» »

Poceni peltier

Poceni peltier

frenk ::

Zdravo!

Zadnjič sem gledal cene peltierjev na www.dangerden.com strani in se mi zdi 38$(cca. 8k sit) za 226W peltier precej malo. Glede shippinga pa so mi rekli da bi ga lahko dali v kuverto in me pride 10$(cca. 2100 sit), kar je skupaj 10k sit. Ali je tak peltier dovolj močan za navitega tbredaB?? Na koliko stopinj bi ga spravil?? Ali obstaja tudi močnejši peltier??

morphling1 ::

Ja pelti so v US dost pocen, problem je zame predvsem njihova praktičnost. 226W je za tbrede kar dovolj močen da se že nekaj začne dogajat, samo z voltažo ne smeš pretiravat pa bo kar dobro hlajen.
Zadeva ima zame uporbanost bolj v testne namene, da bi pa to imel dalj časa pa ni ekonomično, preveč štroma pokuri, da ne govorim o vsej oddani toploti. Za normalno veliko sobo ob 24/7 delovanju bo dovolj za kar konkretno ogrevanje zraka pozimi, kako pa poleti pa raje ne pomislim, radiator bi bilo fino imeti kje drugje :)
Močnejši pelti tudi obstajajo samo so že kaki specialni in verjetno tudi zelo dragi, 226W je trenutno najmočnejši razširjen pelt.
Kako pa približno zračunaš kaj lahko pričakuješ od pelta pa tu : Idej za resitev kondezacije in se vedno imeti pelt ter nizke temperature nekje na sredini teme sem pisal.
Tu pa še kalkulator za izračun oddane toplote proca http://www.benchtest.com/calc.html vedno vzemaj 80% vrednosti
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

frenk ::

Ah elektrika ni problem:P. Ja jest upam da se bom zmenu z unim na dangerden in ga tudi kmalu sprobal. Če na bo deloval dobro na tbreaduB ga bom pa prestavil na ti4200, ki bi ga pa po mojem mnenju moralo hladiti zelo dobro:D.Koliko W pa sploh oddaja ti4200 gpu???

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

peltier element

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352461 (2077) Eru
»

Vprasanje glede uporabe TECa (peltierja)

181396 (1206) TribesMan
»

Peltier

421747 (1202) Vesoljc
»

vodno hlajenje by overman

301445 (1091) Fury
»

Peltier-jev hladilnik...