saj so to omenili vsi že pri prvih benchmarkih.
Če slučajno nisi sam razbral da ni razlika samo po perfromancu temveč v "heat" temperati. Posledično manjši clock speed "avg" in tudi manj performanca...
Problem je pa nastal zaradi FAN SPEED-a.
http://www.tomshardware.com/reviews/rad...
poglej kolk je pri ASUS in pri Press card...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()

sploh nima več veze... fix je zunaj in to je to.

kajmakinkanu ::
http://www.hardwareversand.de/3072+MB/1...
Mislim, da je tole najbolj vroča žemljica, če se lahko tak izrazim, ki so jo očitno dobili danes. Ampak kaj hudiča je narobe s ceno? Primerjajte z ostalimi modeli!?
Pisal sem jim mail, ker sem tik pred sestavo pc-ja in si močno želim tole gigabitko. Ampak ne plačam pa za njo cene referenčne 290ke. Resnično upam, da je to pomota z njihove strani. Sem pa žalosten, ker mi tale druga revizija že na pogled zgleda dosti lepša od prve. Pri prvi me je motu nek drugačn dizajn hladilnika, tule je pa spet klasični windforce...zelo lepo, ampak prosim HV, čimprej postavit normalno ceno, drugače sumim, da tega nihče (vključno z mano) ne bo kupil.
Mislim, da je tole najbolj vroča žemljica, če se lahko tak izrazim, ki so jo očitno dobili danes. Ampak kaj hudiča je narobe s ceno? Primerjajte z ostalimi modeli!?
Pisal sem jim mail, ker sem tik pred sestavo pc-ja in si močno želim tole gigabitko. Ampak ne plačam pa za njo cene referenčne 290ke. Resnično upam, da je to pomota z njihove strani. Sem pa žalosten, ker mi tale druga revizija že na pogled zgleda dosti lepša od prve. Pri prvi me je motu nek drugačn dizajn hladilnika, tule je pa spet klasični windforce...zelo lepo, ampak prosim HV, čimprej postavit normalno ceno, drugače sumim, da tega nihče (vključno z mano) ne bo kupil.
mižek figa na otoku nigga
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kajmakinkanu ()

zgleda ql ampak nebi vedu zakaj je ~120€ drazja od ostalih... :)

Sheteentz ::
po mojem mnenju bi izgled grafične kartice moral bit zadnji faktor, ali pa sploh ne, pri nakupu.
saj nismo ženske, ki bi kupovali neke čeveljce v emporiumu.

po mojem mnenju bi izgled grafične kartice moral bit zadnji faktor, ali pa sploh ne, pri nakupu.
Point mojega posta ni bil izgled kartice, ki sem ga samo omenil kot en izmed faktorjev, temveč absurdna cena. Sicer pa bi takoj vzel tudi katero drugo verzijo, npr. asusa, če bi le-ta bil na voljo. Tudi prvo gigabitovo verzijo magari.
Problem je, kot vidite, da je na HV tale precenjena verzija edina, ki je v tem trenutku sploh dobavljiva.
Zgodovina sprememb…

Buggy ::
tega tudi jaz nikoli nisem razumel...dati za kartico 50% vec, zaradi triple fana, ki efektivo napram drugim resitvam (refernecno hlajenje izvzeto) pri ze tovarnisko do konca naviti kartici ne igra popolnoma nobene vloge, pa je idiotizem.
Upam, da gre tukaj za napako, saj za to ceno dobis ze skoraj r9 290 z BF4 ne pa rebrandane 7970

Očitno je nova revizija in ena prvih z BF4 pri sub 290 radeonih. Cena je temu primerna, glede na to, da je danes izšla. Nevem zakaj takoj pisati če je pomota glede cene. Tukaj ni pomot glede cene. Kupi ali ne kupi.

