» »

AMD Radeon R9-2xx

AMD Radeon R9-2xx

««
10 / 36
»»

klkkkkkkkkkk ::

Xserces je izjavil:

Glavna stvar bo zmeraj performance... ampak imam rajši 5% slabšo grafično in prišparam 100€. Glasnost me pa ne skrbi saj so še zmeraj prišli aftermarket coolerji.

http://www.tomshardware.com/reviews/rad...

Buggy ::

Pred dvema tednoma sem še imel gtx 580 in, kot po navadi, naložil najnovejše gonilnike. In kot po navadi, je šlo vse čez brez zapletov. Problem je nekje drugje.

ti srecnez en...teli tukaj se s teboj ravno ne strinjajo, jaz pa tudi ne morem potrditi popravka s posebaj za ta problem in serijo 4xx/5xx narejenimi testnimi gonilniki s strani Nvidie, ker sem dobival freeze...dva sistema pri meni + tezave, ki jih preberes niso ravno nakljucje ali kaj pravis?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Xserces ::

Če napišeš ATI Driver problem ali pa NVIDIA driver problems ti vn zmeče toliko zadetkov za en tabor kot drugi. Tako da tvoj post je zame nepomemben.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Kaj pa tebi ni jasno? Govora je o kategoricno zjebanih driverjih za Nvidino serijo zgleda za njih ze pozabljenih kartic 4xx/5xx.
Kdo je rekel da ni generalnih driver problemov pri obeh taborih, ampak da dve se ne tako stare generacije ignorirajo v samih driverjih, na ta nacin da novi driverji vecini povzroca probleme, pa je malo cudno ali pac tebi ne?

Misliš da je pri AMD kaj drugače? Misliš da mi z HD5XXX dobimo kšne uporabne popravke? Vse kar smo dobili je nov GUI catalysta. Fixe dobiva samo še HD7XXX in nova generacija. Pozabljena je tudi HD6XXX.

Ubistvmu mi niti ni jasno zakaj driverji še kar podpirajo HD5XXX...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

...ni fora v fixih, fora je v tem, da ce dam gor karkoli novejsega od 314.22 je racunalnik z graficno 4xx/5xx neuporaben...cutis razliko?

Zakaj bi daju najnovešje driverje gor če od njih nimaš koristi?

pa niti nima veze... se mi neda več :D

Zgodovina sprememb…

Zakaj bi daju najnovešje driverje gor če od njih nimaš koristi?

a ti je treba res vse narisat al kaj?
-recimo zato ker sem na sveze nalozu sistem in pocil gor zadnje driverje (oz Win UPD)
-recimo zato ker mi je BF4 reku da bi bilo dobro nalozit zadnje driverje?
-recimo zato ker v driverjih pise da podpirajo serijo 5xx
-recimo zato ker se mi je ku**c dvignu in bi rad imel zadnje driverje, ki so na voljo...in me prisilijo da moram raziskovati kaj je narobe z masino ergo dajejo ven krepast driver. Potem, ce ga ne znajo narest ni potrebno da mi ga na seznamu moznih driverjev prikazuje...al kaj....jezus marija!

klkkkkkkkkkk ::

No No glede AMD 5000 driverjev so se pa kar lepo popravili... je bil določen boost pri določenih igrcah oz. vsaj tistih ko sem jaz igral....

Nvidia je totalno poražena....
No ampak sej majo že svoje orožje upam--- no kot pravijo na bi bila cena okoli 650$ preveč tudi R9 290X je trenutno overpriced vs R9 290....
http://videocardz.com/47587/nvidia-gefo...

R9 290 je sweet spot
dobil bo boost z driverji + 4Gb ram more future proof + navije se in dobi boost za 15-25%

Zgodovina sprememb…

54j0 ::

Buggy je izjavil:

Pred dvema tednoma sem še imel gtx 580 in, kot po navadi, naložil najnovejše gonilnike. In kot po navadi, je šlo vse čez brez zapletov. Problem je nekje drugje.

ti srecnez en...teli tukaj se s teboj ravno ne strinjajo, jaz pa tudi ne morem potrditi popravka s posebaj za ta problem in serijo 4xx/5xx narejenimi testnimi gonilniki s strani Nvidie, ker sem dobival freeze...dva sistema pri meni + tezave, ki jih preberes niso ravno nakljucje ali kaj pravis?

