» »

Delajo v živalskih razmerah

Delajo v živalskih razmerah

Temo vidijo: vsi
«
1
2

harmony ::

http://www.zurnal24.si/delajo-v-zivalsk...

Zares žalostno. In to za pičlo minimalno plačo v večini primerov, pa še to je vprašanje, če je redno.

Double_J ::

Ja ne vem... če se dela zunaj, verjetno težko shladiš.
Dve šivanki...

Matako ::

Predlagam, da kar ustavimo industrijo do jeseni - itak ga samo serjemo.
/\/\.K.

Invictus ::

Od kdaj pa živali delajo? Da lahko delajo te primerjave?

Če bi živali delale pri teh temperaturah, bi se tam že zdavnaj pojavili zaščitniki živali. Za ljudi jim tako ni mar.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Od kdaj pa živali delajo? Da lahko delajo te primerjave?

Če bi živali delale pri teh temperaturah, bi se tam že zdavnaj pojavili zaščitniki živali. Za ljudi jim tako ni mar.

Pa tko se reče no.

Tko kot se veliki vročini reče pasja vročina.

black ice ::

Invictus je izjavil:

Prav imaš.

mtosev ::

black ice je izjavil:

Invictus je izjavil:

Prav imaš.

za ljudi je tak, da si lahko vedno najdejo boljši job
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

black ice ::

mtosev je izjavil:

black ice je izjavil:

Invictus je izjavil:

Prav imaš.

Voham ironijo? :)

nope

Zgodovina sprememb…

MIHAc27 ::

Verjetno je ravno vročina razlog, da VEDNO ko grem mimo gradbišča (še posebno na slovenskih cestah) večina postopa v senci, le kak bager se premika in dela.

Sem bil pa šokiran v Italiji. Ob 23h se peljem po njihovi obvoznici pri Milanu, in zagledam enga z pnevmatičnim kladivom, ki je delal.
Pri nam sploh ne vem, kako sploh kdaj kaj naredijo. Po Ljubljani je kup preprek, kjer 'kao' popravljajo cesto, a sploh ni nobenega stroja/delavca.

Utk ::

mtosev je izjavil:

black ice je izjavil:

Invictus je izjavil:

Prav imaš.

Zakaj si ga potem ti ne najdeš? Sploh kakšnega pa potem boljšega?

jype ::

Verjetn mu je mami že zrihtala invalidsko penzijo.

Utk je izjavil:

mtosev je izjavil:

black ice je izjavil:

Invictus je izjavil:

Prav imaš.

žal nisem imel priložnosti za dobit kakšen job z kompi oz nekaj podobnega temu. ko se najde takšen job bom delal

opeter ::

jype je izjavil:

Verjetn mu je mami že zrihtala invalidsko penzijo.

Bwahaha. :D :)) Khmm ...

Če grem nazaj na izvirno temo in bom kar naravnost postavil vprašanje: kako pa bi vi delali gradbeništvo?
Namreč človek je še vedno potreben.

Saj tem ljudem tam ni treba delat. Bo že prišla cenejša tuja delovna sila in to zelo dobro vedo tudi (naši) delodajalci ... glede kvalitete pa samo tole: vse to se dandanes dela itak le kratkoročno, služi pa s popravili. Če pa je objekt slabo načrtovan ali pa izveden, se pa bo itak sesedel sam vase (aka strop od hal*).

V prihodnosti pa se bo to baje delalo takole (glej od 0:43 naprej):
Sleep Dealer (2008)

*
- Na sejmišču v Gornji Radgoni se je pod težo snega zrušil del hale
- Pod težo snega se je zrušila streha hale Riko Ribnica
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

energetik ::

Hladilni agregati in konvektorji stanejo ranga par 10.000€, življenska doba pa recimo vsaj 10 let. Torej je strošek nekaj 1000€/leto. Če si tega neka proizvodna firma ne more privoščiti, naj raje zapre svoja vrata.
Jasno je, da se jim j... za svoje delavce.

