» »

Motorolin Moto X

Motorolin Moto X

AnandTech - Motorola je končno predstavila prvi mobilni telefon, ki je bil v celoti zasnovan pod Googlovim vodstvom. Moto X prinaša v svet mobilnih telefonov veliko svežine, saj gre verjetno za prvi mobilni telefon velikega proizvajalca, ki ga je mogoče sestaviti v toliko različnih kombinacij. To je možno zahvaljujoč sestavljanju v ZDA, saj je Motorola v Teksasu postavila veliko tovarno z nekaj tisoč zaposlenimi, kjer sestavljajo nove mobilne telefone (komponente, ki jih nato sestavijo v celoto v ZDA, vseeno izdeluje Flextronics v Aziji). Cilj je bil katerokoli izmed kombinacij kupcem v ZDA dostaviti v vsega petih dneh. In kombinacij je ogromno. Zadnja stranica je na voljo v 18 različicah, ki se med seboj razlikujejo v barvi in vzorčku, ki je natisnjen na plastiko. Sprednji del ohišja, ki obroblja zaslon, je na voljo v črni oz. beli barvi. Kombinacije še dodobra razširi kar 7 različnih barv, v kateri so na voljo gumbi na robu naprave (gumb za vklop in izklop ter gumba za glasnost) in obroč okrog leče fotoaparata ter še dodatno možnost 16 oz. 32 GB pomnilnika za uporabnikove podatke.
 Poleg obilice barvnih kombinacij bo Moto X nekoliko kasneje na voljo tudi z lesenimi zadnjimi ploščicami

Poleg obilice barvnih kombinacij bo Moto X nekoliko kasneje na voljo tudi z lesenimi zadnjimi ploščicami


Sestavljanje po želji je trenutno na voljo le za kupce telefonov, ki se bodo vezali pri ameriškemu operaterju AT&T, čeprav naj bi se ta ekskluziva končala že kmalu. Drugi ameriški operaterji bodo torej deležni vseh prednosti programa Moto X, a to ne velja za vse, ki se nahajamo zunaj meja ZDA in Kanade (kjer je ekskluzivno na voljo pri operaterju Rogers). Pri Motoroli so namreč objavili, da telefona ne nameravajo predstaviti niti v Veliki Britaniji, saj naj bi bila Evropa nekoliko kasneje deležna drugih mobilnih telefonov v sklopu nove znamke Moto X. Na detajle bo seveda treba še počakati.

Nov mobilnik je, omejeni dobavljivosti navkljub, zanimiv tudi z drugih vidikov, ne le z vidika svežega načina izdelovanja. Pri Motoroli so uporabili 4,7-palčni zaslon, ki je tipa AMOLED. Ne gre za Samsungov Super-AMOLED, temveč gre za neko drugi izvedenko, ki pa prinese običajno RGB razporeditev posameznih barvnih pik, ki sestavljajo en piksel (Samsungovi Super-AMOLED zasloni imajo kombinacijo RGBG, ki ne da vedno najboljših rezultatov). Odločitev za AMOLED je pravzaprav zelo logična, saj Moto X ves čas prikazuje uro in opozorila, npr. neodgovorjene klice ter neprebrana sporočila in elektronsko pošto, brez da bi bilo treba telefon zbuditi. V raziskavi med uporabniki so pri Motoroli dognali, da ljudje povprečno v enem dnevu mobilnik prižgemo kar 60-krat, samo da preverimo, če smo morda kaj zamudili oz. da vidimo, koliko je ura. Morda nekoliko razočara ločljivost, ki znaša le 1280 x 720 pik, a je spet za to dober razlog. Razlika med 720p in 1080p je resda precejšna, a je gostota pik pri zaslonu s 1280 x 720 pikami že praktično na meji, ki jo še zazna človeško oko (glede na običajno oddaljenost zaslona od obraza). Uporaba zaslona z ločljivostjo 1920 x 1080 pik bi samo povišala stroške, porabo baterije in zahtevala še zmogljivejši procesor in grafični čip. Vse troje bi dvignilo ceno, zahtevalo večjo baterijo oz. zmanjšalo avtonomijo, čemur so se želeli izogniti.