Noben srečnež nisem. Težave so samo z 460/560 karticami in še to samo s tistimi, ki imajo nereferenčen PCB (ala gigabyte WF2 kartice). Jaz sem pisal specifično za mojo prejšnjo kartico, ki je imela gtx 580 čip in referenčni PCB (evga). Z njo ni bilo nobenih težav, z nobenimi gonilniki, nikoli (igram ene 4-5 iger z različnimi grafičnimi pogoni). In ja, to pomeni, da je problem drugje, kot pri nvidii, ali pa si ga vsaj močno deli z proizvajalci tistih custom pcb-jev. Pač smola glede teh kartic, ampak tudi te težave bodo slejkoprej odpravili. Če ne bodo, pa bad nvidia, ane ;>.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54j0 ()

Mozno ja, da je povezano kaj z nereferencnim designom (obe kartice so Gigabytove) samo to nicesar ne opravicuje, meni pa tudi ne pomaga :8)

fr4nc ::

_koki_ je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

še preden se sproži plaz jeze zagovornikov R9 290 čipov, naj se pogleda z vseh zornih kotov, recimo enden je poraba oziroma hlajenje

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/...

drugi je, da cena ni pomembna za diskusijo, samo za nakup in je edina res subjektivna zadeva (če pozabimo na pripradnost in zagovarjanaje enega tabora v nedolged)

A ni zanimivo, kako so ti isti ljudje pri predstavitvi gtx 470/480 govorili, da je važen le performance (jebeš temperature in porabo), zdaj pa tem istim ljudem gre to v nos...
Bodi vesel da je AMD porezal ceno konkurentom in si boš sedaj mogoče lahko privoščil novo grafično kartico NVIDIE, ki si je prej nisi mogel...
Pa ne se delat neki nevtralnega, če že v naslednjem delu stavka napišeš največjo stvar ki jo lahk napiše FANBOY!

Se strinjam!

FlyingBee je izjavil:

še preden se sproži plaz jeze zagovornikov R9 290 čipov, naj se pogleda z vseh zornih kotov, recimo enden je poraba oziroma hlajenje

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/...

drugi je, da cena ni pomembna za diskusijo, samo za nakup in je edina res subjektivna zadeva (če pozabimo na pripradnost in zagovarjanaje enega tabora v nedolged)

Performance je dejansko najboljši že z release driverji - kaj šele bo... Če pa ni na 1. mestu zmogljivost kartice potem pa tudi ne vem ;((

FlyingBee je izjavil:

samo fanboy drugemu reče fanboy, fanboy ... ha, never gets old

šalo na stran, cena je seveda zelo pomembna, vendar ni in nikoli ne bo glavna stvar (ne prva ne druga) po kateri se ocenjuje grafične kartice ... če mislimo samo o ceni lapat, pejmo raje v temo "kaj kupiti"

Aha...samo si ti prvi začel s to besedo: "fanboy" sicer malo zavito/prikrito, ampak ja...v tej smeri. Torej? S tem priznaš, da si saj vsi vemo kaj...;((

Kako za koga - kdo je omejen s denarjem je ponavadi prav cena najpomembnejša ob boku z zmogljivostjo seveda :).

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

FlyingBee ::

fr4nc, tvoji bivši slavospevi Bulldozerju mi še dajo misliti, da itak kaj drugega od AMD-ja ne boš priporočal, pa še kar vsak tvoj post je AMD oriented .. hecno že samo po sebi (še posebej ker smeškote vedno limaš zraven)

flying bee, se strinjam, 290 z aftermarket coolerjem nima konkurence s strani keplerja, ki je že 18 mesecev star čip

poraba in glasnost sta najboljša dejavnika za oceno GPU-jev ... cena? ja itak, za 100 EUR manj pa isti ali boljši performance, to bi vzel, če bi imel denar za grafično v tem trenutku

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Tema pogovora ni fr4nc ali Bulldozer.
|HP EliteBook|R5 6650U|

nvidia je totalno poražena ... kot da že ni dovolj časa na svetu, da lahko tako primerjamo le kadar bi čipa istočasno na trg prišla ... noro otročje, flying bee mi je tudi po ZS pravil, kako si je zmišljeval zgodbice o svojem bratu s i5 procesorjem, samo da bi svojega fx 6300 opravičil

fr4nc pa ne vse samo s ceno operira, kaj bi bilo, če AMD ne bi zniževal cene svojih

