» »

Napajalnik

Napajalnik

««
9 / 19
»»

darkkk ::

mal pomoči bi rabil za napajalnik
proc: xeon E3-1230 v3
grafa: zaenkrat radeon hd 7770, kasneje enkrat nekaj s porabo nvidie 970 oz max r9 280x
1x HDD, 1x SSD, nek dvd rom bo še v kišti... (pa navijalo se ne bo)

Glede porabe bi moral bit xfx 450 vrh glave, ampak če je kaj predvsem tišjega mi ni problem 20€ več dat, npr kaj takega:
http://www.computeruniverse.net/product...
http://www.computeruniverse.net/product...

sam če ni treba mam raj 20€ za pir.

shade84 ::

Pozdravljeni!
Potreboval bi vašo pomoč in sicer imam računalnik z sledečimi komponentami:amd fx-6100 six core procesor,8giga ram in Ati Radeon Hd4500 grafično in 1TB trdega diska zanima me kater napajalnik kupit.Hvala!!

gddr85 ::

budget?
drugač pa kak xfx 550

hojnikb ::

kak xfx 450W bo prek glave..
#brezpodpisa

v bistvu res, vzameš pa lahko potem tud kak bequiet l8 400w, bi moral bit tud tišji

btzajla ::

Živjo,

ker sumim, da me "zajebava" napajalnik me zanima, če kdo prodaja kakšen rabljen, delujoč napajalnik. Mora imeti tudi 6-PIN PCI EXPRESS konektor za grafično (to omenjam ker nevem, če ga imajo vsi). Trenutno imam LC POWER LC5550.

SuperVeloce ::

Kaj točno te heca? Katero grafiko imaš?
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Gre za star računalnik, imam namen kupit novega samo ne še zdaj tako, da bi rad tega usposobil. Problem sem opisal par dni nazaj v Blue screen temi, kjer so tudi vse specifikacije računalnika. Grafična je MSI NVIDIA GeForce 9800 GT 512MB.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: btzajla ()

Sem razmontiral napajalnik in takoj opazil dva napihnjena kondenzatorja, ki sta verjetno delata probleme pri moji težavi. Se to sploh splača zamenjat? Vidim da bi imel kar dela, ker je malo prostora in je težko pridt zraven, da bi jih odlotov. Tako, da se priporočam, če ima kdo ali pozna koga, ki bi prodal napajalnik. Za tko staro kišto pa nevem, če se splača ravno kupovat novega.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

b4d ::

Katerega vzet, cena ni kljucni parameter odlocitve, ponudnik pa mora biti slovenski?

EVGA SuperNOVA G2 750
Seasonic Platinum 760
be Quiet! Dark Power Pro 10 750

Je se kak drug top model okrog 750W vreden omembe?
b4d.sablun.org

seasonic
#brezpodpisa

corsair rm750, hx750, ax760, lepa g750...

igor0203 ::

b4d ::

gddr85 je izjavil:

corsair rm750, hx750, ax760, lepa g750...

Sem imel HX1000i, pa ni bil kompatibilen z mojo maticno. Gigabyte pravi da so testirali in da deluje, celo neobjavljen bios so mi poslali. RMA izvedel za PSU, dobil novega, ista stvar. V drugi masini pa lepo normalno dela :)
b4d.sablun.org

Kako se vam zdi ta napajalnik. Gre za star računalnik zato nočem preveč investirat v to :)

če že hočeš šparat, potem raje kej takega
http://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/n...
#brezpodpisa

Rabim tudi 6-pinski PCI-Express priključek, zato se mi gre za tega, ki sem ga jaz omenil. Sej 3€ razlike pa res ni nevem kaj. Vseeno hvala za mnenje.

sej ga ima

btzajla je izjavil:

Rabim tudi 6-pinski PCI-Express priključek, zato se mi gre za tega, ki sem ga jaz omenil. Sej 3€ razlike pa res ni nevem kaj. Vseeno hvala za mnenje.

tale chieftec je cenejši, malo bolj preverjen oem ga dela (cwt proti godknows kdo pri lcpower) in ima na 12V (moč ki res šteje) le 1A manj.

Absolutno pa štekam, da te tistih 600W (oz. 200W več) zelo premami :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Sej pravim za ta računalnik mi ni tok vazn kaj ima notri. Glavno mi je da dela še nekaj mesecov potem imam itak namen sestaviti novega. Takrat bom bolj gledal na kvaliteto :) To je bl hitra resitev, ker mi stari napajalnik že zelo nagaja. Pa še v ponedeljek ga grem lahko takoj iskat.

Potem pa daš zdele par € več in kupiš recim xfx 550w (oz 450W, če nebo kak hud sistem) in ga preneseš v nov sistem.
#brezpodpisa

Dobil sem nek rabljen napajalnik, da ga zamenjam z mojim starim, ki zajebava in ta sedaj nima prikljucka 4-pin 12V za CPU. Zanima me, če kdo ve kje v Ljubljani prodajajo tak prikljucek?

Priključek, ki ga potrebujem:

sam si ga nared, če še maš star napajalc..
#brezpodpisa

Mam podaljšek za SATA power za disk, misliš da bi odrezov SATA priključek pa ga nadomestil z tem 4pinskim? Na tastarem sta dva taka 4pinska priključka.