Robovi okrog zaslona so majhni, sploh pod in nad zaslonom

vir: AnandTech

Moto X je pod črto cenovno nekoliko bolj ugoden mobilnik. Z aneksom je v ZDA na voljo za 200 (oz. 250 v primeru 32 GB različice) ameriških dolarjev (190 kanadskih v Kanadi), čeprav ga AT&T ceni na nenormalnih 600+ dolarjev v prosti prodaji. Podobno ceno ima brez vezave sicer tudi Nexus 4 pri T-Mobile, ki je z aneksom prav tako na voljo za 200 dolarjev, na Googlovi trgovini Play pa je na voljo za 300 oz. 350 dolarjev. Kolikšna bo cena za Moto X Play Edition, ki bo mimogrede na voljo v kratkem, še ni znano, a bi bila prav tako lahko od 300 dolarjev naprej.

Takšno mišljenje o ceni poleg nekoliko ugodnejšega zaslona podpira tudi procesor. Šlo naj bi za unikaten Motorolin čip, ki so ga poimenovali X8, a gre le za starejšega Qualcommovega Snapdragona S4 Pro, v katerem par jeder teče pri 1,7 GHz. Dodana sta še posebna procesorja, ki skrbita za zaznavanje glasovnih ukazov ter upravljanja s kretnjami ves čas, ko je telefon prižgan, tudi če je zaslon ugasnjen. Preostala štiri jedra, ki omogočijo ime X8, se skrivajo v grafičnem čipu Adreno 320, čeprav gre osemjedrnost tukaj na roke izključno marketingarjem. Delovnega pomnilnika ima 2 GB, senzor v fotoaparatu pa ima 10 milijonov točk, ki so relativno velike - merijo 1,4 μm (toliko so običajno merile pike na 8 Mpix senzorjih, moderni 13 Mpix senzorji pa imajo pike velikosti 1,1 μm). Baterija je kapacitete 2200 mAh, na povezljivostni fronti pa so pri Motoroli pokrili praktično vse, mobilna omrežja LTE, NFC, Bluetooth 4.0, WiFI vse do 802.11 ac, GPS, Miracast, itd. Poleg 16 oz. 32 GB prostora za podatke bodo uporabniki za 2 leti brezplačno dobili še 50 GB prostora na Google Drive.

Na kretnjah osnovana aplikacija za fotografiranje

vir: AnandTech

Zanimivo je, da Motorola, ki je v lasti Googla, en teden po predstavitvi Androida 4.3 predstavlja nov mobilni telefon, na katerem teče Android 4.2.2. Res je, da je med različicama Androida minimalna razlika, obenem pa lahko poročamo, da na Moto X teče Android skorajda brez modifikacij. Teh je vseeno nekaj (tudi zahvaljujoč posameznim operaterjem), a so na prvi pogled dobrodošle. Omenjen je bil že ves čas prižgan del zaslona (kar omogoča uporaba AMOLED-a, saj se prižgejo le pike, ki morajo biti osvetljene), ki ga podpre nekoliko spremenjen zaslon za odklep - telefon je mogoče odkleniti, kot je običajno, oz. skočiti neposredno v aplikacijo, ki podaja neko novo opozorilo (npr. v aplikacijo za pošiljanje sporočil, če ima uporabnik neprebrano sporočilo SMS). Nekoliko je spremenjena aplikacija za fotografiranje, ki se bolj naslanja na kretnje. Motorolin poseben sistem procesorjev omogoča, da telefon ves čas spremlja svoje senzorje. Uporabnik bo telefon naučil prepoznavati njegov glas, nato pa bo potrebo reči le 'Okay Google Now' in mogoče bo glasovno iskanje prek Google Now, brez kakršnegakoli pritiska gumba. Telefon bo sam vedel, kdaj se uporabnik vozi z avtom in bo lahko preklopil v način uporabe, prilagojen za vožnjo. Kadarkoli, ne glede na aplikacijo, ki je v uporabi oz. če je telefon sploh prižgan, je mogoče s tresenjem (z vrtenjem zapestja) telefona zagnati aplikacijo za fotografiranje in hitro zajeti sliko.

Prikazovanje ure in opozoril ob 'ugasnjenem' zaslonu

vir: AnandTech

Možnost običajnega odklepa oz. skok neposredno v GMail

vir: AnandTech

Nekaj te funkcionalnosti sicer različica za Play Store zna izgubiti, kot smo videli z naborom Samsungovih aplikacij v primeru Galaxy S4 Play Edition ter npr. z Zoe na One Play Edition, a bo splošna izkušnja vseeno verjetno zelo podobna. Moto X bo tako v Severni Ameriki na voljo v ogromno različnih kombinacijah ohišja, bo cenovno ugoden in naj bi kljub vsemu dolgo deloval dobro in hitro, vsaj takšen je bil Motorolin namen med razvojem novega mobilnika. V prihodnosti bodo očitno sledile še druge naprave v sklopu Moto X, ki bodo tako cenejše (in manj zmogljive), kot tudi seveda dražje ter zmogljivejše od nedavno predstavljenega novinca.

