Forum » Omrežja in internet » Eduroam
Eduroam
d4vid ::
Živjo, ima kdo od vas tukaj eduroam račun in bi mi povedal podatke? Meni je namreč potekel račun, računalničarja pa nekaj časa ni...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
vorantz ::
Um...vsaj kar se tiče fri je eduroam stuff vezan na AD in bi ti s tem dali dostop do VSEGA (estudent, učilnica, itd)
Soo...nope
Soo...nope
kako ti lahko poteče eduroam račun ?
Žal ne vem
Sva govorila s računalničarjem pa je tako rekel... Pa povedal je da je zelo zaposlen zadnje čase in nima časa uredit.
Pri povezavi na androidu (na okoli 50 napravah) napiše napako, julija je še vse delalo bp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()
...:TOMI:... ::
Boš pač brez neta... Če ga res NUJNO potrebuješ, boš uporabil mobilni internet. Sicer pa menim, da je eduroam v več kot 95 % namenjen zabavi študentov/dijakov. Nič tako nujnega ni, da bi rabil internet na faksu.
Tomi
hojnikb ::
...:TOMI:... je izjavil:
Boš pač brez neta... Če ga res NUJNO potrebuješ, boš uporabil mobilni internet. Sicer pa menim, da je eduroam v več kot 95 % namenjen zabavi študentov/dijakov. Nič tako nujnega ni, da bi rabil internet na faksu.
a vis bo pa kr sam od sebe delal
#brezpodpisa
...:TOMI:... ::
Vis je najbrž eštudent? Kaj tako nujnega je pri tem? Na izpit se moraš itak par dni prej prijaviti/odjaviti. To narediš doma.
Ok, to spada med tistih 5 %, "študijskih zadev".
Ok, to spada med tistih 5 %, "študijskih zadev".
Tomi
Andrejpan ::
Univerza v Ljubljani je začela izdajati digitalne identitete: https://id.uni-lj.si/index.php?action=i...
V praksi(FRI) pomeni to, da imaš en račun za estudenta/vis, eučilnico, prijava na računalnike pri vajah, eduroam, msdnaa, ... Prav tako so na FRI-ju v začeteku letošnjega leta ukinili @campus identitete(last fri-ja), ki so bile namenjene samo eduromu.
Kar mi je še všeč, da so identitete linkane z sigenco in nlb cerfetikati(mogoče še kateri, samo trenutno nimam podatka o tem).
@d4vid predlagam, da preveriš kako je pri vaši fakulteti s tem(ce si seveda študent uni lj), boš pa zelo težko dobil podatke za eduroam, saj imaš potem direktini dostop še do česa drugea :)
V praksi(FRI) pomeni to, da imaš en račun za estudenta/vis, eučilnico, prijava na računalnike pri vajah, eduroam, msdnaa, ... Prav tako so na FRI-ju v začeteku letošnjega leta ukinili @campus identitete(last fri-ja), ki so bile namenjene samo eduromu.
Kar mi je še všeč, da so identitete linkane z sigenco in nlb cerfetikati(mogoče še kateri, samo trenutno nimam podatka o tem).
@d4vid predlagam, da preveriš kako je pri vaši fakulteti s tem(ce si seveda študent uni lj), boš pa zelo težko dobil podatke za eduroam, saj imaš potem direktini dostop še do česa drugea :)
Univerza v Ljubljani je začela izdajati digitalne identitete: https://id.uni-lj.si/index.php?action=i...
Še nisem na fakulteti, ampak na SŠ... Sicer je res da ne potrebujem nujno, vendar je nekaj stvari ki bi jih rad pogledal ko mam čas.
2 leti nazaj sem eduroam uporabljal za torrente (10/10 linija na šoli, doma še ne 1Mb), sedaj pa samo za brskanje pa za pošto pa to (mam 10/1 in sem čist vesel ).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eduroam - težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 2241 (1811) | crniangeo |
» | Google Apps za šole z neomejeno kapacitetoOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6622 (4719) | Gandalfar |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14160 (8318) | ramiz?! |
» | nov telefon, novi problemi. [omrežje EDUROAM]Oddelek: Pomoč in nasveti | 4653 (4180) | lopov |
» | Priklop na Eduroam s Symbian telefonomOddelek: Omrežja in internet | 4749 (2977) | Kralj5 |