» »

Kaj jesti v začetnih mesecih nošenja zobnega aparata?

Kaj jesti v začetnih mesecih nošenja zobnega aparata?

DavidJ ::

Pozdravljeni!

V kratkem mi bo zobozdravnik namestil zobni aparat; spodaj in zgoraj. Pravila čiščenja so mi nekako jasna, tisto kar me bolj skrbi pa je to, kaj in kako bom v tem času jedel. Zavedam se, da bo prvih nekaj mesecev precej bolečih, zato sprašujem vse, ki ste kdaj imeli takšno stvar v ustih, kaj ste takrat jedli.

Tisto, kar sem zaenkrat slišal, me navdaja s skrbmi: čokolino, mlečni gris, jogurti in juhe mi nekako pravijo, da bom vmes še lačen...

Vsak nasvet dobrodošel! :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

mj123 ::

Jaz sem sicer imel aparat samo spodaj, ampak razen v prvem ali včasih še drugem dnevu po "zategovanu" nisem imel probleme s hrano. Mogoče sem se izogibal samo hrani, ki jo moraš odgrizniti s sprednjimi zobmi - recimo jabolka sem si narezal, skorjico kruha sem trgal bolj zadaj,...

connel ::

Po čokolinu niti približno ne boš lačen, če ne bo preveč tekoč.

Ziga Dolhar ::

Em? Dobil boš klasični fiksni aparat?

Mislim da ti ne bi bilo treba biti izbirčen pri hrani. Res je, ne boš mogel zagrizti v celo jabolko. Večino stvari boš lahko jedel, le paziti boš moral, da ne boš preveč globoko zagrizel in tobe zasadil globoko v hrano, ker boš lahko odlepil aparat. Kruhova skorja, recimo, je zell nevarna.

Predvsem boš moral dobiti občutek za nežno grizenje.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

SaXsIm ::

Nič kaj posebej boleči niso prvi meseci. Morda kakšen dan, dva, kasneje pa se navadiš. Sicer pa ti tako ali tako na začetku ortodont aparata ne zategne tako močno, ampak ti postopoma zateguje.
SaXsIm

MUSE ::

Prve dni je malo bolj čudno glede samega občutka nošenja aparata (ne bi rekel boleče, ampak neprijetno). V glavnem po kakšnem tednu se navadiš. Jaz sem jedel bolj mehko in tekočo hrano, kasneje pa kar normalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MUSE ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ovseni kosmiči (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11517358 (14433) kjut
»

Ortodont v Zagrebu

Oddelek: Loža