» »

Kako najlažje spraviti RS232 12V na 5/3.3 V?

Kako najlažje spraviti RS232 12V na 5/3.3 V?

eVro ::

Imam "USB-to-Serial" pretvornik z FTDI čipom. Ker ne bi kupoval še enega pretvornika za 5V serijsko komunikacijo, me zanima, kako bi najlažje spravil logične nivoje na 5V? In kako na 3.3V?

Pa ne kažite mi ebay linkov kjer USB na 5V serial stanejo ranga nekaj dolarjev! To poznam, zanima pa me zgornji način.
  • spremenil: eVro ()

techfreak :) ::

Si prepričan da res deluje na 12V? Veliko jih namreč deluje na 5V, kar ponavadi deluje tudi na napravah ki potrebujejo višjo napetost.

Če pa res deluje na 12V pa lahko uporabiš čip iz serije MAX220 - MAX249 v primeru da potrebuješ samo TX/RX/5V/GND.

Recimo MAX233A deluje na 5V (torej rabiš 5V vir napetosti), podpira hitrosti do 220 kbps ter za delovanje ne potrebuje dodatni kondenzatorjev.

Primerjavo med njimi lahko najdeš v: http://datasheets.maximintegrated.com/e...

TESKAn ::

Razdri pretvornik. FTDI čip ima logične nivoje in za njim je najverjetneje kak MAX232 ali podoben, ki jih pretvori v standardne za RS232. Lociraj ta pretvorni čip, najdi datasheet, na pin, prek katerega prejema podatke od FTDI čipa priklopi RX signal, pin, prek katerega pretvornik pošilja podatke v FTDI čip pa odlotajstran z PCBja in na povezavo, ki gre v FTDI čip priklopi tvoj TX signal. Nogico pretvornika moraš odlotat, ker jo pretvornik aktivno pelje in ne boš dobil nič uporabnega, če tega ne narediš. Lahko pa tudi odlotaš kar cel pretvornik in prevežeš signale iz FTDIja na konektor, še najbolj elegantno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posodobitev gonilnikov namerno pokvari ponarejen čip FTDI FT232 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
20440874 (28066) Mr.B
»

Merjenje napetosti akumulatorja z Arduinom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
449928 (8656) Red_Mamba
»

IR receiver za remote in LIRC

131659 (1550) techfreak :)
»

a/d pretvornik -> usb

222206 (1780) BluPhenix
»

Priključitev mikrokrminlnika pic16f877 na USB vmesnik.

352691 (2135) _EN_

Več podobnih tem