Upam, da gre tukaj za napako, saj za to ceno dobis ze skoraj r9 290 z BF4 ne pa rebrandane 7970![]()
Seveda jaz upam enako, kot sem napisal že v prvem postu. Pisal sem jim mail, ampak mam občutek, da ne bo odgovora pred ponedeljkom. 100€ manj bi bil še pripravljen dat, nekje okrog 280€ max je moj budget za grafo.

Je možno da je v tej REVIZIJI že Tahiti XTL čip???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()

Je možno da je v tej REVIZIJI že Tahiti XTL čip???
edit: Da, tako kaže.
http://www.techpowerup.com/gpudb/b2649/...
Kot že rečeno, grafa me zlo močno mika, ampak za tako ceno vsekakor ne.
Zgodovina sprememb…

Kva so to buksnli... sej pomoje da bo cena padla. Ce pa ne so pa butli da vecjih ni

stara zaloga 280x bo zdaj 280 w/o X

galu ::
Tole je kr dober deal trenutno če ste v bližini Feldbacha/Gradca. Heck, mogoče pa jo še sam kupim. Cca. 320EUR po prodaji BF4 preko Ebaya.
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()

Tole je kr dober deal trenutno če ste v bližini Feldbacha/Gradca. Heck, mogoče pa jo še sam kupim. Cca. 320EUR po prodaji BF4 preko Ebaya.
Ce si ze kje v tujini, imas tukaj isto za 339€, ce pa ze zelis dostavo domov (DHL 28€) in pa placilo s paypalpom se cca. 3% od vrednosti, se da pa tudi urediti

Ke so aftermarket coolerji??! ... Bi bil že cajt...

Skyman ::
MSI Radeon R9 290X Lightning will feature 2×8 Pin AND 1×6 Pin Power Connectors! - Rock Solid Power.
Based on what MSI told me I expect MSI R9 290X Lightning to be released early next year.
Mislim da je pisalo se da nekje sredina konec Decembra se lehko pricakujejo aftermarker culerji ostalih proizvajalcev edino ta verijaza MSI naj bi pa prisla zacetek januarja 2014
Based on what MSI told me I expect MSI R9 290X Lightning to be released early next year.
Mislim da je pisalo se da nekje sredina konec Decembra se lehko pricakujejo aftermarker culerji ostalih proizvajalcev edino ta verijaza MSI naj bi pa prisla zacetek januarja 2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()

galu ::
Ce si ze kje v tujini, imas tukaj isto za 339€, ce pa ze zelis dostavo domov (DHL 28€) in pa placilo s paypalpom se cca. 3% od vrednosti, se da pa tudi urediti![]()
Če tistih 15€ upraviči skupno razliko v razdalji cca 1000km, tudi v redu.
Mylemon je v Feldbachu, ki je nesramno blizu SV delu SLO, Gradec pa verjetno vsi vejo kje je in če se jim splača/da peljati do tja.
Za custom dizajne grafulj pa se je govorilo, da bi naj bili na voljo konec novembra... Pa ni bilo nič iz tega. Verjetno se jih bo dalo normalno dobiti konec decembra/v začetku leta - ampak to je le špekulacija.
Tako to gre.

Mylemon je v Feldbachu, ki je nesramno blizu SV delu SLO, Gradec pa verjetno vsi vejo kje je in če se jim splača/da peljati do tja.
ja za v AT zapeljat, sploh ce si njihov sosed je cena res ok (nisem bil pozoren na lokacijo)

Ja dejstvo je, da so takoj rekli pride zacetek decembra ali sredina,nakar sedaj tako malo po netu brskam in se pojavlajo linki oz clanki sele zacetek janurja.Ampak ni ti neka mnozicna novica,ker na vseh vecjih straneh ni ne duha ne sluha.

no, koliko pa te bo stalo do Feldbacha in nazaj? se sres tako zelo splača? koliko imaš km v eno smer?

