» »

SKB zavrnitve pri plačevanju z novo VISA debetno kartico

SKB zavrnitve pri plačevanju z novo VISA debetno kartico

davidhq ::

Pozdravljeni,

odkar imam par mesecev novo VISA kartico, se mi je najmanj 5x zgodilo, da je bila kartica najprej zavrnjena, v drugo je pa šla skozi... kar neprijetno, ko pri plačevanju nikoli ne veš, če bo šlo ali ne. S prejšnjo Maestro kartico se mi v 10 letih niti enkrat ni zgodila zavrnitev. V trgovinah pravijo, da kadar se jim pri drugih zgodi zavrnitev, potem tudi v drugo ne gre... pri meni pa je, kot pravim, tako da najprej ne gre, potem pa čudežno deluje.

Sem pisal na SKB, ampak niso prav nič koristni... pravijo, da je težava pri komunikaciji in da oni teh zavrnjenih transakcij sploh ne vidijo. Imam še eno VISA kartico za drug račun, ki je skoraj ne uporabljam, ampak zadnjič sem jo in je bila zavrnitev...

Sem pišem zato, da vprašam druge, če se tudi vam zadnje čase to dogaja... da nekako lažje najdemo pravi vzrok težav.

hvala!
david

mailer ::

Imam enako kartico pa zavrnitve še nisem imel.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

matter ::

Jaz zavrnitve še nisem imel, je pa imel brat (oba na SKB).
Se mi je pa že večkrat zgodilo (predvsem Pošta Slovenije), da VISE ne sprejemajo.

K sreči imam Mastercard, da lahko v takem primeru plačam.
Je kar nerodno, ker je Maestro v SLO bolj razširjen in povsod podprt, z VISO pa se lahko zgodi, da ne moreš plačati, ker ni podprta

To so moje izkušnje z SKB debetno VISO.
Grem basket pa bom neloke metal

win64 ::

Kliči na banko in se ne pusti odgnat, pisanje po navadi ne obrodi sadov.

krneki0001 ::

Banka z zavrnitvijo transakcije (če je stanje gor) nima nič. Vse avtorizacije za viso, mastercard in ostale kartice so šle včasih preko sistema v bruslju, kjer je glavna centrala. Mislim, da je še danes tako (le še en posrednik je vmes - bankart) in da je tukaj potem posredi preobremenitev sistema (smo pač neka odročna država, ki nima visoke prioritete, pa naše transakcije potem delajo kot delajo). Maestro pa gre preko bankarta in je takoj izvedena transakcija.

Lahko pa je tvoja kartica stara in znucana. Koliko je stara kartica in kako jo hraniš (se ti valja po denarnici in se krivi skupaj z njo, odstopa čip)?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

matter ::

Stara ne more biti, ker ima SKB VISE od letos (namesto Maestro).
Več kot pol leta težko (vsaj pri meni je tako).
Grem basket pa bom neloke metal

kartica je stara par mesecev in ni nic obrabljena... tista druga se manj... pa je tudi bila zavrnitev..

krneki0001 je izjavil:

Banka z zavrnitvijo transakcije (če je stanje gor) nima nič. Vse avtorizacije za viso, mastercard in ostale kartice so šle včasih preko sistema v bruslju, kjer je glavna centrala. Mislim, da je še danes tako (le še en posrednik je vmes - bankart) in da je tukaj potem posredi preobremenitev sistema (smo pač neka odročna država, ki nima visoke prioritete, pa naše transakcije potem delajo kot delajo). Maestro pa gre preko bankarta in je takoj izvedena transakcija.

Lahko pa je tvoja kartica stara in znucana. Koliko je stara kartica in kako jo hraniš (se ti valja po denarnici in se krivi skupaj z njo, odstopa čip)?

torej zakljucek je, da se drugim ne dogaja... in da normalno, da se je meni 5x v tem casu.. kje bi torej lahko bila tezava, ce kartica ni obrabljena? Why me? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: davidhq ()

Nejcos ::

Naj mal spucajo čitalec kartice v tvoji trgovini pa bo :)

se mi je zgodilo na 5 razlicnih mestih od LJ do Prekmurja.. pa enkrat na Hrvaskem :/

Nejcos je izjavil:

Naj mal spucajo čitalec kartice v tvoji trgovini pa bo :)

driver_x ::

Zateži na banko, da boš kartico preklical, ker ti jo povsod zavrača.

ja saj so mi ze ponudili, da mi jo zamenjajo... ampak bi prej res rad ugotovil, ce je to... bom se malo eksperimentiral.. ampak najverjeneje jo bo treba zamenjat, ce drugi pravite, da se vam ne dogaja.... drugo ne more bit... tisto, ko se mi je 1x zgodilo pri moji drugi kartici pa je mogoce nakljucje... saj zaradi tega ravno je ze nisem zamenjal, ker se mi je zdelo cudno, da je kartica kriva, ce imam dve in se na obeh dogaja

driver_x je izjavil:

Zateži na banko, da boš kartico preklical, ker ti jo povsod zavrača.

Hayabusa ::

Na koliko imaš nastavljen limit ?

800

Hayabusa je izjavil:

Na koliko imaš nastavljen limit ?

krneki0001 ::

Pomoje je kaka napaka na kartici. Zamenjajo naj ti jo, pa bo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

jizzer ::

V kolikor si študent dijak zaprosi za ISIC debetno VISO morda bo kaj bolje. Sam imam namen naredit ravno to in če nebom zadovoljen bom enostavno šel na drugo banko, ker je tudi mene to razpizdlo da nisem mogel plačaevati z VISO! v grčiji... Sem šel na banko in so rekli da njim ni prikazalo da bi bli problemi, so pa mi predlagali to kartico. Drugače je bil svetovalec korekten in prijazen, sem bil izredno zadovoljen! :) (naenkrat mi ni blo žal da sem pri SKB)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15040977 (19133) sbawe64
»

SKB Visa debetna kartica namesto Maestro - WTF? (strani: 1 2 )

8025114 (16646) Magic1
»

Obrali so me za 1000€ prek spleta !! pomoč/izkušnje!? (strani: 1 2 )

7519258 (14738) Daedalus
»

Visa debit verifikacija problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
4220710 (18462) Vrocipes
»

Napaka banke - imam možnost povračila?

345841 (4390) Invictus

Več podobnih tem