» »

Problemi z internetom

Problemi z internetom

Mrlič ::

Pozdravljeni, imam en problem in upam, da mi boste lahko pomagali.
Torej tu kjer stanujem v podnajemu je povezava interneta 100M/20M. Jaz imam pa zdaj problem, da mi na wirelessu speedtest zazna 3,5/3,5, na UTP kablu pa 4,2/20. Za wireless bi še štekal, saj sem nekoliko oddaljen od routerja in imam le 2 črtice signala, samo za kabel je pa to čisto čudno. Sem potarnal landlordu in je prišel s svojim laptopom in mu je lepo pokazalo 90/20 na kablu, za wireless se pa ne spomnim točno.
Šel sem tudi do routerja z laptopom in mi je na wirelessu potem kljub temu da sem imel laptop čisto zraven routerja pokazalo 20/20, ko sva pa uštekala komp direkt prek kabla v optiko, mi je pa nabilo najprej test skoraj do 100M downloada, samo je potem nekaj zaštekalo in hitro padlo na 30M. Enako mi je pokazal na svojem kompu in je lepo kazalo okoli 100/20. Landlord ima sicer postavljene neke profesionalne routerje in server kište.
Doma pri starših, kjer imam pa povezavo 20/20, mi pa lepo izkoristi celotno povezavo in načeloma nimam nobenih problemov z internetom. Tudi tu nekaj časa nisem imel nobenih problemov, potem je pa kar naenkrat začelo zafrkavati, sem disejblal en service, o katerem je jokal event viewer in je spet delalo, zdaj imam pa spet probleme, kljub temu, da je tisti service izkopljen (ne vem, neki internet connection sharing service al neki tazga).
Pozkusil sem tudi bootati z Ubuntu 12 live CDjem in je bila hitrost povezave praktično enaka. Tako da najbrž lahko izključimo viruse in driverje?
Prenosnik je Lenovo Ideapad Z570, OS Windows 7 Pro 64bit antivirus in firewall imam Panda Pro 2013 (deluje enako tudi če imam antivirus in firewall izklopljen).
Se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo narobe? Je lahko crknila mrežna, da ne prenese hitrejših omrežij? Se je lahko prekurila, ker veliko igram špile in takrat se prenosnik totalno segreje (CPU in GPU temperatura 95°C, za kar so nazadnje na servisu v garanciji rekli, da je čisto ok, saj so kao i7 trpežno procesorji(čeprav četudi bi ta trditev držala, ne vem kako zelo so trpežne komponente blizu CPUja in GPUja))? Garancije pa nimam več že par mesecev.
Aja, modem in router so bili večkrat resetirani.
Prosil bi pomoč in kak nasvet.

Mrlič ::

Bump.
Se komurkoli kaj sanja kaj bi to bilo?

kloko ::

Preveliko neznank je v tej zadevi, da ti bo kdo na daljavo rešil problem.

Po moje edini, ki lahko pomaga, je ta tvoj "landlord". Iz napisanega namreč sklepam, da s tvojim notebookom ni nič narobe. Mrežne kartice običajno ne crknejo tako, da bi omejevale hitrost. Poskusiš lahko npr. z drugim kablom, a dvomim da bo pomagalo.

Praviš, da ima dec postavljene neke hude računalniške sisteme. Posledično ti nikoli ne moreš vedeti, da nima nastavljenih kakšnih filtrov za omejevanje hitrosti oz. že njegovi drugi sistemi zasedejo linijo da tebi ne ostane kaj dosti.

L.p., Kloko

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11952219 (23969) simone
»

SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )

577848 (7194) ArchNem
»

Linksys wrt54gl wireless se sesuje ob IPTV prometu

408857 (6415) aiko
»

linksys WRT54GL, problem pri instalaciji

162451 (2229) teoo
»

Wireless router vs. AP (Acces Point)