Forum » Loža » Kaj furajo hipsterji?
Kaj furajo hipsterji?
Temo vidijo: vsi
Karaya 52 ::
Obstaja se slovenska oblika hipsterja, ki je v resnici frankenstein slovenskega trustafarijanca z bells and whistles kolektivizma in zahodnjaskega glama. Slovenski hipster prihaja iz druzine srednjega razreda. Financno je solidno situiran zato za svojo glam fasado veliko zapravi, kljub temu da ta deluje ceneno. Slovenski hipsterji imajo bazo v Bikofeju, ki je eden drazjih ljubljanskih barov. Tja pridejo s kolesom ali JPP, ker morajo dajati vtis skromnosti in ljubezni do narave. Verjamejo, da s pesacenjem in kolesarjenjem resujejo zivljenja v Afriki. Meje med spoloma so na nekaterih mestih zabrisane. Kljub temu, da nimajo redne zaposlitve ob kavi za 2EUR radi debatirajo o druzbenopoliticnih problemih. Ker absolutne resnice ne priznavajo so te debate velikokrat podobne Beckettovim dramam. Pravi postmodernisticni ljudje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
Karaya 52 ::
Skoraj! Slovenski hipster se z razliko od klasicne maskote FF rad umiva in ljubi tehniko (gadgets). Zeli biti med t.i. 1% zato vso to zajebavanje s fasado. Obcuduje yupie vendar je zaradi ekonomske situacije ujet med klasicnim yupijem in klasicnim hipijem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
kuglvinkl ::
Ta debata ni bla misljena kot resna, si pa eni ne morjo pomagat, da ne bi moril in posploseval in jadikoval, kako nimajo dveh evrov za kofe. V bistvu za burek.
vendar, samo do tega odgovora ;).
vendar, samo do tega odgovora ;).
Your focus determines your reallity
nejcek74 ::
prevec si pljuval :)
ceprav v mojem mestecu je trenutno tako, da sploh ne vem vec kdo je hipster kdo pa samo iz hribov. Se po iPhonih jih ne morem locit ker ga ma se zadnji klosar.
ceprav v mojem mestecu je trenutno tako, da sploh ne vem vec kdo je hipster kdo pa samo iz hribov. Se po iPhonih jih ne morem locit ker ga ma se zadnji klosar.
Kdo je hipster kdo pa s hribov :).
Ja poglej, ce majo fixije.
Ja poglej, ce majo fixije.
nejcek74 ::
ma ja, sam ce sedijo v kaficu pa nikoli ne ves :), tako kot pr babi ne ves a je oblika od josk al od modrca
tt2advanced ::
Kaj pomeni hipster? Sem že bral o tem, ampak ne razumem.
Pa baje, da jih je tudi na borzi? Kaj ima hipster zveze z borzo in delnicami?
pač vzameš za primer eno hipster fashion trend firmo urban outfitters npr..kjer je ciljna skupina kupcev med 18-24, ki s svojih ipadov in drugih stvari za 40% od začetka leta povečajo online nakupe, dobrer pogled na spreminjajoče trende (trgovine menjajo robo na 14 dni ter majo custom made robo za različne trgovine, tko da majo glamur butikov s koristijo verige), zgradiš močno online skupnost (blogaš, katalog daš na pinterest..) koncept poslovanja temelji na e-comerciali.. beri naprej, če te zanima..
http://talentedblonde.com/mating-dating...
http://investor.urbn.com/phoenix.zhtml?...