Druga stvar so delavci, ki delajo zunaj, tam se vročini lahko izognejo samo s premaknitvijo delovnega časa. In tukaj se spet pokaže, da se večini delodajalcev j... za svoje delavce, čeprav s premaknitvijo DČ verjetno en bi izgubili nič. Je res, da se med 22h in 6h ne sme povzročati hrupa, ampak že če bi med vročinskimi valovi delali v 2 kosih npr. 6-12h in potem še recimo 19h-21h bi bilo povsem drugače.

energetik je izjavil:

Druga stvar so delavci, ki delajo zunaj, tam se vročini lahko izognejo samo s premaknitvijo delovnega časa. In tukaj se spet pokaže, da se večini delodajalcev j... za svoje delavce, čeprav s premaknitvijo DČ verjetno en bi izgubili nič. Je res, da se med 22h in 6h ne sme povzročati hrupa, ampak že če bi med vročinskimi valovi delali v 2 kosih npr. 6-12h in potem še recimo 19h-21h bi bilo povsem drugače.

S tem se popolnoma strinjam. Samo kaj, ko večina ne razmišlja takole ... profit, profit. Drugo nadzorne svetove, predsednike uprav, direktorje ter seveda delničarje/investitorje v večini primerov sploh ne zanima ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

imagodei ::

mtosev je izjavil:

žal nisem imel priložnosti za dobit kakšen job z kompi oz nekaj podobnega temu. ko se najde takšen job bom delal

Kako ne? Na Mojedelo.com in mojazaposlitev.si je cel kup povpraševanja za kadre iz IT smeri. V lokalnih računalniških servisih kar naprej iščejo serviserje, dvomim, da bi bilo pri vas kaj drugače.
- Hoc est qui sumus -

49106 ::

In tukaj se spet pokaže, da se večini delodajalcev j... za svoje delavce

Zakaj človek dobi občutek, da so delodajalci humanitarna organizacija.

Samo kaj, ko večina ne razmišlja takole ... profit, profit.

Delavec pa razmišlja samo o svojem mesečnem dohodku.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

večina teh oglasov je za programerje. programirati žal ne znam in lokacija dela rabiti biti v okolici MBja

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

večina teh oglasov je za programerje. programirati žal ne znam in lokacija dela rabiti biti v okolici MBja

Pa pismenost ne sme bit pogoj.

Ja potem jih pa naj še prebičajo vsake tolko, a ne.

Utk je izjavil:

mtosev je izjavil:

Pa pismenost ne sme bit pogoj.

Ja potem jih pa naj še prebičajo vsake tolko, a ne.

Pri nas delavci bičajo delodajalce. Socialna država pa to. Delodajalec mora biti zadovoljen s tem, da se je delavec sploh pojavil na delovnem mestu(brez biča).

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Pri nas delavci bičajo delodajalce. Socialna država pa to. Delodajalec mora biti zadovoljen s tem, da se je delavec sploh pojavil na delovnem mestu(brez biča).

Glede na to, da ima 50% ljudi pod 800 evri plače, PRAV RES!

Čist kamot lahko dokažejo, da so vredni več, odprejo podjetje in morda celo koga zaposlijo.

Lahko pa tudi ti čist komot dokažeš, da si vreden boljših delavcev. Ker morda nekaterim paše "delat" za 800 evrov, pa še doma kaj delajo, ali jim pa ni treba, pač kapitalizem, ponudba in povpraševanje pa te scene, a nimate privatniki tega radi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Aston_11 ::

49106 je izjavil:

Čist kamot lahko dokažejo, da so vredni več, odprejo podjetje in morda celo koga zaposlijo.

Take ponavadi spusti tak s polno ritjo, ki si lahko privošči,da podjetje morda ne nosi dobička. Odpre pač drugo, pa še vedno mu ostane. Uni revež s 500 EUR komaj zbere za kruh in položnice, pa še firmo naj bi si odprl. Vas res vročina seka s takimi idejami.

Lahko pa tudi ti čist komot dokažeš, da si vreden boljših delavcev.

Saj sem. vse mam s.p.