če že delaš to, pazi da vzameš taprav rail (rumenga 12V, ne 5V rdečega).
#brezpodpisa

Ja pa imam na žalost samo tega z rdečim (2 rumeni, črna in rdeča).

potem nemorš nič kej s tem.

Zdaj lahko samo en moški molex odrežeš z novega in prlotaš gor iz tastarega ta 4 pinski prklop.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

zakaj ne kupiš priključek

Sej sprašujem, če kdo ve kje bi se ga dal v Ljubljani kupit. Kakšen HTE al pa IC Elektronika? Bi ga raje kupil, kot pa sam nekaj vezal, ker nimam izkušenj priznam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: btzajla ()

google = molex 4pin cpu ceneje
oz. pogledaš na mlacom, conrad, funtech ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

To sem imel v mislih, da bi ta priključek predelal. Sam potem verjetno ne moram kar priključit na novi napajalnik tja kjer so SATA priključki ane?

Vzameš ta ženski (beli) molex in nalotaš gor tisti 4pin cpu iz starega napajalnika. (rumene skupaj in črne skupaj). Priključiš vse skupaj na en prost molex iz novega napajalnika
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

Problem je, ker imam rdeče žice tako kot na sliki, na novem napajalniku pa so potem vsi molexi z rdečo žico.

solatko ::

Vzemi V-meter in izmeri molek. Srednji dve (črni) vežeš zunanjo stran od zatiča na 4 gpu konektroju, 12V pa narediš mostiček na pinih ob zatiču (rumeni). Rdeče (5V) ne pelješ naprej iz molex-a.

http://www.scan.co.uk/products/15cm-sca...

Poglej si vezavo na linku - ti rabiš v bistvu to.
Delo krepa človeka

Hvala za vse nasvete mogoče pa pridejo kdaj prav. Ubistvu sem jaz ena budala, ker nisem takoj pogruntov, da gre 8-pinski konektor narazn :D

solatko ::

Lahko daš samo 4 pin, bolje je 8 ampak, če ni, še vojska ne vzame.
Delo krepa človeka

dj_uro ::

ali je že kdo kupil Corsair napajalnik s sleeved cables?
Ali se da to naročit, da pridejo kabli ''sleeved'', ne pa ''navadni low profile gumijasti''?
vw-klub.si

če hočeš od corsairja mislm, da se da naknadno kupit, sam pride kr drago na kabel
http://www.corsair.com/en-us/power-supp... zna pa te zadeve imet kak mlacom, funtech ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

Master_Yoda ::

Ali lahko Y molex spliter (1 molex v 2) skoduje napajalniku? Napajalnik, ki ga gledam (XFX TS 430) ima 3 SATA priklope in 2 molex. 1 molex bi uporabil za sata s konverterjem, drugega bi pa s spliterjem podvojil in priklopil na Fan controler, na katerega so povezani tudi vsi ventilatorji (4*80mm).

Ne bo škodovalo, dokler ne presežeš obremenitve...

amacar ::

Kateri najcenejši (semi) pasivni (da je neslišen v idle) priporočate. Imam e3-1230v3, r9 280x, bi bilo fajn, če bi bil malo bolj futureproof.

xfx gold 550W ma hybrd passive način. Sam ni pocen..
#brezpodpisa

DarwiN ::

dj_uro je izjavil:

Ali se da to naročit, da pridejo kabli ''sleeved'', ne pa ''navadni low profile gumijasti''?

Prepletene kable lahko naročiš pri Pexonu, praktično v vseh barvnih kombinacijah in za vse vrste napajalnikov.. Ni poceni, ampak je top-shit kakovost. Sem že naročil pri njih. Klik za slike in druge informacije s foruma
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

dj_uro je izjavil:

Prepletene kable lahko naročiš pri Pexonu, praktično v vseh barvnih kombinacijah in za vse vrste napajalnikov.. Ni poceni, ampak je top-shit kakovost. Sem že naročil pri njih. Klik za slike in druge informacije s foruma

hvala za tole... je še kar nekaj ponudnikov, ki so cenejši od Pexona; zanima me, ali lahko ob nakupu napajalca namesto ''navadnih'' kablov dobim (proti plačilu seveda) ''oblečene''?
vw-klub.si

fukich ::

Zdravo. Zanima me kateri napajalnik bo vredu za gigabyte windforce 7950 Ati 3gb?
Hvala

če gledamo v prihodnost, kakšen xfx 550w
vw-klub.si

Moči zagotovo dovolj, nisem pa ravno prepričan za ceno takšnega rabljenega... Vsekakor pa verjetno bolje, kot nakup CX serije od Corsairja. Vprašaj ga, kakšno garancijo omenja (tovarniško?)
edit: cena izgleda še kar ok za takšen napajalnik, vprašaj če lahko zadevo sprobaš (vidiš/slišiš) pri njemu

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Cena je previsoka za 2 leti star psu. cca 40EUR.

Zgodovina sprememb…

Sem kupil grafično gigabyte amd hd radeon 7950 in ta napajalnik, vse vgradil ampak racunalnik se mi prizge, ekran pa ne zazna racunalnika.
««
9 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43187961 (7914) OK.d
»

Kako močan napajalnik za komponente...

Oddelek: Pomoč in nasveti
274707 (4019) hojnikb
»

Nov napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
367068 (6556) Brias
»

Nov PSU