» »

Bi prihranili, ce bi uporabljali Mobi namesto narocnine ?

Bi prihranili, ce bi uporabljali Mobi namesto narocnine ?

Cokolesnik ::

Dejstvo je, da bi prihranili pri vecji kolicini pogovov, ce bi imeli narocnino.

Zato me bolj zanima, kaj pravite glede psiholoskega vpliva (pogledovanje na stanje mobi racuna, opozarjanje sistema o skoraj praznem racunu) na stroske?

Bi se zaradi mobi sistema potemtakem manj pogovarjali, pogovore zmanjsali na nujne, se bolj posluzili spletne komunikacije in s tem prihranili ?

ali3n ::

Hm.. ko sem mel Mobi je blo dovolj okoli 2k sit na mesec; ko sem prešaltal na naročnino se je strošek povečeval (počasi a vstrajno >:D ) na današnjih 5-7k sit na mesec (naročnina všteta); je pa res, da so potrebe večje...
Vendar - nisem en izmed tistih ki "kuhajo govejo juho" po telefonu... pogovori so kratki, jedrnati, (bolj al manj nujni).... mam pa vedno več klicov v tujino/iz tujine....

Psihološki vpliv: sigurno - dokler ne gre za "nujno" telefoniranje - takrat prešaltaš na naročnino...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

undefined ::

Zaenkrat mi je Mobi čist kul. Menim, da 5+k za to stvar plačat na mesec ni več normalno, že samo če primerjamo s ceno širokopasovnega interneta. :)

Cokolesnik ::

ali3n: Hm.. ko sem mel Mobi je blo dovolj okoli 2k sit na mesec; ko sem prešaltal na naročnino se je strošek povečeval (počasi a vstrajno ) na današnjih 5-7k sit na mesec (naročnina všteta)


TOCNO TAKO ! Welcome to the club.:\ Se neki: do povecanih stroskov zaradi narocnine povecini ne pride zaradi vecje kolicine nujnih pogovorov (izjema je mogoce tujina), ampak samo zaradi nekega samo-zavajanja v stilu: eh, sej se ni treba placat, pride racun sele na konc mesca...in pol vsak teden sproti pozabis da si predhodni teden Ze velik natelefoniral; po moje.:)

Iceman: res je, tud cudno razmerje med stroski za eno in drugo. Zato pa tezim, da si vsaj pr mobiju zmanjsam stroske, ce ze za net reskiram fiksno dost denarja mesecno. komu pa je muka mal bolj uporabljat mirc, email, messenger, icq, forum...:\

Zgodovina sprememb…

||_^_|| ::

nikol nisem mel mobija. stroške držim v okviru 5k z naročnino vred. včasih uidejo za jurja al pa dva (tujina). z mobijem bi mel pa sigurno večje stroške pa še več dela.

undefined ::

> komu pa je muka mal bolj uporabljat mirc, email, messenger, icq, forum...

Ali pa E-SMS. :)

ali3n ::

...ampak samo zaradi nekega samo-zavajanja v stilu: eh, sej se ni treba placat, pride racun sele na konc mesca...in pol vsak teden sproti pozabis da si predhodni teden Ze velik natelefoniral; po moje.


cokolesnik: nekako nimam navade (ne razmišljam tako) da bi štel kolk minut govorim... če je nujno je nujno... če mam zgrešen klic, vedno pokličem nazaj (tajnice nimam, ker jih sovražim); so pa vsi pogovori kratki in jedrnati... V stilu kam, kje, kako, kdaj.. adijo, se vidmo...

Za primerjavo: mam par poznanih, ki imajo "privat" in službeno "mobo".. pa naberejo na privatni za 10k sit na mesec... torej "čvekajo"...:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

AlienGT ::

Še dobro da meni zadostuje ena Mobi kartica (za 1.000 SIT kakopak) za dobo treh mesecev, ko je treba račun tako ali tako spet napolniti.

Enkrat sem šel sicer računati do katere meje mesečne porabe se splača vzeti Mobi/naročnino in po takratnih izračunih je bilo to pri cca 2.200 SIT (tarife so zdaj morebiti nekoliko drugačne).

undefined ::

> Še dobro da meni zadostuje ena Mobi kartica (za 1.000 SIT kakopak) za dobo treh mesecev, ko je treba račun tako ali tako spet napolniti.

