Forum » Problemi človeštva » Delajo v živalskih razmerah
Delajo v živalskih razmerah
Temo vidijo: vsi
Glugy ::
Delodajalc se mora držat pogodbe pa če je vročina al pa ne. In v tem je problem. Obenem ne sme izostat pa še obenem ne sme pustit delavcu da dela ko je nad 28 stopinj. Kako naj oboje naenkrat zadosti pa država ne predvideva. Mal se da z deljenim delovnim časom dobit, mal z dodatno malco/počitkom, in pa z preskrbljeno vodo za hidracijo delavcev. Po moje bi jim lahko tud sončno kremo zrihtal faktor najmanj 30. Da bi se na vsaki dve in pol uri namazal, ker zaščita pač počas zbledi. Tko no ...to da bi vsaj neki naredl naši delodajalci bi blo fajn, država bi pa tud lahk rekla da so v hudi vročine take okoliščine da se lahko vsaj za pol dneva avtomatsko premakne pogodba naprej če gre za delo v hudi vročini. Sam pol bi bli hudi v EU da je pa to spet proti konkurenčnosti pa podobne debilne fore. Ma zame je spoštovanje človekovih pravic na prvem mestu. To da delaš na 28+ ni mačji kašel. Sej tud produktivnost pade. Če bi bli delodajalci kej pametni bi namest da bi silil probal poskrbet za svoje delavce tko k sm že napisal. Pa bi bli v win-win situaciji.

jype ::
Glugy> Kako naj oboje naenkrat zadosti pa država ne predvideva.
Država nima nič s tem. Delodajalec je tisti, ki mora poskrbeti za pogoje, inovativnost pa tista, ki mu omogoča to početi na različne, bolj in manj učinkovite načine.
Država nima nič s tem. Delodajalec je tisti, ki mora poskrbeti za pogoje, inovativnost pa tista, ki mu omogoča to početi na različne, bolj in manj učinkovite načine.
Utk ::
Double_J ::
Jaz delam na dostavi v avtu, ki je na soncu cel dan, brez klime, se ohladi šele okol devetih zvečer (takrat več ni vroč ampak topel). Ne ohladi se tudi, ker moram okna zapirat, ko grem do stanovanja. Sedeži majo tam konstantno temperaturo 40C, in švicam v hrbet 7 ur oz. švicam vsepovsod. Na izbiro mam, da odprem okno in mi v obraz piha 38C zrak oz. več od asfalta al vklopim ventilator, ki mi piha 50+ iz kuhlerja. Šefa pa bk je na morju.
Najhujše pa je da se ful težko skoncentiram na vožno, ko vozim kako urco dve v tej sauni brez vlage.
Spijem pa liter/uro vode oz. radenske in grem povprečno sam enkrat scat. Tak da očitno teh 7 litrov prefiltriram.
Zvečer sem mal omotičen, boli me glava in vrat. :D Pravijo, da se čez 2 dni ohladi jippi jej.
V kuhni pa je nekje 45C 2 metra stran od žara oz pečice. Kamor se lahko grem ohladit, ko moram hrano zapakirat (ironija).
Ob štirih grem delat in vam sporočim prave podatke, bom vzel s sabo termometer.
Ne vem zakaj avto ne bi štel za prostor. Torej... vgradijo naj klimo notr.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
slovenec_89 ::
Sam delam med počitnicami v gradbeništvu, pa da vam povem, sploh delavci (predvsem Bosanci) sploh nočejo drugačnega delavnika kot od 7 do 17.
GenZNPC ::
Včeraj meril temperature na delovnem mestu.
- v avtu 45-46 °C, (ob petih popoldan),
- sedež v avtu 45 (do večernih ur),
- ventilacija v avtu piha 50+ (moj termometer dalje ne meri),
- v kuhni konstantnih 45+
- ko se peljem spustim okna in mi piha še bolj vroče od asfalta, tam kjer sonce pripeka nanj.
- v avtu 45-46 °C, (ob petih popoldan),
- sedež v avtu 45 (do večernih ur),
- ventilacija v avtu piha 50+ (moj termometer dalje ne meri),
- v kuhni konstantnih 45+
- ko se peljem spustim okna in mi piha še bolj vroče od asfalta, tam kjer sonce pripeka nanj.
skibidi
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Pohlep, komuna & kura-jaceOddelek: Loža | 8407 (7347) | Cange |
| » | Odpoved VS odpustitev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14974 (11839) | Arey |
| » | NYT: Amazonov eksperiment, kako daleč lahko žene zaposlene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 46862 (41986) | gruntfürmich |
| » | Zahvala javnemu sektorju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14189 (11896) | Mipe |