What Else Is There?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tt2advanced ()
čuhalev ::
Furajo šal okoli vratu, ko sploh ni mrzlo. Pa mislijo, da se oblačijo s stilom, čeprav meni oblačila delujejo povsem naključno izbrano.
gruntfürmich ::
a hipsterke rade dajo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
bolkonsky ::
Pozabli ste na instagram pa napisi pod sliko #komentiram#tema#slotech. Upam da sem prav napisu :D Drugače mi je od sestre prjatlca razložla, kaj pomeni bit hipster. Če si hipster si drugačen od drugih, maš svoj stil oblačenja, poslušaš muziko ko ma manj kot 1mio ogledov na yt, tut če je zanič jo poslušaš ! Ne vem pa kaj je razlika med swag pa hipster ? :)
murmur ::
Obstaja se slovenska oblika hipsterja, ki je v resnici frankenstein slovenskega trustafarijanca z bells and whistles kolektivizma in zahodnjaskega glama. Slovenski hipster prihaja iz druzine srednjega razreda. Financno je solidno situiran zato za svojo glam fasado veliko zapravi, kljub temu da ta deluje ceneno. Slovenski hipsterji imajo bazo v Bikofeju, ki je eden drazjih ljubljanskih barov. Tja pridejo s kolesom ali JPP, ker morajo dajati vtis skromnosti in ljubezni do narave. Verjamejo, da s pesacenjem in kolesarjenjem resujejo zivljenja v Afriki. Meje med spoloma so na nekaterih mestih zabrisane. Kljub temu, da nimajo redne zaposlitve ob kavi za 2EUR radi debatirajo o druzbenopoliticnih problemih. Ker absolutne resnice ne priznavajo so te debate velikokrat podobne Beckettovim dramam. Pravi postmodernisticni ljudje.
Genijalno. Mogoce dodatno velja omeniti Pitchfork, kjer jih resno mede vprasanje ali je muzika zgolj povzetek slisanega.
Kenpachi ::
Pozabli ste na instagram pa napisi pod sliko #komentiram#tema#slotech. Upam da sem prav napisu :D Drugače mi je od sestre prjatlca razložla, kaj pomeni bit hipster. Če si hipster si drugačen od drugih, maš svoj stil oblačenja, poslušaš muziko ko ma manj kot 1mio ogledov na yt, tut če je zanič jo poslušaš ! Ne vem pa kaj je razlika med swag pa hipster ? :)
Swag je yolo, yolo je pa mainstream. :)
Zaraki Kenpachi.
Matako ::
Zamenjuješ sekundarne atribute s poglavitnimi indikatorji. V bistvu imaš tukaj imaš seznam indikatorjev, če jih je toliko in toliko odkljukanih potem ...
Skratka samo po telefonu ali feget čepici ne bo šlo. Celo fiksija ti po pomoti kupi kak mehankar, ki se mu zdi zanimiva fora za ob pivu razlagati.
Je pa dejansko tako, da je hipster izgleda res v telo novodobne politične koreknosti ujet japi. In še brez lastnega vira keša. Japiju stare šole je bilo vseeno. On je kar šel. Ako je bilo treba zajebati koga, ga je zajebal; če je bilo treba pofukati puhoglavo blondinko mu tudi ni bilo izpod časti, še zasmejal se je zraven (pa še tiste jebene Armani cote in ostal bullshit so dobile malo dodatne rabe).
Hipster si ne upa tako izživeti - v bistvu ga j klasični "kaj bodo ostali rekli?", zato živi za fasado organskih izdelkov, družbene skrbi in konfekcijskih svetovnih nazorov.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
murmur ::
Zamenjuješ sekundarne atribute s poglavitnimi indikatorji. V bistvu imaš tukaj imaš seznam indikatorjev, če jih je toliko in toliko odkljukanih potem ...
Skratka samo po telefonu ali feget čepici ne bo šlo. Celo fiksija ti po pomoti kupi kak mehankar, ki se mu zdi zanimiva fora za ob pivu razlagati.
Je pa dejansko tako, da je hipster izgleda res v telo novodobne politične koreknosti ujet japi. In še brez lastnega vira keša. Japiju stare šole je bilo vseeno. On je kar šel. Ako je bilo treba zajebati koga, ga je zajebal; če je bilo treba pofukati puhoglavo blondinko mu tudi ni bilo izpod časti, še zasmejal se je zraven (pa še tiste jebene Armani cote in ostal bullshit so dobile malo dodatne rabe).