A tebi tudi? :)

Smorny ::

Gledano matematično: Ob klicanju le v mobitelovih omrežjih in brez SMS-ov in ostalega, se ti splača iti na npr. študentski paket, če porabiš na mobiju več kot 2,5k/mesec.
1100(študentska narocnina) + X * 16.56 [sit/min] = X * 29,70 [sit/min] -> X = 83,7 min
Detajlnejši izračun pa variira od uporabnika do uporabnika, saj so nekateri nori na SMS-e. ostali jih komaj kaj pošljemo, ker vemo, da v eni minuti poveš več kot 160 črk:\
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Cokolesnik ::

lahko je narocniski paket ugoden in mobi po teh kriterijih drazji.

so pa ucinki mobija ki sem jih ze navajal lahko skrita prednost, ki pomeni nizje stroske ob dejstvu, da je narocnina na prvi pogled ugodnejsa kot mobi. ni pa nujno, da pri vsakem posamezniku.

poznam primer: dijak je pokuril mesecno 20 jurjev stipendije za telefon, kupili so mu mobi in se je samodiscipliniral ter od stipendije po novem mesecno odstel 2-4 jurje.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Sem imel mobi pa nikoli nisem imel obcutka koliko porabim, mi je pa slo izredno na zivce, da sem moral vedno pazit na to koliko denarja se imam na racunu.

Sedaj imam mobitelov druzinski paket pa skupaj z narocnino mi stroski ne presegajo 2-3k/mesec pa se ne obremenjujem se zaradi denarja saj vem, da ce bom nujno rabil telefonirat zaradi cesarkoli bom lahko tudi po par ur govoril...

Kaboom ::

ista situacija kot pri gandalfarju, imam nujne porabe 3kSIT + 1kSIT popusta, pa vedno dobim položnico za 3kSIT. še vse v mejah normale. domačega telefona ne uporabljam več. ADSL tu pomaga...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaboom ()

bobby ::

a gredo še komu na živce (sprašujem une k majo naročnino) da jih zvrcajo mobi uporabniki??? ga pokličeš nazaj in prvo kar je,kolk maš še na računu??? recmo 250sit,... pi pi pi pi . če maš kej nujnega za povedat, poklič,hitr govor pa odlož.

sem klical nazaj zvrcane. rezultat? računi od 10 do 20k sit. opa sine,to pa ne bo šlo. ne kličem več. rezultat? 5-8k sit. (naročnina+pogovori+sms+gprs=dostop do neta=2ksit)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Tody ::

jah jest se pridružujem druščini z naročnino 5-7 k sam je bila fora tut v tem da se mi ni dal (al sem pa pozabu) it v trgovino pa to. Drugač pa jest ne kličem v tujino oziroma ona ne kliče mene sam je tuki več sms(okol jurja) in gprs (okol 500 sit) sem pa reden gost monitorja da mal vidm kok zdraven zapravim. Zanimi bi bilo če bi znal zračunat kok me stane obvestilo prek gprs al pa kok prek sms ( za to vem da je 12 sit )

lp

Tomi ::

Tudi jaz sem član družine 5-7, kljub temu sem imel okoli 11k, pa enkrat 9 in enkrat 8, drugače pa vedno manj. Z mobija sem šel, ker se mi zdi res neumno, da moram paziti, koliko se pogovarjam. Kolikor pač zapravim, toliko pa zapravim.
Res je pa, da pa redno (recimo) uporabljam Monitor (ali pa GPRS preverjanje stanje), da malo nadziram, koliko me bo olajšal Mobitel naslednji mesec, sekiram se pa ne.