Take ponavadi spusti tak s polno ritjo, ki si lahko privošči,da podjetje morda ne nosi dobička. Odpre pač drugo, pa še vedno mu ostane.

začel sem z 3000 markami, in še to sem si sposodil. Še subvencija za samozaposlitev je danes višja ;)

Zgodovina sprememb…

einstein :P ::

harmony je izjavil:

http://www.zurnal24.si/delajo-v-zivalsk...

Zares žalostno. In to za pičlo minimalno plačo v večini primerov, pa še to je vprašanje, če je redno.

Ne vem, od kdaj je predpisano max. 28 stopinj ampak jaz vsak dan delam na več, kot 28ih stopinjah. Ko delam zunaj, se tudi 40 ne manjka, tako da ne vidim nič posebnega pri tem...

Je pa zanimiv naslov "v živalskih razmerah", kaj pa je človek drugega, kot žival?

MIHAc27 je izjavil:

Verjetno je ravno vročina razlog, da VEDNO ko grem mimo gradbišča (še posebno na slovenskih cestah) večina postopa v senci, le kak bager se premika in dela.

Sem bil pa šokiran v Italiji. Ob 23h se peljem po njihovi obvoznici pri Milanu, in zagledam enga z pnevmatičnim kladivom, ki je delal.
Pri nam sploh ne vem, kako sploh kdaj kaj naredijo. Po Ljubljani je kup preprek, kjer 'kao' popravljajo cesto, a sploh ni nobenega stroja/delavca.

Si že pomislil, da delajo, ko si ti v službi?
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Invictus je izjavil:

Nič ne bo, inšpektorji ne smejo delati v nevzdržnih razmerah. :D

a sploh mamo kakšen zakon do kolk max temp rabijo delavci delati

i386 ::

A dajte no... zdaj so pa delodajalci krivi vsega. Poznam primer gradbene firme, ki trenutno dela kot podizvajalec na enem velikem projektu pa je sam direktor firme iskal če je kak predpis, ki omejuje do kakšne temperature lahko delajo delavci, ker noče izpostavljati delavce takim temperaturam. Pa ker takega predpisa ni, morajo delati zaradi zahtev naročnika.

mtosev> a sploh mamo kakšen zakon do kolk max temp rabijo delavci delati

Imamo. Do 28 stopinj, potem se pa začnejo ukrepi.

freesty ::

In kako se bodo potem delale strehe in podobna dela?

mtosev je izjavil:

Utk je izjavil:

mtosev je izjavil:

black ice je izjavil:

Invictus je izjavil:

Prav imaš.

Malo premisli predn postas... Ocitno si le ne morejo vsi najdit boljsega joba ane?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

saj obstaja prekvalifikacija. nekaterim ljudem so to nudili in jih ni zanimalo. npr delavkam mure

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

mtosev je izjavil:

saj obstaja prekvalifikacija. nekaterim ljudem so to nudili in jih ni zanimalo. npr delavkam mure

Again, zakaj se ti ne prekvalificiraš? Ali sploh za kaj kvalificiraš?
Ker je to lažje drugim pametovat kot sebi dopovedat, a?

jaz vem kaj hočem delat in drugo delo me ne zanima

Zgodovina sprememb…

Upam da boš našel to službo do penziona tvojih staršev. Vsi pa nimajo tega luksuza.

Invictus ::

Utk je izjavil:

Upam da boš našel to službo do penziona tvojih staršev. Vsi pa nimajo tega luksuza.

Ne jamraj. Službo se vedno da najti.

Al pa prekvalificirat.
Če imaš čas bluzit tukaj, imaš tudi čas naučiti se kaj novega.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne jamraj. Službo se vedno da najti.

Al pa prekvalificirat.
Če imaš čas bluzit tukaj, imaš tudi čas naučiti se kaj novega.

Jaz imam čisto vredu službo, mtosev nima pa nobene, pameten je pa u 3pm.

49106 je izjavil:

Lahko pa tudi ti čist komot dokažeš, da si vreden boljših delavcev.

Saj sem. vse mam s.p.

