Forum » Strojna oprema » padec množilnika na cpu
padec množilnika na cpu
shinko ::
Zdravo,
kaj bi lahko bil vzrok za padec množilnika na procesorju. Imam AMD Phenome II x940 black edition, ki je navit iz 3,0GHz na 3,5Ghz (fsb 220, množilec 16, stock je 200X15), ampak to načeloma nima veze, ker se tudi na stock frekvencah napaka pojavlja. Pri obremenitvi procesorja mu pade množilec iz 16 na 4 za cca 20 sekund, nato pa se spet dvigne na normalno. Se je že kdo srečal s takim problemom? Kako na porihtam zadevo?
LP
kaj bi lahko bil vzrok za padec množilnika na procesorju. Imam AMD Phenome II x940 black edition, ki je navit iz 3,0GHz na 3,5Ghz (fsb 220, množilec 16, stock je 200X15), ampak to načeloma nima veze, ker se tudi na stock frekvencah napaka pojavlja. Pri obremenitvi procesorja mu pade množilec iz 16 na 4 za cca 20 sekund, nato pa se spet dvigne na normalno. Se je že kdo srečal s takim problemom? Kako na porihtam zadevo?
LP
Pozabil sem še dodati, da so temperature v mejah normale, v Windows imam pod "možnosti porabe energije" nastavljeno usklajeno, tako da sam prilagaja frekvenco, ampak tudi, če nastavim na max performance pade množilnik na 4, kar nabije proc do 100%, saj takrat dela na 880Mhz.
Če ima kdo kakšno idejo, z besedo na dan :)
lp
Če ima kdo kakšno idejo, z besedo na dan :)
lp
JC Denton ::
V BIOSu izklopi varčevanje energije, pa mogoče imaš bolj švoh plato in/ali napajalnik. Pa zakaj si FSB dvigoval, sam mnozilnik bi dal na 17,5.
V BIOSu izklopi varčevanje energije, pa mogoče imaš bolj švoh plato in/ali napajalnik. Pa zakaj si FSB dvigoval, sam mnozilnik bi dal na 17,5.
V BIOSu imam izklopljeno varčevanje baterije. Zakaj sem pa dvignil tudi FSB pa nima veze z tem problemom, ker kot sem napisal, tudi na stock frekvencah pade množilnik.
Imaš nameščen amd Cool 'n' Quiet ?
V idlu potem softver spusti množilnik.
Ne programa Cool n Quiet nimam nameščenega, imam pa v BIOSu to opcijo in imam izklopljeno. Drugače pa tudi Windowsov upravitelj energije zniža cpu ob neobremenitvi in tako varčuje energijo, ampak pri meni je problem, da ko kak program rabi procesorsko moč se on kar odloči in zniža množilnik na 4 za 20 sec, potem pa nazaj na 16...
LP
hojnikb ::
ali se pregreva ali pa nima zadostnega napajanja in spusti množilnik. Take your pick..
#brezpodpisa
ali se pregreva ali pa nima zadostnega napajanja in spusti množilnik. Take your pick..
Tudi ko je na stock frekvencah (15*200) množilec pade.
hojnikb ::
potem te pa winsi hecajo. Nastavi minimum pa maximum processor state na 100%
#brezpodpisa
potem te pa winsi hecajo. Nastavi minimum pa maximum processor state na 100%
Sem tudi probal in sicer sem nastavil na"performance mode" kjer je po defaultu min 100%.
Je lahko še kakšna finta v nastavitvah v BIOSu? Ali bi morda flash BIOSa pomagal? Plato imam Asus M4A78.
solatko ::
Če ni problem v procesorju, je problem v pregrevanju ali napajanju procesorja. Na raznih senzorjih tega ne boš opazil (verjetno prihaja do trenutnega pregrevanja ali trenutnega padca napetosti), glede na to, da se ti to dogaja pri obremenitvi, je lahko tudi prešvoh napajalnik.
Na nekaterih ploščah, je nekaj navadnih kondenzatorjev, nekaj pa solid. Če imaš to ploščo, je lahko krivec tudi kak napihnjen kondenzator.
Na nekaterih ploščah, je nekaj navadnih kondenzatorjev, nekaj pa solid. Če imaš to ploščo, je lahko krivec tudi kak napihnjen kondenzator.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem s frekvenco CPUja in FPS droppomOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4463 (4021) | Kaj |
» | Kako naviti procesor??Oddelek: Navijanje | 10640 (3778) | Blinder |
» | Navitje C2D X6800 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4396 (3535) | mesoreznica |
» | CPU Idle ; processor Cooler programiOddelek: Navijanje | 1427 (1242) | Azrael |
» | fsb in procesorOddelek: Navijanje | 2172 (1167) | Pyr0Beast |