Sergio4 ::
Mislim da je pisalo se da nekje sredina konec Decembra
Konec novembra bi že naj ble. Upajmo da čim prej. tudi sam samo še ne-referenčne čakam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sergio4 ()

TechBeats ::
kajmakinkanu je izjavil:
Point mojega posta ni bil izgled kartice, ki sem ga samo omenil kot en izmed faktorjev, temveč absurdna cena. Sicer pa bi takoj vzel tudi katero drugo verzijo, npr. asusa, če bi le-ta bil na voljo. Tudi prvo gigabitovo verzijo magari.
Problem je, kot vidite, da je na HV tale precenjena verzija edina, ki je v tem trenutku sploh dobavljiva.
http://www.computeruniverse.net/product...
1-2 dni.. za 260€
AciD TriP

Shybby ::
a če pa menjaš cooler na tej kartici org kartici pa zgubiš garancijo?
Kaj ti je tezko počakati 1 mesec? ali se kaki tedn več? vem da XFX ima nalepko na backplati
ma ni mi težko čakat, samo itak vseeno če bo original z kakim custom hlajenjem al pač ena izmed ne referenčnih.. pa glih na xfx sem ciljal =)

Ajnstajn` ::
Mislim da je pisalo se da nekje sredina konec Decembra
Konec novembra bi že naj ble. Upajmo da čim prej. tudi sam samo še ne-referenčne čakam
tudi jaz samo še na ne-referenčno čakam

in nevem če nebi kr referenčne kupil in dal gor kak custom cooler.
//
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ajnstajn` ()

kajmakinkanu je izjavil:
1-2 dni.. za 260€
nazadnje, ko sem nemščino se učil, je Woche teden in ne dan
Kr neki!
http://www.computerbase.de/news/2013-12...
me prav zanima zakaj taka zamuda
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

Nimam pojma une nizje serije ze skoraj 2verzija(280x od gigabyte) 290/x pa se 1 verzije ni.Upam da pridejo vsaj za božicka

človek bi pomislil, da zaradi pomanjkanja konkurence, vendar je nVidia spustila cene pa še veseli december je tu

človek bi pomislil, da zaradi pomanjkanja konkurence, vendar je nVidia spustila cene pa še veseli december je tu
Znizanje cen gtx 780 in gtx770 je samo priblizalo ta izdelka blizje konkurenci(280x in 290). Da bi se ustvaril kak pritisk na AMD bi oba omenjena rabila se vsaj 50EUR znizanja.

1-2 dni.. za 260€
nazadnje, ko sem nemščino se učil, je Woche teden in ne dan
je popolnoma prav napisal....stanje se namrec dinamicno spreminja, ko sem npr. jaz gledal je bilo se obarvano zeleno ter napisano:
kurzfristig verfügbar
versandfertig in 1-2 Werktagen

Kenpachi ::
Ceprav je res sicer to fenomen, ce obstaja za nemsko stran, ampak ja, computeruniverse ima tudi angleski jezik, da si naute mozganov polomili...
Zaraki Kenpachi.

Znizanje cen gtx 780 in gtx770 je samo priblizalo ta izdelka blizje konkurenci(280x in 290). Da bi se ustvaril kak pritisk na AMD bi oba omenjena rabila se vsaj 50EUR znizanja.
to je res, a kaj ti pomaga, ce jih ni in jih ne mores dobit...
kaj naj zdaj se cakam mesec, dva ? do kdaj ?
al pa bi zmagal, ce bi vzel enega izmed teh dveh modelov ze novembra ?
//
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ajnstajn` ()

O cem govoris? vse zgoraj omenjene kartice je mozno dobiti.

O cem govoris? vse zgoraj omenjene kartice je mozno dobiti.
sem mislil, da si napisal 290 in 290x.
teh dveh modelov (z referenčnimi hladilniki) ni.
//
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero R9 290? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13805 (11775) | FlyingBee |
» | Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 37093 (31875) | chucki |
» | NV GTX780Ti (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 16499 (15248) | klkkkkkkkkkk |
» | Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Strojna oprema | 134810 (109822) | Pro_moted |
» | Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 27779 (22245) | vaščan |