Hipster si ne upa tako izživeti - v bistvu ga j klasični "kaj bodo ostali rekli?", zato živi za fasado organskih izdelkov, družbene skrbi in konfekcijskih svetovnih nazorov.
Pa se nekej mi nikol ni blo jasno pri njih - kako v bistvu pride do hi(p)sterija - ko se neki nakljucni dan zjutrej zbudijo in pogledajo u spegu, preseneceno ugotovijo, da so jim cez noc zrasle brke, "ej lasi so kr mal faktap zaviti", "poglej to pa se mejkap mam ze gor","o fak pa ti-srt se mi je cez noc raztegnu", "o fak pa kdo je prnesu od dedija ceule", "ej pa kaj je to z mojimi hlacami naenkrat", pa tko. Skratka, to se jim zgodi naenkrat in to cez noc. Oni taki so. Taki enostavno ratajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: murmur ()
Maš na izbiro a boš swag ali hipster, star si 15 let za kaj se boš odloču ? :D Pravilen odgovor bi bil nekaj tretjega.
murmur... po mojem gre za proces. Osebno sumim, da je najprej pedrska kapica, nakar mogoče šalček... potem somišljeniki, Bi-ko-fe in bolj proti koncu fiksi (ipak so slovenski hipsterji dokaj socio). Frizure in bradice vedno pridejo sorazmerno pozno v takih metamorfozah, ne vem zakaj.
Glede let - hipsterstvo postane učinkovito šele v študentskih letih, SŠ bodo izpadli neresno celo drugim hipsterjem.
Drugače pa tukaj je še en poizkus vodiča po hipsterstvu, bolj brošura:
http://www.catawba.edu/academic/english...
EDIT: tudi ta avtor potrjuje kapico kot indikator št. 1!
EDIT2: flanel srajce? Je bil Cobain prvi hipster?
Glede let - hipsterstvo postane učinkovito šele v študentskih letih, SŠ bodo izpadli neresno celo drugim hipsterjem.
Drugače pa tukaj je še en poizkus vodiča po hipsterstvu, bolj brošura:
http://www.catawba.edu/academic/english...
EDIT: tudi ta avtor potrjuje kapico kot indikator št. 1!
EDIT2: flanel srajce? Je bil Cobain prvi hipster?
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Seveda da ne, prosim ne omenjaj njega in hipsterje v enem stavku. Pa srahce flanelaste je mel book Eddie veder pa vsi ostali. Se enkrat, grunge je ot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Ubistvo bi lahko rekli, da so prvi hipsterji bli knapi. Ker so nosili in še nosijo recimo da flanel srajce :D
Buggy ::
jaz pa ne vem kako bi vas kvazi analitike popredalckal, ker ocitno imate sami grozne teznje po tem
Ne. Napačna frizura? Daria je bolj art-fag bejba.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
Kaj je razlika v modi hipsterja in klošarja?
....
Hipster ma v žepu iPhone :D:D:D
uf še ta
Zakaj ma hipster iPhone?
....
Da lahk gre v kafiču na free wifi pogledat, če mu je mama nakazala dnar :D
....
Hipster ma v žepu iPhone :D:D:D
uf še ta
Zakaj ma hipster iPhone?
....
Da lahk gre v kafiču na free wifi pogledat, če mu je mama nakazala dnar :D
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
tt2advanced ::
Genijalno. Mogoce dodatno velja omeniti Pitchfork, kjer jih resno mede vprasanje ali je muzika zgolj povzetek slisanega.
tale je mal nizka.. k je en kup artistov tm, k so res dobri..
What Else Is There?