Ah ja... vedno eno in isto nekdo privleče kako oh in sploh je NV v AMD temo... standard

še preden dopizdim administratorju in me začne brisat bi samo še omenil, da je popolnoma napačno vedenje: tema o X in v njen se ne sme nič proti X napisat ... popolnoma bedno

_koki_ ::

FlyingBee je izjavil:

cena? ja itak, za 100 EUR manj pa isti ali boljši performance, to bi vzel, če bi imel denar za grafično v tem trenutku

Kako pa si ti sploh kdaj kupil NVIDIO, če še zdaj niti za AMD nimaš, bi moral v preteklosti večkrat AMD kupit, pa bi ti sedaj ostalo toliko denarja na strani, da bi komot kupil R9 290!

mišljeno je bilo za tp tier grafe, ne vem če bom še kdaj imel nad 300 eur za samo eno komponento

NightHawk ::

FlyingBee je izjavil:

nvidia je totalno poražena ... kot da že ni dovolj časa na svetu, da lahko tako primerjamo le kadar bi čipa istočasno na trg prišla ... noro otročje, flying bee mi je tudi po ZS pravil, kako si je zmišljeval zgodbice o svojem bratu s i5 procesorjem, samo da bi svojega fx 6300 opravičil

fr4nc pa ne vse samo s ceno operira, kaj bi bilo, če AMD ne bi zniževal cene svojih

LOL. Jest sem tudi dobival na mail pojasnila o njegovem bratu in fiktivnem i5 :D

No kakorkoli, 290 zgleda dobra kartica za super ceno. Seveda bo ob izidu boljši deal kot konkurenca. Kako bi pa zgledalo, če prideš na trg z novim izdelkom, ki je že od začetka p/p slabši. Ponavadi se to ne dela.

Ampak zame te kartice uradno še niso zunej, dokler ne dobijo aftermarket cooling rešitev. Ker ne mislim kupovat vodnega hlajenja in še bloka za grafiko so tele rešitve od AMDja povsem nesprejemljive!

dottor ::

Jaz vem, da če bi mel denar za 290 (X) bi spraskal še malo in uzel EKWB Mlacomov vodni KIT (zaradi rezervarja in pumpe ki pridejo v 5,25" režo) en dodaten 120 radiator in ventilator ter še 290X blok (EKWB pravi da blok gre na X in neX verzije). Je pa taka investicija okoli 400€.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Jest imam denar za 290X in še za vse te hladilnike in ventilatorje ampak zakaj? Nej naredijo konkreten izdelek in potem bom kupil. Sedaj se mi zdi da sta Nvidia 770 in Radeon 280X veliko boljša za svoj denar. Če bi gejmal na 1440p bi pa počakal da dajo dobre hladilnike gor in ne bi na vrat na nos denarja čez okno metal za costum cooling.

dottor ::

Dejansko se ti za 1080p gaming splača še najbolj uzet 280X, ker 290 in X verzija so namenjene za 1440p, 2,5K in 4K in v 1080p ne pokažejo pravega poteniala. Tako se vsaj po netu sliši.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

galu ::

Evo, dobil tega 280x WIndforce. Iiiiiin, faulty on arrival (precej smešne napake v sliki (@BF4)).

Drugače se mi pa ne zdi pretirano glasna ob full-load (oz. tišja, kot pa je na tistem testu na nemškem TH).

Prvo 7970 Matrix Platinum, sedaj 280x Windforce... Dafuq? 8-O
Tako to gre.

nightbird ::

hah ti pa nimaš sreče z radeonkami v zadnjem času :P back to gtx580 ;)

nightbird je izjavil:

hah ti pa nimaš sreče z radeonkami v zadnjem času :P back to gtx580 ;)

Heh... A misliš da dela? Crknila je ob Rome 2 na začetku počitnic. Nek anti-grafični virus sem zgleda staknil... ;((

No, vsaj HD5450 še dela . :sigh:
Tako to gre.

