Forum » Pomoč in nasveti » TomatoUSB router kot client
TomatoUSB router kot client
DuleKrtola ::
Imam nek obstoječ WIFI router, ki ga ne morem administrirat (R1). Imam pa še en router z USB portom in tomatoUSB softwareom (R2). Na R2 imam priklopljen disk, ki bi ga rad shareal v omenjen wifi network R1.
V tools/network na R2 sem nastavil "WiFi mode" na "Wireless client". R2 se skonekta na R1 wifi - če se sshjam na R2 lahko z njega pingam ostale cliente v R1 wifiju. Sicer ifconfig tega ne izpiše, ampak sem z wiresharkom zvohal, da je R2 dobil IP 192.168.0.5 - ko pingam nekega drugega clienta, paketi letijo iz tega ipja.
R2 očitno dobi IP kot wifi client omrežja R1, vendar na temu IPju ne sharea diska. Če pa se na R2 priklopim preko LANA, mi ta dodeli IP, imam tudi dostop do USB sharea. Neka nastavitev torej manjka. Kako torej prepričam R2, da bo postal le še en client v omrežju R1 in delil svoj storage?
EDIT:
Z drugih clientov lahko tudi pingam R2 v omrežju R1, le storagea ne vidim
V tools/network na R2 sem nastavil "WiFi mode" na "Wireless client". R2 se skonekta na R1 wifi - če se sshjam na R2 lahko z njega pingam ostale cliente v R1 wifiju. Sicer ifconfig tega ne izpiše, ampak sem z wiresharkom zvohal, da je R2 dobil IP 192.168.0.5 - ko pingam nekega drugega clienta, paketi letijo iz tega ipja.
R2 očitno dobi IP kot wifi client omrežja R1, vendar na temu IPju ne sharea diska. Če pa se na R2 priklopim preko LANA, mi ta dodeli IP, imam tudi dostop do USB sharea. Neka nastavitev torej manjka. Kako torej prepričam R2, da bo postal le še en client v omrežju R1 in delil svoj storage?
EDIT:
Z drugih clientov lahko tudi pingam R2 v omrežju R1, le storagea ne vidim
- spremenil: DuleKrtola ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mikrotik nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 3162 (2562) | Poldi112 |
» | Ping in routerja.Oddelek: Omrežja in internet | 1339 (1220) | SeMiNeSanja |
» | Težava s TP-linkomOddelek: Omrežja in internet | 4545 (4060) | Hayabusa |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3086 (2471) | NeMeTko |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3866 (3340) | NeMeTko |