Forum » Informacijska varnost » Napad na wifi [WPA] AP only
Napad na wifi [WPA] AP only
Yacked2 ::
Pozdravljeni,
te dni sem se malo bolj poglobil v delovanje WiFija, paketov ki se pošiljajo po zraku. Preučil zaščito WEP, ter WPA Personal ter Enterprise. Pri WEPu sem prišel do zaključka, da se jo da zlomili z client only, ter z station only. Pri WPAju pa z obema, ter Client only.
Pri AP only pa se mi je porodila ideja, da bi spisal skripto, ki bi stala nad WPA_supplicant ter se z wordlisto poiskušal logirati v omrežje.
Kakšna ideja zakaj to ne bi delovalo ?
Lp
Yacked2
PS. Vse raziskave, ter skripte so namenjene za izobraževalne ideje, testirane zgolj na mojem Wifiju!
te dni sem se malo bolj poglobil v delovanje WiFija, paketov ki se pošiljajo po zraku. Preučil zaščito WEP, ter WPA Personal ter Enterprise. Pri WEPu sem prišel do zaključka, da se jo da zlomili z client only, ter z station only. Pri WPAju pa z obema, ter Client only.
Pri AP only pa se mi je porodila ideja, da bi spisal skripto, ki bi stala nad WPA_supplicant ter se z wordlisto poiskušal logirati v omrežje.
Kakšna ideja zakaj to ne bi delovalo ?
Lp
Yacked2
PS. Vse raziskave, ter skripte so namenjene za izobraževalne ideje, testirane zgolj na mojem Wifiju!
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
- spremenil: Yacked2 ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Mount network drive samo za backupOddelek: Omrežja in internet | 1351 (1120) | Lonsarg |
| » | Rešitev za sproten backup 40-ih računalnikovOddelek: Programska oprema | 7049 (5305) | aleksander10 |
| » | WRT160NL DD-WRT Read-Only file systemOddelek: Omrežja in internet | 1280 (1179) | Pero_SLO |
| » | Izbor za WDS bridge modeOddelek: Kaj kupiti | 2026 (1874) | Panter83 |
| » | netgear WGR614 kot AP na T-2 ?Oddelek: Omrežja in internet | 2651 (2452) | trnvpeti |