Glugy ::
Hipster ni sam da si proti mainstreamu. Recimo jz se dokaj upiram mainstreamu pa se zato še nimam za hipsterja.
blackbfm ::
če bi dal neomejen prenos pol ne bi blo za hipsterje...free wifi pa to
v bistvu si hipster
Hipster ni sam da si proti mainstreamu. Recimo jz se dokaj upiram mainstreamu pa se zato še nimam za hipsterja.
v bistvu si hipster
Glugy ::
"The hipster adopted the lifestyle of the jazz musician, including some or all of the following: dress, slang, use of cannabis and other drugs, relaxed attitude, sarcastic humor, self-imposed poverty and relaxed sexual codes." ( wikipedia )
Sorry ampak to me ne opiše :) Sploh pa jz sm tak kakršn sm že od malga. Apple me ne zanima, prevelika oblačila me ne zanimajo, ponošene obleke drugih ljudi me ne zanimajo, nism nor na zložljiva kolesa, pač sam preprost sm nism pa hipster. Pač nism ovca ampak to še ne pomen da morm avtomatsko bit hipster. Z svojo glavo razmišljam, ne obremenjujem se tok kaj si drugi misljo da je prov to je pa tud vse.
Sorry ampak to me ne opiše :) Sploh pa jz sm tak kakršn sm že od malga. Apple me ne zanima, prevelika oblačila me ne zanimajo, ponošene obleke drugih ljudi me ne zanimajo, nism nor na zložljiva kolesa, pač sam preprost sm nism pa hipster. Pač nism ovca ampak to še ne pomen da morm avtomatsko bit hipster. Z svojo glavo razmišljam, ne obremenjujem se tok kaj si drugi misljo da je prov to je pa tud vse.
LitralSM ::
Vajenc ::
Jaz sem pa mislil, da so hipsterji ljudje, ki nimajo smisla za modo in se oblačijo v H&M.
Ravno obratno, znak, da imajo v H&M hipster modo, pomeni, da imajo hipsterji smisel za modo. To kar oni nosijo in poslušajo je sedaj moderno, čeprav so vzorci iz drugega časa. Kolesarjenje pa je tudi zdravo, pa magari na fixijih.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
tumare ::
Kolesarjenje pa je tudi zdravo, pa magari na fixijih.
I witnessed the whole thing. He was right in front of me when he crashed and hit the wall. He unfortunately couldn't stop because he was riding a fixie and we were coming down a steep hill.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tumare ()
LitralSM ::
Jaz sem pa mislil, da so hipsterji ljudje, ki nimajo smisla za modo in se oblačijo v H&M.
Ravno obratno, znak, da imajo v H&M hipster modo, pomeni, da imajo hipsterji smisel za modo. To kar oni nosijo in poslušajo je sedaj moderno, čeprav so vzorci iz drugega časa. Kolesarjenje pa je tudi zdravo, pa magari na fixijih.
stil =/= moda
moda označuje trenutno stanje ali obdobje (tored sedaj), stil pa osebne preference oz.preference skupine.
Hipsterji furajo kaj? osemdeseta? Ok, ni problema. Kul stil, ne pa tega posploševat na modo.
H'n'M pa ni noben znak za modo. Se znam moderno obleči iz kompleta oblačil sa kitajske za 150 kuna.
blackbfm ::
He unfortunately couldn't stop because he was riding a fixie
Glupa izjava. Seveda je glupo tut to, da si na kolo ne montiraš zavor
H'n'M pa ni noben znak za modo. Se znam moderno obleči iz kompleta oblačil sa kitajske za 150 kuna.
v hm greš po gate in podobno, ostala roba je pa precej pod nivojem in slabe kvalitete
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
tumare ::
Seveda je glupo tut to, da si na kolo ne montiraš zavor
Ali pa je to namreč izraz tvoje unikatnosti.
No brakes. Can't stop. Don't want to, either.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi Pony (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8973 (6237) | Ganon |
» | Mozillin Quantum bo zamenjal Gecka (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 22434 (18820) | BigWhale |
» | Lexusova lebdeča rolka ne prinaša revolucijeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 41483 (27945) | Markoff |
» | Ziferblat - nov koncept kavarne?Oddelek: Loža | 2673 (2195) | Gandalfar |
» | Čudna navadaOddelek: Loža | 3091 (2129) | LordTado |