29 komentarjev

buneech ::

No, ni ravno standarden starejši S4 Pro SoC, ker so jedra zamenjali z novejšimi Krait 300, namesto Krait 200, zatorej boljše performance.

Zgleda pa luštn telefon, lepo "majhen", glede na velikost zaslona.

T-h-o-r ::

zakaj pa v imitaciji lesa in ne v lesu
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

MrNighthawk ::

T-h-o-r je izjavil:

zakaj pa v imitaciji lesa in ne v lesu



Ultimate hipster telefon :)

kpkp ::

Par popravkov:
- SoC uporablja 2x Krait 300, torej ni starejši, razen če uzamemo Krait 400, ki pa se masovno še ne pojavlja na trgu
- na strani Anandtech, na katero se slicujete pravijo da je AMOLED od Samsung-a (pa če smo natančni, razporeditev sub-pixlov ni tipičen RGB ampak z večjo modro piko - tipično za AMOLED
- del zaslona se prižiga in ugaša, pri tem ima AMOLED prednost pri porabi, vendar ga bo to čez čas vžgalo (burn-in)
- telefon tudi ni "nekoliko bolj ugoden"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kpkp ()

echoman ::

Če bo cena pod 400 €, pred vsemi davki, potem so zadeli v polno ;)

PrimozR ::

kpkp je izjavil:

Par popravkov:
- SoC uporablja 2x Krait 300, torej ni starejši, razen če uzamemo Krait 400, ki pa se masovno še ne pojavlja na trgu
- na strani Anandtech, na katero se slicujete pravijo da je AMOLED od Samsung-a (pa če smo natančni, razporeditev sub-pixlov ni tipičen RGB ampak z večjo modro piko - tipično za AMOLED
- del zaslona se prižiga in ugaša, pri tem ima AMOLED prednost pri porabi, vendar ga bo to čez čas vžgalo (burn-in)
- telefon tudi ni "nekoliko bolj ugoden"

A je Super-AMOLED? Ni. To, da panel proizvaja Samsung je nekaj drugega, ker še vedno ni S-AMOLED. TO je bilo mišljeno. SoC je res Krait 300, ja. Burn-in seveda je problem, ampak Burn-inu navkljub (ki, roko na srce, z dovolj uporabe ne bo problem, ker bodo tisti piksli precej aktivni) z LCD-jem tega enostavno ne moreš doseči. In seveda je nekoliko bolj ugoden, ni flagship oz. če je že flagship, ni v samem vrhu po zmogljivosti, ceni, itd. itd. Zadeva je 720p in dual core, torej nekako tako, kot One Mini. Ki je cenovno ugodnejši telefon.

echoman je izjavil:

Če bo cena pod 400 €, pred vsemi davki, potem so zadeli v polno ;)

Play Store verzija bo verjetno 300 oz. 350 USD. V Evropi pa, kot piše, itak ne bo na voljo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Relanium ::

Futer za paranoike:
Od zdaj bo google vedel še kdaj se vozite, kdaj sedite, kdaj tečete, kdaj vam kaj ni všeč, kdaj ste komu pokazali sredinec, kdaj grete na WC in nenazadnje še kdaj gledate pr0n.
Vsi podatku skupaj se lahko v ozadju anonimno pošiljajo v splet.

Je pa drugače funkcionalno kul telefon, sam ne dost da bi menjal mojega zdaj že 2 generaciji starega nexusa.
Ne serjem dnarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

MrStein ::

ljudje povprečno v enem dnevu mobilnik prižgemo kar 60-krat

Jaz ga ne, imam ves čas vklopljeno.
Vi verjetno tudi le ekran vklopite, da vidite uro, aparat pa je ves čas vklopljen.
(moj kaže uro ves čas)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kpkp ::

A je Super-AMOLED?

Brian Klug pravi "The display on Moto X is a 4.7-inch 720p SAMOLED"...

Burn-in seveda je problem, ampak Burn-inu navkljub (ki, roko na srce, z dovolj uporabe ne bo problem, ker bodo tisti piksli precej aktivni) z LCD-jem tega enostavno ne moreš doseči.

