Forum » Pomoč in nasveti » Prenosnik zamenjava hdd
Prenosnik zamenjava hdd
fotografnik ::
V HP DV6 2160 em mi je crknil HDD (500gb), nabavil sem novega 750gb ampak ga komp ne spozna.
Na netu sem izvedel , da prenosnik "mogoče" ne podpira diskov nad 500gb, kar p ane verjamem saj nekatere trgovine prodajajo celo do 1tb za taisti prenosnik. Prosim za pomoč. Hvala in lep pozdrav, M
Na netu sem izvedel , da prenosnik "mogoče" ne podpira diskov nad 500gb, kar p ane verjamem saj nekatere trgovine prodajajo celo do 1tb za taisti prenosnik. Prosim za pomoč. Hvala in lep pozdrav, M
bluefish ::
Na HP-jevi strani prenosnika je sicer orodje za posodobitev BIOS-a, vendar je zadeva glupa in uporablja Win program. Če ga razširiš, so notri obične datoteke. Vprašanje pa, če deluje ob zagonu sistema.
Engineer_ ::
Pozdravljen!
Morda bo slišati grdo vendar ti svetujem, da kontaktiraš HP servis ali kaj podobnega, bo lažje.
Predlog, ki ti ga lahko dam je ta, da v sistem daš disk na katerem so že nameščeni windowsi, gor daš posodobitev biosa, posodobiš bios nato pa daš nazaj svoj trdi disk in zadeva bi morala delat. Ker verjetno nimaš rezervnega hdd, boš to malce težko naredil. (lahko poizkusiš windowse namestit na 32 gb usb ključek, če bo šlo. Nisem še poizkusil tega, tako da nevem).
Morda bo slišati grdo vendar ti svetujem, da kontaktiraš HP servis ali kaj podobnega, bo lažje.
Predlog, ki ti ga lahko dam je ta, da v sistem daš disk na katerem so že nameščeni windowsi, gor daš posodobitev biosa, posodobiš bios nato pa daš nazaj svoj trdi disk in zadeva bi morala delat. Ker verjetno nimaš rezervnega hdd, boš to malce težko naredil. (lahko poizkusiš windowse namestit na 32 gb usb ključek, če bo šlo. Nisem še poizkusil tega, tako da nevem).
duff ::
Ma disk ne prepozna v BIOSU, ali samo med inštalacijo windowsov? Če med inštalacijo, imaš mogoče težavo s sata driverji. Ce ne pa te mogoče res reši BIOS update.
Lahko pa disk priklopiš v en računalnik (Sej disk je SATA) in tam enostavno narediš 2 particiji (kar je itak logično da boš naredu). Nato ti ga bi moglo prepoznat...
Lahko pa disk priklopiš v en računalnik (Sej disk je SATA) in tam enostavno narediš 2 particiji (kar je itak logično da boš naredu). Nato ti ga bi moglo prepoznat...
Valentin ::
Ma disk ne prepozna v BIOSU, ali samo med inštalacijo windowsov? Če med inštalacijo, imaš mogoče težavo s sata driverji. Ce ne pa te mogoče res reši BIOS update.
Če diska ne prepozna v Biosu, tudi razdelitev na particije ne bo pomagala...
fotografnik ::
Hvala vsem za odgovore, disk sem sformatiral v drugem računalniku in poskusil še enkrat - dela kot urca.
Ne vem sicer zakaj ampak dela. Lep pozdrav vsem
Ne vem sicer zakaj ampak dela. Lep pozdrav vsem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bios mi ne najde diska!! (na prenosniku)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2638 (2325) | skurjenc |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3657 (3163) | amigo_no1 |
» | Maxtor SATA in WINXP instalacijaOddelek: Operacijski sistemi | 1334 (1224) | B_U_R_I |
» | S-ATA problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1299 (1121) | profii |
» | blue screen pri instal. XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1072 (924) | KiLLeeY |