Prijavi se z GoogleID

» »

Poceni piščančje meso

Poceni piščančje meso

turk1990 ::

Ima kdo kakšne veze, poznanstva ali bi vedel, kje bi lahko dobil najceneje piščančja prsa.
Pod poceni se smatra za čista piščančja prsa pod 5EUR in neočiščena pod 3EUR?

Meso iščem za večji nakup 20-30 kg, mogoče tudi več(odvisno od cene).
  • spremenilo: turk1990 ()

Isotropic ::

pri kmetu?

SkIDiver ::

V LJ je v Zalogu hladilnica. Nasproti je tudi trgovina domačega mesno-predelovalnega podjetja, ki ima diskontno prodajo. Nekaj ceneje je. Koliko točno pa ne vem. Najboljše vprašat in poklicat. Druga alternativa pa je čakanje na kake popuste v trgovini. V šparu imaš danes 10% off, ker je naša vrsta včeraj nadigrala Češko.

turk1990 ::

Ja no sej akcije spremljam na perutnini ptuj, perutnini pivka, tam je za enkrat najcenejse meso.

matajur ::

Mislim, da boš te cene zelo težko dobil.

Npr. podatek od Pivke
file 5,99 (akcija)
prsi 3,99
Cenejše bo težko.
Cenejša varianta je npr. piščančji razsek (to je meso II. klase, ko je nepravilno odrezano in so npr. polovice ali 2 tretjini prsi). Še vedno je cena
3,59 s tem, da jih moraš prositi, da ti zberejo ven res samo prsi, kar pa najbrž za večje količine (>3kg) ne pride v poštev.

turk1990 ::

Ma ni tako hudo, 2 mesca nazaj je bila akcija piscancjega fileja(zmrznjenega) v perutnini Pivka za 4,59. Od 16. sepmtebra naprej pa je v perutnini ptuj akcija, neociscena za 3.39.

Vsake toliko, se da najt kakšno pametno akcijo.

Brias ::

file je v sparu od 5 - 5.5 eur kg ..

pocakas na -25% bon na 1 izdelek ...

10-11 kg je nekje meja kjer ne komplicirajo ..

ampak moras vzeti pri mesarju dobrih 11kg naenkrat ... ( 1 postavka - minut 25% ,,,, )

turk1990 ::

Mislim, da je v sparu omejitev 5 kg za meso. Tudi to sem ze enkrat izkoristil, samo problem je, da je redna cena v sparu prej 6-7,50...in potem -25%, je se vedno drago.

jalovec09 ::

Gledaš samo na ceno kaj pa na kvaliteto mesa !?
1 evrov gor ali dol vzameš v Perutnini Ptuj, vsaj jaz sem dolgo asa kupoval tam, Lidl crap.

turk1990 ::

Samo na ceno gledam ja, ker ne verjamem, da če plačaš 7€ na kg, so bile kokoši boljše gojene, kot tiste za 5€ kg..:)

ivanuscha ::

Nekje se že mora poznat...tudi jaz bi gledal na kvaliteto.

Okapi ::

Ja, pozna se v tvoji denarnici.;) Čisto nobenega zagotovila nimaš, da je 2 evra dražje meso boljše. Lahko je tudi slabše.

Najceneje bi prišel skozi pri viru - obšel bi trgovinsko maržo in mogoče tudi DDV, če bi kupoval od kmeta. Na pamet rečeno bi morala biti cena pol nižja od trgovinske.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

echo ::

To je res.

Obstaja zaznavna razlika v organoleptičnih lastnostih - okus, tekstura, videz?
Pa recimo to, da imaš pri kvalitetnejšem piščancu manj vode v mesu (to se najbolj vidi, ko pražiš meso) ~ več beljakovin.

Če potrebuješ večje količine mesa, poišči farmo piščancev. Kmet zelo verjetno ne bo ponujal ugodnega nakupa ...

Okapi ::

No, saj s kmetom sem v resnici mislil farmo. Lahko vprašaš tudi v klavnici ali kjer pač se že ukvarjajo z razkosavanjem piščancev. V glavnem, preden pride meso v roke trgovcev. Potem pa kupiš 100 kil, daš v zmrzovalnik in imaš mir za nekaj časa.

O.

dzinks63 ::

Na pamet rečeno bi morala biti cena pol nižja od trgovinske.


Enaka ali celo višja, seveda če ima ta kmet prosto živeče piščance in kokoši na velikem ograjenem zelenem travniku. Če pa so v farmski brojlerski reji in zrastejo do teže za zakol v 6. tednih , bodo cenejši, kvaliteta mesa pa tudi temu primerna.

Velki ::

echo je izjavil:

Obstaja zaznavna razlika v organoleptičnih lastnostih - okus, tekstura, videz?


Osebno kupujem piščanca od kmeta, ki jih goji v prosti reji (verjetno pa ni ravno 100% bio). Moram reči da imam občutek da je piščanec precej boljši, od tistega, ki sem ga pred par leti kupoval iz trgovine, seveda pa je možno tudi da je to moja psiha, ampak mislim da ne. Vides oz. tekstura (a je sploh razlika?) pa sta ista.

echo ::

Tekstura zame pomeni, kakšen občutek "pusti pod usti". Kar je v veliki večini odvisno od priprave, pa vendar.
Spomnim se piščanca v neki kitajski restavraciji, ki je bil obupen, kar penast, vlakna nenormalno velika, kar prekipeval je. Ali pa nabildani piščanci v Španiji, ki so bili prazni, mehki. Okusa pa nikjer.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moralni in ekološki vidiki prehranjevanja (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
96980445 (47398) razerznak
»

Svet, Kot Ga Razume Monsanto (GSO) (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
87776033 (32782) jype
»

Vegetarijanci in "umetno" meso (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37031072 (21791) Twix
»

Zdrava in poceni študentska prehrana v LJ.

Oddelek: Loža
244712 (855) Double_J
»

Hrenovke - škodljive? Da ali Ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10219959 (16644) MojsterLeo

Več podobnih tem