Mislim da ima Droid mini LCD in to funcijo, le malo drugače izvedeno (menda le ko telefon primeš, se LCD prižge ali nekaj takega... ne sppomnem se kje sem to zasledil. Se pa ta problem da spodobno rešiti z eno enostavno RGB ledico.

In seveda je nekoliko bolj ugoden, ni flagship oz. če je že flagship, ni v samem vrhu po zmogljivosti, ceni, itd. itd. Zadeva je 720p in dual core, torej nekako tako, kot One Mini. Ki je cenovno ugodnejši telefon.

Se strinjam, da po komponentah ni nek high-end, vendar se prodaja po enaki ceni kot S4 ali pa One. 500 kombinacij in par tisoč zaposlenih po US standardih tudi nekaj stane.

Lion29 ::

bah...totalno razocaranje...

bmk za obliko in barve... ce res ni neke extra glupe oblike in kake super fksia barve, mi res dol visi.... meni je pomemben performanse, zaslon, etc... vse zgleda 1 leto zadi...

skratka veliko razocaranje.. sploh ker sem pricakoval od naveze veliko vec in ponovni met med velikane...

bah
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Rias Gremory ::

Delovnega pomnilnika ima 2 GB, senzor v fotoaparatu pa ima 10 milijonov točk, ki so relativno velike - merijo 1,4 μm (toliko so običajno merile pike na 8 Mpix senzorjih, moderni 13 Mpix senzorji pa imajo pike velikosti 1,1 μm).


Napaka?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

kpkp ::

T-h-o-r je izjavil:

zakaj pa v imitaciji lesa in ne v lesu

Saj je v lesu, ne le v imitaciji....

PrimozR ::

Relanium je izjavil:

Futer za paranoike:
Od zdaj bo google vedel še kdaj se vozite, kdaj sedite, kdaj tečete, kdaj vam kaj ni všeč, kdaj ste komu pokazali sredinec, kdaj grete na WC in nenazadnje še kdaj gledate pr0n.
Vsi podatku skupaj se lahko v ozadju anonimno pošiljajo v splet.

Je pa drugače funkcionalno kul telefon, sam ne dost da bi menjal mojega zdaj že 2 generaciji starega nexusa.
Ne serjem dnarja.

Ma to v bistvu že zdaj lahko, ziher majo nek rootkit, ki jim omogoča vklapljati vse te senzorje po želji ;)

Hm, 2 generaciji star Nexus je načeloma že kar goden za zamenjavo, vsaj zaradi updejtov. Pa spet, očitno vsi pozabljate oz. ste zgrešili, da Moto X NE BO na voljo v Evropi. Vsaj ne v taki obliki.

PrimozR ::

kpkp je izjavil:

A je Super-AMOLED?

Brian Klug pravi "The display on Moto X is a 4.7-inch 720p SAMOLED"...

Burn-in seveda je problem, ampak Burn-inu navkljub (ki, roko na srce, z dovolj uporabe ne bo problem, ker bodo tisti piksli precej aktivni) z LCD-jem tega enostavno ne moreš doseči.

Mislim da ima Droid mini LCD in to funcijo, le malo drugače izvedeno (menda le ko telefon primeš, se LCD prižge ali nekaj takega... ne sppomnem se kje sem to zasledil. Se pa ta problem da spodobno rešiti z eno enostavno RGB ledico.

In seveda je nekoliko bolj ugoden, ni flagship oz. če je že flagship, ni v samem vrhu po zmogljivosti, ceni, itd. itd. Zadeva je 720p in dual core, torej nekako tako, kot One Mini. Ki je cenovno ugodnejši telefon.

Se strinjam, da po komponentah ni nek high-end, vendar se prodaja po enaki ceni kot S4 ali pa One. 500 kombinacij in par tisoč zaposlenih po US standardih tudi nekaj stane.

http://www.gsmarena.com/moto_x_by_motor...
The Motorola Moto X is build around a 4.7" AMOLED display with full RGB matrix and 720p resolution.

http://www.knowyourmobile.com/motorola/...
4.7-inch AMOLED (RGB) 1280x720


In končno:
http://www.anandtech.com/show/7197/a-qu...
The display on Moto X is a 4.7-inch 720p SAMOLED panel with the RGB subpixel arrangement (not a straight RGB stripe)



Point je bil, da ni RGBG, torej da ni Pentile (Super-AMOLED je načeloma keyword za pentile).

