Forum » Strojna oprema » Katera mini-PCI mrežna namesto intel 2200?
Katera mini-PCI mrežna namesto intel 2200?
lopov ::
Živ,
iščem nadomestilo za omenjeno WiFi mrežno -- intel 2200 je (bila) precej pogosta, a ne podpira "n".
Hec je v tem, da rabim za laptop na katerem teče linux (lubuntu). Našel sem dve, a nobena (menda) ne dela zadovoljivo:
* Broadcom BCM43222 4322 mini-PCI a/b/g/n (problem z gonilnikom)
* R52n Mikrotik 802.11a/b/g/n (draga in še nimam info, če je sploh kdo uporabil v prenosniku :)
Se priporočam za preloge!
Thx,
b.
iščem nadomestilo za omenjeno WiFi mrežno -- intel 2200 je (bila) precej pogosta, a ne podpira "n".
Hec je v tem, da rabim za laptop na katerem teče linux (lubuntu). Našel sem dve, a nobena (menda) ne dela zadovoljivo:
* Broadcom BCM43222 4322 mini-PCI a/b/g/n (problem z gonilnikom)
* R52n Mikrotik 802.11a/b/g/n (draga in še nimam info, če je sploh kdo uporabil v prenosniku :)
Se priporočam za preloge!
Thx,
b.
x86 verzija, procesor je PIII :)
@hojnikb -- ni mi znano, da bi imel intel v ponudbi mini-PCI z N; najbrž misliš mini PCI-E?
Iščem nadomestilo za točno tako:
@hojnikb -- ni mi znano, da bi imel intel v ponudbi mini-PCI z N; najbrž misliš mini PCI-E?
Iščem nadomestilo za točno tako:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
hojnikb ::
aaaa mini-PCI
to bo pa res težka, razn tega kar si napisu...
in kaj je narobe z wifi G ?
#brezpodpisa
aaaa mini-PCI
Menjal sem ruter, z WRT54GL sem šel na TP-Link N900, poleg tega sem v vse domače laptope vgradil N-6300 (z ebaya) in zaradi te nesrečna kartice moram imati ruter na "G only", drugače ima probleme (se ne poveže). Pa ker lahko :)
Aye, vse boš zvlekel iz mene :))
Gre za Latitude X1, prastari 12.1" kateri mi je bolj za igračkanje kot resno delo; oddelal je več kot kateri drugi prenosnik katerega sem imel, videl skoraj cel svet in še vedno veselo brca Na žalost ima samo 2 USB porta, tako da mi takšna rešitev ne ustreza.
Gre za Latitude X1, prastari 12.1" kateri mi je bolj za igračkanje kot resno delo; oddelal je več kot kateri drugi prenosnik katerega sem imel, videl skoraj cel svet in še vedno veselo brca Na žalost ima samo 2 USB porta, tako da mi takšna rešitev ne ustreza.
Če najdem kaj "pametnega" in bo delovalo, javim. O upokojitvi ne razmišljam, super zadeva ki je ni škoda in gre z mano povsod po svetu & več kot odlično sulži svojemu namenu. Pomoje bom kar naročil Broadcom BCM43222, če ne bo sreče lahko še vedno vtaknem v nek windows laptop.
69charger ::
Če imaš na voljo le dva USB porta, zakaj ne bi kupil USB Hub in imaš potem 4+1?
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Kot rečeno, sem pripravljen sprejeti riziko in sem z ebaya naročil omenjeno kartico, zaenkrat je s poštnino vred manj kot 10EUR.
Update -- kartica je prejšnji teden prispela, a sem moral počakat na vikend da sem imel čas za vgradnjo.
Najprej sem preveril da je podprta (http://wireless.kernel.org/en/users/Dri... --> v tabeli sem poiskal [14e4:4350]), na mojo sreču je to podprt model :D
Preveril dmseg in seveda je pisalo, da manjka firmware:
Nekaj googlanja mi vrne odgovor, da je firmware v paketu "firmware-b43-installer"; iskaže se, da je paket že nameščen. Preverim, kaj se nahaja v mapi /lib/firmware in b43 ne obstaja, poskusim z reinstall paketa pa ne obrodi sadov. Nekaj googlanja me pripelje do paketa "linux-firmware-nonfree" v katerem je omenjeni fw. Namestim, reboot in dela :)
Ruter, zaradi katerega sem sploh šel v menjavo kartice pa še pride na vrsto. Dovolj za en vikend :P
Najprej sem preveril da je podprta (http://wireless.kernel.org/en/users/Dri... --> v tabeli sem poiskal [14e4:4350]), na mojo sreču je to podprt model :D
Preveril dmseg in seveda je pisalo, da manjka firmware:
[ 24.150483] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43/ucode16_mimo.fw" not found [ 24.150595] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43-open/ucode16_mimo.fw" not found
Nekaj googlanja mi vrne odgovor, da je firmware v paketu "firmware-b43-installer"; iskaže se, da je paket že nameščen. Preverim, kaj se nahaja v mapi /lib/firmware in b43 ne obstaja, poskusim z reinstall paketa pa ne obrodi sadov. Nekaj googlanja me pripelje do paketa "linux-firmware-nonfree" v katerem je omenjeni fw. Namestim, reboot in dela :)
[ 37.252074] b43-phy0: Loading firmware version 666.2 (2011-02-23 01:15:07) [ 37.376372] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready . . [ 202.280313] wlan0: authenticate with c0:c1:... [ 202.312553] wlan0: send auth to c0:c1:... (try 1/3) [ 202.315587] wlan0: authenticated [ 202.315948] b43 ssb0:0 wlan0: disabling HT/VHT due to WEP/TKIP use [ 202.316203] wlan0: associate with c0:c1:... (try 1/3) [ 202.318807] wlan0: RX AssocResp from c0:c1:... (capab=0x431 status=0 aid=5) [ 202.328564] wlan0: associated [ 202.328626] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
Ruter, zaradi katerega sem sploh šel v menjavo kartice pa še pride na vrsto. Dovolj za en vikend :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem innbox-router-udpxy?Oddelek: Omrežja in internet | 4749 (3951) | Daniel |
» | Ubuntu 13.04 Raring RingtailOddelek: Operacijski sistemi | 5624 (3566) | b3D_950 |
» | lenovo r61 random freezingOddelek: Pomoč in nasveti | 824 (794) | Krusell |
» | WiFi Woes ... 2 x Linux : Belkin + LinkSysOddelek: Omrežja in internet | 1567 (1052) | Icematxyz |
» | WiFi ne dela na Lenovo R500 z Ubuntu 10.04 LTS (64 bit)Oddelek: Operacijski sistemi | 1553 (1358) | Icematxyz |