Take ponavadi spusti tak s polno ritjo, ki si lahko privošči,da podjetje morda ne nosi dobička. Odpre pač drugo, pa še vedno mu ostane.

začel sem z 3000 markami, in še to sem si sposodil. Še subvencija za samozaposlitev je danes višja ;)

Upam, da čimprej propadejo taki napihnjenci kot si ti.

harmony> Upam, da čimprej propadejo taki napihnjenci kot si ti.

Jaz pa upam, čimveč takšnih uspe, ker je od njih odvisna bodoča zaposlitev 150.000 brezposelnih.

energetik ::

49106 je izjavil:

In tukaj se spet pokaže, da se večini delodajalcev j... za svoje delavce

Humanitarna organizacija, ker jim omogočijo delo pri max 28°C? Si prebral, kaj sem napisal o hladilnih agregatih?
Pa tudi, če je mala firma s par zaposlenimi - če je tistih ~700EUR za osnovno klimo z montažo tako ogromen znesek, potem ne vem, kako taka firma sploh še obstaja.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Jaz pa upam, čimveč takšnih uspe, ker je od njih odvisna bodoča zaposlitev 150.000 brezposelnih.

Me prav zanima kakšne super produkte in dodano vrednost ustvarja človek, ki ljudem ne privošči neke normalne temperature v službi.

Utk> ki ljudem ne privošči neke normalne temperature v službi.

Tega ni napisal.

GenZNPC ::

Jaz delam na dostavi v avtu, ki je na soncu cel dan, brez klime, se ohladi šele okol devetih zvečer (takrat več ni vroč ampak topel). Ne ohladi se tudi, ker moram okna zapirat, ko grem do stanovanja. Sedeži majo tam konstantno temperaturo 40C, in švicam v hrbet 7 ur oz. švicam vsepovsod. Na izbiro mam, da odprem okno in mi v obraz piha 38C zrak oz. več od asfalta al vklopim ventilator, ki mi piha 50+ iz kuhlerja. Šefa pa bk je na morju.

Najhujše pa je da se ful težko skoncentiram na vožno, ko vozim kako urco dve v tej sauni brez vlage.
Spijem pa liter/uro vode oz. radenske in grem povprečno sam enkrat scat. Tak da očitno teh 7 litrov prefiltriram.

Zvečer sem mal omotičen, boli me glava in vrat. :D Pravijo, da se čez 2 dni ohladi jippi jej.

V kuhni pa je nekje 45C 2 metra stran od žara oz pečice. Kamor se lahko grem ohladit, ko moram hrano zapakirat (ironija).
Ob štirih grem delat in vam sporočim prave podatke, bom vzel s sabo termometer.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Malner ::

GenZNPC ::

Kaj konkretnega pomaga meni zakon, če nisem v "prostoru" ampak v avtu? Ali tistim, ko delajo v kuhni pred štedilnikom. Na hodniku pa je 36C ?
skibidi

hehe očitno se večina tega ne drži. sn bil pred leti en dan prek sš servisa v comtromovi hali kje sestavljajo kompe in tam sn bil točno en dan. not je bilo vroče za popizdit, klime seveda ni bilo, temp not je bil 29-30c al več, potil sn se kot nor ko sn sestavljal kompe na takšni vročini in ves čas je lila voda iz mene
tak,da naslednji dan me tam več ni blo

Zgodovina sprememb…

m0LN4r> Kaj konkretnega pomaga meni zakon

Če tega ne veš, potem nič.

Če razumeš, potem pa lahko delodajalca terjaš za marsikaj.

jype je izjavil:

Več jih je. ;)

No, pa več. Več ko je biznisa, več je dela.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pohlep, komuna & kura-jace

Oddelek: Loža
478407 (7347) Cange
»

Odpoved VS odpustitev (strani: 1 2 )

5614970 (11835) Arey
»

NYT: Amazonov eksperiment, kako daleč lahko žene zaposlene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
6446858 (41982) gruntfürmich
»

Zahvala javnemu sektorju (strani: 1 2 )

5414182 (11889) Mipe

Več podobnih tem