RGB ledica ne da enake funkcionalnosti, ne pove točnega števila neprebranih mailov, SMSov, neodgovorjenih klicev, ne pokaže ure, itd. Je pa res, da je to verjetno najboljša rešitev, sploh če uporabljaš LCD.

Jah načeloma je zadeva še vedno cenovno ugodnejša varjanta. Če pri operaterjih ni, potem nič hudega, vedno ti ostane prosti trg. Saj so tudi pri naših operaterjih cene telefonov tako nore, da je bolj smiselno kupiti odklenjen telefon iz Nemčije ;)

Rias Gremory je izjavil:

Delovnega pomnilnika ima 2 GB, senzor v fotoaparatu pa ima 10 milijonov točk, ki so relativno velike - merijo 1,4 μm (toliko so običajno merile pike na 8 Mpix senzorjih, moderni 13 Mpix senzorji pa imajo pike velikosti 1,1 μm).


Napaka?

Ni napaka, zadeva naj bi bila koda, ki izpiše grško črko mu, oznako za mikro. V predogledu je delalo, tukaj očitno ne...
Svašta, citiran text pa dela :D

kpkp je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

zakaj pa v imitaciji lesa in ne v lesu

Saj je v lesu, ne le v imitaciji....

Prva reakcija je bila 'saj ne more biti res', pa očitno je... Svašta. Hvala, popravljeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

JayKay ::

super za motorolo da je nardila telefon ki je design by data, ampak selling point za eu kupce je prakticno nicen. generalno:
- najverjetnejo v EU ne bo moznosti custom barv
- design and assembled v usa ne pomeni nic

osebno:
telefon ni stock os, posledicno zamik v upjetih, motorolini dodatni so meh ("ok, google" itaq pride v naslednji iteraciji OSa)

Mavrik ::

Poleg tega v primerjavi z Nexusom 4 ne ponuja praktično nič več.
The truth is rarely pure and never simple.

PrimozR ::

Še enkrat.

TELEFONA NE BO IZVEN ZDA IN KANADE. SPLJOH. NIKJER.

kpkp ::

Point je bil, da ni RGBG, torej da ni Pentile (Super-AMOLED je načeloma keyword za pentile).

Ne bo držalo, tisti "Super" nima nobene veze s pixli, Super pomeni le da je digitizer vgrajen v steklu AMOLED ekrana.
Naprimer Note 2 ima zelo podobno postavitev sub-pixlov pa je vseeno Super-AMOLED.

Jah načeloma je zadeva še vedno cenovno ugodnejša varjanta.

Bomo videli, zaenkrat so to le špekulacije. Vsekakor, če pride direktno iz kitajske na Playstore imajo možnost za ugodno ceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kpkp ()

LitralSM ::

Ce bodo tole marketdecki od Googla imeli za 8-jedrnika, jim gladko pokazem sredinca pa secrit za povrh. Po njihovem je torej ze pred vec kot letom izsel 16-jedrnik za isto ceno. Svasta!

keitai ::

V Evropo bi naj kasneje prišli drugi modeli družine X. Nekaj se omenja še cenejšo varianto. We'll see.

Edit: Ne vem ravno zakaj resnično potrebujete 4 ali 8 jedrnike v telefonih. Če laufate ubuntu s telefona - hdmi na ekran + tipkovnica in miš, ok. Za špile je pomembna grafična. Recimo, da potrebujete za neko specifično aplikacijo dejansko 4 jedra a15. Ta telefon je namenjen masovnemu trgu, ki rabi net, facebook, klice, sms in youtube + par iger. Za to je procesor več kot dovolj. Še posebaj ker bi naj bil KLM, poleg drugih reči, prilagojen za delovanje na "slabših in počasnejših" telefonih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: keitai ()

Nissan_GTR ::

razočaranje... google je tipično ameriško naredil telefon v slogu chevrolet camara "all show no go". jaz se bom kar držal mojega nissan gtr sony xperia

PrimozR ::

Za telefon je pomojem (hiter) dual core vrh glave. Multitaskaš itak samo nekako na pol, torej po nekih štirih jedrih ni ravno hude potrebe. Morda v nekaterih robnih primerih, recimo pri zahtevnih igrah oz. aplikacijah, ampak koliko takšnih uporabljaš vsak dan? Oz. koliko ljudi jih uporablja vsak dan?

