» »

Windows 8 Access Point

Windows 8 Access Point

Jst ::

Imam osnovno ploščo, ki ima poleg etherneta, tudi Wifi (+anteno).

Gre se za Asus P8Z77-V.

Na Asusovi spletni strani je program ASUS Wi-Fi Engine, ki je del širšega orodja za nadzor računalnika.

ASUS Wifi Engine omogoča, da računalnik spremenimo v Access Point, na katerega se lahko priključujejo prenosniki, telefoni, tablice,...

Ker je program del širšega orodja, je zelo velik (inštalacija).

Jaz bi pa rad uporabljal enako funkcionalnost, brez tega programa. Na spletu pod "Windows 8 how to create access point" (bing, google,... search) se najdejo navodila, kako se naj bi to naredilo.

Problem je, da ne dela. Oziroma dela tako, da access point sicer najde, ampak ni dostopa do interneta. Ali pa tudi računalnik nima dostopa do interneta. Ter ne preživi reseta.

Glede na to, da ima Asus svoje orodje (ki pa žal ni zanesljivo*), me zanima, če ste kdaj naleteli na kakšen program, ki to omogoča?

*Asus WiFi Engine ni zanesljiv v smislu, da se včasih sploh ne moreš povezati, dokler ne narediš reseta, potem te kar vrže dol in ni več dosegljiv,... sami problemi.

Najbolje bi bilo, če bi se dalo access point narediti brez third party programov. Ampak, kot sem rekel, mi ne dela, zato bi bil vesel bilokakšne ideje ali če ste videli kakšen program, ki počne prav to.

Tnx.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

amacar ::

Jaz sem za to vedno uporabljal program connectify me.

Hayabusa ::

Klemzz ::

Pr men noben od teh dveh programov ne deluje, sm probu prek cmd-ja tut ne pali. Vedno napiše "the hosted network couldn'n be started." in "the group or resource is not in the correct state to perform the requested operation."

http://virtualrouter.codeplex.com

Tale program mi ne dela oz. se telefon noče povezati.

Ne vem, zakaj za vraga so morali iz Osmice vreči ven Ad-Hoc WiFi HotSpot?!?!! V Sedmici je bila funkcija prisotna in je delala. Lahko le ugibam, zakaj so se odločili za ukinitev (mogoče zaradi varnosti?), ampak vseeno bi lahko dali vsaj orodje na njihovo spletno stran, ki bi funkcijo vrnila v Osmico. Lahko v obliki programa ali pa orodje, podobnemu zgoraj linkanemu VirtualRouterju.

Ballmer, Ballmer,... :/

No, evo, sprememba. VirtualRouter dela enako kot ASUS WiFi Engine. Enkrat dela, enkrat ne. Trenutno mi dela. Če bo delal kot ASUSov tool, bo delalo naključno dolgo časa, preden bo vrglo dol. In čeprav bo SSID viden, se ne bo hotel več povezati. Upam, da ne bo tako...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wifi kartica kot access point

Oddelek: Omrežja in internet
91012 (747) Ribič
»

Internet z računalnika na telefon