nightbird ::

bah to pa je sick :/ od prevelikega navitja je crknila? RMA again? :P

FlyingBee je izjavil:

fr4nc, tvoji bivši slavospevi Bulldozerju mi še dajo misliti, da itak kaj drugega od AMD-ja ne boš priporočal, pa še kar vsak tvoj post je AMD oriented .. hecno že samo po sebi (še posebej ker smeškote vedno limaš zraven)

flying bee, se strinjam, 290 z aftermarket coolerjem nima konkurence s strani keplerja, ki je že 18 mesecev star čip

poraba in glasnost sta najboljša dejavnika za oceno GPU-jev ... cena? ja itak, za 100 EUR manj pa isti ali boljši performance, to bi vzel, če bi imel denar za grafično v tem trenutku

Hmmm...slavospevi - eh...

Vsak moj post je objective orienred!

Glasnost je dejansko itak odvisna samo od hladilnika - tak da če je to glavni dejavnik pri nakupu GPU-ja...ne vem no kam bomo prišli - pol najbolje, da kupuješ sam pasivne :D!
Glede porabe pa so rešitve kartice brez napajanja...

Torej so najboljše kartice tiste brez dodatnega napajanja in s pasivnim hlajenjem. BRAVO! SUPER ZAKLJUČEK!

FlyingBee je izjavil:

Svetujem na podlagi p/p, če je omejen budget...če ni se gleda performance (oz. kar pač "stranka" hoče)!

Lp

Poleg zmogljivosti je hladilnik glavni dejavni pri nakupu grafične ja. In to, da obstajajo samo Stock AMD ventilatorji, če ti pa to ni všeč pa kupi pasivno je tvoja največja neumnost.... ta teden.

chucki ::

Pa kaj te Asus r9 280x nimajo nikjer na zalogi? Po 25.11 mi jo bodo poslali ... :))
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Kenpachi ::

galu je izjavil:

Evo, dobil tega 280x WIndforce. Iiiiiin, faulty on arrival (precej smešne napake v sliki (@BF4)).

Drugače se mi pa ne zdi pretirano glasna ob full-load (oz. tišja, kot pa je na tistem testu na nemškem TH).

Prvo 7970 Matrix Platinum, sedaj 280x Windforce... Dafuq? 8-O

Balla :\

Kje si pa narocil? Jaz sem svojega windforcea pri computeruniverse.net. Deluje perfect... knock knock on wood. (Ceprav mamico DHLu in/ali nasi posti, je bil mal spestan paket ob robovih)
Zaraki Kenpachi.

freesty ::

chucki je izjavil:

Pa kaj te Asus r9 280x nimajo nikjer na zalogi? Po 25.11 mi jo bodo poslali ... :))

Jaz sem jo vceraj dobil. Sicer sem sel v avstrijo iskat ampak ok. Narocil sem pri mylemon.at za 285e.

Kartica je ogromna. Tak vlke se nisem videl, pa sem imel ze gtx 295, ki je dvojedrna in radeona 7950. Je pa kartica v idle totalno neslisla, danes testiram load, da vidmo.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Spock83 ::

Včeraj sem montiral R9 290x v kišto. >:D Samo ni bilo časa, da bi karkoli sprobal. :8) Po velikosti in težji skoraj ista kot stara Gigabyte GTX680 Windforce.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

Skyman ::

zakaj to referencno sranje kupujete? Da ne bo pomote tud sam imam namen 290x vzet ampak ne za to kar zdele ponujajo. Rajse pocakam 1 mesec pa imam ala toxic vaporx ali kaj drugega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

NightHawk je izjavil:

Poleg zmogljivosti je hladilnik glavni dejavni pri nakupu grafične ja. In to, da obstajajo samo Stock AMD ventilatorji, če ti pa to ni všeč pa kupi pasivno je tvoja največja neumnost.... ta teden.

Kolikor sem sam razumel je Stojansto rekel, da sta na splošno za oceno GPUjev najpomembnejša glasnost in poraba.

Kar se tiče pa R9-290X pa je itak jasno, da sedaj ne kupiš razen, če imaš namen zamenjat hlajenje.

Drugače pa fajn, da nisem edini, ki mu je zmogljivost pomembnejša od hlajenja, glasnosti, porabe...