To načelo lepo potrjuje Apple, ki bo po zadnjih napovedih v 5S spet vgradil dvojedrnika (z mislim da celo prek 2 GHz frekvenco).

judg3 ::

PrimozR je izjavil:

Relanium je izjavil:

Futer za paranoike:
Od zdaj bo google vedel še kdaj se vozite, kdaj sedite, kdaj tečete, kdaj vam kaj ni všeč, kdaj ste komu pokazali sredinec, kdaj grete na WC in nenazadnje še kdaj gledate pr0n.
Vsi podatku skupaj se lahko v ozadju anonimno pošiljajo v splet.

Je pa drugače funkcionalno kul telefon, sam ne dost da bi menjal mojega zdaj že 2 generaciji starega nexusa.
Ne serjem dnarja.

Ma to v bistvu že zdaj lahko, ziher majo nek rootkit, ki jim omogoča vklapljati vse te senzorje po želji ;)

Hm, 2 generaciji star Nexus je načeloma že kar goden za zamenjavo, vsaj zaradi updejtov. Pa spet, očitno vsi pozabljate oz. ste zgrešili, da Moto X NE BO na voljo v Evropi. Vsaj ne v taki obliki.


kaj je narobe z updejti starega nexusa? govorimo o samsung galaxy nexus (2011)?
4.3 sm dobil prvi dan, s čimer se redkokateri telefon lahko pohvali. telefon je bil že takrat poceni, pa je še vedno up2date.
za specification frike mam pa vprašanje: a sploh že obstaja app (program ali igra), ki dela na oh-in-sploh-hudem S4, in da ne bi delala na 2 leti starem telefonu?

PrimozR ::

2 generaciji star Nexus je ta moment Nexus S. Galaxy Nexus je star eno generacijo, saj je Nexus 4 še vedno najnovejši oz. je aktualna generacija. Če imaš GalNex seveda še ni nekega hudega razloga za menjavo.

Iatromantis ::

Ali imam napačen občutek, da Slo-tech zadnje čase ne izpostavlja več kontroverznih vprašanj uporabe tehnologije, ampak samo še povzema PR? V tem članku je funkcionalnost 'always spy' predstavljena kot praktična stvar, spodaj pa je npr. malo bolj paranoidni opis iz BI. Tudi s Snowdenom se niste izkazali - objavili ste npr. neumesten članek, kako naj bi mu podpora padala (čeprav ni politik, da bi jo iskal), niste pa objavili *nič* o xkeyscoru???

Praktično ali paranoidno:
[Moto X] ... is the world's most sophisticated cluster of sensors you can wear on your person, and it's going to know every single thing you do, whether it's driving, sleeping or taking a walk around the block. Google is betting that you will love your pocket Stasi so much you'll never want to be without it--and Google is right.


http://www.businessinsider.com/googles-...

techfreak :) ::

Ta funkcionalnost je lahko tudi uporabna:

Iatromantis ::

Se opravičujem, zdaj vidim, da ste objavili nekaj o xkeyscoru, a po nesreči v članku, ki se je izkazal za neverodostojnega zaradi pretiravanja vpletenih, kako naj bi že tudi policija spremlja iskanja po googlu ...

PrimozR ::

Jah lej, če nočeš da ti vse te firme in vlade sledijo, pač uporabljaj stacionarni telefon na žico, pa še takrat ne boš varen pred prisluškovanjem, vohunjenjem, itd. Zatorej to pač vzameš v zakup in stvar izkoristiš s svetle plati, v svojo korist. Tudi če se vsi začnemo dreti, da tega ne smejo početi, to še ne pomeni, da dejansko bodo nehali s takšnim početjem. Samo nekoliko bolje ga bodo skrili.

seba-beba ::

Zdravo!

Lastim si Motorolo Moto X 1.generacije na kateri je KitKat. Sedaj je prisel ven uradni Lollipop. Zanima me, ali se bodo pri nadgradnji ohranili vsi podatki (imenik, slike, glasba...)?

Hvala

Nobene pomoči?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba-beba ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorolin Moto X

Oddelek: Novice / Android
2913383 (8152) seba-beba
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13745757 (37281) amacar
»

Motorola potrdila lizike za svoje mobilne telefone

Oddelek: Novice / Android
178859 (6548) MrStein
»

Bo naslednji Nexus res 6-palčen?

Oddelek: Novice / Android
3810106 (7152) kpkp
»

Moto X prihaja 1. avgusta

Oddelek: Novice / Android
154814 (3919) klinker

Več podobnih tem