» »

T-2 TV v tujini

T-2 TV v tujini

oCTANE97 ::

Zdravo. Imam eno vprašanje.
Sem naročnik na T-2jev T3 MEGA paket. Trenutno živim v tujini (Nizozemska), kjer je skoraj edina možnost spremljanja slovenske TV preko interneta (rtvslo) ali preko Iphona in VPN-ja (icycafe). Zanime me:

- Ali je možno icycafe-jev VPN server uporabiti na Windows XP na navadnem računalniku (na njihovi spletni strani piše da je samo za iOS)? S tem bi pridobil slovenski IP in lahko bi gledal TV preko T-2 Agenta z mojim uporabniškim geslom in imenom
- Doma v Sloveniji imam tudi router. Lahko vzpostavim VPN server doma, in se preko njega povežem, ter pridobim slovenski IP? V tem primeru bi lahko gledal celo preko T-2 VLC playerja? Je potrebno imeti doma velik upload?
- Ali obstaja kakšna druga varianta, da bi lahko prišel vsaj do par slovenskih programov na računalniku v tujini na T-2 Agentu ali VLC playerju?

Hvala za pomoč.

Mitch ::

Jaz sem za svojega bratranca ko je bil službeno na slovaškem zrihtal kar OpenVPN na mojem routerju preko TomatoVPN firmwarea. Poglej, če ti tvoj router podpira Tomato ali kateri drug firmware z VPN podporo (OpenWRT, DD-WRT,..). Če ti router to ne omogoča še vedno lahko inštaliraš OpenVPN na PCju sam je malo več zafrkancije kot z routerjem (odpiranje portov na routerju, požarnem zidu,...). Kar se tiče uploada je T2 to Go mišljen predvsem za mobilne naprave (smart phones in tablice) tako da se mi zdi, da je omejen na max 2 mbita. Tudi z 1 mbitom se da dokaj v redu spremljat programe...

...:TOMI:... ::

udpxy je rešitev.

Na neuradnem forumu poišči udpxy playlisto in navodila. Seveda potrebuješ ustrezen router itd.
Tomi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači VPN (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12724637 (10485) Daniel
»

Težave z VPN-om

Oddelek: Omrežja in internet
203131 (2476) Zvitor