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

Kako lahko sploh izdajo nekaj takega? Če še ni nared pač ni nared, ne izdaš polizdelka.

280X ni dobila novega čipa, kot je bilo sprva načrtovano. Sedaj pa še ta komedija z 290X. AMD pa že z driver update. lol, naturally

In kot vidiš, francl, sta hlajenje in preformans ključno povezana. Kartica ne bo in ne more izkoristiti potenciala z tem hlajenjem. 95°C med igro. Jao

upam da bo stojan skeptičen tudi pri 780Ti ki ima baje dost večjo porabo kot 290X. Ali bo tam to spregledal?

Xserces je izjavil:

upam da bo stojan skeptičen tudi pri 780Ti ki ima baje dost večjo porabo kot 290X. Ali bo tam to spregledal?

Kje pa si test našel?

NightHawk je izjavil:

Kako lahko sploh izdajo nekaj takega? Če še ni nared pač ni nared, ne izdaš polizdelka.

In kot vidiš, francl, sta hlajenje in preformans ključno povezana. Kartica ne bo in ne more izkoristiti potenciala z tem hlajenjem. 95°C med igro. Jao

Ne vem no... verjetno je Über mode narejen z namenom, ali misliš, da nima nobenega posebnega namena ;((?
Drugače pa sem že tak reko, da se te kartic zdaj ne kupi razn, če zamenjaš hlajenje!

Nisem noben "francl", če že potem Franc (z veliko začetnico prosim).

Sam smejim se lahko...to je isto, kot bi šel na drag race pa bi vozil avto samo v prvi prestavi pa se čudil zakaj se motor tak greje (maš polne obrate) pa ne gre "nikamor", če pa tiščiš polna na gas...eh. Just no words for all of them! So sad :8)...I feel sorry for them. Bolani ljudje dobesedno - prav vidi se, da človeška norost nima meje...

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fr4nc ()

NightHawk je izjavil:

Xserces je izjavil:

Kje pa si test našel?

Nek leak je bil 2 dni nazaj mensezdi? Bil je pa povsod... guru3d,techpowerup,...

V normal modu kartica nenormalno throttla. Zaradi tega je tudi "uber" mode.

To žaljenje ne pelje nikamor... Make love, not (flame)war.
Tako to gre.

Dons bom probal R9 290x in poročam :D. Hladilnik in vent je čisto podoben moji stari GTX580, ki mi je bila čisto cool. Zdaj je zima in bo fajn še dodatno grelo ;)

Xserces je izjavil:

V normal modu kartica nenormalno throttla. Zaradi tega je tudi "uber" mode.

Bravo! Očitno nisem edini, ki razume zakaj sploh obstaja Über mode...

Normal mode je za Windowse pa brskalnike pa take fore, če hočeš pravi performance je zato na voljo Über mode ;)!

In ja testirat kartico v Normal modu, ker želiš izvedeti performance katice...eh ne da se mi...sem povedal že dovolj. V glavnem ni "pametno", ampak je ravno nasprotno...kaj šele to, da potem "butneš" ven novico z takim naslov (večina jih prebere zgolj naslov - žal :8))...

Lp

Kako prestaviš na uber mode? Ne da se mi zdaj googlat.

54j0 ::

Dejansko ni problem v über mode, ampak v normal mode. Za ta način ni nobene potrebe, glede na to, da je za igre neuporaben (kvazi) in se napetost/poraba/frekvenca pri "normalni" uporabi tako in tako zmanjšajo. Čemu bi kdo spreminjal način vsakič, ko zažene igro? Saj ventilator v über mode in ob nizki obremenitvi menda ni glasen?

Jst ::

>Kako prestaviš na uber mode? Ne da se mi zdaj googlat.

A nisi niti enega opisa prebral, samo grafe pogledal? Switch je na kartici zgoraj blizu outputov za monitor/TV/...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Hvala. Poresnici povedano sem teste samo preletel.

Kakor sem bral pri 290X z bolšim hlajenjem pridobiš še nekaj % performanca.
««
10 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero R9 290? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6413177 (11147) FlyingBee
»

Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11935074 (29856) chucki
»

NV GTX780Ti (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6415655 (14404) klkkkkkkkkkk
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675128427 (103439) Pro_moted
»

Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
9426248 (20714) vaščan

Več podobnih tem