Drugače je pa tako ali tako čez vikende Vega, in ni pene.
metrodusa.blogspot.com

Sergio ::

Nikoli nisem gledal, koliko porabim mobitela, in mi tudi ni škoda pljuniti tistih 7-8k mesečno za mobitel. SMS pa IRC ni isto, kot pa slišati glas svoje ljubljene. Ane :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Cokolesnik ::

sergio: upam da mas bejbo pod storitev prijatelji, zveza&naveza ali kaj podobnega.:D

Sergio ::

Brez skrbi. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zavo ::

Ne bi prihranil nič, ker mi firma plačuje pogovore! Da, tudi privatne...Ne, nisem poslanec...:D

the_unborn ::

meni zadostuje 1000 sit kartica na mesec, vcasih tudi dva meseca, mobija nimam zato da non-stop telefonarim, pac pa da sem bolj dosegljiv kot ce ga nimam, pa se uro imam gor:)

jeti51 ::

Če bi uporabljal Mobi, bi vsekakor bil na slabšem, saj so moji trenutni mesečni računi za mobitel tam nekje 0 SIT (brez DDV).:D

||_^_|| ::

bobby: ne kličem zvrcarjev in ne odgovarjam na SMSje z vsebino:"ej a maš jutr kej cajta okol šterih?" Ko te jebe, poklič me pa praši.

Tody ::

ja men gre tut na kurac folk je tok špara da kr res ni. Če maš mobitel ga maš zato da telefoniraš in če daš 70 čukov za telefon k ma wap pa irca pa kaj jest vem še kaj pol itak da zagoniš še 10 k za stroške. Res pa je da nekateri pač nimajo koga klica niti s čim plačat mal off topic se pa prob blesavo zgubljeno počutim če nimam mobitela sabo kšn dan. Nevrjetno kolkrat rab človek kalkulator ko nima niti enega sabo :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

bostjan11s ::

hja mam tudi naročnino, kartice he he ziher bi jih skuril cca 15 na mesec zdaj imam račun cca 7000 sit s tem da ogggromno kličem na 70% cenejšo številko
tak da ne bi menjal več
aja finta zdaj so pri mobitelu podaljšali čas opomina preden izklopijo telefon :)))))

bostjan11s ::

hja prek gprs-a in tega novega planeta (preverjanje stanja) gre meni cca 3 kilo kar znaša če se ne motim 1.5 sit na kilo kar je uf da zračunam recmo 5 sit tak, da se kar splača....

hipi69 ::

Tut js z naročnino vred ne zapravim več kot 3-4k sit na mesec tak da se mi zdi da je naročnina ob zmerni porabi veliko boljša rešitev.

krneki0001 ::

Jst mam služben mobi - vsak mesec nakažejo 3k, pa se mi še nabira gor, zdej mam po enem letu okol 20k gor.

LP
Nebivedu

ahac ::

nebivedu: reč naj ti dajo rajš kakšen hud telefon..

jaz porabm manj kot 1k/mesec (tastar Halo).. smse pa itak pošiljam z neta..
tko, da se mi naročnina ne splača

mrTwelveTrees ::

jaz mam pa Pomladi paket od simobila . nebi mogel biti bolj zadovoljlen
porabim pa od 2k - do max 5k, povprečno 3500 :D

SkIDiver ::

Jz pa ravno razmišljam, da bi šel na naročnino pri Mobitelu, ker mi grejo mobikartice že pošteno na jetra pa prišparal bi saj na mesec ponucam 2000 sit in več. Treba zadevo še mal preštudirat pa preračunat kaj se bolj splača še za enkrat.

Tody ::

pa vsi k uporabljate mobi kartice ful onesanžujete okolje >:D

krneki0001 ::

Tody - s čim pa onesnažujemo okolje? - jst kartice že 3 leta nisem kupu. - če bi pa jo mogu, bi jo šu pa na pumpo, k ti jo na računu izpiše.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: koliko novcev osebno odrinete za storitve mobilne telefonije

Oddelek: Novice / Ankete
494139 (2987) mtosev
»

na izi (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
565917 (4398) Jan987
»

Prenos iste Gsm številke v katerokoli omrežje

Oddelek: Mobilne tehnologije
354145 (3297) tengo
»

Pošiljanje sms-jev

Oddelek: Mobilne tehnologije
424722 (4055) CaqKa
»

mobitel + naročnina

Oddelek: Mobilne tehnologije
101405 (1236) Ziga Dolhar

Več podobnih tem